Αποστολέας Θέμα: Τριήμερο στην Καλαμάτα  (Αναγνώστηκε 4554 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Τριήμερο στην Καλαμάτα
« στις: Νοέμβριος 15, 2010, 18:59:30 μμ »
μια μερα αποφασισα οτι θελω να παω καπου ησυχα και τυχαια βρηκα φτηνα εισητηρια για καλαματα και τα χτυπησα...
ετσι πανω στις εκλογες βρεθηκα σε αυτην την μεγαλη σε εκταση πολη...
πρωτη εντυπωση το αεροδρομιο συμπαθητικο... αλλα τα ατομα ασχετα δεν ηξεραν αν περναει απο κει λεωφορειο η τρενο...
8 χιλ απο την πολη....
με παρεπεμψαν σε μια ανακοινωση με δρομολογια.... που ηταν τελειως ασχετη με την πραγματικοτητα...
βγαινω στο δρομο και ρωταω για σταση κ με στελνουν καμια 500 μ μακρι σε ενα σταυροδρομι...
αρχισα να βριζω το δημαρχο... που δεν ειχε σταση αεροδρομιου... και περιμενα καρτερικα...
βλεπω περνα τρενο... μου αναβει τα φωτα... αλλα δεν ημουν σε σταση τρενου....
αφου περιμενα κανενα μισαωρο [ ο πινακας ελεγε οτι περνα σε 5 λεπτα..]
παω παλι στο αεροδρομιο... που ηταν πια αδειο και πετυχαινω μια καθαριστρια... που ηξερε τα παντα....
εχει λεωφορειο ανα μιση ωρα... και τρενο... ασχετη ωρα.... περνουν απεναντι απο το αεροδρομιο και τα δυο αλλα αν δεν σηκωσεις το χερι σου δεν σταματα τιποτα.... : :chok:
ετσι ξαναστηθηκα και ευτυχως περασε ενα λεωφορειο και με χερακι σταματησε...
1.40Ε το εισητηριο για καλαματα..και δυστυχως επεσα σε εναν εισπρακτορα που υπηρετησε στα μερη μου και με επρηξε με τις αναμνησεις του..ασε που καθησε διπλα μου ορθιος και δεν μπορουσα να δω τα μερη...
φτανω καλαματα....και ανακαλυπτω οτι το κεντρο και το ξενοδοχειο μου ειναι ενα χιλιομ απο τα κτελ...
ακομα δεν ειχα ανακαλυψει τα αστικα και ετσι το πηγα ποδαρατα... ειχε και πολυ καλο καιρο ηταν και μεσημερι..
το ξενοδοχειο Βυζαντιο καρακεντρο αν και θελει ανακαινιση... και το μπαλκονι μου πανω απο πεζοδρομο με καφετεριες...νομιζα οτι επινα και εγω μαζι τους καφε...
ξεκινω την εξερευνηση και αφου κανω μια βολτα στην περιβοητη Αριστομενους κατευθυνομαι για την παραλια.......τοτε δεν ηξερα οτι ειναι 3 χιλιομ απο κει που ημουν.....
τελικα αφου ανακαλυψα και τα παστελια Λαμπο βρηκα και την παραλια ...εκει βρηκα και το ζαχαροπλαστειο Αθανασιου που μου παν απο δω και χτυπησα μια σοκολατινα... απογοητευση...
μετα βολτα στην παραλια..που ναι γεματη με χοτελ και φαγαδικα..και μετα επιστροφη απο την οδο φαρων...
εκει ανακαλυψα ενα σουβλατσιδικο με τελεια σουβλακια.... οικογενειακη επιχειρηση... απο οτι ειδα.. δεν ειχε ονομα απο εξω .. αλλα ειχε πολυ δουλεια....
ετσι περασε η πρωτη μερα...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
Απ: τριημερο στη καλαματα
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 19:21:25 μμ »
μερα δευτερη προορισμος κορωνη...
πρωι πρωι για κτελ  κυριακη εκλογων λιγα δρομολογια..
