Αποστολέας Θέμα: Το πιο παράξενο φαγητό που δοκιμάσατε!!  (Αναγνώστηκε 12235 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Το πιο παράξενο φαγητό που δοκιμάσατε!!
« στις: Νοέμβριος 26, 2010, 01:41:09 πμ »
Ξέρω ότι ανάμεσα μας έχουμε πολλούς γκουρμέ ταξιδιώτες που τους αρέσεις η μαγειρική. Έτσι σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα για το πιο παράξενο ή ασυνήθιστο φαγητό που έχετε δοκιμάσει στα ταξίδια σας- και όχι μόνο!! Αν γνωρίζετε και την συνταγή ακόμα καλύτερα!! Μας την λέτε μήπως την ακολουθήσουμε κι εμείς.

Από τα πιο παράξενα που θεωρώ ότι έχω φάει είναι καγκουρώ στην Αυστραλία. Θυμάμαι ότι το κρέας του ήταν σκληρό και με ίνες και γενικά δεν μου άρεσε και πολύ. Την επόμενη ημέρα επισκεφτήκαμε ένα μέρος με μωρά καγκουρώ και η Στέλλα ( από τους μεγαλύτερους φιλόζωους που έχω συναντήσει) τους έδωσε υπόσχεση ότι δεν θα τα ξαναφάει!!! :bigr:

Στην Αυστραλία επίσης δοκίμασα για πρώτη φορά σούπα καρχαρία. Ήταν από τα γευστικότερα πιάτα που έχω φάει. Καθόλου παράξενο αν καλοσκεφτεί κανείς ότι ο καρχαρίας ανήκει στην οικογένεια των βακαλάων. Από τότε όταν μου δίνεται η ευκαιρία τρώω σούπα καρχαρία.

Στο Μπαλί είχα φάει ένα καταπληκτικό κοκκινόψαρο, έμοιαζε με κόκκινη τσιπούρα.

Στην Κϊνα στα διάφορα ξενοδοχεία στα μπουφέ είχαν του κόσμου τα παράξενα εδέσματα αγνώστου ταυτότητας! :bigre: Πέστε με δειλή, αλλά δοκίμαζα μόνο αυτά που ήξερα τι ήταν. Όταν δεν ήμουν σίγουρη για το ποιον τους, προτιμούσα την πίτσα με ζαμπόν και τυρί.

Τώρα από θέμα γνωστά μεν φαγητά σε παράξενους για τους Έλληνες συνδυασμούς, συστήνω το Hawain breakfast ή αλλιώς ham and pineapple των Άγγλων: καπνιστί χοιρινό με ανανά, είναι φοβερός συνδυασμός.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Το πιο παράξενο φαγητό που δοκιμάσατε!!
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 06:12:42 πμ »
σε αυτο το θεμα δεν βλεπω να γραφω.. σπανια δοκιμαζω οτι δεν ξερω απο φοβο μηπως φαω κατι σιχαμερο.ετσι στα περιεργα ..μερη δεν τρωω.. παιρνω και κονσερβες μαζι μου...
απλα στο βιετναμ η στη καμποτζη  .. πρεπει να ταν ..που επειδη δεν ηξερα τι .. νορμαλ για μενα να φαω.. πηγα στα μπακαλικα τους... και βρηκα lays πατατακια..χαρα εγω που κατι γνωστο θα φαω ανακαλυψα οτι τα πατατακια αυτα ειχαν κατι περιεργα μεσα ασπρα μεγαλα η μαυρα εξογκωματα και τιποτα απο εξω στα αγγλικα.....εψαξα για απλα αλλα δεν υπηρχαν... ετσι εμεινα νηστικη...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 26, 2010, 21:29:10 μμ by famek »
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 14:33:21 μμ »
Μ' αρεσει να δοκιμαζω παραδοσιακα φαγητα στις χωρες που επισκεπτομαι (ευτυχως δεν εχω πολυταξιδεψει Ασια) :mocking: αλλα οχι ακραια πραγματα... ετσι εκτος των παραδοσιακων γευσεων που παντα δοκιμαζω, εχω φαει ζαρκαδι στη Ρουμανια (Poiana Brasov) και σουπα καρχαρια σε κινεζικο εστιατοριο της Καλλιθεας. :bigr:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 15:46:30 μμ »
Κι εγώ δοκιμάζω αλλά με επιφύλλαξη.
Στην Πορτογαλία ως γνωστό τρώνε τον μπακαλιάρο πολύ. Στο νότο λοιπόν μας φέρανε ένα βαθύ πιάτο με δύο φέτες ψωμί στον πάτο, ένα κομμάτι νερόβραστο μπακαλιάρο από πάνω, όλα αυτά μέσα στο νερό του μπακαλιάρου, ψιλοκομμένο μαϊντανό για ποικιλία και από πάνω ένα αυγό ποσέ μάτι. Φυσικά δεν τρωγότανε.
Τώρα για τους περίεργους συνδιασμούς. Μια από τις ωραιότερες σαλάτες που έχω φάει. Ήταν στη Λας Πάλμας στο νησί Γκραν Κανάρια σε ψαρομάγαζο κυριλέ. Λάχανο, μαρούλι, ντομάτα, καρότο, παπάγια, πεπόνι, ανανά και από πάνω τόνος. Απίστευτη γεύση.

