Αποστολέας Θέμα: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο  (Αναγνώστηκε 15658 φορές)

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1200
 • Φύλο: Άντρας
 • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
  • koyrsaros-gr blog

Η Costa Navarino είναι ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο, σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια και πράσινα τοπία της Ελλάδας. Aναπτύσσεται σε 4 ανεξάρτητες περιοχές στη Μεσσηνία, συνολικής έκτασης άνω των δέκα χιλιάδων στρεμμάτων, και θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδα γκολφ 18 οπών και πολυτελή παραθεριστικά καταλύματα.
Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, με την οποία δημιουργεί τον πρώτο ολοκληρωμένο παραθεριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας σε τουριστική  περιοχή υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης.
Φιλοσοφία της ΤΕΜΕΣ  είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τις παραδόσεις, και δέσμευσή της η δημιουργία υποδομών που θα διαφυλάσσουν και θα προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής.

Καλές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης
Στηv Costa Navarino η τουριστική ανάπτυξη βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους απαιτητικούς περιβαλλοντικούς όρους, υλοποιούνται σχετικές δράσεις τόσο κατά το σχεδιασμό και την εκτέλεση όσο και κατά τη λειτουργία του έργου.

Δόμηση - αρχιτεκτονική
Η κάλυψη στην Costa Navarino δεν θα υπερβεί συνολικά το μισό της επιτρεπόμενης από το νόμο. Πάνω από 90% της συνολικής επιφάνειας θα παραμείνει ακάλυπτο με κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωμένο πράσινο,  διαφυλάσσοντας το χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.
Ο σχεδιασμός του έργου πραγματοποιείται με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε συμφωνία με τα μορφολογικά πρότυπα και την κλίμακα της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, διασφαλίζοντας την ήπια προσαρμογή στο τοπίο και την απρόσκοπτη θέα του ορίζοντα και των κορυφογραμμών. Στο πλαίσιο αυτό:
•    Κατασκευάζονται στέγες «ανοικτού τύπου».
•    Αναπτύσσονται περισσότερα από 5.000 τ.μ. φυτεμένα δώματα.
•    Δημιουργούνται υδάτινες επιφάνειες επί δωμάτων.
•    Βελτιστοποιείται η χρήση του φυσικού φωτισμού με κατάλληλη εκμετάλλευση του ανάγλυφου, του προσανατολισμού, της φυσικής και τεχνητής σκίασης. Μειώνονται οι θερμικές απώλειες το χειμώνα με επιλογή κατάλληλης θερμομόνωσης, υλικών με μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα, κουφωμάτων χαμηλής θερμοπερατότητας κ.ά.
•    Μειώνονται τα θερμικά φορτία το καλοκαίρι με χρήση επαρκούς θερμικής μάζας και με εφαρμογή τεχνικών φυσικού δροσισμού.

Ενέργεια
Αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια
Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, η ΤEMEΣ θέλει να δημιουργήσει ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 22 MW
που βρίσκεται σε στάδιο αδειοδότησης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Μέρος της παραγόμενης ενέργειας θα καλύπτει τις ανάγκες της Costa Navarino, ενώ η υπόλοιπη θα διατίθεται στη ΔΕΗ προς διαχείριση. Με τη χορήγηση της άδειας και την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Costa Navarino θα γίνει το πρώτο παγκοσμίως τουριστικό θέρετρο μικτών χρήσεων που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Ψύξη / Θέρμανση με σεβασμό στο περιβάλλον
Με την εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος ψύξης-θέρμανσης τελευταίας τεχνολογίας, επιτυγχάνεται μείωση κατά 66% της ενεργειακής κατανάλωσης από μη ανανεώσιμες πηγές, ενώ οι εκπομπές ρύπων ελαττώνονται κατά 80%. Το σύστημα γεωθερμίας της Costa Navarino είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη και το πρώτο παγκοσμίως που τοποθετείται σε τόσο μεγάλη κλίμακα κάτω από γήπεδο γκολφ. Παράλληλα, προωθείται σύστημα ανάκτησης θερμότητας με νερό από τη θάλασσα.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Η μείωση της κατανάλωσης επιτυγχάνεται με τη χρησιμοποίηση προηγμένων συστημάτων και καινοτόμων υλικών, όπως:
•    Υαλοπετάσματα χαμηλών θερμικών απωλειών.
•    Φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης.
•    Ηλεκτρονικές διατάξεις ελέγχου (ballasts).
•    Συστήματα ελέγχου τεχνητού φωτισμού.
•    Κεντρικό σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων (BMS).

