Αποστολέας Θέμα: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές  (Αναγνώστηκε 10769 φορές)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« στις: Ιούνιος 05, 2010, 17:48:20 μμ »
Πέντε αγαπημένα νησιά εγγυώνται ένα καλοκαίρι ακριβό σε εμπειρίες, αλλά φθηνό σε έξοδα. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι.

Ανάφη
Άγονη γραμμή; Μόνο αν θέλετε να το πιστεύετε. Η μικρούλα Ανάφη, με τους τριακόσιους κατοίκους της, τον ένα και μοναδικό οικισμό, και το βενζινάδικο που ανοίγει για μία ώρα την ημέρα, έχει να καυχιέται για μερικές από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, τον δεύτερο υψηλότερο βράχο της Μεσογείου και την πιο μαγευτική ανατολή που είδατε ποτέ: αυτήν που φαίνεται από την κορυφή του, καθώς ο ήλιος αναδύεται κάτω από τα πόδια σας, από ένα σημείο που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου. Μπορεί και να είναι.

Θα μείνετε: Στη Χώρα, στη Βίλα Γαλήνη (τηλ.: 22860 61279, 40€ το δίκλινο τον Ιούνιο, 50€ τον Αύγουστο), στο Πανόραμα (τηλ.: 22860 61292, 35€ το δίκλινο τον Ιούνιο, 50€ τον Αύγουστο), και στο Maroulias Rooms (τηλ.: 22860 61307, από 35€ το δίκλινο όλο το καλοκαίρι). Στο Κλεισίδι, τέσσερα βήματα από την υπέροχη παραλία, στο Villa Apollon (τηλ.: 22860 61348, από 50€ το δωμάτιο και από 70€ το διαμέρισμα τον Ιούνιο, 70€ το δωμάτιο και 95€ το διαμέρισμα τον Αύγουστο).

Θα φάτε: Εξαιρετικούς ρεβυθοκεφτέδες και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ θα δοκιμάσετε στο εστιατόριο της Μαργαρίτας, στο Κλεισίδι, ενώ στη Χώρα θα κατευθυνθείτε στην ταβέρνα της Αλεξάνδρας για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σπιτική αστακομακαρονάδα και ντόπια κρέατα, με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Εκπληκτική αστακομακαρονάδα και άλλες –φρεσκότατες– θαλασσινές νοστιμιές θα απολαύσετε και στο ”Ακρογιάλι”, στον Άγιο Νικόλαο, το λιμάνι του νησιού. Σε όλα, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πάρα πολύ για να ξεπεράσετε τα 15 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Θα πιείτε: Το βράδυ, αυτοσχέδια πάρτι και ολονύχτια γλέντια οργανώνονται στο ”Αρμενάκι”, που διαθέτει επίσης πολύ καλή κουζίνα, ενώ τα café της χώρας δυναμώνουν τη μουσική και λειτουργούν ως μπαράκια.

Θα πάτε
: Με πλοίο της ANEK Lines από τον Πειραιά σε 9,5 περίπου ώρες. Το εισιτήριο κοστίζει 56 ευρώ μετ’ επιστροφής. Εναλλακτικά, αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και το budget σας ελαστικό, με ταχύπλοο ή αεροπλάνο στη Σαντορίνη, απ’ όπου θα πάρετε το τοπικό πλοίο που θα σας μεταφέρει σε δύο μόλις ώρες στην Ανάφη. Στο νησί υπάρχει λεωφορείο που εκτελεί τακτικά δρομολόγια από τη Χώρα προς το λιμάνι και τις παραλίες, καθώς και η δυνατότητα να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Ικαρία

Δεν είναι νησί. Είναι τρόπος ζωής. Θα το καταλάβετε από τα πανηγύρια της, που ενώνουν τους πάντες σε γιγάντια ξύλινα τραπέζια, από τους ρυθμούς της, που είναι πιο αργοί κι από αυγουστιάτικο μεσημέρι στην πόλη, κι από «εκείνο» το χωριό, που κοιμάται την ημέρα και ξυπνά τη νύχτα –Χριστός Ραχών λέγεται, για τους πρωτάρηδες. Κυρίως, όμως, θα το δείτε στους ανθρώπους της, που κατέχουν το μυστικό της μακροζωίας. Δεν το λέμε εμείς, οι επιστήμονες το λένε. Χρειάζεται να προσθέσουμε ότι διαθέτει και μαγευτικές παραλίες;

Θα μείνετε: Στο Cavos Bay (τηλ.: 22750 71381-3, από 35 ευρώ για το δίκλινο με πρωινό τον Ιούνιο και από 75 ευρώ τον Αύγουστο ) και το Erofili Beach Hotel (τηλ.: 22750 71058, από 50 έως 70 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό τον Ιούνιο και από 110 έως 140 ευρώ τον Αύγουστο) και τα δύο στον Αρμενιστή. Στον Εύδηλο, στο Αθέρας (τηλ.: 22750 31434, από 38€ τον Ιούνιο, από 58€ τον Ιούλιο αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking). Οικονομικότατη διαμονή, σε τιμές που σπάνια ξεπερνούν τα 60 ευρώ για το δίκλινο, προσφέρουν τα αμέτρητα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. Στο site του Δήμου Ικαρίας θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις.

Θα φάτε: Φρέσκο ψάρι και αστακομακαρονάδα στην Άννα στο Να, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Αν προτιμάτε μαγειρευτά, Το Γεφύρι στον Αρμενιστή φημίζεται για την παραδοσιακή του κουζίνα και τα ορεκτικά του –δοκιμάστε το πούλμπασι και δε θα χάσετε- , αλλά και για το ευχάριστο περιβάλλον του με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική. Για κρέας, με σπεσιαλιτέ το κατσικάκι, και παραδοσιακή τοπική κουζίνα προτιμήστε το Συμπόσιον στον Αρμενιστή. Εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ, μαγειρευτά και ζουμερή σχάρα φτιάχνει η κ. Ελευθερία στο ταβερνάκι της Αρόδου στον Ξυλοσύρτη. Για καθένα από αυτά, υπολογίστε maximum 15-20 ευρώ το άτομο.

Θα πιείτε: Εξαιρετικό ντόπιο κρασί, σε γιγάντια τραπέζια παρέα με όλο το νησί, στα θρυλικά πανηγύρια του, που σύμφωνα με τον «νησιώτικο» μύθο διοργανώνονται καθημερινά –επί του πρακτέου, «παίζει» τουλάχιστον ένα την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ημέρες, στα μπαράκια του Χριστού στις Ράχες και… στις παραλίες.

Θα πάτε: Με πλοίο της Hellenic Seaways από τον Πειραιά σε περίπου 7 ώρες, με 77 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής. Αεροπορικώς, με την Athens Airways, σε τιμές που ξεκινούν από 118 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Λευκάδα
Το πλέον low budget νησί του Ιονίου –που δε φημίζεται εν γένει για τις οικονομικές προτάσεις του– μας απαλλάσσει, κατ’ αρχάς, από ένα βασικό έξοδο: τα ακτοπλοϊκά. Αυτός, όμως, είναι ο λιγότερο σημαντικός από τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε. Οι υπόλοιποι περιλαμβάνουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της χώρας, μια καταπράσινη ενδοχώρα, μία αυθεντικά επτανησιακή πρωτεύουσα, και ένα φαράγγι, το Δημοσάρι, με παραμυθένιους καταρράκτες που καταλήγουν σε μια φυσική πισίνα. Θέλετε κι άλλους; Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και θα μας θυμηθείτε.

Θα μείνετε: Στο Dukato (τηλ.: 26450 71121, 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό μπουφέ υπερπαραγωγή τον Ιούλιο) και το Hotel Sofia (τηλ.: 26450 71872, από 55 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking.com) και τα δύο στη Νικιάνα. Στο Ionion Star στην παραλία της Λευκάδας (τηλ.: 26450 24762-3, από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τον Ιούνιο, 80 ευρώ τον Ιούλιο, 115 ευρώ τον Αύγουστο). Στο απλό αλλά προσεγμένο Avra Beach στο Νυδρί (τηλ.: 26450 92269, από 54 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο για κρατήσεις μέσω του Booking.com)

Θα φάτε: Σπιτικά μαγειρευτά με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, στο μπαλκόνι του Λευκάτα (περί τα 15€ το άτομο) στο Αθάνι. Φρεσκότατο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στο Γιάννη στη Λυγιά (γύρω στα 20€ το άτομο) και στο Σπίτι του Κολονέλου στη Νικιάνα (25-30€ το άτομο). Τοπικές σπεσιαλιτέ στο Πορτόνι στον Άγιο Νικήτα (περί τα 15€ το άτομο).

Θα πιείτε: Στον παραλιακό δρόμο της Λευκάδας, όπου τα βράδια σταματά η διέλευση των αυτοκινήτων και ξεκινούν τα parties. Έξω από την πόλη, στο lounge bar Sail In και το rock ‘n reggae Road House, στο Νυδρί. Οι πιο… δραστήριοι θα προτιμήσουν το Capital, για disco-clubbing, στα Βαρδάνια.

Θα πάτε: Οδικώς, σε περίπου 4,5 ώρες ή 385 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νίσυρος
Ένα ηφαίστειο σαγηνευτικό όσο και επικίνδυνο. Ένα νησί με ατμόσφαιρα γοητευτική όσο και απόκοσμη. Η Νίσυρος. Με το φιλόξενο λιμανάκι της, τα γραφικά χωριά της, το μεσαιωνικό οικισμό του Εμπορειού, τις βοτσαλωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τις καταπράσινες πλαγιές της, τα ιπποτικά της κάστρα. Με τους ανθρώπους της και τους φανατικούς επισκέπτες της, που αν τους ρωτήσεις γιατί επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά δε θα σου μιλήσουν για hot spots κι αξιοθέατα, αλλά για εμπειρίες. Από αυτές που προσφέρει απλόχερα ένα νησί μοναδικό στην αυθεντικότητά του.

