Αποστολέας Θέμα: Λίγα Λόγια για την Κέα (Τζιά)  (Αναγνώστηκε 5329 φορές)

Αποσυνδεδεμένος EchoReports

• Newbie
  • *
Λίγα Λόγια για την Κέα (Τζιά)
« στις: Νοέμβριος 27, 2006, 09:38:27 πμ »
Εγκαταλείποντας ο ταξιδιώτης την Αττική γη, σε αναζήτηση του "κόσμου των νησιών", αντικρύζει στο βάθος του ορίζοντα, το πρώτο κατοικημένο κυκλαδίτικο νησί, τη Τζιά. Μια πλούσια σε βλάστηση ενδοχώρα με βαθιές χαράδρες, βουνά από βελανιδιές και πλήθος αγροικίες. Ανάμεσα σε όλα αυτά και σε θέση αμφιθεατρική, η Ιουλίδα, η χώρα του νησιού από τις ωραιότερες χώρες των κυκλάδων. Στην κορυφή, σημαδεύουν το τοπίο, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και της αρχαίας ακρόπολης.

Με στενά δρομάκια και καμάρες, με αυλές γεμάτες λουλούδια και σπίτια ολόλευκα σε προκαλούν για ατελείωτες βόλτες. Η μεγάλη προστάτιδα του νησιού η Παναγία η Καστριανή είναι κτισμένη σε απόκρημνο θαλασσόβραχο και τιμάται ιδιαίτερα τον δεκαπενταύγουστο.
Οι θάλασσες της παραμένουν κρυστάλινες, ακρογιαλιές έρημες, υποδέχονται τους επισκέπτες με τον ίδιο πάντα ανεπιτήδευτο τρόντο. Οι ομορφιές της δεν έχουν να κάνουν με εικόνες εντυπωσιασμού. Κατακτούν τον επισκέπτη σιγά-σιγά με το πάθος της αναζήτησης και πολύ ποδαρόδρομο.
Το λιμάνι της Κορησίας με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το φάρο, άγρυπνος φρουρός του λιμανιού, μας υποδέχονται με υποσχέσεις, μιας όμορφης διαμονής. Τέλος το Βουρκάρι το διπλανό λιμανάκι με το πανέμορφο ψαροχώρι σταθμός (απάγκιο) Ιστιοπλόων και καραβοκύριδων. Η κοντινή στο Βουρκάρι παραλία, το Γιαλισκάρι, προσφέρεται για μπάνιο όπως επίσης και ο Κούνδουρος μια από τις πιο όμορφες παραλίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2019, 22:10:20 μμ by elina »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Σχολιασμός: Λίγα Λόγια για την Κέα (Τζιά)
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 09, 2008, 12:00:51 μμ »
Επισκεφτηκα το νησι πριν 29 χρονια :-[ Ηταν το πρωτο μου διημερο μονο με φιλους σε ηλικια 16 ετων. ;)
Δεν ξερω γιατι δεν ξαναπηγα,παρολου που μ'αρεσε πολυ!!!
Θυμαμαι οτι καναμε ελευθερο καμπινγκ στον Οτζια (φανταστικο μερος).
Ελπιζω στο μελλον να μου δοθει η ευκαιρια και να ξαναπαω.

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Λίγα Λόγια για την Κέα (Τζιά)
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 14, 2011, 07:17:28 πμ »
 Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το νησί όταν ζούσα στην Αθήνα αλλά συνέχεια έλεγα στον εαυτό μου ότι θα πάω το επόμενο τριήμερο γιατί ήταν κοντά... :dash: :dash:
Τώρα που είμαι μακριά να δω πότε θα το βάλω στο πρόγραμμα...