Αποστολέας Θέμα: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?  (Αναγνώστηκε 6954 φορές)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Εχετε διαβασει καποιο ωραιο μυθιστορημα στο οποιο να υπαρχει εντονα η ταξιδιαρικη ατμοσφαιρα? Δηλαδη περα απο την ωραια ιστορια να υπαρχει και περιγραφη ωραιων τοπων κτλ. Περιμενω προτασεις... :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 13, 2010, 23:40:30 μμ »
Σχετικά με το ερώτημα για τα ταξιδιωτικά βιβλία, διάβασε αυτό που μετέφρασα για το Προσκύνημα στην Γαλλία και στην Ισπανία!  :rofl: Πλάκα κάνω, η αλήθεια βέβαια είναι ότι έχει περιγραφές ταξιδιωτικές.

Τώρα, από όσο μπορώ να σκεφτώ τώρα, μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο σχετικά με τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο, υπάρχουν πολλά. Ίσως το καλύτερο είναι αυτό του Γουίλιαμ Ντάρλιμπ, που έχει μέσα και φοβερά ιστορικά στοιχεία.

Αν σε ενδιαφέρει περιγραφή των αχανών περιοχών των ΗΠΑ και του route 66 που μας περιέγραψε ο φίλος μας ο Σπύρος, τότε διάβασε Τζάκ Κέρουακ. Μαζί με τα τοπία θα ανακαλύψεις όλη την γενιά των μπήτνικ. Και θα λατρέψεις και μια Αμερική που δεν υπάρχει πλέον.

Για περιγραφή λατινικής Αμερικής, διάβασε Ιζαμπέλ Αλιέντε, Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και τα υπέροχα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα. Επίσης για λατινική Αμερική ο Τσε Γκεβάρα έχει γράψει περιγραφές των ταξιδιών του στα "Ημερολογια της μοτοσυκλέτας" που γυρίστηκαν και σε ταινία.

Για Αφρική τώρα θυμάμαι την Κάθριν Μπλίξεν ( πολύ γνωστή από την ταινία Πέρα από την Αφρική) , που περιγράφει την προσωπική της ιστορία.

Για ατελείωτες περιγραφές της αγγλικής εξοχής σκέφτομαι κάτι κλασσικό: Τζέιν Ώστιν!

Αν θέλεις κάτι πιο πρωτότυπο διάβασε τα ημερολόγια του Κάπτεν Κουκ ( ανακαλύψεις στην Ωκεανία και Ειρηνικό) , δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Εγώ αν έβρισκα χρηματοδότη το μετέφραζα και αύριο!!!

Ο Καζαντζάκης έχει γράψει αρκετές περιγραφές από τα ταξίδια του επίσης. Όπως και ο Τσιφόρος ( αν και αυτός δεν επιμένει σε περιγραφές τοπίων αλλά σε κριτική λαών και νοοτροπιών).

Αυτά θυμάμαι τώρα, θα θυμηθώ σίγουρα και άλλα.

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 13, 2010, 23:56:22 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ.... δε το διευκρυνησα καλα. θελω ενα βιβλιο με πλοκη, ενα ενδιαφερον μυθιστορημα.
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 14, 2010, 00:01:15 πμ »
Το "Στο δρόμο" του Τζάκ Κέρουακ έχει φοβερή πλοκή, και γενικά τα περισσότερα που σου έγραψα πιο πάνω είναι μυθιστορήματα και όχι ταξιδιωτικά ( τα μόνα που θεωρώ εγώ αμοιγώς ταξιδιωτικά είναι ο Καζαντζάκης και ο Τσιφόρος) ,όλα τα άλλα έχουν μια πλοκή. Κάποια είναι αυτοβιογραφικά μεν αλλά πολύ ενδιαφέροντα δε.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 14, 2010, 00:08:21 πμ »
Δεν πειραζει ας ειναι και ταξιδιαρικο... :bigr:
Αυτο ειναι ενα βιβλιο-δωρο που μου εκαναν οι δικες μας Δημητρα και Ντινα αφου βρεθηκαν κοντα στον Δημητρη την ημερα της παρουσιασης.
Εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,195.0.html εχουμε αφιερωμα στον Δημητρη και φωτογραφιες απο την παρουσιαση.

Ξυπνούν τα όνειρα και γίνονται ταξίδι. Έτσι, κάποια ανύποπτη στιγμή παίρνεις το σακίδιό σου και ξεκινάς για το γύρο του κόσμου. Πρώτη στάση στο "λεωφορείο" της περιπλάνησης, η Κούβα. Κάπως έτσι ήταν για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παρούση η αρχή της περιπέτειας που έγινε βιβλίο. Το πρώτο της σειράς "Πάρε ένα σάκο κι έλα..." που φέρει τον τίτλο "Κούβα" . "Μια χώρα όπου ο χρόνος μπερδεύει το παρόν με το παρελθόν χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του μέλλοντος", όπως λέει ο συγγραφέας του.

