Σχεδόν πάντα (ας πούμε στο 85%) γράφω σχόλια για τα ξενοδοχεία όπου έχω καταλύσει και είναι κλεισμένα από booking. Τελευταία άρχισα να γράφω και στο tripadvisor για καφε-εστιατόρια. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν κάποιο υποψήφιο πελάτη όπως έχω βοηθηθεί και εγώ. Προσπαθώ να είμαι εκτενής και να συμπεριλάβω πολλές παραμέτρους ώστε να δώσω σαφή εικόνα παρά την υποκειμενική ματιά.
Για τα ξενοδοχεία ξεκινώ με τη θέση τους, αν είναι σε βολικό σημείο για τον σκοπό του ταξιδιού και σε περίπτωση που πάω με αμάξι σχολιάζω και το πάρκιν. Συνεχίζω με το μέγεθος δωματίου και μπάνιου (αν είναι ευρύχωρα κλπ) και σχολιάζω τον εξοπλισμό (καινούργια επίπλωση, άνετο κρεβάτι κλπ.), την καθαριότητα και ακόμη αν είναι ηχομονωμένο ή θορυβώδες. Θα αναφερθώ στις παροχές (μπουκαλάκι νερό, κάψουλες καφέ, σαπουνάκια κλπ) και θα σχολιάσω το πρωινό καθώς και τον χώρο όπου παρατίθεται. Τέλος θα αναφέρω αν το προσωπικό είναι ευγενές και εξυπηρετικό.
Όταν πάλι ψάχνω για να κλείσω θα κοιτάξω και τα αρνητικά σχόλια για να δω τι δεν άρεσε στους πελάτες.
Όσο για το WiFi ελάχιστο ρόλο θα παίξει στην επιλογή μου ούτε το σχολιάζω.