Φύση - πράσινο
Προστασία οικοτόπων
Η διατήρηση, προστασία και ανάδειξη των οικολογικά σημαντικών βιοτόπων (ακτογραμμή, υγρότοποι, δασικές εκτάσεις) που περιβάλλουν τις υπό ανάπτυξη περιοχές αποτελούν βασική προτεραιότητα της ΤΕΜΕΣ. Ετσι:
•    Προστατεύονται, κατά τη φάση κατασκευής του έργου, οι γειτονικοί ευαίσθητοι οικότοποι με κατάλληλα μέτρα.
•    Εκπονήθηκε και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης μελέτη αναβάθμισης της βλάστησης και του οικοσυστήματος του ποταμού Σέλα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στο πρόγραμμα εντάσσεται η απομάκρυνση του μη ιθαγενούς καλαμιού που υποβαθμίζει το τοπικό οικοσύστημα, καθώς και ο περαιτέρω εμπλουτισμός της χλωρίδας με φύτευση ιθαγενών φυτών.
•    Σχεδιάσθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σύστημα παρακολούθησης πυρκαγιών της ευρύτερης περιοχής ήδη από το 2002.

Υπεύθυνη μεταφύτευση
Υλοποιήθηκε πρόγραμμα μεταφοράς και μεταφύτευσης όλων των ελαιόδεντρων και καρποφόρων δέντρων που βρίσκονταν εντός του εργοταξίου, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του μεσσηνιακού τοπίου. Ήδη έχουν μεταφυτευθεί περισσότερα από 5.500 ελαιόδεντρα και καρποφόρα δέντρα. Το έργο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη και απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων, γεωπόνων, τοπογράφων και αρχιτεκτόνων τοπίου. Το ποσοστό επιτυχίας του προγράμματος αγγίζει το 100%.

Περιβάλλων χώρος
•    Χρησιμοποιούνται αυτοφυή φυτευτικά είδη προσαρμοσμένα στις τοπικές εδαφοκλιματικές συνθήκες μετά από κατάρτιση ειδικών φυτοτεχνικών μελετών.
•    Η λίπανση των γηπέδων γκολφ και των χώρων πρασίνου γίνεται με οικολογικά λιπάσματα.

Στερεά απόβλητα
•    Κατά τη φάση κατασκευής του έργου λειτουργεί ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (χαρτί, συσκευασίες, μπαταρίες, υπολείμματα σιδηρού οπλισμού, εδαφικό υλικό) με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.
•    Κατά τη φάση λειτουργίας προβλέπεται εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων.
•    Σχεδιάζεται η υλοποίηση μονάδας κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Υγρά απόβλητα
•    Πραγματοποιείται ανακύκλωση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων κατά τη φάση κατασκευής του έργου σύμφωνα με εγκεκριμένο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.
•    Πραγματοποιείται βιολογική επεξεργασία των υγρών αποβλήτων που παράγονται εντός του εργοταξίου.
•    Σχεδιάζεται η υλοποίηση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων μετά από την κατάρτιση των αναγκαίων τεχνικών μελετών.

Υδάτινοι πόροι
Κατασκευή λιμνοδεξαμενών
Για την υπεύθυνη και βιώσιμη άρδευση των γηπέδων γκολφ και άλλων χώρων πρασίνου, έχουν κατασκευασθεί αποθηκευτικές λιμνοδεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 850.000 κυβικών μέτρων περίπου, που αξιοποιούν ελάχιστη ποσότητα της πλεονάζουσας επιφανειακής απορροής των ποταμών Σέλα και Ξεριά κατά τη χειμερινή περίοδο πριν εκβάλλουν στη θάλασσα. Οι λιμνοδεξαμενές, οι οποίες έχουν ενταχθεί πλήρως στο φυσικό τοπίο, συμβάλλουν στη διαφύλαξη των υπόγειων υδροφορέων, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως τεχνητοί υγρότοποι. Δεν έχουν κατασκευασθεί φράγματα.

Μελέτες διαχείρισης
 •   Έχουν εκπονηθεί μελέτες διαχείρισης υδάτινων πόρων για την Costa Navarino.
•    Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της ευρύτερης περιοχής εκπονείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένους ερευνητές, μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων λεκανών απορροής Πύλου-Ρωμανού και Γιαννούζαγα, χρηματοδοτούμενης από την ΤΕΜΕΣ.

Εξοικονόμηση
•    Κατά τη φάση τόσο της κατασκευής όσο και της λειτουργίας του έργου πραγματοποιούνται δράσεις ανακύκλωσης και εξοικονόμησης νερού.
•    Εχει σχεδιαστεί και επιδιώκεται, μετά από κατάλληλη αδειοδότηση, η χρήση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση των χώρων πρασίνου κατά τη φάση λειτουργίας, όπως εφαρμόζεται διεθνώς.

Ατμόσφαιρα
Υλοποιούνται μέτρα περιορισμού της σκόνης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως:
•    Εγκατάσταση αντιρρυπαντικών φίλτρων.
•    Διαβροχή χώρων.
•    Επίστρωση εργοταξιακού δρόμου με θραυστό υλικό και σταθεροποίηση/ συμπύκνωσή του κατά τόπους.
•    Χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και buggies κατά τη φάση λειτουργίας για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων.

Θόρυβος
Κατά τη φάση κατασκευής χρησιμοποιούνται μηχανήματα με πιστοποίηση CE.

Περιβαλλοντική διαχείριση
Πρόγραμμα παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων
Έχει εγκατασταθεί ένα εκτεταμένο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον και να διασφαλισθεί η χρήση των φυσικών πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια, με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.
Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης που εφαρμόζεται θέτει αυστηρότερα πρότυπα και διαδικασίες από εκείνες που επιβάλλει η νομοθεσία.  Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής, επιτρέποντας την καταγραφή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από έμπειρους επιστήμονες.

Περιβαλλοντική πιστοποίηση
•    Το έργο κατασκευής της Costa Navarino διέπεται από πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης (κατά ISO 14001-EMAS), στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνται τακτικές επιθεωρήσεις από ανεξάρτητους φορείς.
•    Προβλέπεται η πιστοποίηση των εγκαταστάσεων κατά σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης με στόχο τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.

Πολύτιμες  συνεργασίες για το μέλλον
Η ΤΕΜΕΣ υποστηρίζει και προωθεί την έννοια του «βιώσιμου τουρισμού» που βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων: κατοίκων, επισκεπτών, υπαλλήλων, συνεργατών, τοπικών κοινωνιών και οικολογικών οργανώσεων.

Συνεργασία με Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μέλος του οργανισμού Birdlife International, συμπράττει με την ΤΕΜΕΣ μέσω ενός Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών οικοτόπων της περιοχής και τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Οι κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις περιλαμβάνουν την ανακατασκευή του «Μονοπατιού της Φύσης», την επισκευή ξύλινων παρατηρητηρίων για την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας, την προετοιμασία ενημερωτικού υλικού για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, τη χαρτογράφηση εκτάσεων απόλυτης προστασίας και τον εντοπισμό νέων οικολογικών διαδρομών.