Το βιβλίο είναι μία αυθόρμητη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του Φιντέλ Κάστρο. Ένα βιβλίο που "εντυπωσιάζει τόσο από τη δομή όσο και από τον τρόπο γραφής, είναι ένα βιβλίο που ρουφιέται, μια δουλειά σε βάθος που καθιστά πολύ αξιόλογη την προσπάθεια του Δημήτρη.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 15, 2010, 01:13:35 πμ »
Μιας και αναφέρθηκε η Κούβα, αν σε ενδιαφέρει διάβασε οτιδήποτε από Χουάν Γκουτιέρες, βρίσκονται εύκολα όλα τα βιβλία του στην Ελλάδα σε πολύ καλές μεταφράσεις, πρέπει να έχουν γίνει και μπεστ σελλερ. Φίλοι της Κούβας μου είπαν ότι δεν τους αρέσει γιατί κατηγορεί την Κούβα, εγώ απλά νομίζω ότι γράφει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αποσυνδεδεμένος PASTA

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 15, 2010, 09:30:43 πμ »
ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΑΚΗ
ΤΑ :ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΓΓΛΙΑ/ ΙΣΠΑΝΙΑ / ΙΑΠΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ /ΡΟΥΣΙΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ .
ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ.
ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
(ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ).ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΝΟ.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 08:42:24 πμ »
Δεν το εχω διαβασει... μολις το ανακαλυψα... :bigr:

1000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις

Το βιβλίο της Patricia Schultz είναι ένας πρωτότυπος ταξιδιωτικός οδηγός. Το φανερώνει άλλωστε και ο τίτλος του «1000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις»
Το βιβλίο μας ταξιδεύει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, σε πολλά και απίθανα μέρη. Φυσικά δεν λείπει η Ελλάδα! 14 μέρη της Ελλάδας προτείνει τα οποία είναι η Κρήτη, η Μύκονος η Δήλος, η Σαντορίνη, η Πάτμος ,η Ρόδος, η Σύμη, η Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι Δελφοί, και η Επίδαυρος, η Μονεμβασιά, η Άθως , η Ύδρα και τα Μοναστήρια των Μετεώρων. Η συγγραφέας σε τρεις πυκνές προτάσεις διηγείται ολόκληρη ιστορία για το καθένα από αυτά.

Καλό ταξίδι !

Οπισθόφυλλο…

Σαφάρι με αλεξίπτωτο πάνω από το Masai Mara, αγώνες στα Highlands, ο παγετώνας της Τασμανίας, ιστιοπλοΐα στις Γρεναδίνες, το σαββατιάτικο παζάρι στο Oaxaca, ορειβασία στο Kilimanjaro, η παραλία Ipanema, ο ναός του Ποσειδώνα, το παζάρι καμήλας στο Pushkar… Μια εκτενή λίστα καταχωρήσεων, χωρισμένες ανά ηπείρους και περιοχές, οι οποίες πληροφορούν τον αναγνώστη για τα μέρη που πραγματικά αξίζει να δει στη ζωή του. Τα 1.000 καλύτερα μέρη του κόσμου συγκεντρωμένα με τρόπο που απαντά στις βασικές ερωτήσεις ενός ταξιδιώτη: Πού, Πώς, Πότε, Γιατί. Αρχαιολογικοί χώροι, μεγάλα ξενοδοχεία, καταφύγια άγριων ζώων, χωριουδάκια, κάστρα, φεστιβάλ, εστιατόρια, καθεδρικοί, μουσεία και πολλά άλλα σε μία και μόνη συλλογή.

Ήρθε η ώρα να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 09:30:26 πμ »
το βιβλιο"eat,pray,love" (που παιζεται τωρα στους κινηματογραφους) είναι πολύ ωραιο μυθιστορημα που σε μεταφερει στην Ιταλια ,την Ινδια και την Ινδονησια....το βιβλιο μου άρεσε παρα πολυ ,την ταινια δεν την έχω δει ακομα αλλα φοβαμαι οτι θα ειναι κατωτερη των προδοκιων ,οπως συμβαινει συνηθως οταν εχεις διαβασει το βιβλιο και βλεπεις μετα την ταινια...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 10:27:18 πμ »
την ταινια δεν την έχω δει ακομα αλλα φοβαμαι οτι θα ειναι κατωτερη των προδοκιων ,οπως συμβαινει συνηθως οταν εχεις διαβασει το βιβλιο και βλεπεις μετα την ταινια...

Μπορεις να διαβασεις σχολια εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,2884.msg40466.html#msg40466