Αποστολέας Θέμα: Road trip στην Ευρώπη (Ιταλία-Ελβετία-Γαλλία-Λουξεμβούργο-Βέλγιο-Ολλανδία-Γερμανία)  (Αναγνώστηκε 22178 φορές)

Αποσυνδεδεμένος nikosfp

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
Mολις εφαγα για μεσημερι και ηρθα να συνεχισω βασανιζοντας σας με τα γραφομενα μου.
Την Χαιδελβεργη φανταζομαι λιγο πολυ ολοι θα την εχετε επισκευτει.Ειναι μια πανεμορφη παραδοσιακη Γερμανικη πολη.Με πλουσια κεντρικη αγορα με εναν πεζοδρομο οπου ειναι ο μεγαλυτερος της Γερμανιας και ενας απο τους μεγαλυτερους της Ευρωπης!Ειναι 1,6 Km με πολλα εμπορικα καταστηματα,ομορφα δρομακια με πολλες καφετεριες και εστιατορια.Πανεμορφα κτηρια,ηρεμια παρα τον πολυ τουρισμο της.Με το schloss Heidelberg πανω σε ενα λοφο με τον δρομο των φιλοσοφων να δεσποζει και να στιλιζει την θεα της πολης αν και μισοκατεστραμενο.Την διασκιζει ο ποταμος Νeckar.Ιδιαιτερα εντυπωσιακο ειναι το πανεπιστημιακο κτηριο που ιδρυθηκε το 1386 και ειναι το παλαιοτερο της Γερμανιας.Η απαλια γεφυρα που ενωνει την παλια πολη με την απεναντι οχθη δινει μια αλλη οψη ομορφιας σε ολοκληρη την περιοχη.Εδω μειναμε και την επομενη μερα και το πρωι κατευθυνθηκαμε για Λουκερνη.Δυστυχως περασαν και οι ωρες και σε αυτην την πολη και επρεπε πλεον να κατηφορισουμε με προορισμο το schaffhausen τους καταρρακτες της Ευρωπης.

Καταρρακτες Ρηνου

Πηραμε την βαρκα και πηγαμε στους προποδες οπου εσκαγε η ροη του καταρρακτη.Πολυ εντυπωσιακο και περιπετειωδες συναισθημα..Το απογευματακι φτασαμε στο camping της Λουκερνης και κατασκηνωσαμε.Το πρωι ξεναγιση στην πολη.Η λουκερνη βρισκεται στην κεντρικη Ελβετια και ειναι ενα καλο σημειο για δει καποιος την καρδια αυτης της χωρας.Η Ελβετια δεν εχει ευρω.Πρεπει να κανεις συναλλαγμα με Ελβετικα Φραγκα.Στο κεντρο της πολης υπαρχει το λιονταρι της Λουκερνης.Ενα πολυ εντυπωσιακο αξιοθεατο.Το κυριο αξιοθεατο της πολης ειναι η chapel bridge.Προκειται για μια ξυλινη σκεπαστη γεφυρα που λεγεται οτι ειναι η παλιοτερη της Ευρωπης.Κατασκευαστηκε τον 14ο αιωνα για την προστασια της πολης.Η μια πλευρα της εχει παρτερια με πολυχρωμα κρεμαστα λουλουδια.Περπατωντας την μπορει να δειτε σε εικονες την ζωη της πολης του 12ου αιωνα αλλα και κομματια της Ελβετικης ιστοριας.Το μονο προβλημα που συναντησαμε ηταν οτι η ημερομηνια ηταν 1η Αυγουστου και εχουν εθνικη εορτη γιορταζοντας την επετειο της ευρεσης της Ελβετιας και τα παντα ηταν κλειστα.Διαθετει εναν τεραστιο πεζοδρομο κατα μηκος του ποταμου.Ιδανικος για ρομαντικους ανθρωπους αλλα και για αθληση.Παρα πολυ ομορφη πολη αλλα και πολυ ακριβη.Ηρθε η στιγμη που επρεπε να τελειωσουμε με αυτο το ταξιδι.Με ψυχολογια στο Ναδηρ πλεον λογω επιστροφης ξεκινησαμε για την Ραβεννα.Ενδειαμεσως προορισμος το χωριο Μelide της Ελβετιας με το τεραστιο παρκο της μινιατουρας.Το χωριο αυτο βρισκεται κοντα στα συνορα με την Ιταλια και εχει σε τεραστια τετραγωνικα κτηριακες μινιατουρες και οχι μονο απο ολη την Ελβετια και μερικα σπουδαια κτηρια της Ευρωπης.Αναχωριση και αφιξει το βραδακι στην Ραβεννα.Διανυχτερευση εκει και την αλλη μερα δρομο για Ανκονα.Ξεχασα να σας πω πως οι δρομοι του Benelux ειναι ελευθεροι χωρις διοδια.Τελος θα ηθελα να σας ευχαριστησω που αναιχτικατε τα κακως συνταγμενα γραφομενα μου,ελπιζω να πειρατε ομως μια ιδεα για το ταξιδι μου αυτο.Θαθελα να σας ευχαριστησω για την υπομονη και την επιμονη σας που με κανατε να γραψω ολα αυτα δινοντας μου την ευκαιρια να ξαναζησω ολη την εμπειρια του ταξιδιου απο την αρχη μεχρι το τελος.Ευχομαι σε ολους να περνατε το ιδιο καλα με μενα.Εφετος,πρωτα ο Θεος,Θα κανω το τουρ Κρακοβια,Δρεσδη,Βερολινο,Νυρεμβεργη και αν δεν σας εσπασα τα νευρα με το περσινο ταξιδι θα σας πω εντυπωσεις και για το επερχομενο.Ναστε ολοι καλα.  
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 12, 2010, 10:13:50 πμ by dk »
Οταν συγκεντρώσω καί τις 300 σφαίρες θα γίνω το ιστορικότερο πρόσωπο τού κόσμου!

Αποσυνδεδεμένος nikosfp

• Jr. Member
  • **
Φιλε dk για να βαλω φωτο,οπως μου ειπες,πρεπει να τις μετατρεψω σε 800Χ600?Επειδη τις βγαζω σε 1920Χ1280 δεν θα τις δεχτει σε αυτη την αναλυση?
Οταν συγκεντρώσω καί τις 300 σφαίρες θα γίνω το ιστορικότερο πρόσωπο τού κόσμου!

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Φιλε dk για να βαλω φωτο,οπως μου ειπες,πρεπει να τις μετατρεψω σε 800Χ600?Επειδη τις βγαζω σε 1920Χ1280 δεν θα τις δεχτει σε αυτη την αναλυση?

Πρέπει να τις μετατρέψεις σε 800Χ600 ή λιγότερο.
Δεν τις δέχεται στην ανάλυση 1920Χ1280 γιατί είναι πολύ μεγάλες, θα αργούν να ανοίξουν και θα καθυστερεί το site.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος nikosfp

• Jr. Member
  • **

Πρέπει να τις μετατρέψεις σε 800Χ600 ή λιγότερο.
Δεν τις δέχεται στην ανάλυση 1920Χ1280 γιατί είναι πολύ μεγάλες, θα αργούν να ανοίξουν και θα καθυστερεί το site.
Σ ευχαριστω πολυ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Οταν επισκεφτηκα το Αμστερνταμ δυσκολευτηκα να βρω ξενοδοχειο αλλα τελικα βρηκα στο Χααρλεμ...σε τετοιες περιπτωσεις παντα κουβαλαω μαζι μου μια σκηνη τυπου IGLOO 4 ατομων αλλα ποτε δεν χρειαστηκε... που ηταν το camping στο Αμστερνταμ?

Αποσυνδεδεμένος nikosfp

• Jr. Member
  • **
... που ηταν το camping στο Αμστερνταμ?
Το ενα ονομαζοταν ΖΕΕBURG και βρισκεται στην οδο Zuider Ijdijk 20-1095KN και το αλλο GAASPER sthn odo Loosdrechtdreef 7-1108AZ.

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Πολυ καλο οδικο... θυμηθηκα το δικο μας... το 2006.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat

Τι εκανες με τις φωτογραφιες.... ανυπομονουμε να τις δουμε!! :roll:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Πρέπει να ήταν πολύ όμορφο ταξίδι.Ειδικά οι μέρες στη Μπρίζ. :good:Κι εγώ από την ίδια ταινία την ερωτεύτηκα και πρέπει να πάω όπωσδήποτε.Περιμένω τις φωτογραφίεσΔημήτρη βοήθα την κατάσταση... :blum:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat

Φιλε Νικο, στειλε τις φωτογραφιες (ας ειναι μεγαλες) στο mail μου dkotsifis@gmail.com και θα τις ανεβασω εγω!!  :smile_: