Αποστολέας Θέμα: Πρώτο ταξίδι στις Η.Π.Α. (Από Δύση σε Ανατολή)  (Αναγνώστηκε 17381 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
Πρώτο ταξίδι στις Η.Π.Α. (Από Δύση σε Ανατολή)
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:10:58 πμ »
Κάπου το βρήκα (αυτό το υπέροχο forum) και μπήκα. Μμμμμ ταξίδια, δλδ ή ζωή μου. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω αλλά και να συζητάω για ταξίδια. Βλέποντας τα Thred με USA και Canada και τις περιγραφές των ταξιδευτών, ξύπνησαν όλες αυτές οι ωραίες αναμνήσεις και θα ήθελα να σας διηγηθώ μερικά ταξίδια μου στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Για ΗΠΑ δεν ψηνόμουνα γιατί με ενοχλούσε το θέμα visa. Φίλοι μου που είχαν πάει μου έλεγαν διάφορα (τα περισσότερα καλά) αλλά και πολλοί συγγενείς μου που μένουν εκεί με καλούσαν τακτικά. Το πήρα απόφαση λοιπόν και έριξα τα μούτρα μου και αιτήθηκα Visa. Ο σχεδιασμός του ταξιδιού είχε αρχίσει νωρίτερα βέβαια και ήταν, παρά τις ενστάσεις τις γυναίκας μου, ανεξάρτητο και όχι οργανωμένο με γκρούπ. Το σχέδιο λοιπόν έλεγε Αθήνα-Ατλάντα-Λας Βέγκας. Στο Las Vegas θα καθόμαστε 3 νύχτες και κατόπιν θα πηγαίναμε για 4 νύκτες στο Los Angeles. Εννοείται ότι από Las Vegas θα νοικιάζαμε αυτοκίνητο γιατί ήθελα να διασχίσω την χώρα από Δύση και να καταλήξω ανατολικά στην Νέα Υόρκη. Ξεκινήσαμε λοιπόν από το Ελ Βενιζέλο αρχές Αυγούστου του 2007 με την Delta και μετά από αρκετές ώρες (11+κάτι αν θυμάμαι καλά) φτάσαμε στην Atlanda. Η αναμονή που είχαμε προγραμματίσει ήταν δίωρη με αποτέλεσμα να χάσουμε την πτήση μας για Las Vegas μιας και οι διαδικασίες για την Visa κράτησαν πολύ περισσότερο από ότι πιστεύαμε. Το αεροδρόμιο και οι ουρές στην TSA  χαοτικά. Τελικά φύγαμε με 3 επιπλέον  ώρες καθυστέρηση  με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο Las Vegas αργά το βράδυ. Αυτό τελικά μας βγήκε σε καλό (παρά την κούραση και το jet lag) γιατί το να πρωτοβλέπεις το Las Vegas το βράδυ είναι μοναδική εμπειρία. Ίσως αυτή η νυκτερινή οπτική πρώτη ματιά ήταν και η πρώτη αιτία που άλλαξε γνώμη και η γυναίκα μου για αυτή την πόλη που μου την έλεγε Βλαχοαμερικανιά κλπ κλπ ωραία κοσμητικά, όταν στον σχεδιασμό του ταξιδιού επέμενα να πάμε πρώτα εκεί.
Υπάρχει μια διαφορετική λογική παραλαβής των αποσκευών, έτσι φτάνοντας στο terminal μπαίνεις σε τραίνο του αεροδρομίου που μετά από αρκετή απόσταση σε πάει στον χώρο παραλαβής των αποσκευών. Είναι μια διαδικασία που κρατάει 30-35 λεπτά. Κατόπιν βγαίνεις έξω από τα κτήρια του αεροδρομίου (καπνίζεις και ένα τσιγάρο μετά από 22 ώρες σχεδόν ατσιγαρίας) και επιβιβάζεσαι στο λεωφορείο που σε μεταφέρει στα γραφεία ενοικιάσεως των αυτοκινήτων. Η απόσταση είναι περίπου 5 χιλιόμετρα και φτάνοντας αντιμετωπίζεις άλλες ουρές (παρά το προχωρημένο της ώρας) από τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Αμερικάνοι που περιμένουν στην Avis για να πάρουν αυτοκίνητο. Επιτέλους μετά από αρκετή ώρα και έναν ωραιότατο τσακωμό με την υπάλληλο καθότι ήθελε εκτός από το Διεθνές και το Εθνικό δίπλωμα οδήγησης που εμείς θεωρήσαμε περιττό να έχουμε μαζί μας πήραμε το αυτοκίνητο, με το δίπλωμα της κόρης μου, βεντουζάραμε το GPS, κάναμε τις ρυθμίσεις, βάλαμε τον προορισμό μας, Tropicana Hotel και ξεκινήσαμε.
Μπήκαμε στην πόλη, η οποία είναι κολλητά με το αεροδρόμιο από την πλευρά του Luxor και ως δια μαγείας με την πρώτη ματιά μας έφυγε η κούραση και η νύστα. Περάσαμε το ξενοδοχείο, το GPS έλεγε για σχεδιασμό νέας πορείας και στρίψτε δεξιά, και συνεχίσαμε σε όλη την Las Vegas Boulevard ή αλλιώς το Strip. Το σαγόνι μας κρέμασε και οδηγώντας χαλαρά χαζεύαμε σαν τους μπουρτζόβλαχους όλες αυτές τις εικόνες, που μπορεί να τις έχουμε χαζέψει στις ταινίες, αλλά το ζωντανό είναι άλλο πράμα ρε παιδί μου.