Συνεργασία με την τοπική κοινωνία
Η ΤΕΜΕΣ συμβάλλει στη δημιουργία ενός Κέντρου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Νομό Μεσσηνίας. Στόχος του Κέντρου θα είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής όλων των φορέων (τοπικές αρχές, επιχειρηματίες, κάτοικοι και επισκέπτες) σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης μέσω της δικτύωσης και της έρευνας, καθώς και η διασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση επιλεγμένων πιλοτικών προγραμμάτων.


Δημοσιεύθηκε στο Hotel & Restaurant 12/7/2010 11:57
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1200
 • Φύλο: Άντρας
 • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
  • koyrsaros-gr blog
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 21, 2010, 13:39:01 μμ »
Costa Navarino: O ιδανικός προορισμός για παιδιά και νέους

Στην Costa Navarino, σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με ιστορία χιλιάδων ετών, η ψυχαγωγία των παιδιών συνδυάζεται με τη μάθηση, με μια μοναδική προσέγγιση μέσα από το Cocoon και το SandCastle.
Το Cocoon, ένα ειδικά σχεδιασμένο κέντρο για μικρότερης ηλικίας επισκέπτες από 8 μηνών έως 4 ετών, προσφέρει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, ενώ ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των βρεφών, νηπίων και παιδιών μέσα από τα ειδικά προγράμματα, με τη φροντίδα βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών.
Το SandCastle, το οποίο ανοίγει αρχές Αυγούστου, είναι ένα κτίριο που μοιάζει με πύργο από άμμο, με συναρπαστικές δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης. Έχει σχεδιαστεί για παιδιά από 5 έως 7 και 8 έως 12 ετών, με διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία. Μέσα από την εξερεύνηση και τη δημιουργία, αλλά και με την υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους. Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει μέσα από δράσεις και τα παιδιά γίνονται αρχαιολόγοι ανακαλύπτοντας τους δικούς τους μικρούς θησαυρούς, ενώ επιδίδονται σε ομαδικά παιχνίδια με τους συνομήλικούς τους.
 
Σε συνεργασία με το National Geographic δημιουργείται ένα πρόγραμμα ειδικά για το SandCastle: μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν για τo φυσικό περιβάλλον και την πανίδα της Μεσσηνίας. Οι μικροί επισκέπτες του SandCastle διευρύνουν τις γνώσεις τους και στη συνέχεια ανακαλύπτουν στη γύρω περιοχή όσα έχουν μάθει.
Κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι μία καινούργια εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που μπορούν να νιώσουν μέρος της ιστορίας της Costa Navarino και να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό σε δραστηριότητες όπως:
Να ζήσουν την περιπέτεια μέσα από το Κυνήγι Θησαυρού, να ταξιδέψουν με Μεσσήνιους πειρατές, να ανακαλύψουν τη ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη, να περάσουν μία ημέρα στη Φύση μαθαίνοντας για το φυσικό πλούτο της περιοχής, να ακολουθήσουν τα βήματα του Ηρακλή στη Μεσσηνία, να φτιάξουν και να ζωγραφίσουν το δικό τους αρχαιοελληνικό κοστούμι.
Οι παραπάνω θεματικές ενότητες πλαισιώνονται με παράλληλες δραστηριότητες, όπως έξυπνες κατασκευές από ανακυκλωμένα φυσικά υλικά, συμμετοχή σε παραδοσιακά παιχνίδια, ομαδική μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αναπαράσταση των παραμυθιών και της ελληνικής μυθολογίας. Οι μικροί επισκέπτες εμπνέονται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της αρχαίας Μεσσήνης και αποτυπώνουν σε καμβά και πυλό έργα, σύμφωνα με την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.
Το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Costa Navarino, όλες τις εποχές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως, πεζοπορία, Nordic walking, παρατήρηση πουλιών, ποδηλασία, αλλά και να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υδάτινων αθλημάτων. Στο σύγχρονο, αθλητικό κέντρο του Navarino Dunes έχουν διαμορφωθεί εγκαταστάσεις μπόουλινγκ και μπάσκετ και στο πλήρως εξοπλισμένο Navarino Racquet Academy υπάρχει η δυνατότητα για τένις, σκουός, badminton, padel και beach tennis, καθώς και εξειδικευμένοι δάσκαλοι για τους αρχάριους παίκτες και τα παιδιά. Στο mini tennis, τα παιδιά θα γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα μέσα από παιχνίδια και πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ μπορούν να κάνουν μαθήματα γκολφ και να διασκεδάζουν στις νεροτσουλήθρες, τα σιντριβάνια και τα άλλα παιχνίδια του υδάτινου πάρκου.
Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να μάθουν τα πάντα για τη μοναδική φύση της Μεσσηνίας και τα σπάνια είδη που φιλοξενεί, όπως η καρέττα-καρέττα, ο αφρικανικός χαμαιλέων και άλλα, μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Το Navarino Dunes στην Costa Navarino περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, το The Romanos, a Luxury Collection Resort και το The Westin Resort, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Πολλά από τα δωμάτια του Τhe Westin Resort (deluxe, οικογενειακά και σουίτες) είναι συνδεόμενα (connecting rooms), ενώ έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Τα οικογενειακά δωμάτια διαθέτουν walk-in ντουλάπες και ευέλικτα διαχωριστικά για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Στο Navarino Dunes βρίσκεται επίσης το The Dunes Course, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών στην Ελλάδα, το Anazoe Spa με μοναδικές θεραπευτικές αγωγές ελαιοθεραπείας (Oleotherapy®), συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ενώ στην κεντρική πλατεία Agorα φιλοξενούνται επώνυμα καταστήματα, εστιατόρια και υπαίθριο σινεμά.
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 21, 2010, 14:24:16 μμ »
Mαθε τιμες Κουρσαρε και φυγαμε!! :bigr:

