Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στη Μάλτα  (Αναγνώστηκε 15886 φορές)

Αποσυνδεδεμένος majestus

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Ταξίδι στη Μάλτα
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 14:22:53 μμ »
Παιδιά γεια σας.
Είμαι ο Βασίλης και είμαι καινούριος στα λημέρια σας.
Έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα και από εξωτερικό Μαλδίβες - Ντουμπάϊ - Ταϋλάνδη (Κο Σαμούι-Μπανκογκ).

Είπα να ζητήσω τις συμβουλές σας, καθώς ετοιμάζω ένα ταξίδι στη Μάλτα τον Οκτώβρη με τη συζυγό μου.
Οποιαδήποτε συβουλή σχετικά με το που αξίζει να μείνει κανείς, αξιοθέατα, δραστηριότητες κ.α. θα με βοηθούσε αρκετά...

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδι στη Μάλτα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 15:23:14 μμ »
 :welcome: στη παρεα μας Βασιλη!!!
Βλεπω πολλα ταξιδια στην Ελλαδα και λιγα αλλα μακρινα και ιδιαιτερα στο εξωτερικο.Μια χαρα τα βρισκω!!!
Ταξιδεψα στη Μαλτα το μακρινο 1997 :bigr:

Θα σου δωσω καποιες πληροφοριες οπως ...Saint Julian για διαμονη για να βρισκεσαι στο κεντρο της διασκεδασης και απο αξιοθεατα...

Θα επισκεφτείς τη Βαλέτα που ειναι και η πρωτεύουσα. Σπουδαιότερα αξιοθέατα της είναι ο καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη στον οποίο  φυλάσσονται οι περίφημοι πίνακες του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο, με τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη» να δεσπόζει,το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (σήμερα έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας και της Βουλής),το Εθνικό Μουσείο, το πρώην Παλάτι των Προβηγκιανών Ιπποτών με την αίθουσα τελετών.

Η Μντίνα (Μεδίνα)είναι γνωστή και ως ''Σιωπηλή Πόλη'' και διατηρεί τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, συνδυασμένη με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία.

Επίσης αξιζει να επισκεφτείς τη Μόστα, ένα από τα χωριά στο κέντρο της Μάλτας, μόνο και μόνο για να δείς την περίφημη εκκλησία της Παναγίας με τον πανύψηλο τρούλο.

Στα νότια της πρωτεύουσας βρίσκεται το Blue Grotto, ένας φυσικός όρμος.Τέσσερις σπηλιές αντανακλούν τα υπέροχα χρώματα των κοραλλιών και τα παιχνιδίσματα των ακτίνων του ήλιου με τα κρυστάλλινα νερά στους βράχους. Το όνομα του το πήρε από το βαθύ μπλέ χρώμα των νερών που το περιβάλλουν.Εκει κοντά βρίσκεται και το γραφικό ψαροχώρι Marsaxlokk.

Τελευταια αφησα τα 2 νησακια Gozo και Comino τα οποια ειναι επισκεψιμα αλλα προσωπικα δεν τα επισκεφτηκα λογω ζεστης (πηγα Αυγουστο και ειχα τα παιδια μου μαζι 2,5 και 7,5 ετων τοτε).

Ααα να μη ξεχασω και το χωριο του Ποπαυ που το επισκεφτηκα λογω παιδιων.
Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριουδάκι που στήθηκε το 1980 στην βορειοδυτική ακτή Anchor της Μάλτας ειδικά για την ταινία Popeye του Robert Altman.

Ελπιζω να  βοηθησα λιγο!!!

Αποσυνδεδεμένος majestus

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 09:09:23 πμ »
Φίλε μου καλημέρα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου...σίγουρα θα μου φανούν χρήσιμες.
Το σχεδιάζω για 10-14 Οκτωβρίου και ελπίζω να είναι καλός ο καιρός μπας και κάνουμε και καμμία βουτιά.

Κι εγώ Saint Julian έχω καταλήξει μιας και είναι το μέρος με την περισσότερη τουριστική κίνηση και έχεις περισσότερες επιλογές σε ξενοδοχεία.
Πιστεύεις ότι 4 ολόκληρες ημέρες ειναι αρκετές για να δει κανείς τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού?

Και για να μην ξεχνάμε και τα παιδικά μας χρόνια...ετοιμάζω και επίσκεψη στο Fun Park της Playmobil λίγο έξω από τη Μάλτα...

