Ουδείς επιζών από τη συντριβή Boeing 737 κοντά στο Περμ, δηλώνουν αξιωματούχοι
ΑΠΕ Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008 06:27
Οι 88 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος Boeing-737 της Aeroflot το οποίο εκτελούσε πτήση από την Μόσχα στο Περμ, στη Σιβηρία, και συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσης είναι όλοι νεκροί, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα αξιωματούχους.
Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο της συντριβής.
"Βρήκαμε το αεροσκάφος. Συνετρίβη στα όρια της πόλης (του Περμ) ", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Δεν υπάρχουν υπόνοιες ότι το δυστύχημα οφείλεται σε δολιοφθορά ή τρομοκρατική ενέργεια.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε διότι στον αρχικό απολογισμό δεν είχε προσμετρηθεί ένα βρέφος που επέβαινε στο αεροσκάφος.
Συνολικά εννέα παιδιά, περιλαμβανομένου του βρέφους, επέβαιναν στο αεροσκάφος, δήλωσε εκπρόσωπος της Αεροφλότ. Ανάμεσα στα θύματα δεν υπάρχει ουδείς ξένος, πρόσθεσε.
Το Μπόινγκ έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή και δεν υπάρχουν θύματα στο έδαφος, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.
Το αεροσκάφος "έπιασε φωτιά κι εξερράγη. . . δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να ανασυρθούν επιζώντες", σημείωσε το ίδιο πρακτορείο.
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι "το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας στην 01:12 της Κυριακής τοπική ώρα (00:12 ώρα Ελλάδας) και ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, χάσαμε την επαφή μας μαζί του".
Μια ομάδα ειδικών του υπουργείου Συγκοινωνιών της Ρωσίας που συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Ίγκορ Λεβίτιν θα αναχωρήσει από την Μόσχα για να συμβάλει στις έρευνες των τοπικών αρχών.
Το 2007, τα 33 δυστυχήματα στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στοίχισαν 318 θανάτους στη Ρωσία, αριθμό υπερεξαπλάσιο του 2005--γεγονός που ήγειρε πολλά ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα. Μια ειδική επιτροπή έρευνας των αερομεταφορών είχε σημειώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο χρόνος υπηρεσίας των αεροσκαφών που εκτελούν διεθνείς πτήσεις είναι κατά μέσον όρο τα 18 έτη, κι όσων εκτελούν πτήσεις εσωτερικού τα 30 έτη. Ακόμη, τόνισε την ανεπάρκεια αρκετών ρώσων πιλότων.
πηγη naftemporiki.gr