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1200
 • Φύλο: Άντρας
 • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
  • koyrsaros-gr blog
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 21, 2010, 14:45:36 μμ »
Mαθε τιμες Κουρσαρε και φυγαμε!! :bigr:
400αρια βαραει :diablo:
 :crazy: :crazy:

 :dizzy:
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2793
 • Φύλο: Άντρας
 • Φεύγω...πάλι!
  • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 22, 2010, 00:45:02 πμ »
Mαθε τιμες Κουρσαρε και φυγαμε!! :bigr:
400αρια βαραει :diablo:
 :crazy: :crazy:

 :dizzy:
Για ένα δυοράκι δηλαδή θέλουν 30 γιούρα :bigr:...Τόσο θα μείνω!!! :bigre:

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:35:12 πμ »
Αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες στην Costa Navarino
 
Μοναδικό συνδυασμό και πληθώρα επιλογών σε αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες προσφέρει η Costa Navarino στους επισκέπτες της. Τα προγράμματα  περιλαμβάνουν διάφορα σπορ και απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες ανεξαρτήτου ηλικίας. Το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της περιοχής προσφέρουν τη δυνατότητα για μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων καθΆόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Tο Navarino Dunes αποτελεί την πρώτη φάση ανάπτυξης της Costa Navarino και ξεκίνησε τη λειτουργία του φέτος το καλοκαίρι με το άνοιγμα δύο ξενοδοχειακών μονάδων 5*: αρχικά του The Romanos, a Luxury Collection Resort και κατόπιν του The Westin Resort. Τη διαχείριση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων έχει αναλάβει η Starwood Hotels & Resorts.

Στην Costa Navarino βρίσκεται το “The Dunes Course”. Το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της Ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design. Στο “The Dunes Course” οι παίκτες παίζουν γκολφ απολαμβάνοντας τη συναρπαστική θέα δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών. Το “The Dunes Course” διαθέτει golf club 3.500 τ.μ., καθώς και Ακαδημία όπου επαγγελματίες εκπαιδευτές παραδίδουν μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Το “The Bay Course”, το δεύτερο παραθαλάσσιο γήπεδο γκολφ 18 οπών το οποίο έχει σχεδιάσει ο Robert Trent Jones Jr., θα λειτουργήσει το 2011 στο Navarino Bay. Τη διαχείριση και των δύο γηπέδων έχει αναλάβει η Troon Golf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ.