Σ'ευχαριστώ και πάλι.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 11:56:21 πμ »
Kαλημερα κι απο μενα.
Καλη η επιλογη σου να μεινεις στο Saint Julian,γιατι εκει θα γνωρισεις και τη νυχτερινη ζωη του τοπου.
Το Fun Park της Playmobil δεν πρεπει να υπηρχε τον Αυγουστο του 97 γιαυτο και δεν το επισκεφτηκα.
Νομιζω οτι 4 μερες ειναι λιγες για τη Μαλτα.Χρειαζεσαι τουλαχιστον ενα 6ημερο αν θες να πας και στα νησακια.
Θα τα προλαβεις ομως με λιγη κουραση παραπανω.
Ευχομαι καλο ταξιδι και περιμενω να διαβασω τις εντυπωσεις σου. :smile:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 19:57:21 μμ »
Λοιπον θελω τη βοηθεια σας.
5-6 μερες,για την περιοδο της Πρωτοχρονιας για
Μαλτα
ή κατι με Εasy Jet απο Αθηνα,Λονδινο,Παρισι,Μιλανο,Ρωμη.Απο Ηρακλει δε μου βγαζει.
Αεροπορικα και ξενοδοχειο.Αν εχει καποιος,κατι καλο να προτεινει,ας το πει.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 20:25:26 μμ »
Λοιπον θελω τη βοηθεια σας.
5-6 μερες,για την περιοδο της Πρωτοχρονιας για Μαλτα

Για Μαλτα φτανει και ενα 4ημερο... :bigr:

Σου βρηκα ομως 5θημερο και με καλο γραφειο... δουλευει και μια φιλη μου εκει... http://www.acadimostravel.gr/holidays.php?lang=1&pid=280&destination=2&subdestination=18&subsubdestination=22&travelgroup=23&offer=1&page=1&psearch=&mpfrom=&mpto=&mkey=

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 15:09:24 μμ »
Ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δεν εννοω οργανωμενο.Ειπαμε,οργανωμενο μονο στην Αφρικη  :yahoo:
Δεν σ'αναγνωριζω που μου προτεινες με γκρουπ!
Μετα βλεπω οτι ειναι μονο 3 καθαρες μερες.Την πρωτη φτανεις βραδυ και την τελευταια,νωρις το πρωι.Ποτε ξανα τετοια!
Ακομα και για τη Μαλτα,δεν νοειται λιγοτερο απο 5 καθαρες μερες,εχει αρκετα πραγματα να δεις.Να εχεις και αρκετο ελευθερο χρονο.
Παντως,στο φιλο πιο πανω του ειπες οτι θελει τουλαχιστον 6 μερες,αν θελει και τα νησακια και αυτα με πολλη κουραση.
Μην ξεχναμε οτι εχει και πολλες εκκλησιες,ποτε θα τις προλαβω?  :bigre:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 16:39:10 μμ »

Νομιζω οτι 4 μερες ειναι λιγες για τη Μαλτα.Χρειαζεσαι τουλαχιστον ενα 6ημερο αν θες να πας και στα νησακια.
Θα τα προλαβεις ομως με λιγη κουραση παραπανω.

Φιλε Αποστολη του ειπα πως 4 μερες ειναι λιγες αλλα αφου δεν μπορει να παει 6, με λιγη κουραση θα τα προλαβει ολα στις 4 μερες.
Τωρα γιατι σε στελνω με γκρουπ... απλα για να σου κλεισουν τα αεροπορικα και το ξενοδοχειο (μονος σου θα τα βρεις ακριβοτερα) ... και να ξερεις πως ολες οι ξεναγησεις στη Μαλτα ειναι προαιρετικες... μονο μια κανουν μεσα στο προγραμμα, τη Βαλετα. Οποτε και με γκρουπ να πας θα εισαι μαζι τους μονο μια μερα, ολες τις αλλες θα γυριζεις μονος σου.

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 16:47:57 μμ »
Ολες οι αλλες μερες,δηλαδη 2.Δε μου φτανουν.Θα ηθελα να δω και τα εκτος Βαλεττα.Να δουμε τι αλλο θα σκεφτουμε.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 22:25:48 μμ »
ετσι μαλλον κανουν τα αθηναικα γιατι εγω που πηγα με γκρουπ απο θεσνικη που χει ειδικοτητα......ειχα πανω απο 2 ξεναγησεις...
αλλα δεν τρελαθηκα...
παντως η παλια πολη τα τειχη ειναι εντυπωσιακα.. ακομα θυμαμαι που μας ειπαν στο τοτε νοσοκομειο να βγαλουμε πολλες φωτο... μια που μπορει να φωτογραφιζαμε και καμια.. περιεργη οντοτητα..[φαντασμα]..
ειναι συνηθες φαινομενο λενε για εκει...
αντε wotan εσυ μπορει να εισαι πιο τυχερος και να μας φερεις καμια φωτο με φαντασματακι....
περιμενουμε... :bigr:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