Αποστολέας Θέμα: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?  (Αναγνώστηκε 6952 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 21, 2011, 02:02:38 πμ »
Το έγραψε στο γενικό θέμα για τα βιβλία που μας αρέσουν, αλλά κολλάει και εδώ μια χαρά. Τζόρτζ Όργουελ και το βιβλίο του "¨Βιρμανέζικες ημέρες". Μας είναι γνωστός για την "Φάρμα των ζώων " και το "1984" αλλά σε πολλούς από εμάς δεν είναι γνωστό το γεγονός ότι υπήρξε μέλος της βρετανικής αποικιοκρατίας στις αρχές του περασμένου αιώνα ( 1930). Στο ανωτέρω βιβλίο περιγράφει μέσα σε μορφή μυθιστορήματος τις δικές του εμπειρίες από αυτήν την εποχή: όταν η Βιρμανία ήταν κομμάτι των Ινδιών. Είναι η ιστορία μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει μεν σήμερα, αλλά οι περιγραφές των τοπίων, των νοοτροπιών και της ατμόσφαιρας δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Και αν μη τι άλλο, διαβάζεις και ιστορικά στοιχεία.

Για μια γενική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα, ειδικά όσον αφορά Ιρλανδία, Αγγλία δοκίμασε Maeve Bincy . ΄Πολλά από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και βρίσκονται σε φτηνές εκδόσεις ( τύπου Bell)

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 21, 2011, 11:12:12 πμ »
Πρόσφατα διάβασα δυο βιβλία απο μια τριλογία της Ιζαμπέλ Αλιέντε.
" Το Βασίλειο του Χρυσού Δράκοντα" και το " Δάσος των Πυγμαίων".
Το πρώτο διαδραματίζεται στα  βουνά των Ιμαλαιων και το δεύτερο στα δάση της Αφρικής.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 21, 2011, 17:08:27 μμ »
Εγώ θα γράψω εδώ κάτι αρνητικό. Βρήκα κάπου και δανείστηκα να διαβάσω το "Χίλιες και μια νύχτες στο Πακιστάν" της Κάτιας Αντωνοπούλου. Από τα πιο αλλοπρόσαλλα και βαρετά βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια μου. Έκανα υπομονή για περίπου 100 σελίδες αλλά δεν....... Αυτή έχει γράψει και το "οι Ινδίες μου" που έγινε μπεστ σέλλερ. Δεν το έχω διαβάσει και ούτε πρόκειται. Αν είναι και αυτό έτσι τι να πω!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 21, 2011, 18:53:26 μμ »
Tυχερός,δηλαδή, που δεν το αγόρασες! :laugh:
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 21, 2011, 19:28:45 μμ »
Tυχερός,δηλαδή, που δεν το αγόρασες! :laugh:

Στη βιβλιοθήκη του σχολείου έχουμε πολλά βιβλία και αρκετές φορές δανείζομαι. Πάει ο καιρός που έμπαινα σε βιβλιοπωλείο και έφευγα με γεμάτες τσάντες.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 21, 2011, 19:50:24 μμ »
Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και εγώ το ίδιο κάνω τα τελευταία χρόνια.
Και καλά με τα βιβλία λύνεται το πρόβλημα, και είναι μιά καλή οικολογική συνήθεια, με κάποια άλλα προϊόντα... εκεί είναι το πρόβλημα!

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 21, 2011, 20:35:21 μμ »
Mε αυτή την ευκαιρία, γράφω γιά ένα βιβλίο που μου χάρισε η γυναίκα μου, εδώ και ένα μήνα το οποίο διάβασα πολλές φορές και το βρήκα αξιόλογο. Πρόκειται για το "Μετά το κύμα", του TEW BUNNAG, "Ανθρώπινες ιστορίες στα απόνερα του Τσουνάμι που έπληξε την Ταϊλάνδη", και δυστυχώς ξανά επίκαιρο.Ειναι από τις εκδόσεις ΑΙΩΡΑ (info@aiora.gr) www.aiora.gr Αθήνα 2010.
"Το γεγονός ότι "όλα τα κέρδη της έκδοσης θα διατεθούν στην ΜΚΟ The Human Development Foundation, ένα κέντρο βοήθειας για τα παιδιά του δρόμου και φορείς του AIDS στην Ταϊλάνδη" είναι ένας λόγος, και όχι μόνο, για να το αγοράσει κάποιος!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 21, 2011, 20:47:25 μμ »
Παράθεση
Πρόσφατα διάβασα δυο βιβλία απο μια τριλογία της Ιζαμπέλ Αλιέντε.

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε ποτέ η Ιζαμπέλ Αλίεντε αν μπορούσε να μάθει ότι ένας από τους λόγους που επισκέφτηκα την Χιλή ήταν τα βιβλία της με τις υπέροχες περιγραφές για την χώρα της. Όταν το είπα σε έναν Χιλιανό, μου είπε με παράπονο ότι μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι έκανε γνωστή την χώρα της στα πέρατα του κόσμου με τα υπέροχα βιβλία της. Ο δεύτερος λόγος επίσκεψης στην Χιλή υπήρξε ο Νερούδα.  :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 21, 2011, 21:30:29 μμ »
Κι μένα με ταξίδεψε με τα βιβλια της...μπορεί να είναι μυθιστορήματα αλλά ειναι πολύ ομορφες οι περιγραφές των τόπων....

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 24, 2011, 09:53:16 πμ »
Γνωρίζατε ότι ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στην… Πελοπόννησο; Ότι υπάρχουν πυραμίδες στο Άργος; Ότι η Σκάλα του Μιλάνου κτίστηκε και στην… Πάτρα; Ότι μπορείτε να δειπνήσετε ως αρχαίος Έλληνας ή Εσκιμώος στην Αθήνα; Ότι υπάρχουν μαύροι Έλληνες και μάλιστα ζούνε στη Θράκη;
Η Ελλάδα είναι γεμάτη με μέρη που μπορούν να σε παραξενέψουν, αρκεί να ταξιδέψεις με άλλο μάτι και έναν διαφορετικό ταξιδιωτικό οδηγό! Το "Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα - Παράξενος Ταξιδιώτης" μετά από δύο χρόνια περιήγησης στην άγνωστη Ελλάδα, αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό παραξενιάς στη χώρα μας.
Παράδοξα εστιατόρια, ξενοδοχεία και cafe, αρχαιολογικοί χώροι που ανατρέπουν την ιστορία, παράξενα εκθέματα σε μουσεία ή εκθέσεις, κάστρα και φρούρια με αλλόκοτους θρύλους ή ιδιαίτερη ιστορία, τόπους με μυθολογική, ιστορική ή λαογραφική παραξενιά… τα πάντα.
Μία ομάδα νέων ανθρώπων του εναλλακτικού χώρου αναζήτησης με το συντονισμό του Νικόλαου Κουμαρτζή συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο 352 έγχρωμων σελίδων περισσότερα από 200 εξαιρετικά παράδοξα μέρη στην Ελλάδα, με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό (500+ φωτογραφίες), οδηγίες πρόσβασης, άγνωστες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για οικονομικά ταξίδια.
Είστε λοιπόν έτοιμοι να παραξενευτείτε, ακολουθώντας τις ράγες του Παράξενου Ταξιδιώτη;

Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/