(Συνεχίζεται)

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
Απ: Πρώτο ταξίδι στις Η.Π.Α. (Από Δύση σε Ανατολή)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:14:03 πμ »

(Συνεχίζεται)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:16:13 πμ »
Οι φωτογραφιες σου ειναι τελειες!!!  :welcome: :welcome: στη παρεα μας και ανυπομονουμε να διαβασουμε κι αλλα!!  :bigr:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:29:34 πμ »

Τελικά και μετά από μεγάλη βόλτα φτάσαμε στο Tropicana. Παλιό αλλά Καλό. Πήραμε τα κλειδιά και πήγαμε στα δωμάτια των 80+5=85 δολαρίων η αλλιώς 53 ευρώ (ισοτιμία τότε 1,6) τα οποία ήταν σαν μικρά τριάρια διαμερίσματα :dizzy: με 2 τεράστια κρεβάτια (Queen Bed τα ονομάζουν) και πέσαμε «ξεροί».
Άκουγα για αυτό το Jet Lag  αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Όταν μετά από 2 ώρες ξύπνησα χορτασμένος από ύπνο, δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Για Μελατονίνες κλπ δεν είχαμε ακούσει τίποτα ακόμα.
Η ανατολή ήταν φοβερή μέσα σε μια πεντακάθαρη ατμόσφαιρα (0 υγρασία) και από το παράθυρο χαζεύαμε την θέα.  Το 24ωρο room service μας έφερε από μια κανάτα βραστό καφέ και το ευχαριστιόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:39:16 πμ »
 :welcome: στην παρέα!

Τα king bed τα δοκίμασες;  Κοιμόμασταν 4 ανθρωποι εκεί. Αλλάγια τα αμερικάνικα μεγέθη είναι δοαφορετικά στα πάντα. Περιμένω να ακούσω την συνέχεια της ιστορίας σου.

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 03:57:05 πμ »
Οι τρείς μέρες πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα. Βέβαια ρίξαμε το περπάτημα της αρκούδας (δεν ξέρω γιατί το λέμε «τις αρκούδας» και όχι π.χ. «του ουρακοτάγκου» ή «του ιπποπόταμου» :bigre: ) και με θερμοκρασίες γύρω στους 40+ εκτίμησα τον πολύ δυνατό κλιματισμό. Εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τις κατασκευές και όλα αυτά τα σε υπερβολή κατασκευάσματα που πολλά είναι πολύ ωραία και μοναδικά αλλά και από την αίσθηση του χαλαρού που σου δίνει αυτή η πόλη. Μπορεί ο τουρισμός να είναι μαζικός και οργανωμένος αλλά έχουν καταφέρει να είσαι χαλαρός να νοιώθεις μοναδικός και να μην αγχώνεσαι για τίποτα. 

Τα κανάλια στο ξενοδ. Βενετία είναι στον Α όροφο.

Τα αληθινά λιοντάρια στο GSM

και ο ψεύτικος ελέφαντας

Τα "μηχανάκια" αμέτρητα

μέσα στο ξενοδ. New York

(συνεχίζεται)

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 04:18:36 πμ »

Βλέπεις πολλά παράξενα.