περιπου μιαμιση ωρα απο καλαματα 4.50Ε το εισητηριο
στο δρομο γνωρισα και μια κοπελα που μαλλον θα γραφτει και αυτη εδω .. την ξεσηκωσα με τα ταξιδια... :bigr:
ειχα γυρω στις 3 ωρες να το γυρισω το χωριο... οι ντοπιοι με παροτρυναν να παω στο καστρο και στο μοναστηρι... εγω παλι ειπα να κανω βολτα πρωτα στο χωριο.... δεν με εντυπωσιασε... ενας δρομος ηταν γραφικος... εκει και μια γιαγια  που ειχε εργαστηρι με πιτες..χμ λεω ηρθα η ωρα της διπλας... αλλα δεν ειχε... και με κερασε ετσι ειπε... εναν κουραμπιε...
και αγορασα μια λουκανοπιτα....αλλα μαλλον απο τη τιμη της λουκανοπιτας καταλαβα οτι μου χρεωσε και τον κουραμπιε...
πηγα παραλια και μετα καστρο...
καλουστικη η θεα απο κει... ενω το μοναστηρι του αγ. προδρομου ηταν πολυ περιποιημενο και οι μοναχες παρα πολυ φιλοξενες...
ντε και καλα να κοψω φρουτα απο τα περιβολια και να παρω μαζι μου... ενω μου ελεγαν που να παω να δω την καλυτερη θεα...
ηταν πολυ καλες και γλυκες... τελικα αυτο ηταν το καλυτερο μερος απο την κορωνη...
μετα την αραξα σε μια καφετερια δωδωνη και εβλεπα τη θεα.. ενω το μαγαζακι ειχε στα τραπεζια στο κεντρο κουδουνακι για το γκαρσον το πατουσες και ακουγοταν μουσικη... ολοι το ακουγαμε... εκτος του γκαρσον....  :roll:
μετα με αφησαν σε ενα χωριο για να παρω την ανταποκριση για.. πυλο... ηθελα να προλαβω σε μια μερα να δω και αυτην...
αλλη μιαμιση ωρα απο την καλαματα..
δυστυχως ομως επρεπε να μεινω σε να χωριο για μια ωρα και ετσι καθησα κατω απο ενα πλατανο...
το χωριο 5 σπιτια...
καποια στιγμη βρηκα σε μια αυλη ανοιχτη μια καρεκλα και καθησα διπλα στη σταση... και σε λιγο βγηκε μια πολυ συμπαθητικη γιαγια που ηθελε να με κερασει διαφορα...αρνηθηκα ευγενικα και τοτε αρχισε να μου λεει τον πονο της για τον αρρωστο αντρα της... και να κλαιει ενω σκουπιζε τα δακρυα της με την ποδια της...
τελικα αυτη η γυναικα ειχε μαλλον πολυ καιρο να μιλησει σε ανθρωπο... ετσι περασε κανενα 20 λεπτο και ευτυχως ηρθε το λεωφορειο και γλυτωσα...
αφου μου εδωσε ευχες μπηκα στο λεωφορειο ...φυσικα ειχα παρει το μαθημα μου, κουνησα χερι και ας ημουν στη σταση...
εδω τα λεωφορεια σταματανε σχεδον παντου αν τους κουνησεις το χερι και επισης σε αφηνουν και οπου θελεις.. αυτο αλλου δεν το ξαναειδα... εκτος μου ειπαν αν το κανεις συστημα οποτε λεει ..τρως πορτα....
και φτανω στην πυλο στο χωριο του Σαμαρα την ημερα των εκλογων.....
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
Απ: Τριήμερο στην Καλαμάτα
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 11:22:34 πμ »
αυτά τα τυχαία και ξαφνικά είναι τα καλύτερα!!!
ανακάλυψες πως στη Πελοπόννησο είναι πολύ πιο δύσκολο
να μετακινηθείς απ' ότι σε οποιαδήποτε ξένη χώρα :laugh: :laugh:
πάντα είχα και έχω την απορία πως τα καταφέρνουν οι Ευρωπαίοι
στα μέρη μας!! :laugh:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 21:25:50 μμ »
πρωτη εντυπωση της πυλου πολη ομορφη και περιποιημενη ηπροκυμαια της...
τεραστιος ο πλατανος στην πλατεια..
καμια ωρα γυριζα το χωριουδακι και μετα βολτα στη παραλια και απο μακρια το καστρο.. μια που χε σκοτεινιασει...
δυστυχως λεωφορειο ειχε απο της 4 μετα στις 9.30 το βραδυ...
ενω αρχισε να φυσα και να σκοτεινιαζει..
ετσι κατευθυνθηκα σε ενα γυραδικο και εκει την εβγαλα μεχρι να ερθει το λεωφορειο...
πιασα κουβεντα με τον ιδιοκτητη και εμαθα πολλα χρησιμα..πραγματα..πχ ποιος τραγουδιστης εχει χασοκαλλιεργειες......ποιες κορες τραγουδιστριας εκαναν λεφτα επισης απο το χασισι ενω ηταν καθυστερημενες... και η μακαριτισσα πολυ θρησκα...
και φυσικα πολιτικα σχολια μια που βλεπαμε τις εκλογες....
την μεθωνη αν και ηταν 10 χιλ δεν μπορουσα να την δω δεν ειχε συγκοινωνια...
που να στεκετε στο χωριο εστω μια ωρα...
παντως για την πυλο εμαθα οτι ο σαμαρας εριξε χρημα στην προκυμαια...και η αληθεια ειναι οτι ειχε κατι ωραια παγκακια με θεα που τα τιμησα...δεοντως....

τριτη μερα.. στη καλαματα...ημερα δευτερα... αρχισα την εξερευνηση της πολης..
πηγα στη νεα αγορα..[μονο που ειναι η παλια πολη εδω..] και που αρεσαν πολυ κατι πλατειουλες.. ειδικα αυτη που ειναι μπροστα στο αρχαιολογικο μουσειο...το οποιο ανοιγει μετα τις 1...το μεσημερι...
το λαογραφικο δευτερα ειναι κλειστο  και ειναι ανοιχτο απο τις 9...
τα κοριτσια διπλα στο μουσειο...που ειναι λεμε τωρα το τουριστικο γραφειο... ψιλοασχετες....
δεν ηξεραν αν σταματα το τρενο και το λεωφορειο στο αεροδρομειο...
τις λεω οταν ξαναερθω να ξερετε και μου λενε περνα εσυ να μας πεις...
μετα σου λενε να μη διωξουν κοσμο απο το δημοσιο....
 μετα βολτα στην αγορα και δοκιμασα τις διπλες του Μελιου...στην νεα αγορα....
παρα πολυ νοστιμες... για αλλο ζαχαροπλαστειο μου ειπαν αλλα πηρα και απο κει και δεν ηταν τοσο νοστιμες...
βεβαια και εδω συνεβει το ιδιο μου κερασαν μια διπλα και μετα οταν αγορασα αλλες μου την χρεωσαν.... τι να πω.. ας μη μιλησω
και αυτο πως το καταλαβα .. απλα το κιλο οι διπλες εχουν 12ε πηρα 6 και μου χρεωσαν 6.5ε
και στο αλλο ζαχαροπλαστειο παλι 12ε ειχε το κιλο πηρα 3 μου τις ζυγισε με το κουτι και πληρωσα 2.5ε... αρα πληρωσα και το κερασμα..... :blum:
γενικα ειναι πολυ μεγαλη σε εκταση πολη και επιπεδη οτι πρεπει για ποδηλατο....αλλα δεν ειδα να νοικιαζουν....
το απογευμα επισκεφτηκα ενα τοπικο πολυκαταστημα ονοματι ιdea κατι σαν το πρακτικερ μονο που απο οτι μου ειπαν ειναι μονο για την πελλοπονησο και ειχε πολυ καλες τιμες...στα περισσοτερα ειδη...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2010, 21:37:50 μμ by famek »
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 21:35:22 μμ »
τεταρτη μερα πρωι
μαθαινω πως το τρενο περναει απο το αεροδρομιο αλλα εκεινη τη μερα δεν λειτουργουσε γιατι εκαμναν εργα... κριμα και ηταν διπλα στο ξενοδοχειο μου..
παλι εξερευνηση αλλης πλευρας της πολης... και εκει που περπαταω,,,ακουω μια φωνη να με φωναζει...τελικα ηταν μια καλαματιανη που ειμασταν μαζι στην εκδρομη στην αυστραλια και με θυμηθηκε... εγω παλι οχι...
τελικα ολοι οι ταξιδευτες γνωστοι γινομαστε..
αφου ανταλλαξαμε αποψεις για τα νεα μας ταξιδια αυτη πηγε μαδαγασκαρη γουατεμαλα και κουβα με  εναν χαλια αρχηγο....αρχισε η επιστροφη στην πατριδα..
καλα οι οδηγοι εδω ειναι πολυ χαλαροι... του ελεγα οτι θελω να προλαβω το λεωφορειο και αυτος με παρατησε και πηγε να πλυθει να χρενιστει... ετσι το εβλεπα που εφευγε.. ηταν ακριβως μ[ροστα μας.. ευτυχως ειχα ξεκινησει νωρις και δεν ειχα αγχος...
πρωτη φορα ημουν η πρωτη επιβατισσα στο αεροπλανο.. πρωτη τσεκ ιν πρωτη περασα βαλιτσα πρωτη απο ελεγχο και πρωτη μπηκα στο αεροπλανο και καθησα στη πρωτη θεση.. δεν μου χει ξανατυχει....
το χαλαρο συνεχιζοταν.. περιμενα να ερθει η ασφαλεια να ελεγξει την βαλιτσα μου... ηρθαν λιγοτερο απο μια ωρα πριν... με το πασο τους τα παιδια...
ακουγα που τους μαλωναν  και ελεγαν οταν εχουμε θεσνικη να ερχεστε νωριτερα αυτοι  ερχονται νωριτερα...λες να ειχαν δοκιμασει τα ντοπια προιοντα και δεν... ξυπνουσαν?
η πτηση ηταν το μεσημερι και ειχα παει 1.30 ωρα νωριτερα.....και ημουν η πρωτη... :nea:
αυτα απο την καλαματα ..καποια στιγμη θα βαλω και φωτο...
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 21:52:34 μμ »
μετα βολτα στην αγορα και δοκιμασα τις διπλες του Μελιου...στην νεα αγορα....
παρα πολυ νοστιμες... για αλλο ζαχαροπλαστειο μου ειπαν αλλα πηρα και απο κει και δεν ηταν τοσο νοστιμες...

Δίπλες Καλαματας = ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ  :good:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 21:53:28 μμ »
τα μπερδεψες αυτος εχει τα παστελια οχι τις διπλες...
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 22:03:55 μμ »
τα μπερδεψες αυτος εχει τα παστελια οχι τις διπλες...

:oops: δικιο εχεις... μπερδευτηκα... :blush:
Παστελια = ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ και Δίπλες Μελλιος αλλα υπαρχει κι αλλος ενας που οταν θυμηθω το ονομα θα το γραψω.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 02:45:50 πμ »
ο αλλος δεν ειχε τελικα καλες διπλες για αυτο δεν το γραφω..οσο για τα γλυκα αθανασιου... αυτο που εφαγα... ενα τιποτα...
ε δεν εχουν φαει αγαπητο η τερκενλη... για αυτο....
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 13:01:40 μμ »
Γεια σου μωρή πατρίδα Καλαμάτα με τα παραδοσιακά σου προϊόντα, νόμιμα & μη... :cool:
Ποιά πόλη, ποιά χώρα, ποιά θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα...