Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στον Καναδά?  (Αναγνώστηκε 6878 φορές)

Αποσυνδεδεμένος zivot

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Θέλω και πάλι να ταξιδέψω!!!
Ταξίδι στον Καναδά?
« στις: Ιούλιος 28, 2010, 14:24:37 μμ »
Το καλοκαιράκι είναι ακόμη στα μισά το ξέρω,μα άρχισα ήδη να ρίχνω ματιές για του χρόνου...Δεν μας πτοεί εμάς κανένα ΔΝΤ :laugh:.
Λέγαμε λοιπόν-ιδέες ρίχνουμε- για 2 εβδομάδες Καναδά...Υπάρχει η Τransat με χαμηλές τιμές στα εισιτήρια...ιδιαίτερα αν κλείσεις νωρίς...6 μέρες Τορόντο-6 Μόντρεαλ και 2 Κεμπέκ είναι καλά?Γνωρίζει κανείς?Πρέπει να δώσουμε κάπου έμφαση περισσότερη?Και φυσικά Νιαγάρας μέσα-για να σας προλάβω! :bigre:
...any ideas? :scratch:
To be or not to be that's the question...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδι στον Καναδά?
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 28, 2010, 15:07:16 μμ »
Πολυ καλα κανεις και ξεκινας το ψαξιμο απο τωρα... προσωπικα ομως δεν εχω παει Καναδα και θα σε βοηθησω ψαχνοντας... ξερω ομως πως μπορει να βοηθησει η Ευη που αυτη τη στιγμη βρισκεται στο Λονδινο.
Αναμενουμε λοιπον... ισως ομως μπορει να βοηθησει και καποιος αλλος. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος zivot

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 28, 2010, 15:55:45 μμ »
 :thank:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 29, 2010, 00:50:41 πμ »

Δυο βδομαδες ειναι πολλες για τις 3 πολεις που θελεις να επισκεφτεις... μπορεις να διαθεσεις καποιες μερες και σε αλλες πολεις.

Εγω θα ακολουθουσα αυτο το προγραμμα Τορόντο - Κατ. Νιαγάρα - Οτάβα - Μόντρεαλ - Κεμπέκ - Κάλγκαρι - Βανκούβερ - Βικτώρια και θα προσαρμοζα τις διανυκτερευσεις συμφωνα με τα αξιοθεατα της καθε πολης.

Αποσυνδεδεμένος zivot

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 29, 2010, 14:32:45 μμ »
...είμαι της άποψης όχι πολλές πόλεις για να βλέπουμε εκτενέστερα την κάθε μια.Την Οτάβα την έχουμε στο πρόγραμμα για μια μονοήμερη-λέμε να νοικιάσουμε αμάξι-στο πέρασμα μας.Συνάδελφος του άντρα μου η οποία γεννήθηκε μεγάλωσε Τορόντο μας έδωσε κάποιες ιδέες επίσης,αλλά αυτή επιμένει στη φύση και στα δάση πολύ...και μάλιστα λέει πως Τορόντο κ Μόντρεαλ θέλουν περισσότερο χρόνο... :scratch:!Τώρα οι άλλες είναι κομμάτι μακριά και επειδή πιθανόν να έχουμε και τους φίλους μας μαζί με το παιδί τους δεν ξέρω κατά πόσο τα βλαστάρια μας θα αντέξουν τόσο σούρτα-φέρτα :happy:!Ίδωμεν...
Ευχαριστώ όμως για την άμεση ανταπόκριση... :good:

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 30, 2010, 16:27:26 μμ »
Γειά σου!!
Λοιπόν, επειδή έκανα φέτος παρόμοιο ταξίδι (χωρίς να συμπεριλάβω το Τορόντο και ξεκινώντας από Μόντρεαλ) έχω να σου πω τα εξής!

2 εβδομάδες που λες είναι μια χαρά χρονικά γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, και στον δρόμο σου πάντα θα υπάρχει κάποιο μέρος που αξίζει να επισκευτείς!
6 μέρες Μόντρεαλ είναι αρκετές, σίγουρα δεν χρειάζονται παραπάνω! Κι εμείς τόσο κάτσαμε, και κάναμε και μια μονοήμερη σε ΗΠΑ, στο Burlington του Vermont. (μας είχαν λείψει τα Taco Bell και τα Macy's  :bigr:)
Αν θυμάμαι καλά ήταν μόνο 2-2,5 ώρες από Μόντρεαλ.
Στον δρόμο τώρα από Μόντρεαλ για Κεμπέκ, υπάρχει μια πολύ ωραία μικρή πόλη, το Trois Rivieres. Αξίζει οπωσδήποτε να σταματήσετε 2-3 ωρίτσες να τη δείτε.
Στην Κεμπέκ να προσπαθήσετε να μείνετε κοντά στην παλιά πόλη, η οποία είναι ένα όνειρο! Θα σας κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο ευρωπαική μοιάζει, μιλάνε και γαλλικά, οπότε θα νομίζεις ότι είσαι στη Γαλλία!  :happy:
Εμέις μέιναμε 3 μέρες, και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλει παραπάνω...

Οπωσδήποτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, αλλιώς με τα coaches δεν θα βολευτείτε καθόλου και θα σας έρθει και ίδιο οικονομικά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν πάρκινγκ απλά πολλές φορές οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες... Τουλάχιστον οι τιμές ενοικίασης είναι πολυ χαμηλές και το ισορροπούν κάπου!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 30, 2010, 16:33:29 μμ »
 :thank: για τα infos ariadni και  :welcome: στην παρεα μας!!! :dance:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 28, 2011, 01:05:21 πμ »
Μόλις τώρα είδα αυτό το θέμα. Συγγνώμη που δεν συμμετείχα νωρίτερα. Λοιπόν, πάντα κατά την γνώμη μου, 6 ημέρες για Μόντρεαλ είναι πολλές. Εμείς καθίσαμε 3 και είδαμε τα σημαντικά τουλάχιστον χωρίς μεγάλη βιασύνη. ( συμπεριλαμβανομένων μουσείων και γκαλερί) , η πόλη ( το κέντρο τουλάχιστον) είναι μικρή, περπατιέται και με τα πόδια. Και είναι πολύ ευχάριστη να την περπατήσεις με τα πόδια , γεμάτη παλιά όμορφα κτήρια, μεγάλες πλατείες, έναν υπέροχο καθολικό καθεδρικό ναό κλπ. Να έχεις υπόψη σου ότι είναι γαλλόφωνη, τα μενού και γενικά οι οδηγίες είναι στα γαλλικά, φυσικά οι κάτοικοι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν αγγλικά αλλά η κύρια γλώσσα τους είναι η γαλλική και νιώθουν πολύ περήφανοι για αυτό.
Αν πας στο Κεμπέκ εκεί μιλάνε μόνο γαλλικά.
Ο Νιαγάρας θέλει 2 ημέρες , προλαβαίνεις άνετα να δεις τους καταρράκτες με όλους τους τρόπους. Ο καλύτερος είναι να πάτε βόλτα με το καράβι δίπλα στους καταρράκτες, θα σας δώσουν αδιάβροχα αλλά θα βραχείτε, το καραβάκι θα πηγαίνει σαν καρυδότσουφλο από τις δίνες, αλλά η εμπειρία είναι μοναδική. Επίσης μπορείτε να πάτε να δείτε τους καταρράκτες μέσα από κάτι σπήλαια που σε οδηγούν εκεί και τους βλέπεις "από μέσα". ¨ολα αυτά τα κάνεις την ίδια ημέρα. Υπάρχει επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον πάρκο με εξωτικά πουλιά και πεταλούδες μέσα στην πόλη αρκετά ενδιαφέρον. Η πόλη κατά τα άλλα είναι πολύ μοντέρνη με κανένα άλλο ιστορικό ή πολιτισμικό ενδιαφέρον. Διαθέτει επίσης άφθονα καζίνο για να χάσει κάποιος τα λεφτά του! :bigr:
Αν πάτε Νιαγάρα σταματήστε σε μια μικρή περιοχή - πόλη: το Niagara Lakes, υπέροχες λίμνες όπως λέει και το όνομά της, παλιά μικρή πολη με αποικιακό στυλ και αρκετή ιστορία. Αξίζει μια επίσκεψη μερικών ωρών. Έχει φοβερά οινοποιεία και ίσως σας ενδιαφέρει μια δοκιμή κρασιού. Και θα σας εξηγήσουν πώς φτιάχνεται κρασί μέσα από τις παγωμένες συνθήκες του χειμώνα τους.
Αν έχετε παιδιά μαζί σας- ή ακόμα και αν δεν έχετε, μην παραλείψετε οπωσδήποτε να πάτε να παίξετε μίνι γκολφ!!! Καμία σχέση με το κανονικό γκολφ, παίζεται σε 16 μικρές πίστες και είναι ένας παράδεισος για παιδιά και μεγάλους. Ένα από τα λίγα πράγματα που μου λείπει στην Ελλάδα και γενικά που δεν είναι πολύ δημιφιλές στην Ευρώπη.