πρωτη εντυπωση της πυλου πολη ομορφη και περιποιημενη ηπροκυμαια της...
τεραστιος ο πλατανος στην πλατεια..
καμια ωρα γυριζα το χωριουδακι και μετα βολτα στη παραλια και απο μακρια το καστρο.. μια που χε σκοτεινιασει...
δυστυχως λεωφορειο ειχε απο της 4 μετα στις 9.30 το βραδυ...
ενω αρχισε να φυσα και να σκοτεινιαζει..
ετσι κατευθυνθηκα σε ενα γυραδικο και εκει την εβγαλα μεχρι να ερθει το λεωφορειο...
πιασα κουβεντα με τον ιδιοκτητη και εμαθα πολλα χρησιμα..πραγματα..πχ ποιος τραγουδιστης εχει χασοκαλλιεργειες......ποιες κορες τραγουδιστριας εκαναν λεφτα επισης απο το χασισι ενω ηταν καθυστερημενες... και η μακαριτισσα πολυ θρησκα...
και φυσικα πολιτικα σχολια μια που βλεπαμε τις εκλογες....
την μεθωνη αν και ηταν 10 χιλ δεν μπορουσα να την δω δεν ειχε συγκοινωνια...
που να στεκετε στο χωριο εστω μια ωρα...
παντως για την πυλο εμαθα οτι ο σαμαρας εριξε χρημα στην προκυμαια...και η αληθεια ειναι οτι ειχε κατι ωραια παγκακια με θεα που τα τιμησα...δεοντως....
τριτη μερα.. στη καλαματα...ημερα δευτερα... αρχισα την εξερευνηση της πολης..
πηγα στη νεα αγορα..[μονο που ειναι η παλια πολη εδω..] και που αρεσαν πολυ κατι πλατειουλες.. ειδικα αυτη που ειναι μπροστα στο αρχαιολογικο μουσειο...το οποιο ανοιγει μετα τις 1...το μεσημερι...
το λαογραφικο δευτερα ειναι κλειστο και ειναι ανοιχτο απο τις 9...
τα κοριτσια διπλα στο μουσειο...που ειναι λεμε τωρα το τουριστικο γραφειο... ψιλοασχετες....
δεν ηξεραν αν σταματα το τρενο και το λεωφορειο στο αεροδρομειο...
τις λεω οταν ξαναερθω να ξερετε και μου λενε περνα εσυ να μας πεις...
μετα σου λενε να μη διωξουν κοσμο απο το δημοσιο....
μετα βολτα στην αγορα και δοκιμασα τις διπλες του Μελιου...στην νεα αγορα....
παρα πολυ νοστιμες... για αλλο ζαχαροπλαστειο μου ειπαν αλλα πηρα και απο κει και δεν ηταν τοσο νοστιμες...
βεβαια και εδω συνεβει το ιδιο μου κερασαν μια διπλα και μετα οταν αγορασα αλλες μου την χρεωσαν.... τι να πω.. ας μη μιλησω
και αυτο πως το καταλαβα .. απλα το κιλο οι διπλες εχουν 12ε πηρα 6 και μου χρεωσαν 6.5ε
και στο αλλο ζαχαροπλαστειο παλι 12ε ειχε το κιλο πηρα 3 μου τις ζυγισε με το κουτι και πληρωσα 2.5ε... αρα πληρωσα και το κερασμα.....

γενικα ειναι πολυ μεγαλη σε εκταση πολη και επιπεδη οτι πρεπει για ποδηλατο....αλλα δεν ειδα να νοικιαζουν....
το απογευμα επισκεφτηκα ενα τοπικο πολυκαταστημα ονοματι ιdea κατι σαν το πρακτικερ μονο που απο οτι μου ειπαν ειναι μονο για την πελλοπονησο και ειχε πολυ καλες τιμες...στα περισσοτερα ειδη...