Αυτοί οι κερατάδες οι  Leman Brothers δεν είχαν ακόμα χρεοκοπήσει ή οικονομική κρίση δεν είχε ξεκινήσει και στην πόλη γινόταν της κακομοίρας από κόσμο. Αφού το ευχαριστηθήκαμε με μόνη ενόχληση την ξαφνική νύστα που μας έπιανε γύρω στις 12 το μεσημέρι και έχοντας κάνει μια βόλτα και στο επιβλητικό φράγμα Hoover, με βαριά καρδιά φύγαμε για Lοs Angeles. Έαν δεν είχαμε κλεισμένο ξενοδοχείο θα καθόμαστε ακόμα 1-2 μέρες αλλά δεν πειράζει. Ελπίζω να ξανάρθουμε.
Και βέβαια γίναμε και «παίκτες» στα μηχανάκια. Θεωρήσαμε «υποχρέωση» μας να τους ακουμπήσουμε περί τα 200 πράσινα δολαριάκια στα διάφορα καζίνο που επισκεφθήκαμε και σας ομολογώ ότι δεν με πείραξε καθόλου.
Ο δρόμος για το Los Angeles είναι άνετος με αρκετή κυκλοφορία και μέσα στην Έρημο. Άλλη πρωτόγνωρη εικόνα για μας. Στην διαδρομή και στην μέση του πουθενά βλέπεις εκατέρωθεν του δρόμου τεράστιες ταμπέλες που γράφουν “MAD GREEK” :cray:. To MAD δεν ήξερα τι σημαίνει αλλά το GREEK το κατάλαβα πολύ καλά.
Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή ? σκέφτηκα. :bigre: :bigre:

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 05:30:17 πμ »

Οι ταμπέλες του “MAD GREEK” είναι αρκετές και επαναλαμβανόμενες. Στην μέση του πουθενά, καταμεσής της ερήμου με τους κροταλίες να κρέμονται σαν τσαμπιά από τους θάμνους υπάρχει ένα χωριό  :nea: το baker που έχει βενζινάδικα, φαστφουντάδικα (Taco Bell) κλπες αηδίες και το μαγαζί του πατριώτη μας του MAD GREEK :respect:. Η αισθητική του καταστήματος σε προχωρημένο κιτς (καραΚιτς) και μπαίνοντας μέσα άλλο πολιτισμικό-αισθητικό σοκ :dizzy:. Βλέποντας βέβαια καταμεσής της ερήμου να κυματίζουν τόσες ελληνικές σημαίες σε πιάνει μια εθνική έπαρση αλλά το ευχαριστιέσαι πολύ καλύτερα όταν τρως τον καλύτερο γύρο που έχεις φάει κάτω από τους 45 βαθμούς που σε ζεματάνε και ακόμα καλύτερα όταν σε αυτό το μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα και στα υπόλοιπα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Πίσω από τους πάγκους εργάζονται πυρετωδώς περί τους 20-25 μεξικάνοι(νες) και ψήνουν, τυλίγουν, συσκευάζουν χιλιάδες πίτες με γύρο. Το μαγαζί βέβαια πουλάει και ορίτζιναλ τεράστιους μπακλαβάδες και κανταΐφια τίγκα στα σιρόπια, τα οποία με φόβισαν βλέποντας τα και δεν τα τίμησα αλλά ο espresso του δεν πίνεται (γμτο). Σταματήστε άμα βρεθείτε προς τα εκεί και δοκιμάστε τον γύρο στην πίτα, δεν θα χάσετε.
OPA ! :bigr: :bigr: :bigr:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 05:35:29 πμ »
 :welcome: SpirosN. στην ταξιδιαρικη παρεα μας!!!
Αρχισες πολυ δυναμικα... μ' εχεις εντυπωσιασει... μελος μολις λιγων ωρων και ξεκινας με ιστορια Αμερικης και πληθος φωτογραφιων... τι αλλο να θελουμε... σ' ευχαριστουμε.

Αποσυνδεδεμένος SpirosN.

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 05:39:55 πμ »
@MANELAKI
Ευχαριστώ που σου αρέσουν οι ταξιδιωτικές φωτο μου. Η φωτογραφία είναι η μεγάλη μου αγάπη (μετά τα ταξίδια βέβαια).

@EVI
Έχω την εντύπωση ότι τα λένε Queen (όχι ότι με χαλάει το King) και πράγματι είναι τεράστια.

@dk
Ευχαριστώ και για το δικό σου καλωσόρισμα.
Κάτσε όμως να τελειώσω την πρώτη (η ταλαιπωρία είναι το ανέβασμα των φωτο) και μετά θα σας πώ για την μεγάλη μου αγάπη την Νορβηγία.