Ξέρω ότι ανάμεσα μας έχουμε πολλούς γκουρμέ ταξιδιώτες που τους αρέσεις η μαγειρική. Έτσι σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα για το πιο παράξενο ή ασυνήθιστο φαγητό που έχετε δοκιμάσει στα ταξίδια σας- και όχι μόνο!! Αν γνωρίζετε και την συνταγή ακόμα καλύτερα!! Μας την λέτε μήπως την ακολουθήσουμε κι εμείς.
Από τα πιο παράξενα που θεωρώ ότι έχω φάει είναι καγκουρώ στην Αυστραλία. Θυμάμαι ότι το κρέας του ήταν σκληρό και με ίνες και γενικά δεν μου άρεσε και πολύ. Την επόμενη ημέρα επισκεφτήκαμε ένα μέρος με μωρά καγκουρώ και η Στέλλα ( από τους μεγαλύτερους φιλόζωους που έχω συναντήσει) τους έδωσε υπόσχεση ότι δεν θα τα ξαναφάει!!!

Στην Αυστραλία επίσης δοκίμασα για πρώτη φορά σούπα καρχαρία. Ήταν από τα γευστικότερα πιάτα που έχω φάει. Καθόλου παράξενο αν καλοσκεφτεί κανείς ότι ο καρχαρίας ανήκει στην οικογένεια των βακαλάων. Από τότε όταν μου δίνεται η ευκαιρία τρώω σούπα καρχαρία.
Στο Μπαλί είχα φάει ένα καταπληκτικό κοκκινόψαρο, έμοιαζε με κόκκινη τσιπούρα.
Στην Κϊνα στα διάφορα ξενοδοχεία στα μπουφέ είχαν του κόσμου τα παράξενα εδέσματα αγνώστου ταυτότητας!

Πέστε με δειλή, αλλά δοκίμαζα μόνο αυτά που ήξερα τι ήταν. Όταν δεν ήμουν σίγουρη για το ποιον τους, προτιμούσα την πίτσα με ζαμπόν και τυρί.
Τώρα από θέμα γνωστά μεν φαγητά σε παράξενους για τους Έλληνες συνδυασμούς, συστήνω το Hawain breakfast ή αλλιώς ham and pineapple των Άγγλων: καπνιστί χοιρινό με ανανά, είναι φοβερός συνδυασμός.