Αποστολέας Θέμα: Θεσσαλονίκη είσαι μια κούκλα...  (Αναγνώστηκε 5589 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Θεσσαλονίκη είσαι μια κούκλα...
« στις: Ιούνιος 04, 2010, 01:34:38 πμ »
ειναι περιπου μιαμιση το βραδυ και μολις γυρισα απο μια βραδινη εξοδο..
σημερα ειδα την θεσνικη μας με αλλο ματι...
πηγαινοντας το απογευμα στην παραλια και χαζευοντας αναμεσα στους παγκους της εκθεσης βιβλιου  για ακομα μια φορα.... διαπιστωσα οτι αυτη η πολη εχει κατι μαγικο αερινο στην ατμοσφαιρα.. ο καιρος δροσερος αλλα ο κοσμος πολλης.. τα καραβακια διπλα ντυμενα στα καλα τους καλουσαν το κοσμο για εναν απογευματινο καφε η βραδινο ποτο με θεα τη θεσνικη.... μπορεις απο τις πλωτες αυτες καφετερις να δεις το ηλιοβασιλεμα  στην παραλια η να ατενιζεις την θεσνικη απο μακρια και να ψαχνεις μεσα στο μακρυ φοντο γνωστες γειτονιες η και κτηρια...
οι μικροπολητες με τα ποπ κορν και τα καλαμποκια τους πποσφεραν συντομες γαστρονομικες απολαυσεις ενω παραδιπλα ο μικροπωλητης με τα μπουζακια και τα καπελακια ξεπουλουσε....τα πουλουσε στην εξευτελιστικη τιμη του 1.5 ε και σκεφτομουν οτι πια ολοι οι ελληνες θα αξιωθουν πια να εχουν κατι απο την παλια δοξα εκεινων των ημερων.... και τα μεγαλεια της αθηνας.....
καποια συγκροτηματα  με τοπικους χωρους μας θυμιζαν την λεβεντικη καταγωγη μας.... ενω παραπερα συγκροτημα απο το περου.... εδινε την δικη του παρασταση αλλα για πρωτη φορα τους ειδα και να χορευουν...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
Απ: Θεσσαλονίκη είσαι μια κούκλα...
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 04, 2010, 01:55:18 πμ »
και εκει που απολαμβανα τα χρωματα το αερακι και τους ποικιλομορφους ηχους μια παρατηρηση απο διπλα με εκανε να ξυπνησω απο το ληθαργο των αισθησεων...ηταν ενας ποδηλατης που μου επισημανε οτι δεν επρεπε να περπατω στον ..ποδηλατοδρομο....
καλε αμστερναντ εγινε η θεσνικη.... αχ δημαρχε... να φοβομαστε τωρα να περπαταμε στην παραλια...
αρχισα να νιωθω οτι ημουν στο αμστερνταμ που συνεχεια κορναραν τα ποδηλατα και ζουσα με την αγωνια μη με πατησει η..πατησω... :bigr: ποδηλατο....
τι να κανω συμμορφωθηκα με την υποδειξη του ποδηλατη και αρχισα να σκεφτομαι  πως θα ταν να εκαμνα και εγω ποδηλατο στην παραλια... αν και αυτο το σπορ το αφησα απο το γυμνασιο... :sad:
σιγα σιγα αφου περπατησα ολη την εκθεση βιβλιου και περασα και το θερινο σινεμα   κατευθυνθηκα προς την τσιμισκη.. και εδω κοσμος... και ειναι απλα μια πεμπτη.... του ιουνιου.. μια καλοκαιρινη μερα που ακομα τα σχολεια ειναι ανοιχτα δεν ξεκινησαν οι αδειες και δεν εφυγαν οι θεσσαλονικεις για τα εξοχικα τους στη χαλκιδικη... για αυτο ειναι ολοι εδω..
πηγα σινεμα.... πανικος.. τι κοσμος και εδω και μαλιστα εκφραστικοτατος με κραυγες αλλαλαγμους και χειροκροτημα..... αρχισα να σκεφτομαι πως κατι γινεται σημερα... πρωτη φορα μου τυχαινει τοσο εκδηλωτικος κοσμος στο σινεμα... λες να χει πανσεληνο?
πηγε 1 η ωρα και μια που λατρευω το κεντρο και μενω σε αυτο πηρα το δρομο περπατωντας..για την το σπιτι μου
ειχα την ευκαιρια να περασω απο την αριστοτελους και να διαπιστωσω οτι και εδω ειχε κοσμο ενω μια ευχαριστη νοτα ηταν οι αστυνομικοι που ηταν χαλαροι καθοταν στα παγκακια και γελουσαν... αραγε ποσο συχνα βλεπουμε αστυνομικους χαλαρους.....
ανεβαινοντας απο ερμου διαπιστωσα οτι σε ενα παλιο κτηριο ανακαινισμενο καποιος ειχε παρτυ και με συνεπηρε η ωραια μουσικη και το κεφι των καλεσμενων που διασκεδαζαν με ανοιχτες μπαλκονοπορτες ενω καποιοι χαλαρωναν στη βεραντα..
απεναντι μεσα σε ενα στενο εχει ξεφυτρωσει μαι υπαιθρια καφετερια πολυ ρομαντικη με ημιφως και κερακια...
ανεβαινοντας την εγνατια και πριν την κολομβου μεσα σε στενα της φραγκων.. γινοταν πανικος... το νεο ιν στεκι των νεων... καλε χαμος.. ενω τα ταξι να περιμενουν ουρα...
αυτο μου αρεσει στη θεσνικη.. καθε φορα ιν μερος ειναι αλλο ..καποτε ηταν η προξενου κορομηλα μετα τα λαδαδικα μετα η κρινη..καποτε  και η ανω πολη και τωρα τα στενακια της φραγκων... αυτη η πολη θελει ποικιλια...ερεθισματα βαριεται ευκολα...
ενας νεαρος μοιραζε διαφημιστικα απο ενα μαγαζι εκει που το ελεγαν μαλλια κουβαρια και σκεφτηκα πως δενει γαντι ο τιτλος με την περιοχη...
καποτε ειχε υφασματαδικα και τωρα μπαρακια για φοιτητες κυριως...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 04, 2010, 08:50:19 πμ by famek »
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2010, 02:03:16 πμ »
πλησιαζοντας στο σπιτι μου με περιμενε και μια αλλη εκπληξη κοντα μου.. ειναι ενα κτηριο του πανεπιστημιου που εχουν κανει καταληψη οι φοιτητες και ειναι στα χαλια του.. ε στις 1 το βραδυ δυο κοπελες ωτυμενες για ντισκο  σφουγαριζαν την  εισοδο του κτηριου... κατι γινεται σημερα....
τελικα εφτασα στο σπιτι μου και σκεφτηκα ποσο τυχερη ειμαι που ζω σε μια τετοια πολη που ειναι ζωντανη εχει αρκετα καλο καιρο..ζω και αφουγκραζομαι το κεντρο και προς το παρον γυριζω με ασφαλεια στο σπιτι μου απολαμβανοντας χρωματα κινησεις ανθρωπους ζωες..
καθημερινες χαρουμενε απλες στιγμες της ζωης μας που ομως ειναι τοσο σημαντικες..
αυτες οι απλες μικροχαρες της ζωης ειναι η ευτυχια..
θεσνικη σε ευχαριστω που με κανεις να βλεπω και την θετικη πλευρα της εδω ζωης..
θα επανελθω...δριμυτερη περιγραφοντας και αλλες στιγμες απο τη καρδια αυτης της ζεστης πολης...
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2010, 06:37:39 πμ »
Θεωρω τη Θεσ/νικη πολυ πιο ανθρωπινη απο την Αθηνα και ας την εχω ζησει μονο ενα μηνα στο παρελθον (Σεπτεμβριος 1982-στρατός)
Αλλωστε το εχω ξαναγραψει... θα ηθελα πολυ να μενω εκει!!! :good:

Αποσυνδεδεμένος zivot

• Full Member
  • Θέλω και πάλι να ταξιδέψω!!!
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 04, 2010, 08:16:54 πμ »
Θεωρω τη Θεσ/νικη πολυ πιο ανθρωπινη απο την Αθηνα και ας την εχω ζησει μονο ενα μηνα στο παρελθον (Σεπτεμβριος 1982-στρατός)
Αλλωστε το εχω ξαναγραψει... θα ηθελα πολυ να μενω εκει!!! :good:
Συμφωνώ και επαυξάνω...εμείς τα ρεπό μας τα κάνουμε μαζί?Υποτίθεται πως διορθώνω γραπτά τώρα-άσχετο αν κανονίζω καφέδες πλατεία!!!
To be or not to be that's the question...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 04, 2010, 08:25:13 πμ »

Υποτίθεται πως διορθώνω γραπτά τώρα-άσχετο αν κανονίζω καφέδες πλατεία!!!

Εεε τοτε θα προσπαθησω να σε κρατησω σε Θεσσαλονικιωτικο χαρουμενο κλιμα... που θα επηρεασει θετικα στη βαθμολογηση των γραπτων!!! :mocking:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 04, 2010, 10:59:44 πμ »
και ενας ακομη θεσσαλονικιος κατασκοπος μπηκε στην παρεα :bigr:
Σοφια περιμενουμε εικονες.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 12, 2010, 09:26:53 πμ »

... θα περιμενεις πολυ ακομη!! :bigr:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 12, 2010, 14:04:24 μμ »

... θα περιμενεις πολυ ακομη!! :bigr:

τωρα που θα ερθει Αθηνα ας τις δειξει καποιος πως ανεβαζουν φωτο, γιατι ειμαι σιγουρος
εχει πολλες να μας δειξει  :bigr: :bigr:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 12, 2010, 15:18:13 μμ »
ναι ειναι χιλιαδες.. μονο η υεμενη ειναι 1700 αλλα ...
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