Θα μείνετε: Στο White Beach (τηλ.: 22420 31497-8, 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τη high season) στο Μανδράκι. Στο Mammis Appartments στους Πάλλους (τηλ.: 22420 31453, 60 ευρώ το δίχωρο studio με κουζινάκι τη high season). Στο Πορφυρίς, στο Μανδράκι, (τηλ.: 22420 31376, από 35 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τον Ιούνιο, 60 ευρώ τον Αύγουστο) που διαθέτει και πισίνα με θαλασσινό νερό.

Θα φάτε:
Φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και μαγειρευτές σπεσιαλιτέ, στο Captain's House και τον Μάκη στους Πάλλους. Hot spot για μαγειρευτά θεωρείται το Μπαλκόνι του Εμπορειού, που απολαμβάνει και εκπληκτική θέα στην Καλντέρα, ενώ για τις τοπικές σπεσιαλιτέ του φημίζεται το Πανόραμα, στο Μανδράκι. Στα Νικειά, θα κάνετε οπωσδήποτε μια στάση για πιτθιά (ντόπιους ρεβιθοκεφτέδες) και κοκκινιστό κατσικάκι στην Πόρτα, στην ομώνυμη πλατεία, ενώ στην άλλη διάσημη πλατεία, αυτή της Ηλικιωμένης, στο Μανδράκι, η top πρόταση ακούει στο όνομα Ειρήνη και σερβίρει home made μαγειρευτά και ψητά στη σούβλα. Με τη μοναδική εξαίρεση του Πανοράματος, που κλίνει περισσότερο προς την κατηγορία των 20-25 ευρώ το άτομο, σε όλα τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πάρα πολύ για να ξεπεράσετε τα 15-18 ευρώ.

Θα πιείτε:
Σουμάδα –ναι, σουμάδα– στα καφενεία των χωριών. Ντόπιο κρασί στα κεφάτα πανηγύρια. Οτιδήποτε άλλο στο ένα και μοναδικό μπαράκι στο Μανδράκι, ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα.

Θα πάτε: Με πλοίο της Blue Star από τον Πειραιά, σε περίπου 17 ώρες. Το εισιτήριο κοστίζει 92 ευρώ μετ’ επιστροφής. Εναλλακτικά, αεροπορικώς μέχρι την Κω με Olympic Air (από 110 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων) ή Aegean (από 137 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων) και από εκεί με πλοίο της ANES Lines σε μόλις μιάμιση ώρα (το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ μετ’ επιστροφής).

Αλόννησος
Εν αρχή ην η θάλασσα. Το θαλάσσιο πάρκο που την περιβάλλει, σπίτι της φώκιας Monachus Monachus, δελεάζει για ολοήμερες εκδρομές με τα καΐκια που αναχωρούν κάθε πρωί από το Πατητήρι, για να μας μεταφέρουν σε ακατοίκητα νησάκια και κρυστάλλινα νερά. Αυτά τα ίδια νερά που πλαισιώνουν τις παραλίες της, κάνοντάς τις μαγευτικές. Μετά είναι η στεριά. Καταπράσινη, πευκοσκέπαστη, με τα δάση της να καταλήγουν εκεί που σκάει το κύμα. Στο ενδιάμεσο, μια κουκλίστικη Χώρα με λιθόκτιστα, ασβεστωμένα καλντερίμια, μία από τις πλέον συγκλονιστικές κουζίνες της χώρας, γραφικά ψαροχώρια και ειδυλλιακά μονοπάτια που διατρέχουν την ενδοχώρα. Το «Θαλασσονήσι» των Σποράδων είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα υποδηλώνει το όνομά του.

Θα μείνετε:
Στο κουκλίστικο Φαντασία House (τηλ.: 24240 65186, 6937716323, από 45 ευρώ το δίκλινο τη high season), στα Χιλιαδρόμια (τηλ.: 24240 65814, από 35 ευρώ το δίκλινο με κουζινάκι τον Ιούνιο, 50 ευρώ τον Αύγουστο) και στα Κωνσταντίνα Studios (τηλ.: 24240 65900, από 65 ευρώ το studio με θέα θάλασσα τον Ιούνιο, 80 ευρώ τον Αύγουστο) –όλα στη Χώρα. Στο Πατητήρι, στα Λιαδρόμια (τηλ.: 24240 65521, από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό τον Ιούνιο, από 65 ευρώ τον Αύγουστο)

Θα φάτε:
Τοπικές σπεσιαλιτέ στη Τζιτζιφιά, στο Πατητήρι, και το Περί Ορέξεως στη Χώρα. Για αμφότερα υπολογίστε μάξιμουμ 20 ευρώ το άτομο. «Πειραγμένες» μεσογειακές γεύσεις στην Πανσέληνο, στη Χώρα –περί τα 20-25 ευρώ το άτομο. Γνήσιες γεύσεις Αλοννήσου στο Φανάρι, φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες –must ο φρέσκος τόνος– στην Ταβέρνα της Τασίας, και τα δύο στη Στενή Βάλα, και αμφότερα στην κατηγορία των 15-20 ευρώ το άτομο. Οι λάτρεις της σχάρας θα κατευθυνθείτε στο Κάστρο, στη Χώρα, για low budget κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης –υπολογίστε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο. Σπιτικό παγωτό σε μία από τις δύο Pagoteria, στη Χώρα και το Πατητήρι.

Θα πιείτε:
Στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο μπαλκόνι του No Name στη Χώρα, που απολαμβάνει πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Θα πάτε:
Με πλοίο ή ιπτάμενο δελφίνι από τον Άγιο Κωνσταντίνο ή το Βόλο –σε περίπου 5 ώρες και 50 ευρώ με το πρώτο, τρεις ώρες και 78 ευρώ με το δεύτερο. Εναλλακτικά, με πλοίο της Skyros Sealines από την Κύμη, σε μόλις δύο ώρες και δέκα λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 42 ευρώ μετ’ επιστροφής, ενώ δρομολόγια εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Πηγή: in2life.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2010, 18:06:56 μμ by manelaki »
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 05, 2010, 18:18:40 μμ »
Λευκάδα
Το πλέον low budget νησί του Ιονίου –που δε φημίζεται εν γένει για τις οικονομικές προτάσεις του– μας απαλλάσσει, κατ’ αρχάς, από ένα βασικό έξοδο: τα ακτοπλοϊκά. Αυτός, όμως, είναι ο λιγότερο σημαντικός από τους λόγους για τους οποίους το αγαπάμε. Οι υπόλοιποι περιλαμβάνουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της χώρας, μια καταπράσινη ενδοχώρα, μία αυθεντικά επτανησιακή πρωτεύουσα, και ένα φαράγγι, το Δημοσάρι, με παραμυθένιους καταρράκτες που καταλήγουν σε μια φυσική πισίνα. Θέλετε κι άλλους; Δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και θα μας θυμηθείτε.

Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι ''Νησιά low budget'' γιατι εχω επισκεφτει μονο τη Λευκαδα και ενα ταξιδι προς τα κει σιγουρα στοιχιζει λιγοτερο γιατι δεν εχεις ακτοπλοϊκα εξοδα. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 05, 2010, 18:20:24 μμ »
7 low cost νησιά

01 Ικαρια: ζωη και παραλια

Το γραφικό λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.
Τη συνταγή για τη μακροζωία θα σας τη μαρτυρήσουν μόνο οι Ικαριώτες (ούτε καν οι επιστήμονες, που τον τελευταίο καιρό τούς έχουν βάλει στο μικροσκόπιο, δεν την έχουν). Η συνταγή, πάντως, για διακοπές απόλυτης low budget χαλάρωσης (η υψηλή περίοδος είναι μόνο στα μέσα Αυγούστου και οι τιμές σπάνια ξεπερνούν τα 100 ευρώ σε δίκλινα δωμάτια) περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες ραστώνης στις παραλίες και ξέφρενο γλέντι στα μοναδικά πανηγύρια. Στα οπωσδήποτε η παραλία του Αρμενιστή, το Λιβάδι (είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της), η επίσης οργανωμένη και όμορφη παραλία στο Γιαλισκάρι, ο μίνι κολπίσκος στον Να που μοιάζει με μικρή αγκαλιά και οι Σεϋχέλλες με τα μοναδικά χρώματα (θέλει λίγο σκαρφάλωμα). Επιβάλλεται η επίσκεψη σ’ έναν από τους αυθεντικότερους οικισμούς της Ικαρίας, τον Χριστό στις Ράχες, για καφέ στην πλατεία και after hours... shopping στα πολυδιαφημισμένα βραδινής λειτουργίας μαγαζιά του.

02 Λήμνος: για off road ανακαλύψεις

Η βοτσαλωτή παραλία του Κάσπακα στη Λήμνο.
Κέντρο της η γοητευτική Μύρινα, με τους δύο γιαλούς ανάμεσα στην απόκρημνη χερσόνησο με το βυζαντινό κάστρο. Αν κι ετοιμάζονται νέες φιλόδοξες μονάδες, ο τουρισμός στη Λήμνο βρίσκεται ακόμη στη «ρομαντική» του περίοδο· επομένως οι τιμές είναι ως επί το πλείστον ανάλογες. Αν είστε τύπος των εξερευνήσεων, βρίσκεστε στο σωστό τόπο. Τα βράδια σας σχεδόν θα μονοπωλήσει η Μύρινα. Cool μπαράκια, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, καφενεδάκια για μπιρίμπα που μένουν ανοικτά μέχρι αργά και άφθονη ψαροφαγία στις ψαροταβέρνες των δύο γιαλών. Στα οπωσδήποτε, μια βόλτα στο κάστρο και στη γειτονιά του Ρωμαίικου Γιαλού στη Μύρινα, μια επίσκεψη στον Μούδρο με το εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, ένα πέρασμα από το γραφικό χωριό του Κοντιά, μισή ωρίτσα φυσικού spa στα Θέρμα, μια μερίδα αγριοκούνελο στιφάδο και ζυμωτό ψωμί στην ταβέρνα του «Μαν-Τέλα» στο χωριό Σάρδες.

03 Λερoς: dolce vita αλα ιταλικα

Χαλαροί ρυθμοί στο λιμανάκι της Λέρου
Το ξύπνημα με διαφορετικό πρωινό κάθε μέρα στον πανέμορφο κήπο του «Αρχοντικού Αγγέλου», οι απόμερες βουτιές με θέα στα επιβλητικά παλιά κτίρια του θεραπευτηρίου στις ήσυχες παραλίες μετά τη Μερικιά, οι αυτοσχέδιες cantare βραδιές, συνοδεία ιταλιάνικων σπαγκέτι και χειροποίητων σορμπέ, στην ιταλική τρατορία της Giusie και του Marcello στα Άλιντα, την «Osteria del Buon Mangare», τα φρέσκα οστρακοειδή στο οικογενειακό ταβερνάκι του «Σώτου» στον Δρυμώνα, οι αχινοσαλάτες στην πανέμορφη βεράντα του «Νερόμυλου» που μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, οι κλεφτές ματιές πίσω από τις επιβλητικές πόρτες των παλιών αρχοντικών της Αγίας Μαρίνας, το δέος μπροστά στο μοναδικό οικιστικό σύνολο-μνημείο ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής στο Λακκί... Νησί χαμηλών τόνων, η Λέρος, που ανεβαίνει αθόρυβα τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας κυρίως ψαγμένους ξένους επισκέπτες, μπορεί να έχασε πολύ τουρισμό εξαιτίας του θεραπευτηρίου, την ίδια στιγμή όμως του χρωστάει το ότι δεν «χάλασε» από αυτόν και παραμένει ιδιαίτερα value for money. Από τις παραλίες ξεχωρίζουν οι στιλ blue lagoon Αγία Κιουρά (είναι μικρή όμως και πήζει εύκολα) και ο Βρομόλιθος με ομπρέλες και beach bar. Καΐκια κάνουν καθημερινά δρομολόγια στα γύρω μικρονήσια με τα εξωτικά νερά.

04 Σκυρος: τα… pirelli σου και στη Μεγαλη Στρατα

Η γραφική Χώρα της Σκύρου, σκαρφαλωμένη στο βράχο.
Μοναχικές βουτιές στην παραλία του Αγίου Φωκά (που κλείνουν ιδανικά με μεσημεριανό στην «Ταβέρνα της κυρα-Καλής» με μαγειρευτά στις κατσαρόλες με το πετρογκάζι) και του Αγίου Πέτρου. Απογευματινές βόλτες με αφετηρία την κεντρική πλατεία (γύρω από την οποία λειτουργούν cosy στέκια για καφέ ή ποτό) και πάνω κάτω στο κεντρικό καλντερίμι, τη Μεγάλη Στράτα. Ρομαντζάδα στην πλατεία «Αιώνιας Ποίησης» με την εξαιρετική θέα στη θάλασσα και sightseeing στο Λαογραφικό Μουσείο του Μάνου Φαλτάιτς. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σ’ ένα νησί όπου οι ντόπιοι εξακολουθούν να φροντίζουν τα σκυριανά αλογάκια και να φτιάχνουν ξυλόγλυπτες μινιατούρες, κεραμικά, υφαντά αλλά και σαγιονάρες με σόλα από... λάστιχα αυτοκινήτου (γνωστά ως «τροχάδια» ή «pirelli»!). Παρεΐστικες μαζώξεις γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι με τοπικές λιχουδιές (σουπιές με μάραθο, τυροπιταριά με τραχανά κ.ά.) στο cult μεζεδοπωλείο «Ο Παππούς κι Εγώ». Σκαρφαλωμένη σε απόκρημνο λόφο, η Χώρα της Σκύρου με τα σπίτια σε σχήμα κύβου, αν και θυμίζει έντονα Κυκλάδες, δεν έχει μπει ποτέ στις σελίδες των lifestyle περιοδικών. Παραμένει ένας προορισμός για χαλαρές διακοπές μ’ έντονο το value for money στοιχείο. Στα μη χάσετε σημειώστε το μπάνιο στα Πουριά, με φόντο τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

05 Πορος: το ρολoϊ σταματησε στο χτεσ!

Σκηνικό για δύο στον ξενώνα «Το Ρολόι» στον Πόρο.
Αν και τα τελευταία δύο χρόνια ο γραφικός Πόρος μοιάζει ν’ αναζητά νέο ταξιδιωτικό προφίλ που θα τον βάλει στα ’00s, εντούτοις παραμένει ένα νησί low profile και low budget. Όταν μπαίνεις στο λιμάνι, είτε έρχεσαι από τον Πειραιά είτε από την ακριβώς απέναντι ακτή (5 λεπτά με το καραβάκι) της Τροιζηνίας, η αίσθηση που έχεις είναι μια: επιστροφή στην αθωότητα των διακοπών των ’70s. Ανέγγιχτη η μικρή θαλασσινή νεοκλασική πολιτεία, σκαρφαλώνει στο λόφο με το Ρολόι και τις εκκλησιές του. Ακριβώς πίσω από τον κεντρικό δρόμο της παραλίας με τις ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφέ ανακαλύπτεις μια σειρά από ασβεστωμένες αυλές με πολλά (μα πάρα πολλά) λουλούδια και όμορφα σπίτια, με χρώμα. Την ίδια αίσθηση καλοκαιρινής ραστώνης έχεις καθώς διατρέχεις και το μικρό οδικό δίκτυο. Τα πεύκα που ακουμπούν στη θάλασσα είναι η πιο κλασική εικόνα. Λίγο έξω από το πιο τουριστικό θέρετρο του Πόρου, το Ασκέλι, βρίσκεται το ξενοδοχείο «Sirene» (αμφιθεατρικά χτισμένο, φτάνει μέχρι τη θάλασσα), το οποίο αποτελεί μία από τις φετινές εκπλήξεις στο νησί, καθώς ανακαινίζεται σταδιακά από την ομάδα του «Interni» και μετατρέπεται σε value for money design hotel.

