Αποστολέας Θέμα: Πασάδες στα Γιάννινα!!!  (Αναγνώστηκε 5777 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pliatsiko

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Πασάδες στα Γιάννινα!!!
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 19:47:50 μμ »
Απόγευμα δευτέρας, κάποιου μήνα, κάποιου έτους..
Το αμάξι ξεκίνησε με προορισμό τα Ιωάννινα! Ευγενικοί χορηγοί στο ταξίδι μας, ένα τεράστιο θερμός με καφέ και 3 σακούλες πατατάκια..

(Μετά από 6 ώρες ταξίδι ήμασταν κάπου κοντά στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου και μετατρέποντας το αμάξι σε ξενοδοχείο αποφασίσαμε να κοιμηθούμε..)

Το επόμενο πρωί μας υποδέχτηκε ένας υπέροχος γκρίζος ουρανός και ξεκινήσαμε με μία βόλτα στην πόλη. Μαγαζιά με περίτεχνα γιαννιώτικα κοσμήματα υπάρχουν σε κάθε γωνία καθώς και αρκετές καφετέριες και μαγαζιά. Αυτό που κλέβει όμως την παράσταση είναι η όμορφη λίμνη που απλώνεται σε μεγάλη έκταση και μπορείς να απολαύσεις τη θέα ακούγοντας από πλανόδιους μουσικούς παραδοσιακές μελωδίες. Τοπίο μελαγχολικό που ξεκουράζει..
Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το κάστρο των Ιωαννίνων με την παλιά πόλη, τα στενά δρομάκια της και τα ιδιαιτέρως μικρά σπίτια (τα οποία κατοικούνται κανονικά).Μέσα εκεί βρίσκεται το τζαμί Ασλάν πασά. Δεν έχω φωτογραφίες από αυτό (μόνο από ένα μουσείο που βρίσκεται μέσα) αλλά μπείτε εδώ να ρίξετε μία ματιά: http://ioannina360.com/449/to-tzami-aslan-pasa-sto-kastro-ton-ioanninon

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2010, 10:47:51 πμ by dk »

• Full Member
Απ: Πασάδες στα Γιάννινα!!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 19:50:02 μμ »
Το μεσημέρι μας βρήκε να τρώμε στην φοιτητική εστία (!) και έπειτα ξεκινήσαμε για το Φετιχιέ τζαμί!
Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική! Ο αέρας ήταν δροσερός, φρέσκος και μύριζε βρεγμένο χώμα παντού. Ο τάφος του σουλτάνου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά το τζαμί είναι σχετικά καλά διατηρημένο και υπάρχει και μία καφετέρια στην οποία μπορείς να φας παραδοσιακές πίτες που είναι και πολύ νόστιμες!

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2010, 10:48:47 πμ by dk »

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 19:51:11 μμ »
Μετά ήρθε η ιδέα για το Μέτσοβο! Τζογάροντας για το αν θα μας φτάσει η βενζίνη μέχρι εκεί, βρεθήκαμε κάτω από ένα πλατάνι τα μεσάνυχτα να  πίνουμε κονιάκ για να αντέξουμε το κρύο! Μία σύντομη βόλτα αποκάλυψε πολλές πηγές μέσα στην πόλη με πόσιμο νερό και ξενοδοχεία που φαίνονταν ζεστά και περιποιημένα.
Μετά από μία ακόμα διανυκτέρευση στο αμάξι και έναν παραδοσιακό καφέ το πρωί, πήραμε τον δρόμο του γυρισμού ο οποίος αποκάλυψε πλέον στο φως της μέρας την υπέροχη θέα του βουνού!
Όχι από το Μέτσοβο δεν υπάρχουν φωτογραφίες δυστυχώς. Είχε πολύ κρύο και δεν υπήρχαν περιθώρια για τουριστικές πολυτέλειες!!!

Αλλά αυτό βέβαια είναι και μία αφορμή για να ξαναπάω γνωρίζοντας πλέον πως χρειάζομαι πουλόβερ εκεί πάνω (ακόμα και αν δεν είναι χειμώνας) και πως το θερμός που κρατάει ζεστό τον καφέ, ακόμα και μετά από 2 μέρες..., υπάρχει ακόμα στο ντουλάπι μου!!!
 :bigr:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 20:17:10 μμ »
Ωραία η περιγραφή σου!!!
Τα Γιάννενα και η γύρω περιοχή, αν και ακολούθησαν τη μοίρα της υπόλοιπης χώρας και καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αντιπαροχή, διατηρούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Την αγαπώ πολύ αυτή την πόλη και πάντα κάτι έχω να πάρω κάθε φορα που πάω εκεί πάνω.
Πάντα τέτοια λοιπόν και κοίτα. Μην αφήνεις για πολύ το θερμός να περιμένει. Να το "ενοχλείς" όσο πιο συχνά μπορείς.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 18:57:15 μμ »
Σ' ευχαριστουμε που μοιραστηκες την ιστορια σου μαζι μας!! :yahoo:
Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο ηταν το ξενοδοχειο-αυτοκινητο που μεινατε... ποσο πηγε η βραδια? :laugh:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 22:48:15 μμ »
Στα Γιάννενα και στο Μέτσοβο έχω πάει μόλις από μία μέρα στο κάθε μέρο...Πανέμορφα και τα δυο...

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 13, 2010, 02:07:53 πμ »
Μην αφήνεις για πολύ το θερμός να περιμένει. Να το "ενοχλείς" όσο πιο συχνά μπορείς.
προσπαθώ να είμαι αφόρητα ενοχλητική!!!
 :smile_:

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 13, 2010, 03:14:32 πμ »
Αυτο που με εντυπωσιασε περισσοτερο ηταν το ξενοδοχειο-αυτοκινητο που μεινατε... ποσο πηγε η βραδια? :laugh:

Από τα καλύτερα ξενοδοχεία έχω να δηλώσω το αγαπητό, αυτοσχέδιο τροχοσπιτοτσαντίρι μας!!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 14, 2010, 18:39:37 μμ »
Παντα τετοια. :good:

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 20:16:30 μμ »
μπράβο! με την ιστορία σου μου ξύπνησες την ανάγκη να δω ξανά τα Γιάννενα..
τρελά γοητευτική η μελαγχολική της ατμόσφαιρα ιδιαίτερα Φθινόπωρο και Χειμώνα! :smile_:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!