Αποστολέας Θέμα: Ικαρία  (Αναγνώστηκε 6989 φορές)

Αποσυνδεδεμένος aerotokr

• Newbie
  • *
Ικαρία
« στις: Αύγουστος 17, 2008, 02:03:03 πμ »
Ικαρία : ένα νησί λίγο παρεξηγημένο…. ή θα κολλήσεις (άσχημα κιόλας) ή δεν θα ξαναπατήσεις … Το μυστικό είναι οι ρυθμοί του νησιού, αν τους μάθεις, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εκεί οι ρυθμοί κυλούν αργά, χαλαρά … Μην περιμένεις να βρεις εφημερίδα πριν τις 11:00 το πρωί. Καφεδάκι  πίνεις στις δύο είτε είναι μεσημέρι είτε πρωί… Καλό είναι να παίρνεις ψωμί το πρωί που θα γυρνάς από το ποτάκι σου, την ώρα αυτή που ζητάς να φας κλασικά ένα βρώμικο … Οπότε όποιο φούρνο βρεις ανοιχτό τρως ζεστά πεϊνιρλί, τυρόπιτες, σπανακόπιτες και επί της ευκαιρίας παίρνεις και ψωμάκι. Μετά δεν θα βρεις διότι εκεί φουρνίζουν μόνο μια φορά, όποιος προλάβει … Φαγητό όμως βρίσκεις παντού νόστιμο, καλές μερίδες και φθηνό.

Έχει έντονη νυχτερινή ζωή όπου διαρκεί ως αργά το πρωί, γι αυτό το λόγο όταν βγαίνεις για ποτό στην Ικαρία χρειάζεσαι 3 πράγματα : Γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και πετσέτα!!! Στον Αγ. Κύρηκο υπάρχουν 5 μπαράκια και μια ντίσκο η Φλίκ-Φλάκ. Το σκηνικό ήταν ως εξής : κόσμος σε όλα τα μπαράκια μέχρι πρωίας και μετά τις 08:00 όλοι γινόμασταν μια παρέα στη Φλίκ-Φλάκ … Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι στις 3 το πρωί στη ντίσκο υπήρχαν μόνο ο μπάρμαν και ο DJ … Κατά τη γνώμη μου το πιο ωραίο μπαράκι ήταν το Wha Wha γιατί είναι στο δρόμο, έχει δυο επίπεδα και αν κατέβεις όλα τα σκαλοπατάκια φθάνεις στην παραλία !!! Και φυσικά έχεις θέα το πέλαγος για να βλέπεις την κάθε μέρα που χαράζει …

Σχετικά με παραλίες, από την πλευρά του Αγ. Κύρηκου δυστυχώς οι περισσότερες είναι με πέτρες αρκετά μεγάλες και χρειάζεται πολύ προσοχή. Ωστόσο υπάρχουν και παραλίες με αμμουδιά όπως η παραλία του Αγ. Γεωργίου και η Σεϋχέλλες. Για να φθάσεις όμως στις παραλίες αυτές απαραίτητα θα φοράς κλειστά παπούτσια για την  20λεπτη ανάβαση-κατάβαση καθώς η άλλη προσβάσιμη λύση (με βαρκούλα) δεν είναι πάντα εφικτή λόγω των δυνατών ανέμων. Μια παραλία με βότσαλο και κυρίως προσβάσιμη είναι ο Φάρος, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Κύρηκο.
Ο Φάρος έχει επίσης τρεις ταβερνούλες και ένα μπαράκι. Στον Φάρο προτείνω ανεπιφύλακτα φαγητό και συγκεκριμένα στον Γρηγόρη…. Είναι η μεσαία ταβερνούλα … Οι μερίδες έρχονται σε πιατέλα !!!
Το φαγητό σου συνοδεύεται με μακαρόνια, πατάτες και σαλάτα, όλα αυτά στην πιατέλα. Οπωσδήποτε να φάτε ντοματοκεφτέδες είναι άπαιχτοι!!! Και από τιμές δεν το συζητάμε καθόλου … Είναι φθηναάάά .
Από την άλλη πλευρά του νησιού δηλαδή προς Εύδηλο υπάρχουν μεγάλες παραλίες με αμμουδιά, οργανωμένες όπως στην περιοχή του Αρμενιστή  η Μεσακτή και κάποια χλμ πιο πέρα η παραλία ΝΑ, σ’ αυτές τις παραλίες ευχαριστιέσαι το μπάνιο μόνο όταν δεν φυσάει και δεν έχει κύμα. Γενικώς στο νησί πρέπει να προσέχεις την θάλασσα γιατί έχει πολλά ρεύματα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του νησιού είναι τα πανηγύρια, από τα πιο διάσημα είναι στο Χριστό Ραχών, Προεσπέρα με αποκορύφωμα φυσικά το πανηγύρι του 15Αύγουστου. Τα πανηγύρια ξεκινάνε από το μεσημέρι και διαρκούν ως την επόμενη αργά το πρωί. Διατίθεται πολύ και νόστιμο φαί, ποτό και φυσικά ο χορός καλά κρατεί ώσπου να σταματήσει η ορχήστρα … Η ορχήστρα ξεκινάει φορώντας γυαλιά ηλίου και σταματάει με το ίδιο μοτίβο … Το φαγητό στα πανηγύρια είναι στάνταρ ψητό στη λαδόκολλα (καλοψημένο και νοστιμότατο) και σαλάτες. Τα μεζεδάκια ποικίλουν ανά πανηγύρι όπως συκωτάκια ή κοκκινιστό…