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 18:26:49 μμ »
γενικά είμαι δύσκολη με τις άγνωστες γεύσεις,αλλά έχω δοκιμάσει σουβλάκι φιδιού και το βρήκα υπέροχο :bigr:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 18:43:51 μμ »
γενικά είμαι δύσκολη με τις άγνωστες γεύσεις,αλλά έχω δοκιμάσει σουβλάκι φιδιού και το βρήκα υπέροχο :bigr:

Σουβλακι φιδιου :chok: :chok: :chok:
Φανταζομαι τι θα δοκιμαζες αν δεν ειχες προβλημα... :mocking:

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 19:28:42 μμ »

Σουβλακι φιδιου :chok: :chok: :chok:
Φανταζομαι τι θα δοκιμαζες αν δεν ειχες προβλημα... :mocking:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
έχεις δίκιο..αλλά μύριζε πολύ καλά και δεν μπορούσα ν' αντισταθώ!
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Αποσυνδεδεμένος Stella

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 22:06:17 μμ »
Το πιο παράξενο πράγμα που έχω φάει ήταν σε μια εσωτερική πτήση στην Κίνα από Σαγκάη στο Πεκίνο. Στο αεροπλάνο λοιπόν μας έφεραν ένα κουτάκι με ένα σωρό περίεργα "εδέσματα" . Αν και γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις, στην Κίνα είχα ένα μικρό θεματάκι, δεν ήθελα να καταλήξω να φάω κατσαριδάκια ογκρατέν ή σκορπιούς κοκκινιστούς, οπότε πρόσεχα κάπως... Από όλο το κουτί αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι που μου έμοιαζε με φετούλες τυρί...αποδείχθηκε ότι ήταν....αποξηραμένο...καλαμάρι (μπλιάξ ως γεύση) και ένα πράσινο μπισκότο (που το πήρα για μπισκότο με γεύση...σπανακιού...)Αμ δε! Λύσσα ήταν...και κάθε άλλο παρά σπανάκι ήταν.. Όταν αποβιβαστήκαμε από το αεροπλάνο, μια κοπέλα από το γκρουπ που δούλευε σε.... petshop μας πληροφόρησε ότι το "πράσινο μπισκότο" ήταν από φύκια και τα πουλάνε στα petshop στην Ελλάδα ως φαγητό για τις...χελωνίτσες νερού!!!!!! Περιττό να σας πω ότι σε όλες τις υπόλοιπες πτήσεις στην Κίνα...έμεινα νηστική!!!!  :dizzy: :dash: :dash:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 23:09:04 μμ »

Το φίδι έχω ακούσει ότι έχει γεύση κοτόπουλο. Είναι αλήθεια?
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 26, 2010, 23:12:41 μμ »
ειμαι πολυ ευκολος στο φαι μου και γενικα δοκιμαζω τα παντα οταν βρισκομαι σ ενα καινουριο μερος.
Μπορω να πω οτι εχω φαει αρκετα περιεργα,οπως φιδι,βατραχι,ακριδες,καγκουρο,διαφορα θαλασσινα
που αγνοω την ονομασια τους,μερικα ηταν ωμα
Αυτα προς το παρον