06 Νισυρος: new age γοητεια

Βόλτα στο ηφαίστειο της Νισύρου – πάνω στις ατμίδες μπορείς ακόμα και να τηγανίσεις αβγά!
Θέλεις η αύρα του ηφαιστείου και οι «ζόρικες» παραλίες, θέλεις η λιτή γοητεία των οικισμών, η Νίσυρος στέκει στον αντίποδα του τουριστικού προσελκύοντας σταθερά σοφιστικέ ταξιδιώτες. Θα το νιώσεις από την πρώτη στιγμή που θα σεργιανίσεις στο Μανδράκι, το λιμάνι της, ανάμεσα σε βοτσαλωτές πλατείες, ανθισμένες μπουκαμβίλιες και ασβεστωμένα σπίτια. Και με την πρόποση «να μείνει προπύργιο νοικοκυραίικης φιλοξενίας», θα πιεις στην υγειά της μια σουμάδα στο cult καφενείο «Ανδρίκος», στην Πλατεία της Ηλικιωμένης. Μην ξεχαστείς όμως και χάσεις το ηλιοβασίλεμα, είναι μαγεία το θέαμα από τα τείχη του Παλαιόκαστρου ή έστω από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής. Στο ίδιο μοτίβο και τα υπόλοιπα γραφικά χωριουδάκια που βλέπουν ηφαίστειο, ο Εμπορειός και τα Νικειά. Η καλύτερη παραλία είναι αυτή της Παχιάς Άμμου, έδρα των free campers. Στο Μανδράκι βρίσκονται τα Χοχλάκια, μια παραλία με μαύρες κροκάλες. Για αμμουδιά, με τα παιδιά, επισκεφθείτε τους Πάλους και μετά για φρέσκο ψάρι και πιτιές στο «Captains House» ή για συμιακό γαριδάκι με κουρκούτι στην «Αφροδίτη». Για ακόμη πιο ιδιαίτερο σκηνικό πάρτε το καραβάκι από το Μανδράκι για μια ημερίσια εκδρομή-βουτιά και συγχώριο στη μισοφαγωμένη νησίδα-λατομείο Γυαλί.

07 Τηλος: Greek bohemia

Θέα στο λιμάνι της Τήλου από το μπαλκόνι του «Ilidi».
Βοτσαλωτές ακτές με διάφανα νερά, αντίσκηνα χύμα στο κύμα κι ένα σιωπηλό χωριό-αίνιγμα που ζωντανεύει μόνο τη νύχτα... Αν ονειρεύεστε το απόλυτο ραχάτι, προβλέπουμε έρωτα με τη μικρούλα Τήλο. Το πλοίο θα σας βγάλει στα Λιβάδια, το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό, μ’ ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μια συμπαθητική παραλία. Μην περιμένετε, βέβαια, «τρελές» επιλογές, άντε να βγεις για ένα ποτό στην παραλία και να περάσεις για ολίγον shopping από το Σοκάκι. Αν βέβαια ανήκετε στη φυλή των ελεύθερων κατασκηνωτών, σας βλέπουμε σούμπιτους στη φαρδιά αμμουδιά της Ερίστου (έχει καντίνα και το χαριτωμένο καφέ-μπαρ «Εν Πλω») ή στη βοτσαλωτή Πλάκα, απ’ όπου θα πετάγεστε στο λιμανάκι του Αγιαντώνη για φρέσκο ψάρι στο «Δελφίνι». Στις καλύτερες παραλίες του νησιού πάντως (Λεθρά, Σκάφη, Θολό, Άγιος Σέργιος) θα φτάσετε είτε περπατώντας είτε με καϊκάκι από τα Λιβάδια. Με το ηλιοβασίλεμα ανεβείτε στο Μεγάλο Χωριό. Σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά, κάτω από τα ερείπια ενός ελληνιστικού κάστρου, σε γοητεύει με τ’ ασπρισμένα σοκάκια και τις λουλουδιασμένες αυλές του. Επισκεφθείτε το μικρό μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από το σπήλαιο Χαρκαδιό και την εκκλησία του Ταξιάρχη, και ξαποστάστε στο καφενεδάκι ακριβώς δίπλα αγναντεύοντας τον κάμπο και την Έριστο.

ΤΟ ΚΝΟW HOW TΩΝ ΝΗΣΙΩΝ


Ικαρία
Η «κρυμμένη» παραλία του Να στην Ικαρία με το ποτάμι να καταλήγει στη θάλασσα.

Δοκιμάστε σουφικό στον «Ατσαχά» στον Αρμενιστή, γλιστριδοσαλάτα και γεμιστούς κολοκυθανθούς στο «Οινομαγειρείο της Πόλης» στον Εύδηλο και καθουρόπιτα με ντόπιο τυρί στην «Άννα» στον Να.
Επισκεφθείτε και τους Φούρνους, μία ώρα από την Ικαρία, που φημίζονται για το φτηνό και καλό ψάρι στις ταβέρνες: must ο «Μίλτος» (με ειδικότητα στα θαλασσινά) και ο «Νίκος» (σπέσιαλ ψαρόσουπα).
Κολυμπήστε στις πεντακάθαρες παραλίες Καμπί, Ψιλή Άμμος, Άγιος Ιωάννης, Καμάρι, Χρυσομηλιά, Πετροκοπιό, Βιτσιλιά, Βλυχάδα, με κρυστάλλινα –και παγωμένα ακόμη και τον Αυγούστο– νερά!
Διαμονή Το συμπαθητικό «Ερωφίλη Beach» (2275071058, www.erofili.gr, από € 70) και το απλό «Cavos Bay» (22750571381, www.cavosbay.com.gr, από € 40) είναι αξιοπρεπείς προτάσεις, ενώ προσιτή διαμονή (€ 40-60) προσφέρουν τα δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού. Την πλέον οικονομική πρόταση αποτελεί το κάμπινγκ του Αρμενιστή (www.armenistis.gr). Στους Φούρνους, στο «Bilios Resort» (2275051113, από € 40) και το «Archipelagos» (2275051250, www.archipelagoshotel.gr, από € 50) και στα ενοικιαζόμενα «Στούντιο Ρένας» (2275051364, € 35-55), και Ν. Κόνδυλας (6979732579, από € 20).

Λήμνος
Κολυμπήστε στον Κότσινα, στο Σαραβάρι στον Άγιο Χαράλαμπο, στην Πλάκα, στο Διαπόρι, στον Νευγάτη, στον Θάνο, στον Πλατύ Γιαλό.
Αν σας συγκινούν τα ιστορικά ευρήματα, επισκεφθείτε την Ηφαίστεια, την αρχαιότερη πόλη της Λήμνου, στον όρμο Τηγάνι, και το ιερό των Καβείρων στην απέναντι πλευρά.
Και κάτι ιδιαίτερο για ορισμένους: αν είστε εκεί στις 21/7, ανεβείτε πάνω από τη Μύρινα, στο δρόμο προς το Πλατύ, και από το τέλος της ανηφοριάς παρατηρείστε τον ήλιο να δύει ακριβώς στη κορυφή του Άθω.
Διαμονή Νέα φιλόδοξη άφιξη το καινούργιο «Varos Village», σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίρια στο ομώνυμο χωριό (2254031570). Από τα ξενοδοχεία της Μύρινας προτείνουμε τα «Νεφέλη» (2254022825, από € 70), «Ήφαιστος» (2254024960, από € 55) και «Ακταίον» (2254022258, από € 50), στο Πλατύ το «Lemnos Village», κατάλληλο για οικογένειες (2254023500, από € 70) και στον Μούδρο το «Κύμα» (2254071333). Και για κάτι πιο απλό, τσεκάρετε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Δ. Δίγκα» (6945061630, από € 30) και «Blue Waters» (2396624403) στη Μύρινα, «Νιρβάνα» (6942906120, από € 45), στο Πλατύ και το «Πέτρινο» (2254041686) στον Μούδρο.

Λέρος
Δείτε την ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Κιουράς με τις τοιχογραφίες-έργο εξόριστων του 1968.
Διαμονή Στο ιδιαίτερα value for money boutique hotel «Αρχοντικό Αγγέλου» στα Άλιντα (2247022749, www.hotel-angelou-leros.com, από € 90). Για ακόμη πιο budget στις «Κατοικιές», χωρίς παροχές ξενοδοχείου (2247024645, από € 50), στο «Castle Vigla» στη Βίγλα (2 χλμ. από το Λακκί, 2247024083, 2247023321, www.castlevigla.gr, από € 50) και στο πιο απλό «Μπουλαφέντης» (2247023290, από € 35) στα Άλιντα.

Σκύρος
Μη χάσετε την επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 960 μ.Χ. στο Κάστρο, την καλή σκυριανή κουζίνα του «Λιακού» στη Χώρα και της «Σταματίας» στην παραλία του Πεύκου.
Διαμονή Η πιο ιδιαίτερη πρόταση είναι τα «Νεφέλη-Σκυριανά Σπίτια» στη Χώρα (2222091964, από € 85). Για διακοπές χαλάρωσης στο «Διώνη», στην παραλία Ασπού (2222092199, www.dioni-skyros.gr, από € 80). Πιο απλές προτάσεις το «Melikari» (2222091421, www.melikari.com, € 80) και τα «Ανεμονήσια» (2222091935, από € 70) στον Μώλο και τα δωμάτια της κυρίας Καλής (6937090848, από € 30) στον Άγιο Φωκά.

