Αποστολέας Θέμα: Δεν θα την προτιμήσω εύκολα ξανά  (Αναγνώστηκε 5718 φορές)

Αποσυνδεδεμένος sezar

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Δεν θα την προτιμήσω εύκολα ξανά
« στις: Απρίλιος 26, 2010, 19:52:53 μμ »
Καλοκαίρι 2099, με εφαγε η γυναίκα μου, παμε και παμε (μαζί με τα παιδιά σύνολο 4 ατομα), διαθέσιμος χρόνος 2 εβδομαδες, πρώτα πήγαμε Χανιά, ένα πρωι βόλτα στην παραλία καφεδάκι και ενημέρωση απο τους σερβιτόρυς για χώρους να επισκεφθούμε, πηραμε τις info μας καβαλαμε το jeep και φύγαμε, δρόμο περνουμε δρόμο αφήνουμε βρισκόμαστε απο τα Χανιά στο Ελαφ....πως το λενε, μαλιστα, και? δηλαδή που το εντυπωσιακό? στους κατσικόδρομους? στα στροφιλίκια? στις παραλίες? χιλιες φορές καλίτερες της Χαλκιδικής, με την αμμουδα τους και χωρίς πέτρες. 3 μέρες Χανιά και βόλτες απο εδώ και απο εκι, συνεχίζουμε Ιεράπετρα και κατέβασμα στα νότια, όοοοοοοοχι δεν πηγαμε στα φαράγγι, διακοπές κάνουμε δεν ξεποδαριαζόμαστε ώστε οταν γυρίσουμε να θέλουμε αλλες 2 εβδομαδες για αποθεραπεία... τα είδαμε και τα αρχαία στα νότια (μία μέρα και εκι), αντε καλές μου ρόδες ανεβαίνουμε Ηράκλειο για να δούμε Μυκήνες, μεσημέρι άφιξη στις Μυκήνες, μια χαρά μέχρι της 2 είχαμε καθαρίσει και Μυκήνες, τώρα! τι κάνουμε? όπου κοιμάστε θέλουμε και μια 120αρα.... πάμε Ανατολικά να βγάλουμε το δρομολόγιο μπας και βρούμε να κοιμιθουμε κάπου βολικά, τα μισα Ηοτελια κλειστά τα υπόλοιπα με τουρίστες και παίρνουν κεφάλια.... βρίσκουμε σε ένα ριμαδοχώρι κάτι οικονομικό, τάχα καθομαστε να φάμε και μετά για ξεκουραση στο δωμάτιο, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ? AIRCONDITION?????????? AAAAAAAAA OXI AYTΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ!!!!!!!!!! παρακαλώ???? τι λεει ρε Νίκη αυτη? ξερω γω ρε Πέτρο εδω έτσι το έχουν μάλλον!!!!!!!!! ευτυχώς λυπήθηκε τα παιδιά και μας ανοιξε το ριμαδοcondition και κάπου μέσα στα χιονια βλεπαμε και κανενα έργο στην ΤΒ. Την επόμενη μέρα ξάνα βόλτα στα Νότια για να δούμε και την κάτω μεριά μπας και ξεχωρίσει τίποτα αλλα που...... τίποτα!!!!!!!! Οικοδομές, κάτι υποτιπόδοι παραδοσιακά, ναχαμε και λέγαμε, ότι πρέπει για τους ξένους, από εκί Φοινικοδασος, εδώ κάτι γίνεται ... αλλά μακριά ρε παιδιά..... τέεεεεελος πάντων καναμε το μπανακι μας, απολαύσαμε και την Χαλκιδικιότικια θάλασσα δώσαμε και στην παρκαδόρισα χαιρετισμούς απο την πατρίδα, καθότι σαλονικιά. Απόγευμα μας βρηκε έξω απο το Ηράκλειο και έτοιμους για φευγιό.... Τελευταία μέρα αποφασίσαμε να ξοδευτούμε, βρισκουμε ενα καλο hoteli, είχε και Κρητικια βραδιά, μπόλικο φαγητο, μια χαρά μας έκατσε, επόμενη μέρα πρωι πρωι στο θαλάσσιο πάρκο, εξόχο δεν μπορώ να πω, τελιώνουμε νωρίς και απο εκί και πάμε βόλτα στο Ηράκλειο, έκσοχο δεν μπορω να πω μέσα στην οικοδομη, στην ζέστη, αλλά όμορφηη παλιά πόλη.
Μεσιμέρι τρώμε και αναμονή στο λιμάνι (καθότι εκί έχει δροσιά λόγω aircondition) eεπιτέλους απογευματιάσαμε ... φεύγει και το πλοίο, καλό μας ταξίδι και καλή επιστροφή.
Δεν θα σας πω την συνέχεια της επόμενης μέρας που μας βρήκε στην Αθηνα, στο ΑρΜουσείο της Ακρόπολης, μετά στους Δελφούς στην συνέχεια στο Βόλο μπας και βρουμε κανένα hoteli που να μην ξυρίζει κόντρα και καταλήξαμε στο Αιγίνιο να κοιμόμαστε στην πεθερά μου!!!!!!!!!!!!
Σας κουρασα εεεεεε........ ξέρω ξέρω αυτό δεν ήταν διακοπές αλλά και γω...... τι την ακούω την γυναίκα μου αφού ξέρω....... χαχαχαχαχαχ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Δεν θα την προτιμήσω εύκολα ξανά
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 26, 2010, 20:30:13 μμ »
Εισαι απο τους λιγους που δεν τους αρεσει η Κρητη. :chok:
Βεβαια καθε αποψη ειναι δεκτη...αλλα εδω εχουμε πολλους ''κρητικους'' που θα την υπερασπιστουν μεχρι τελευταιας ρανιδας!! :mocking:

Αποσυνδεδεμένος sezar

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 27, 2010, 08:07:41 πμ »
Το ξερω φιλτατε Δημητρη

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 27, 2010, 10:20:25 πμ »
Παρόλο που δεν είμαι από την Κρήτη (έχω μόνο συγγενείς εκεί) μου αρέσει πολύ  :smile_:
Έχω πάει πολλές φορές και δεν την βαριέμαι καθόλου. Φυσικά για να περάσεις καλά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως .... η διάθεση ... η παρέα ... τι ψάχνεις κτλ.
Απ' ότι κατάλαβα γύρισες ένα μεγάλο μέρος της Κρήτης και δεν σου άρεσε καθόλου ???
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 27, 2010, 10:43:35 πμ »
απ'οτι καταλαβα προσπαθησες (οπως πολλοι) στην πρωτη σου επισκεψη να γυρισεις ολο το νησι.
χωρις να θελω να φανω υπερβολικος αλλα καθε νομος θελει την βδομαδουλά του ωστε να δεις και ορεινα και παραθαλασσια χωρια , βορεια και νοτια του νησιου....

Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 27, 2010, 10:48:38 πμ »
Κουρσάρε συμφωνώ μαζί σου!
Προσωπικά δηλώνω λάτρης της Κρήτης - την επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ και αυτό που κάνω με τα χρόνια είναι να μοιράζω το χρόνο μου σε κάποιο από τα 2-3 μέρη που λάτρεύω (πχ Ανώγεια) και να ανακαλύπτω και κάτι καινούριο.
Το νησί είναι τεράστιο (και πανέμορφο) δεν παίζει να το δει κανείς one off!

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 28, 2010, 10:59:06 πμ »
Να 'μαι και γώ η Κρητικιά... :kiss:
Φίλε μου sezar η Κρήτη είναι ένα τεράστιο νησί που και εγώ που είμαι απο 'κει δεν έχω δεί ακόμα πολλά πραγματα.
Το πρώτο και βασικότερο όταν πάς διακοπές στη Κρήτη είναι να ψάξεις και να αποφασισεις τι θές να κάνεις, να δεις και το βασικότερο που θα μείνεις. Εσυ απ'οτι διάβασα έμεινες 3 μέρες Χανιά μόνο??? Αν είναι δυνατόν τι να πρωτοδείς. Και βέβαια το Ελαφονήσι δεν είναι η μονοδική και χαρακτηριστική παραλία των Χανιών. Δε πήγες στα Φαλάσαρνα (με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα ακόμα και απο της Σαντορίνης), στο Μπάλο, στη Γραμβούσα, στο Κεδρόδασος, στη Παλαιοχώρα, στο Φραγκοκάστελο...και ένα σωρό ακόμα παραλιες που είναι αδύνατον να τις θυμηθώ όλες τώρα.
Επίσης εφυγες απο τα Χανιά για να πάς Ιεράπετρα?? Στην άλλη ακρη της Κρήτης??? Θα ήταν προτειμότερο να πας στο Ρέθυμνο που εναι δίπλα και είναι εξίσου πολύ όμορφο.
Εμεινες στη πόλη του Ηράκλειου. Δε καθόσουν καλύτερα στην Αθήνα? Ακόμα κι εγώ που κατάγομαι απο τα Χανιά δε προτείνω σε κανέναν να μείνει μέσα στη πόλη. Αφ' ενός είναι πολύ ακριβά αλλά δεν ηρεμείς.  Επίσης έφυγες απο Ηράκλειο για να πάς στο Φοινικόδασος? Και βέβαια είναι πολύ μακριά!!!! Συγνώμη αλλά όλη η διαφρομή σας ήταν σκότωμα...και γι' αυτό και δε το ευχαριστηθήκατε.... :wacko:

Πάντως αξίζει να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στο νησί μου αλλά όχι να επιχειρήσεις πάλι μέσα σε λίγες μέρες να το δείς όλο!!!
Εγώ κατέβηκα το καλοκαίρι για 3 εβδομάδες και δε πρόλαβα να δώ όλα αυτα που ήθελα, που ξεκινούσα στις 9 το πρωί και γύριζα στις 8 το βράδυ και πάλι δε πρόλαβα...
Αν πάλι θελήσεις πληροφορίες για τα Χανιά είμαι στη διάθεσή σου.. :good:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 28, 2010, 11:11:40 πμ »
Έχω γεννηθεί στα Χανιά αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Μέχρι τα 10 μου πήγαινα κάθε καλοκαίρι αλλά στο χωριό. Ξαναπήγα μια δυο φορές πάλι στο χωριό για να πάω το 1983 (πρώτο μου ταξίδι γενικά και ήμουν παντρεμένος) κάνοντας σε 20 μέρες το γύρω του νησιού. Οι εντυπώσεις μου δεν ήταν οι καλύτερες. Να σκεφτείς οτι δεν είχαμε πάει στο παλιό λιμάνι στα Χανιά το οποίο το είδα 12 χρόνια αργότερα σε ένα ταξίδι αστραπή για υποχρεώσεις. Πήγα για διακοπές 3 εβδομάδες το 1997 μόνο στο νομό Χανίων και δεν πρόλαβα τα Σφακιά. Να σου πω ότι ξετρελάθηκα; Θα μου πεις "Κρητικός είσαι, τι θα πεις". Δεν το βλέπω σαν Κρητικός. Σαν επισκέπτης το βλέπω όπως κάθε άλλο μέρος. Όταν ξαναπάω θα πάω πάλι για 2-3 εβδομάδες και πάλι μόνο σε ένα νομό. Η Κρήτη θέλει χρόνο. Πολύ χρόνο. Και κάτι άλλο. Στην Κρήτη δεν είναι ούτε όλα πολύ ωραία, ούτε άσχημα. Θέλει ανοικτό μυαλό να δεις και να κρίνεις. Υπάρχει πάντως μεγάλη πιθανότητα να την ερωτευτείς. Δεν το λέω εγώ. Σου το λένε χιλιάδες Έλληνες και ξένοι (πάντως όχι Κρητικοί) που τη "δαγκώσανε τη λαμαρίνα" μαζί της. Φυσικά και σε άλλα μέρη του τόπου μας ισχύουν τα ίδια. ΧΡΟΝΟΣ.
 Για φαντάσου (μιας και είσαι από Θεσσαλονίκη) να θέλει κάποιος να γυρίσει τη Χαλκιδική (ΚΑΙ τα ΤΡΙΑ πόδια) σε μια μέρα. Λες να του άρεσε;

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 28, 2010, 11:49:40 πμ »
Dimosf απο ποιο μέρος των Χανιών κατάγεσαι ακριβώς?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 28, 2010, 11:56:37 πμ »
Σέλινο. Αγία Ειρήνη ο πατέρας μου, Σκάφη η μάνα μου. Εγώ γεννήθηκα στα Παχιανά των Χανίων.