Τα Καλουτάκια ξανάσμιξαν
Η Αννα Καλουτά αναπαύεται από χθες δίπλα στην αδερφή της Μαρία. Τα Καλουτάκια… ξανάσμιξαν. Μόνο για έξι χρόνια αποχωρίστηκαν η μία την άλλη -όταν έφυγε πρώτη η Μαρία- οι αγαπημένες σ’ όλη τους τη ζωή αδελφές.
Με όλες τις τιμές ξεπροβόδισαν στην τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας τη μεγάλη κυρία της επιθεώρησης οι φίλοι και οι γνωστοί. Με την μπάντα του δήμου Αθηναίων να παίζει και το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί να χειροκροτεί και να ...
φωνάζει «αθάνατη». Και όλοι μαζί να σιγοτραγουδούν, όταν ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό, «Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες», το τραγούδι που γράφτηκε για εκείνη. Ηταν η πιο συγκινητική στιγμή.
Με δυο λόγια από καρδιάς αποχαιρέτησε την Αννα Καλουτά στον σύντομο επικήδειο που εκφώνησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου. «Αποχαιρετάμε μια σπουδαία γυναίκα, άνθρωπο και θεατρίνα. Μαζί της χάνεται και μια ολόκληρη εποχή των σπουδαίων δημιουργών του μουσικού θεάτρου. Θα την τιμούμε παντοτινά».
«Γλυκιά μας Αννα» την αποκάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, που εξύμνησε το «ταλέντο, το χιούμορ, τη σπιρτάδα και την ατόφια αγάπη της για το θέατρο». Ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας εκ μέρους του σωματείου των ηθοποιών τής «υποσχέθηκε» ότι η προσευχή των ανθρώπων του θεάτρου θα τη συνοδεύει.
«Καλό ταξίδι» ευχήθηκαν στην Αννα Καλουτά μ’ ένα λευκό στεφάνι οι συγκάτοικοί της στην πολυκατοικία της οδού Θήρας αρ. 6, όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της. Μία από τις κυρίες που έμεναν εκεί ανέλαβε να μεταφέρει την επιθυμία της, την οποία της είχε εκμυστηρευθεί: «Οταν έρθει εκείνη η ώρα, να πεις μέσα στην εκκλησία για τον γιο μου. Οτι εγώ δεν απέκτησα παιδιά γιατί δεν παντρεύτηκα, αλλά είμαι υπερήφανη για τον γιο μου». Για να πληροφορηθούν όλοι ότι ο Πάνος Κατσάνης, ο οποίος ήταν συγκλονισμένος, ήταν ο γιος που δεν έλειψε ποτέ από το προσκεφάλι της. «Αγαπημένη για πάντα» έγραφε στο στεφάνι που τη συνόδευε. Ηταν εκεί για το τελευταίο αντίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Γιάννης Δαλιαννίδης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Κώστας Πρέκας, η Μάρθα Καραγιάννη, η Βάσια Τριφύλη, ο Γιώργος Μεσάλας, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Σούλη Σαμπάχ κ.ά.
Στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη, το Φεστιβάλ Αθηνών, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Νάντια Μελάγια, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Ελίζα Μαρέλλι, η οικογένεια Ζακ Ιακωβίδη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Φώτης Μεταξόπουλος κ.ά.
espresso