Μια ωραία εκδρομή, αν κάτσεις πολλές μέρες, είναι να πας και απέναντι στους Φούρνους, κάτι το οποίο δεν πρόλαβα να κάνω και είναι εκκρεμότητα για την επόμενη φορά…  Και πιστεύω για μένα θα υπάρξουν ακόμα πολλές φορές….  Στις καλοκαιρινές διακοπές όλοι στα νησιά βγάζουν φωτογραφίες το ηλιοβασίλεμα … ε στην Ικαρία βγάζουμε το χάραμα !!!!

«όταν χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα σου λέω»
Ότι και να πεις γι’ αυτό το νησί είναι λίγο….
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 23, 2019, 11:45:51 πμ by elina »

Αποσυνδεδεμένος Vasilakis

• Newbie
  • *
Απ: Σχολιασμός: Ικαρία
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 18, 2008, 21:02:32 μμ »
Με πολύ χαρά θα ξαναπατούσα στο νησί αυτό!
Τι να πρωτοθυμηθώ:
-την παραλία Σευχέλες;
-το γραφικό χωριό  Ράχες;
-την παραλία της Μεσακτής;

Αχ, Αχ, Αχ,,,

συχνά με πιάνω να σιγοτραγουδάω ένα αγαπημένο σχετικό τραγουδάκι:

"Καλοκαιράκι στην Ικαριά, αχ στο νησάκι θα 'ρθω ξανά.
Το πρωί στο Γυαλισκάρι και το βράδυ με φεγγάρι
με καριώτικο κρασάκι αχ, και με τα βιολιά και με τα βιολιά.

Ικαριά μου, Ικαριά μου, αχ η αναρχική καρδιά μου
και σ' αυτό το πανηγύρι αχ, πρώτη το χορό θα σύρει
σ' όλα τα νησιά, σ' όλα τα νησιά.

Καλοκαιράκι στην Ικαριά, με το βαρκάκι για τα ανοιχτά.
Μαγγανίτη και Φραντάτο θα τα κάνω άνω κάτω
μ' όλη την τρελοπαρέα αχ, και με τα βιολιά και με τα βιολιά"
 8)

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 19, 2008, 09:14:13 πμ »
Αν και έχω ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο νησί ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάω.
Η περιγραφή σου όμως θα γίνει η αιτία να το βάλω στα προσεχώς.

Βασιλάκη !!έγραψες με το τραγουδάκι!! ;)
καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος Vasilakis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 19, 2008, 22:39:10 μμ »
Μια εβδομάδα προσωρινής διαμονής στον Ευδηλο, ήταν αρκετή για να σχηματίσω θετικότατη αποψη για το νησί αυτό.
Αυτοί οι χαλαροί ρυθμοί ζωής, αυτές οι φυσικές ομορφιές που ακόμη δεν εχουν δεχθεί την επέλαση των τουριστών-"βαρβάρων" είναι που κερδίζουν την  ψυχή ενός ταξιδευτή.

Υ.Γ.:

Βασιλάκη !!έγραψες με το τραγουδάκι!! ;)

οχι εγώ, αλλά η λατρεμένη αυτή φωνή που ανήκει στην αιώνια αγαπημένη Ελευθερία Αρβανιτάκη (με ικαριώτικη καταγωγή) που το ερμηνεύει και ο συνθέτης και στιχουργός Γιάννης Εμμανουηλίδης  8)

Αποσυνδεδεμένος aerotokr

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 20, 2008, 16:00:34 μμ »
 :) Παιδιά έχω να πώ οτι ήταν φανταστική εμπειρία αυτό το ταξιδι... Μοναδικές διακοπές , απ'αυτές που θα συζητάς πάντα όσος καιρός κι αν έχει περάσει. Φανταστείτε μόνο ότι με όσους συζήτησα για Ικαρία , μου είπαν ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !! Και κυρίως για την άλλη πλευρά του νησιού , την πλευρά του Εύδηλου. Και σκέφτομαι άν πέρασα τόσο καλά στον Άγιο και όλοι μου λένε για τον Εύδηλο , φανταστείτε τί γίνεται !!! Ikaria for ever !!!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Ικαρία
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 25, 2010, 15:25:52 μμ »
άλλος ένας εναλλακτικός προορισμός μακριά από τις ορδές των τουριστών...μ'αρέσει...αν και μάλλον θα πήγαινα φούρνους γιατί έχω μάθει για πολύ όμορφες παραλίες και θα έκανα εκδρομή στην Ικαρία... :wacko: :wacko: :wacko: