Αποστολέας Θέμα: Τι μας κάνει ευτυχισμένους  (Αναγνώστηκε 6716 φορές)

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
    • NoName
Απ: Τι μας κάνει ευτυχισμένους
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 13, 2010, 15:25:02 μμ »

:happy:
Η υγεία και η χαρά των παιδιών μου.
Ότι κάνω μιά δουλειά που μου αρέσει.
Ότι έχω ΚΑΛΟΥΣ φίλους.
Ότι μπορώ να χαίρομαι ότι μου προσφέρει η φύση.
Ότι έιμαι ελεύθερος να κάνω πράγματα που μου αρέσουν.
Να μπορώ να φανώ χρήσιμος σε όποιον με χρειάζεται.
 :happy:

Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 13, 2010, 17:44:53 μμ »
Η υγεία και η ευτυχία τόσο η δική μου όσο και των αγαπημένων μου προσώπων.
Να αγαπάω και να αγαπιέμαι.
Πεζοπορία μέσα στο δάσος και στα φαράγγια (παίρνω δύναμη απο το βουνά)
Να έχω διπλα μου αληθινούν φίλους.
Να παρακολουθώ μια καλή συναυλία, θέατρο, εκδήλωση.
Να κάνω ταξίδια και να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 20:47:52 μμ »

περνωντας εναυσμα απο ενα βιντεακι της εμμανουελας σκεφτηκα να ανοιξω θεμα με αυτο το τιτλο.. ετσι θα μαζευψουμε πολλα μικρα πραγματα που μας κανουν ευτυχισμενους και πολλα απο αυτα δεν θελουν και χρηματα...
ετσι θα συνειδητοποιησουμε οτι μπορει να ειμαστε ευτυχισμενοι και να μην το ξερουμε..

Την ιδια ιδεα με σενα ειχε και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον!! :mocking:

Μηχανισμός για μέτρηση της... ευτυχίας

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να δημιουργήσει έναν «δείκτη ευτυχίας» για να αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρόκειται να ζητήσει από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής να καταρτίσει ένα μηχανισμό για να καταμετράται η «γενική ευδαιμονία», προσθέτει η ίδια πηγή.

«Στόχος είναι να προσφέρεται μία σειρά από νέα δεδομένα, τα οποία θα δημοσιεύονται σε μία υπό διερεύνηση συχνότητα, η οποία θα αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού σε όλη τη Βρετανία», εξηγεί η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

«Πρόκειται ταυτόχρονα για αντικειμενικούς υπολογισμούς, παράλληλα με μέτρα πιο υποκειμενικά που θα αφορούν την ψυχολογία, ή τις συμπεριφορές».

Ο Κάμερον θεωρείται πως επιθυμεί να υπολογίζει τον δείκτη αυτό για τις μελλοντικές του αποφάσεις, ωστόσο κινδυνεύει να λάβει αρνητικά αποτελέσματα «εθνικής κατήφειας» έπειτα από τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα.

Ο Καναδάς εξετάζει την πιθανότητα να εισάγει παρόμοια πρωτοβουλία, ενώ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ανακοινώσει το 2009 την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον δείκτη ευτυχίας των Γάλλων ως ένδειξη ανάπτυξης.

http://www.zougla.gr

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 23:36:19 μμ »
Ευτυχισμενη με κανουν συγκεκριμενα πραγματα.... Χαρουμενη με κανουν πολυ περισσοτερα.
Ευτυχισμενη με κανει να αγαπω πολυ και να με αγαπουν επισης, να περναω ωραια με τους φιλους μου, να ξερω πως τα αγαπημενα μου προσωπα ειναι ευτυχισμενα, να βλεπω χαρουμενα παιδια, να ανακαλυπτω μερη και να νιωθω εκεινη τη στιγμη πως εχω γνωρισει και εχω ανακαλυψει εναν θησαυρο, να χαιρομαι την ελευθερια που αλλοι δυστυχως δεν εχουν, να εκτιμω και να απολαμβανω οσα ομορφα εχω στη ζωη μου.
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 00:09:29 πμ »
Υπάρχουν μικρές ευτυχισμένες στιγμές. Συμφωνώ ότι άμα κάθε μέρα έχεις την δυνατότητα να νιώθεις έστω και μία ευτυχισμένη στιγμή, τότε δεν είναι μια χαμένη μέρα.
Τι με κάνει εμένα ευτυχισμένη; Τα ταξίδια, να διαβάζω βιβλία, να γράφω, να μαθαίνω ιστορία ( που δυστυχώς δεν μας διίδαξαν στα σχολεία!), να συζητώ με φίλους μου και με τους γονείς μου, να βλέπω θέατρο και κινηματογράφο, να ερωτεύομαι, να καπνίζω την ώρα που πίνω τον απογευματινό μου καφέ, να σκιτσάρω. Σίγουρα έχω ξεχάσει και πολλά άλλα αλλά αυτά σκέφτομαι αυτήν την στιγμή.
Ωραίο θέμα famek.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 02:43:15 πμ »
αν μπορεις γραψτα αναλυτικα ....που ξερεις μπορει καποτε να το κανουμε βιβλιο και να βοηθαει κοσμο..
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 02:50:44 πμ »
Έχεις υπόψιν σου εκδοτικό οίκο; Μιλάω σοβαρά, αν σε ενδιαφέρει στείλε μου π.μ. να τα πούμε. Ειλιρινά δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ κόσμο, σε αυτήν την ζωή όποιος θέλει φτιάχνει την ζωή του και το μέλλον του. Αν κάποιος χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια είναι άλλο θέμα. Απλά αυτή η έκδοση και αυτή η ιδέα μου θυμίζει λίγο Πάουλο Κοέλο και Χαλίλ Γκιμπράν. Δεν υπάρχουν συνταγές ευτυχίας κατ'΄εμέ. Είναι τόσο υποκειμενικό τι κάνει τον καθένα μας ευτυχισμένο.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 02:56:22 πμ »
δεν καταλαβες... πολλοι ανθρωποι ειναι ευτυχισμενοι και δεν το ξερουν... ολα τα θεωρουμε δεδομενα.. οταν λοιπον τα διαβαζουμε τοτε συνειδητοποιουμε πολλα....
απο χρονια το σκεφτομαι αν μαζευτουν πολλα πρωτοτυπα .... να εκδοθει κατι σαν καταλογος και τα εσοδα να πανε σε καποιο ιδρυμα....
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 03:07:55 πμ »
Οκ, αυτοί που έχουν μα κανονική ζωή και δεν εκτιμάνε αυτό που έχουν είναι κοντόφθαλμοι.
Συμφωνώ τα έσοδα από μια τέτοια προσπάθεια να πάνε σε έναν σκοπό.
Συνεχίζω να πιστέυω ότι αυτά είναι γενικές ιδέες ευτυχίας στυλ Κοέλο και Γκιμπράν. Αρέσουν σε πολύ κόσμο, γενικές ιδέες. Σου δίνουν όντως κουράγιο όταν είσαι πεσμένος ψυχολογικά.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 18, 2010, 03:11:35 πμ »
λοιπον και συνεχιζω
ευτυχια ειναι να αφηνει ενας φιλος την δουλεια του για να ασχοληθει με το προβλημα σου
να σε συνανατας παλιους συμμαθητες σου και να θυμασαι.. σκανδαλιες.... η να σχολιαζεις τους τοτε καθηγητες σου..
ευτυχια ειναι να βλεπεις πως οι φιλοι σου τα καταφεραν στη ζωη τους ..ο καθενας με τον δικο του τροπο
ευτυχια ειναι να δικαιωνεται αυτος που ειχε δικαιο...
ευτυχια ειναι να δινεις και να παιρνεις φιλοξενεια ειδικα αν δεν το περιμενεις χωρις υστεροβουλια...
ευτυχια ειναι να βλεπεις χαρα στα ματια ενος ηλίκιωμενου... οταν καθεται και σου λεει ιστοριες και ας εισαι αγνωστη..η σου εμπιστευεται το πονο της,....,
ευτυχια ειναι οταν βοηθας να μη ποναει πια ψυχικα η σωματικα καποιος
ευτυχια ειναι οταν επιτελους εφυγε το αγκαθι απο το χερι σου
ευτυχια ειναι ..οταν ερχεται το ρευμα .. μετα απο διακοπη και εκτιμας τι εχεις..
ευτυχια ειναι να χεις δροσερο νερακι  νταλα καλοκαιρι
ευτυχια νιωθεις οταν προσευχεσαι..
οταν ξαφνικα σου συμβαινουν περιεργες ..'θεικες' συμπτωσεις..΄΄οπως να ψαχνεις καποιον και να 'πεφτεις' πανω του σε ασχετο τοπο..
ευτυχια ειναι να χαλαρωνεις μιλωντας με εναν φιλο σου...
ευτυχια ειναι οταν εχεις χρηματα να ψωνιζεις οτι θελεις αλλα ευτυχια ειναι οταν δεν εχεις χρηματα να απολαμβανεις αυτα που ηδη εχεις αποκτησει....
ευτυχια ειναι οταν καποιος ενω δεν σε ξερει σε εξυπηρετει ενω δεν σου εχει καμια υποχρεωση..
ευτυχια ειναι αν τουλαχιστον ειπες ενα σε αγαπω μια φορα εστω την μερα..
ευτυχια ειναι αν μπορεσες να συγχωρεσεις καποιον που σου εκανε κακο....[μεγαλη νικη ψυχης]
ευτυχια ειναι οταν τελειωνει μια δυσκολη μερα και νιωθεις οτι μια χαρα τα καταφερες και σημερα...
καληνυχτα
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