Αποστολέας Θέμα: Αθλητικά νέα  (Αναγνώστηκε 58889 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #130 στις: Ιούλιος 12, 2010, 01:18:53 πμ »
απιθανη αιμοσφαιρα εδω στην Ισπανια
απειρα πυροτεχνηματα  :dance: :dance: :dance: :dance: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #131 στις: Ιούλιος 12, 2010, 12:40:21 μμ »
φωτο



« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 12, 2010, 14:39:21 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #132 στις: Ιούλιος 12, 2010, 12:43:00 μμ »
ακομη μια



« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 12, 2010, 14:39:59 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #133 στις: Ιούλιος 12, 2010, 13:16:58 μμ »
Viva Espana!!!! χαρηκες πολυ ε panpan? πραγματικα ζηλευω την ατμοσφαιρα εκει!! αγωνας-κολαση ηταν αυτος πανττως....
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2793
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #134 στις: Ιούλιος 16, 2010, 16:48:33 μμ »
Μπέσα-Ολυμπιακός 0-5


Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #135 στις: Ιούλιος 17, 2010, 01:25:10 πμ »
ευκολο παιχνιδι ηταν

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #136 στις: Ιούλιος 26, 2010, 15:02:16 μμ »
Έτοιμη η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου


Το μεγάλο εφετινό ραντεβού του στίβου αυτό το καλοκαίρι είναι στη Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπου θα βρεθούν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος τους είναι η διάκριση στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Ιουλίου-1 Αυγούστου, και βέβαια για πολλούς ακόμη και η συμμετοχή θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, την οποία θα τους δώσει η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Στους αγώνες θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχής αθλητών, αλλά και χωρών, αφού, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οριστικοποίησαν τη συμμετοχή τους 1.368 αθλητές και αθλήτριες από 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει στη διοργάνωση του 2006 στο Γκέτεμποργκ, όταν μετείχαν 1.288 αθλητές/τριες από 48 χώρες. Για την ακρίβεια, οι τελικές «έντρι λιστ» μας δίνουν τη συμμετοχή 759 αθλητών και 609 αθλητριών, ενώ για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και οι 50 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της EAA.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων έχει για τη χώρα μας η ΕΡΤ, οποία θα καλύψει τη διοργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα έχουμε περισσότερες από 1.000 ώρες τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων. Τηλεοπτική εικόνα θα πάρουν 45 κανάλια από την Ευρώπη, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη των αγώνων και από χώρες άλλων ηπείρων, κυρίως της Ασίας, όπως την Κορέα και την Ιαπωνία.

Η ελληνική ομάδα

Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη και το απόγευμα οι αθλητές πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνησή τους σε εγκαταστάσεις της πόλης, ενώ αύριο θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν και στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει και η τεχνική σύσκεψη και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν οι στάρτινγκ λιστ, ενώ το βράδυ στο κέντρο της πόλης θα γίνει η τελετή έναρξης (22:30 ώρα Ελλάδας) με μουσική της Καταλονίας και άλλα χάπενινγκ.

Στην ομάδα μετέχουν συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες (20 άνδρες, 11 γυναίκες), που είναι οι εξής:

Άνδρες

- 200μ: Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού)

- 400μ: Δημήτρης Γράβαλος (Πανελλήνιος ΓΣ), Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ)

- 400μ εμπόδια: Περικλής Ιακωβάκης (ΟΣΦΠ), Σωτήρης Ιακωβάκης (ΟΣΦΠ), Σπύρος-Γιάννης Παπαδόπουλος (ΟΣΦΠ) 4χ400μ: Περικλής Ιακωβάκης, Παντελής Μελαχροινούδης (ΟΣΦΠ), Γιώργος Οικονομίδης (Πανιώνιος ΓΣ), Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, Σωτήρης Ιακωβάκης

- 110μ εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού)

- Ύψος: Κώστας Μπανιώτης (ΠΜΣ Ολυμπιάδα Κομοτηνής)

- Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου)

- Μήκος: Λούης Τσάτουμας (ΟΣΦΠ), Μιχάλης Μερτζανίδης- Δεσποτέρης (ΕΑ Ρεθυμνιακού), Σάββας Διακονικόλας (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου), Γιώργος Τσάκωνας (ΟΣΦΠ))

- Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Νίκος Φράγκος (ΠΑΟ)

- Σφαιροβολία: Μιχάλης Σταματόγιαννης (ΠΓΣ)

- Ακοντισμός: Σπύρος Λεμπέσης (ΑΓΕ Βοιωτίας), Γιάννης-Γιώργος Σμαλιός (ΓΣ Εύδαμος Κω)

Γυναίκες

- 100μ: Γεωργία Κοκλώνη (ΑΕΚ)

- 400μ: Αγνή Δερβένη (ΠΓΣ)

- 800μ: Ελένη Φιλάνδρα (ΠΓΣ)

- 3.000μ στιπλ: Ειρήνη Κοκκιναρίου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου)

- Ύψος: Αντωνία Στεργίου (ΑΟ Κούρος Πάτρας)

- Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΕΑ Ρεθυμνιακού), Αφροδίτη Σκαφίδα (ΟΣΦΠ)

- Τριπλούν: Αθανασία Πέρρα (ΟΣΦΠ)

- Σφυροβολία: Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (ΠΑΟ)

- Επταθλο: Αργυρώ Στρατάκη (ΕΑ Ρεθυμνιακού), Σοφία Υφαντίδου (ΑΣ Φίλιππος Βέροιας)

Σε σχέση με την ομάδα του Γκέτεμποργκ, η τωρινή είναι κατάτι μικρότερη σε αριθμό, αλλά και ανανεωμένη κατά τα δύο τρίτα. Και αυτό αφού μόνο 5 αθλητές και 4 αθλήτριες από αυτούς που θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, είχαν πάρει μέρος και στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ. Πρόκειται για τους Ιακωβάκη, Τσάτουμα, Κ. Φιλιππίδη, Μελαχροινούδη, Γράβαλο και τις Στρατάκη, Κοκλώνη, Αλ. Παπαγεωργίου και Κοκκιναρίου.

Στη Βαρκελώνη, «μπροστάρηδες» της ελληνικής ομάδας στους άνδρες θα είναι ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος θα επιδιώξει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στα 400μ. εμπόδια, και ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος, αν έχει ξεπεράσει απόλυτα το πρόβλημα τραυματισμού, είναι ικανός για το καλύτερο.

Μια πλειάδα ακόμη από τους αθλητές μας είναι ικανοί για τελικό, με τις περισσότερες ελπίδες να έχουν ο Μπανιώτης στο ύψος, ο Κ. Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ο Τσιάμης στο τριπλούν, ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ, ο Λεμπέσης στον ακοντισμό, ο Μερτζανίδης στο μήκος και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ.

Στις γυναίκες, η Κοκλώνη, η οποία έχει φέτος μία από τις καλύτερες επιδόσεις (11.24), θα επιδιώξει να βρεθεί στον τελικό και ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Η Πέρρα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στο τριπλούν από τις αντιπάλους της και απλά θα πρέπει να βρεθεί σε καλή ημέρα, για να ανεβεί στο βάθρο των νικητριών.

Στον τελικό μπορούν να περάσουν, ακόμη, η Κυριακοπούλου με τη Σκαφίδα στο επί κοντώ, η Αλ. Παπαγεωργίου στη σφαιροβολία, η Στεργίου στο ύψος, ενώ καλά πλασαρίσματα θα προσπαθήσουν να έχουν στο έπταθλο η έμπειρη Στρατάκη με την -άπειρη σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά ταλαντούχα- Υφαντίδου, η οποία κάνει φέτος μια καλή σεζόν.

Οι πρωταγωνιστές

Εκτός όμως από τους Έλληνες, υπάρχουν δεκάδες Ευρωπαίοι αθλητές που αναμένεται να προσφέρουν λάμψη και τις έξι ημέρες της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και του βάδην σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθούν στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Μεταξύ άλλων θα έχουμε τον Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ, για τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι θα αφήσει το δικό του στίγμα στα σπριντ, αφού ήδη έγινε ο πρώτος λευκός που «κατέβηκε» τα 10 δευτερόλεπτα (9.98) στα 100μ.

