Αποστολέας Θέμα: Λετονία με αυτοκίνητο  (Αναγνώστηκε 2072 φορές)

Αποσυνδεδεμένος persival

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Λετονία με αυτοκίνητο
« στις: Ιούνιος 27, 2010, 18:46:06 μμ »
Γεια χαρά!

Πέρσι την περίοδο των γιορτών, είχαμε πάει με την αρραβωνιαστικιά μου στη Λετονία, απο όπου και κατάγεται, αεροπορικώς. Επειδή το ίδιο θα γίνει και φέτος, σκέφτομαι να συνδιάσω το τερπνον μετά του οφελίμου και να πάμε οδικώς, με δεδομένο οτι πρέπει να πάρουμε και το "σκυλάκι" μας μαζί (30 κιλά) όπου το κόστος αεροπορικά είναι όσο τα εισητήρια 2 ατόμων (!!).
Επισκεφτηκα το site της michelin και η διαδρομή που μου προτείνει είναι Ηράκλειο - Πειραιάς - Σκόπια - Σεβία - Ουγγαρία - Πολωνία - Λιθουανία - Λετονία.
Θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους καταρχάς αν έχουν να προτείνουν καλύτερη διαδρομή (με δεδομένο οτι το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο) και τι χαρτιά θα χρειαστώ εφόσον θα περάσω απο χώρες εκτός ΕΕ (Σερβια & Σκόπια).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
Απ: Λετονία με αυτοκίνητο
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 27, 2010, 20:42:48 μμ »
διαβατηριο και πρασινη καρτα αυτοκινητου ,τιποτα αλλο

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 27, 2010, 21:00:02 μμ »
Αυτο ειναι το δρομολογιο σου Πειραιάς - Ρίγα... το πιο γρηγορο και το οικονομικοτερο.
Προσωπικα εχω φτασει μεχρι Βαρσοβια... εχουμε αρκετο δρομο κοινο... αλλα εσυ μπαινοντας Σλοβακια πρεπει να πας απο Κosice, Πολωνια, Λιθουανια και τελος Ριγα.
Τα χαρτια στα ειπε ο panpan, διαβατηριο και πρασινη καρτα... αν ομως το αυτοκινητο δεν ειναι δικο σου θα χρειαστεις αλλο ενα.
Εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,3414.msg25464.html#msg25464 το μελος μας ChristosGk. δινει χρησιμες πληροφοριες μεχρι το Βελιγραδι... προσπαθησε να τις αξιοποιησεις.
Μην ξεχασεις βινιετες σε Ουγγαρια και Σλοβακια http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,1154.0.html  :smile_:

Αποσυνδεδεμένος persival

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 27, 2010, 21:35:53 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Αν και παρά είναι νωρίς (σχεδόν 6 μήνες θα περάσουν) προσπαθώ να συλλέξω οτι πληροφορίες μπορώ, αφού δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
Διάβασα τα άρθρα και έχω 2-3 ακόμη ερωτήσεις, εύκολες μάλλον. 1. Όταν λέμε πράσινη κάρτα αυτοκινήτου, εννοούμε απο την ασφαλιστική ή κάτι άλλο; 2. Αυτές τις βινιέτες, δεν σε "αναγκάζουν" να τις προμηθευτείς στα σύνορα; και 3. δεν κατάλαβα όταν λες "αν το αυτοκίνητο δεν είναι δικό σου, θα χρειαστείς άλλο ένα". Άλλο ένα τι; Βασικά με το αυτοκίνητο της γυναίκας θα πάμε και οδηγάμε και οι 2, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω τι εννοείς.

Και πάλι ευχαριστώ!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 27, 2010, 22:07:42 μμ »
Ναι την πρασινη καρτα την παιρνουμε απο την ασφαλιστικη μας... κατι εχουμε γραψει εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,158.0.html
Τις βινιετες σταματας μονος σου στα συνορα και τις αγοραζεις απο καποιο γκισε ή απο το πρωτο βενζιναδικο που θα βρεις... δεν σε υποχρεωνουν γιατι αν σε πιασουν χωρις αυτη το προστιμο ειναι πολυ μεγαλο.
Απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου θα ειναι μαζι δεν υπαρχει κανενα προβλημα ακομη και να το οδηγας εσυ... αν ομως επαιρνες το αυτοκινητο του πατερα σου ή καποιου φιλου σου πως θα αποδειξεις στα συνορα οτι στο παραχωρησαν και δεν το εκλεψες?

Αποσυνδεδεμένος ChristosGk.

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 27, 2010, 23:51:08 μμ »
...........................Βασικά με το αυτοκίνητο της γυναίκας θα πάμε και οδηγάμε και οι 2, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω τι εννοείς.................

Σ’ αυτά που σου έγραψε ο dk θα συμπληρώσω κάτι που του διέφυγε. Εάν η άδεια του αυτοκινήτου είναι στο όνομα της γυναίκας σου, η ασφαλιστική εταιρία θα εκδώσει την πράσινη κάρτα στο όνομά της και αφού θα οδηγείς και εσύ, πρέπει να ζητήσεις να γραφεί και το δικό σου όνομα σαν δεύτερου οδηγού, γιατί εάν συμβεί κάτι με οδηγό εσένα, η πράσινη κάρτα δεν ισχύει, εάν δεν θα αναφέρεται και το όνομά σου σαν δεύτερου οδηγού.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 28, 2010, 05:28:24 πμ »
Σ’ αυτά που σου έγραψε ο dk θα συμπληρώσω κάτι που του διέφυγε. Εάν η άδεια του αυτοκινήτου είναι στο όνομα της γυναίκας σου, η ασφαλιστική εταιρία θα εκδώσει την πράσινη κάρτα στο όνομά της και αφού θα οδηγείς και εσύ, πρέπει να ζητήσεις να γραφεί και το δικό σου όνομα σαν δεύτερου οδηγού, γιατί εάν συμβεί κάτι με οδηγό εσένα, η πράσινη κάρτα δεν ισχύει, εάν δεν θα αναφέρεται και το όνομά σου σαν δεύτερου οδηγού.

Χρηστο μου ομολογω οτι αυτο δεν το ηξερα απλα γιατι η γυναικα μου δεν οδηγει... πιστευα πως η πρασινη καρτα ακολουθει το αυτοκινητο και οχι τον οδηγο.
Πολυ καλα εκανες και το ανεφερες...  :thank:

Αποσυνδεδεμένος ChristosGk.

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 28, 2010, 16:29:53 μμ »
Χρηστο μου ομολογω οτι αυτο δεν το ηξερα απλα γιατι η γυναικα μου δεν οδηγει... πιστευα πως η πρασινη καρτα ακολουθει το αυτοκινητο και οχι τον οδηγο.
Πολυ καλα εκανες και το ανεφερες...  :thank:

Στην παράγραφο εννέα (9) της πράσινης κάρτας Δημήτρη, πρέπει υποχρεωτικά να γραφεί το όνομα του ασφαλισμένου (που είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου) ή του οδηγού, εάν το οδηγεί άλλος. Εάν είναι δύο ή περισσότεροι οι οδηγοί πρέπει να γραφτούν και τα δικά τους ονόματα. Παλιά για να προστεθεί και δεύτερο όνομα, μας ζητούσαν να πληρώσουμε κάποιο επιπλέον ποσό. Σήμερα που η κάρτα παρέχεται δωρεάν, γιατί είναι υποχρέωση της εταιρίας, θα πρέπει μάλλον να μην έχει καμία επιβάρυνση.