και εκει που απολαμβανα τα χρωματα το αερακι και τους ποικιλομορφους ηχους μια παρατηρηση απο διπλα με εκανε να ξυπνησω απο το ληθαργο των αισθησεων...ηταν ενας ποδηλατης που μου επισημανε οτι δεν επρεπε να περπατω στον ..ποδηλατοδρομο....
καλε αμστερναντ εγινε η θεσνικη.... αχ δημαρχε... να φοβομαστε τωρα να περπαταμε στην παραλια...
αρχισα να νιωθω οτι ημουν στο αμστερνταμ που συνεχεια κορναραν τα ποδηλατα και ζουσα με την αγωνια μη με πατησει η..πατησω...

ποδηλατο....
τι να κανω συμμορφωθηκα με την υποδειξη του ποδηλατη και αρχισα να σκεφτομαι πως θα ταν να εκαμνα και εγω ποδηλατο στην παραλια... αν και αυτο το σπορ το αφησα απο το γυμνασιο...

σιγα σιγα αφου περπατησα ολη την εκθεση βιβλιου και περασα και το θερινο σινεμα κατευθυνθηκα προς την τσιμισκη.. και εδω κοσμος... και ειναι απλα μια πεμπτη.... του ιουνιου.. μια καλοκαιρινη μερα που ακομα τα σχολεια ειναι ανοιχτα δεν ξεκινησαν οι αδειες και δεν εφυγαν οι θεσσαλονικεις για τα εξοχικα τους στη χαλκιδικη... για αυτο ειναι ολοι εδω..
πηγα σινεμα.... πανικος.. τι κοσμος και εδω και μαλιστα εκφραστικοτατος με κραυγες αλλαλαγμους και χειροκροτημα..... αρχισα να σκεφτομαι πως κατι γινεται σημερα... πρωτη φορα μου τυχαινει τοσο εκδηλωτικος κοσμος στο σινεμα... λες να χει πανσεληνο?
πηγε 1 η ωρα και μια που λατρευω το κεντρο και μενω σε αυτο πηρα το δρομο περπατωντας..για την το σπιτι μου
ειχα την ευκαιρια να περασω απο την αριστοτελους και να διαπιστωσω οτι και εδω ειχε κοσμο ενω μια ευχαριστη νοτα ηταν οι αστυνομικοι που ηταν χαλαροι καθοταν στα παγκακια και γελουσαν... αραγε ποσο συχνα βλεπουμε αστυνομικους χαλαρους.....
ανεβαινοντας απο ερμου διαπιστωσα οτι σε ενα παλιο κτηριο ανακαινισμενο καποιος ειχε παρτυ και με συνεπηρε η ωραια μουσικη και το κεφι των καλεσμενων που διασκεδαζαν με ανοιχτες μπαλκονοπορτες ενω καποιοι χαλαρωναν στη βεραντα..
απεναντι μεσα σε ενα στενο εχει ξεφυτρωσει μαι υπαιθρια καφετερια πολυ ρομαντικη με ημιφως και κερακια...
ανεβαινοντας την εγνατια και πριν την κολομβου μεσα σε στενα της φραγκων.. γινοταν πανικος... το νεο ιν στεκι των νεων... καλε χαμος.. ενω τα ταξι να περιμενουν ουρα...
αυτο μου αρεσει στη θεσνικη.. καθε φορα ιν μερος ειναι αλλο ..καποτε ηταν η προξενου κορομηλα μετα τα λαδαδικα μετα η κρινη..καποτε και η ανω πολη και τωρα τα στενακια της φραγκων... αυτη η πολη θελει ποικιλια...ερεθισματα βαριεται ευκολα...
ενας νεαρος μοιραζε διαφημιστικα απο ενα μαγαζι εκει που το ελεγαν μαλλια κουβαρια και σκεφτηκα πως δενει γαντι ο τιτλος με την περιοχη...
καποτε ειχε υφασματαδικα και τωρα μπαρακια για φοιτητες κυριως...