Στα 800μ ο Ρώσος Γιούρι Μπορζακόφσκι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη τη μεγάλη εμπειρία του για να κερδίσει τον Πολωνό Μάρτσιν Λεβαντόφσκι, που έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του, όπως και στο Μαραθώνιο ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι με τον Ελβετό Βίκτορ Ρότλιν, που όμως έχουν τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις.

Στα στιπλ το μεγάλο όνομα είναι ο Γάλλος Μπουαμπντελάχ Ταχρί και στα 110μ εμπόδια ο Τσέχος Πετρ Σβόμποντα, ενώ στα 400μ εμπόδια ο Ιακωβάκης με 49.57 φέτος θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον Βρετανό Ντέιβιντ Γκριν που έχει κάνει 48.49.

Στα 20 χλμ βάδην μετέχει ο Ιταλός Αλεξ Σβάτσερ και στα 50 χλμ ο Ρώσος Κιρντιάπκιν με τον Γάλλο Γιοχάν Ντινίς, ενώ στο ύψος ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου μπορεί να είναι μέσα στα μετάλλια, κάτι που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, αλλά θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Ρώσους Σιλνόφ, Ούκοφ, Σουστόφ και Ντμίτρικ (θα επιλεγούν οι τρεις).

Στο επί κοντώ ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5.94μ φέτος δείχνει ανίκητος, ενώ ανοικτά παραμένουν τα μετάλλια στο μήκος, με τον Γερμανό Κρίστιαν Ρέιφ να έχει την καλύτερη επίδοση με 8.27μ.

Στο τριπλούν θα «μονομαχήσουν» για το χρυσό ο Γάλλος Τέντι Τάμγκο με τον Βρετανό Φίλιπς Αϊντόγου, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στον κλειστό να έχει τον πρώτο λόγο, αφού έχει κάνει φέτος 17.98μ. Στη σφαίρα τα μεγάλα ονόματα είναι πολλά, με τον Λευκορώσο Αντρέι Μίχνεβιτς να ξεχωρίζει, μετά το εφετινό ατομικό ρεκόρ του με 22.09μ, ενώ στον ακοντισμό ο Νορβηγός Αντρέας Τόρκιλντσεν δείχνει να υπερισχύει και να πατά καλύτερα στα πόδια του αυτή τη σεζόν, έχοντας βολή στα 90.37μ.

Στις γυναίκες, η Λευκορωσίδα Αλένα Νεουμαρτσίσκαγια με 11.05 έχει την καλύτερη επίδοση στα 100μ, όπου η Κοκλώνη θέλει να βρίσκεται στον τελικό και ό,τι καλύτερο έρθει, ενώ στα 200μ ξεχωρίζουν οι Ρωσίδες Αλεξάντρα Φεντόριβα με 22.41 φετινό ατομικό και Αναστασία Καπαντσίσκαγια, που έχει κάνει 22.62.

Ρωσική υπόθεση δείχνουν και τα τρία μετάλλια στα 400μ, με τις σπουδαίες αθλήτριες Ξένια Ουστάλοβα (50.33), Αντονίνα Κριβοσάπκα (50.56) και Τατιάνα Φιρόβα (50.79). Σε ρωσικά χέρια δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία να περνούν τα χρυσά μετάλλια και στα 800μ και 1.500μ, με τις Μαρία Σαβίνοβα και Αννα Αλμινόβα, ενώ στα 5.000μ και 10.000μ το μεγάλο φαβορί είναι η Τουρκάλα Ελβάν Αμπεϊλεγκέσε.

Στα 400μ εμπόδια αναμένεται «μάχη» για τα μετάλλια με τις Ναταλία Αντιουκ (Ρωσία, 54.00), Σουζάνα Χεϊνόβα (Τσεχία, 54.13), Βάνια Σταμπόλοβα (Βουλγαρία, 54.57), η οποία είχε πάρει το χρυσό στο Γκέτεμποργκ στα 400μ, και Άντζελα Μοροσάνου (Ρουμανία, 54.87).

Το ύψος θα είναι ένα από τα αγωνίσματα που προβλέπεται μεγάλη μάχη, αφού συγκεντρώνει σπουδαία ονόματα, όπως τις Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία, 2.03μ), Αριαν Φρίντριχ (Γερμανία, 2.02μ), Αντονιέτα ντι Μαρτίνο (Ιταλία, 2.01μ), Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία, 2.00μ), αλλά και την Τία Ελεμπό (Βέλγιο, 1.95μ) τη νικήτρια στο Γκέτεμποργκ, η οποία επέστρεψε φέτος στους αγώνες, μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Ίδιο σκηνικό και στο επί κοντώ, με τις Κάρολιν Χινγκστ (Γερμανία, 4.72μ), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία, 4.71μ), Άνα Ρογκόφσκα (Πολωνία, 4.71μ), Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία, 4.71μ). Ακτύπητο ρωσικό τρίο δείχνει ότι έχουμε και στο μήκος με τις Όλγα Κουτσερένκο (7.13μ), Λιουντμίλα Κολτσάνοβα (7.01μ) και Τατιάνα Κότοβα (6,90μ).

Στο τριπλούν η Αθανασία Πέρρα μπορεί να κάνει την έκπληξη, αρκεί να βρεθεί σε καλή μέρα, αφού έχει την 3η καλύτερη επίδοση με 14.61μ, πίσω από τις Ολγα Σαλαντούχα (Ουκρανία, 14.78μ) και Ναντέζντα Αλέκινα (Ρωσία, 14.62μ).

Στη σφαίρα η Λευκορωσίδα Ναντζέγια Όσταπτσουκ έχει την καλύτερη επίδοση με 20.95μ και στη σφύρα η Ανίτα Βλόνταρτσικ με 78.30μ, που είναι και το ατομικό ρεκόρ της, ενώ στο έπταθλο το μεγάλο φαβορί είναι η Βρετανίδα Τζέσικα Ενίς.

Στις διοργανώσεις του παρελθόντος έχουν λάμψει μεγάλα «αστέρια», όπως ο Χάραλντ Σμιντ (Δυτ. Γερμανία) και Ρότζερ Μπλακ (Βρετανία), που έχουν κατακτήσει από 5 χρυσά μετάλλια στους άνδρες, και οι Φάνι Μπλάνκερς-Κουν (Ολλανδία), Ιρένα Σεβίνσκα (Πολωνία), Μάρλος Γκερ (Αν. Γερμανία), Χάικε Ντρέσλερ (Αν. Γερμανία) στις γυναίκες, που έχουν πάρει από 5, μαζί με την κορυφαία της κατηγορίας Μαρίτα Κοχ (Αν. Γερμανία), η οποία κατέκτησε 6 χρυσά μετάλλια.

Και μία που μιλάμε για μεγάλους αθλητές, θα ήταν παράλειψη να ξεχάσουμε το όνομα της «Μεγάλης Κυρίας των Σπριντ», της Τζαμαϊκανής Μέρλιν Ότι, με τα 29 μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Η Ότι συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αφού σε ηλικία 50 ετών έχει δηλωθεί να μετάσχει με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ της Σλοβενίας, την υπηκοότητα της οποίας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια (ενώ ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια).

Ετσι θα γίνει η γηραιότερη αθλήτρια που έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν της Γαλλίδας Νικόλ Λεβέκ, η οποία σε ηλικία 47 ετών και 207 ημερών πήρε μέρος το 1998 στο Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού της Βουδαπέστης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

panpan να παρω και την ελληνικη σημαια μαζι μου ???

Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #137 στις: Ιούλιος 26, 2010, 15:04:02 μμ »
παρτην αλλα δυσκολα θα βρουμε εισητηρια

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #138 στις: Ιούλιος 26, 2010, 15:05:16 μμ »
παρτην αλλα δυσκολα θα βρουμε εισητηρια


Που θα γινουν οι αγωνες... στο Ολυμπιακο σταδιο?

Αποσυνδεδεμένος panpan

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2801
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αθλητικά νέα
« Απάντηση #139 στις: Ιούλιος 26, 2010, 15:07:13 μμ »
ναι πανω στον λοφο του Μοντζουικ