Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στα Καρπάθια  (Αναγνώστηκε 11268 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Ταξίδι στα Καρπάθια
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 14, 2010, 16:31:57 μμ »
Καλά να περάσεις!! Θα χαρώ πολύ να δω φωτογραφίες από το ταξείδι σου όταν με το καλό γυρίσεις. Θα με ενδιέφερε να άκουγα και την γνώμη σου γενικά για την Ρουμανία.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 14, 2010, 16:35:16 μμ »
Μιας και τέλιωσα την ιστορία για Ρουμανια μπορείς να ενημερωθείς πληρέστερα!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 13:55:41 μμ »
Nα'στε καλα ολοι,μου δωσατε πολλα περισσοτερα απο οσα περιμενα.
Τωρα θα οργανωσω αλλιως το ταξιδι μου..και ελπιζω να επισκευτω ολα τα ομορφα μερη που προτεινετε..και να επιστρεψω με ομορφες φωτο..

Περιμενουμε!!! :dance:

Αποσυνδεδεμένος leftergr

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 11:10:16 πμ »
Παράθεση
Για τη διαδρομη εχω σκεφτει μια διανυχτερευση Σερρες και η επομενη στο τελικο μου προορισμο διανυοντας τη Βουλγαρια και φτανοντας στα Καρπαθια την ιδια μερα...

Είναι σκότωμα να το κάνεις αυτό . Χώρια που μπορεί να μην σου φτάσει και μια ημέρα ολόκληρη , και να χρειαστεί να ψάχνεις μέρος να κοιμηθείς στην Βουλγαρία ή την Ρουμανία .
Ο δρόμος από Προμαχώνα μέχρι Σόφια δεν είναι αυτοκινητόδρομος , οπότε πηγαίνωντας με max 80-90 , θέλεις κανένα τρίωρο για να φτάσεις . Μετά την Σόφια υπάρχει αυτοκινητόδρομος , στον οποίο πας μέχρι 130 , αλλά δεν φτάνει μέχρι τα σύνορα αυτός . Μετά από καμιά 100στη χλμ. τελείωνει και γίνεται απλή εθνική που πάλι max είναι τα 90 ( αν όχι και 60 σε κάποια σημεία ) . Οπότε το κόβω πολύ δύσκολο και πολύ ταλαιπωρία να φτάσεις σε μια μέρα από Ελλάδα Ρουμανία .
Αν την διανυκτέρευση αντί για τις Σέρρες την έκανες στην Σόφια ; Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα  :good:

Φιλικά Λευτέρης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 11:12:25 πμ »

Αν την διανυκτέρευση αντί για τις Σέρρες την έκανες στην Σόφια ; Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα  :good:

Συμφωνω κι εγω... αν εισαι απο Αθηνα το πολυ σε 9-10 ωρες εισαι Σοφια... ετσι η διαδρομη σου μοιραζεται. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 11, 2017, 18:36:18 μμ »
Προγραμματίζω ένα 7ήμερο οδικό ταξίδι σε Καρπάθια από 8 Οκτωβρίου.  :smile_: Από μία διανυκτέρευση σε Βέλικο Τάρνοβο, Σινάια, Μπρασόφ, Σιγκισοάρα, Σιμπίου και επιστροφή μέσω δρόμου Τρανσφαγκαρασάν με πιθανή μια τελευταία διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι. Στο τελευταίο καθώς και το Βέλικο Τάρνοβο έχω ξαναπάει οπότε το ενδιαφέρον μου επικεντρώνετε στα υπόλοιπα. Κάποια παρατήρηση σχετικά με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις Σινάια, Μπρασόφ, Σιγκισοάρα και Σιμπίου;

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 12, 2017, 15:05:13 μμ »
Άντε με το καλό! Υπέροχο ταξίδι.
Η Σινάϊα είναι στο δρόμο για Μπρασόβ και έχει δύο αξιοθέατα. Το Παλάτι Πέλες (απίστευτης ομορφιάς) και το Μοναστήρι. Δεν υπάρχει λόγος να μείνεις το βράδυ. Νομίζω οτι μπορείς να μοιράσεις τις διανυχτερεύσεις σου κυρίως σε Μπρασόβ και Σιμπίου και από εκεί με ημερήσιες να δεις και τα υπόλοιπα (Κάστρο Μπραν, Ρασνόβ, Άλμπα Ιουλία). Στη Σιγκισοάρα μπορείς να πας πηγαίνοντας από Μπρασόβ στο Σιμπιου κάνοντας ένα μικρό κύκλο. Όλα αυτά όχι για μα μειώσεις τις διανυχτερεύσεις αλλά για λιγότερες αλλαγές ξενοδοχείων. Αν και το 2009 πέρασα από αυτές τις πόλεις με μια μόνο διανυχτέρευση στο Σιμπιού, το σκέφτομαι ξανά για καμιά εβδομάδα, ίσως και στο τέλος Οκτωβρίου. Να δούμε.
Όπως και νάχει καλά να περάσετε!

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 12, 2017, 20:08:58 μμ »
Δήμο Σινάια υπολογίζω να φτάσω απόγευμα οπότε η επίσκεψη στο Πέλες θα γίνει το πρωί της επόμενης. Δεν έχω άποψη για τους δρόμους στο εσωτερικό της Ρουμανίας - μέχρι Βουκουρέστι έχω πάει. Το viamichelin δίνει την απόσταση Σινάια – Μπρασόφ (45 χιλ) 1 ώρα και 10 λεπτά οπότε αν διανυκτέρευα στο Μπρασόφ, το πήγαινε - έλα πρωί της επόμενης στη Σινάια θα ήταν κοντά δυόμισι ώρες χασομέρι.                                                                                                                           Το ξέρω ότι οι αλλαγές ξενοδοχείων καθημερινά είναι κάποια ταλαιπωρία αλλά θέλω να αποφύγω όσο το δυνατόν το πήγαινε – έλα στην οδήγηση. Στο Μοναστήρι αξίζει να πάμε;  Στη Σιγκισοάρα δεν αξίζει μια διανυκτέρευση να την δούμε το βράδυ; Διαβάζω ότι είναι πολύ γραφική πόλη.  

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 12, 2017, 20:47:57 μμ »
Εχω κανει Ανασταση στη Σιναια (Πασχα 1992) και απο κει μονοημερη εκδρομη στο Μπρασοβ με πουλμαν, οποτε δεν μπορω να βοηθησω... το μονο που μπορω να κανω ειναι να σου προτεινω το πολυ καλο ξενοδοχειο που εμεινα. :smile_:

http://www.newmontana.ro/en

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 21, 2017, 06:05:04 πμ »
Φτάνοντας στις λεπτομέρειες διαπίστωσα ότι το κάστρο Πέλες, ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα του ταξιδιού, είναι κλειστό Δευτέρα και Τρίτη. Ευτυχώς το πρόσεξα προτού κλείσω οριστικά τα ξενοδοχεία!  Έτσι η διαδρομή θα γίνει αντίστροφα δηλαδή με διανυκτερεύσεις σε Βέλικο Τάρνοβο, δρόμο Τρανσφαγκαρασάν, Σιμπίου, Σιγκισοάρα, Μπρασόφ και μία τελευταία επιστρέφοντας στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας. Από Βουκουρέστι δεν θα περάσουμε καθόλου.