Πόρος
Κολυμπήστε Ακριβώς κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής θα βρείτε μια όμορφη παραλία κι ένα ταβερνάκι για μπίρα ή ούζο. Από το Νεώριο, το δεύτερο θέρετρο του νησιού, ξεκινάει ο δρόμος με μια σειρά από γραφικούς μικρούς κολπίσκους για απομονωμένο κολύμπι.
Διαμονή Στο Νεώριο καλύτερη λύση διαμονής είναι το «Poros Image» (πρώην «Ξενία») με θαυμάσια θέα στη Χώρα και στον Γαλατά (2298022216, από € 110). Στην πόλη, το «Στο Ρολόι», όπου τρία παραδοσιακά συγκροτήματα προσφέρουν επτά διαφορετικές επιλογές διαμονής (στούντιο, διαμερίσματα, βίλες). Κοινό τους σημείο η ρομαντική ατμόσφαιρα και η έμφαση στις προσωποποιημένες υπηρεσίες (2298025808, από € 50). Και το «Sirene Blue Resort», η νέα ντιζαϊνάτη πρότασης διαμονής (2298022741, από € 110).
Φαγητό Για κρεατοφαγία στο «Dimitri’s Family» στην πόλη, για μαγειρευτά στο «Καθεστώς» και για ψάρι στο «Primasera».

Νίσυρος
Δοκιμάστε την καραβιδομακαρονάδα στην ταβέρνα «Χοχλάκοι» στο Μανδράκι. Ο ορεινός Εμπορειός προσφέρει το πιο προνομιακό μπαλκόνι στον κρατήρα του ηφαιστείου από το ταβερνάκι «Το Μπαλκόνι του Εμπορειού», αλλά μας αρέσουν και τα «Απυριά» για ρακομελοκατάνυξη.
Διαμονή Στο Μανδράκι, στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Πορφυρίς» (2242031376, από € 35), στα διαμερίσματα «Τα Λιοτρίδια» (2242031237, από € 80), στα «Τρία Αδέλφια» (2242031344, από € 40) και στον Δημοτικό Ξενώνα (2242031011-2, από € 40). Στους Πάλους, στα διαμερίσματα με κουζίνα «Mammis Apartments» (2242031453, από € 50) και στα Νικειά στο λιτό Δημοτικό Ξενώνα (6944576004).

Τήλος
Στα must το εγκαταλελειμμένο Μικρό Χωριό, που ζωντανεύει μόνο το βράδυ, αφού σ’ ένα από τα παλιά σπίτια του στεγάζεται το πιο μπιτάτο μπαρ του νησιού.
Διαμονή Στα Λιβάδια, με εξαιρετική θέα, στο «Ilidi» (2246044293, από € 60). Επίσης, στα «Λιβάδια Beach» (2246044365), στα ενοικιαζόμενα «Marina Beach» (2246044064, από € 45) και «Ειρήνη» (2246044239, από € 50). Στην Έριστο επιλέξτε τα δια­μερίσματα «Έριστος Beach» (2246044024, € 45-50).
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 05, 2010, 18:24:52 μμ »
Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι ''Νησιά low budget'' γιατι εχω επισκεφτει μονο τη Λευκαδα και ενα ταξιδι προς τα κει σιγουρα στοιχιζει λιγοτερο γιατι δεν εχεις ακτοπλοϊκα εξοδα. :smile_:

αυτο ηθελα να σας ρωτησω κι εγω.....αν εχετε επισκευτει καποιο απ'ολα αυτα τα νησια και κατα ποσο ηταν low cost??
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 06, 2010, 08:25:24 πμ »
Απο το δευτερο πακετο νησιων εχω επισκεφτει παρα πολλες φορες τον Πορο, τον οποιο θεωρω φτηνο και κοντινο προορισμο... αλλα και τη Λημνο στην οποια εμεινα 22 μηνες υπηρετωντας τη μαμα πατριδα σαν εφεδρος αξιωματικος, καποιους μηνες σε ξενοδοχεια και τους υπολοιπους σε σπιτια που νοικιαζα κατα καιρους. Βεβαια τοτε που ημουν εγω στο νησι ο τουρισμος ηταν σχεδον ανυπαρκτος εντελως αντιθετα με το τι συμβαινει σημερα, αλλα πιστευω πως η Λημνος παραμενει ενας low budget προορισμος. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2829
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 06, 2010, 22:06:55 μμ »
Ευχαριστούμε Manelaki για τις πολύτιμες πληροφορίες σου...ομολογώ πως δεν ήξερα γι' αυτά τα νησιά πολλά πράγματα!! :clap:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 06, 2010, 23:22:13 μμ »
Ουτε κι εγω.....και μολις ειδα φωτογραφιες απο τη νισυρο ξετρελαθηκα!!!!! ειναι λιγο μακρυα αλλα σιγουρα θα πραγματοποιησω ενα ταξιδακι εκει  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος GNS

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1509
  • Φύλο: Άντρας
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 01, 2012, 01:58:07 πμ »
Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές   :smile_:
don't drink & drive!!!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2793
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 16, 2012, 16:08:07 μμ »
Δεν έχω επισκεφτεί κανένα απο αυτά τα νησία...  :mad:
Γνωστοί μου που πήγαν όμως στη Λήμνο μου έπαν ότι είναι αρκετά φτηνή...

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 228
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νησιά low budget: Η οικονομία πάει διακοπές
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 17, 2012, 16:59:51 μμ »
Πολυ χρησιμες πληροφοριες!! Thanks!!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.