Επιπλέον, στο Navarino Dunes υπάρχει η “Navarino Racquet Academy”. Η Ακαδημία περιλαμβάνει 9 αθλήματα ρακέτας στα οποία μπορούν να εξασκηθούν μικροί και μεγάλοι παίκτες: τένις, μίνι-τένις για παιδιά 4 έως 9 ετών, padel, squash, badminton, επιτραπέζιο τένις, beach tennis, beach racquets και speedminton. Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Ακαδημίας παραδίδουν μαθήματα σε γκρουπ ή και μεμονωμένα.

Στο Navarino Dunes προσφέρεται ακόμη μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι οργανωμένες εκδρομές και διαδρομές, διαβαθμισμένης δυσκολίας για ποδήλατο και πεζοπορία, που έχουν σχεδιαστεί για τους επισκέπτες της Costa Navarino, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουν μικροί και μεγάλοι την περιοχή. Στο “Bike Station Pro Shop” του Navarino Dunes, προσφέρεται ολοκληρωμένος ειδικός εξοπλισμός για bike trekking, mountain bike, πεζοπορία και ορειβασία. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ποδήλατα για παιδιά, διπλά ποδήλατα, αλλά και ποδήλατα με θέσεις για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά ώστε να μπορεί όλη η οικογένεια να ανακαλύψει τις γύρω περιοχές. Μερικές από τις προτεινόμενες διαδρομές είναι ο Καταρράκτης Καλαμάρης, το σπήλαιο με το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων, το Παλαιόκαστρο, το Πολυλίμνιο, το νησί της Σφακτηρίας, το νησάκι της Πρώτης, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, αλλά και η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, όπου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γίνεται παρατήρηση των σπάνιων ειδών πουλιών της περιοχής.

Επίσης, στο “Sports & Entertainment Center”, το πλήρες και οργανωμένο αθλητικό κέντρο του Navarino Dunes, οι επισκέπτες μπορούν να εξασκηθούν στο μπάσκετ, το βόλεϊ ή το ποδόσφαιρο 5Χ5 ή να παίξουν μπόουλινγκ.

Τέλος, για τους λάτρεις της θάλασσας προσφέρεται δυνατότητα και εξοπλισμός για πολλά θαλάσσια αθλήματα. Ειδικά για τα παιδιά και τους νέους, μεγάλες πισίνες και νερό-τσουλήθρες τους περιμένουν στο Υδάτινο Πάρκο του Navarino Dunes. Στην Costa Navarino, σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, έχουν δημιουργηθεί υποδομές με σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή και νέες αθλητικές εμπειρίες. Όλες οι δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes προσφέρουν την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς τον πλούτο της φύσης της Μεσσηνίας, και να επισκεφτεί τα μικρά παραδοσιακά χωριά, όπου ο πολιτισμός και οι παραδόσεις παραμένουν ανέπαφες.

http://www.traveldailynews.gr

Αποσυνδεδεμένος NoName

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2314
 • Φύλο: Άντρας
  • NoName
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 16, 2011, 15:35:50 μμ »
H θέα από το δωμάτιοΛιμνούλα

Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος NoName

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2314
 • Φύλο: Άντρας
  • NoName
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 16, 2011, 15:42:12 μμ »
Απίστευτα πολλές πισίνεςΟι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος manelaki

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2317
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Ι ♥ London
  • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 16, 2011, 15:43:11 μμ »
Ιδου το ξενοδοχειο που ξετρελανε ολοκληρη οικογενεια!  :bigr:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος NoName

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2314
 • Φύλο: Άντρας
  • NoName
Απ: Green hotel - Tο Costa Navarino ένας νέος προορισμός στη Μεσόγειο
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 16, 2011, 15:54:10 μμ »
Η πισίνα ...

 

 που τελειώνει σε αυτούς τους καταράκτες ....και πέφτουν σε αυτήν την πισίνα

Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/