Αποστολέας Θέμα: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες  (Αναγνώστηκε 14612 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 24, 2010, 11:08:23 πμ »
Επιστροφή όλου του αντιτίμου του αεροπορικού εισιτηρίου μπορούν να ζητήσουν όσοι δεν ταξίδεψαν

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΦΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Την επιστροφή του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου τους θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν όσοι επιβάτες δεν ταξίδεψαν λόγω της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Οι αερομεταφορείς είναι υποχρεωμένοι να γνωστοποιούν εγγράφως σε κάθε επιβάτη που θίγεται από τη ματαίωση πτήσης.

http://troktiko.blogspot.com

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 19, 2010, 14:59:39 μμ »
ΚΕΠ.ΚΑ.: 54 καταγγελίες για τουριστικές υπηρεσίες το α τετράμηνο του 2010
 
To α` τετράμηνο του 2010, το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) δέχθηκε 4.287 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών. Αύξηση παραπόνων  – καταγγελιών 65,46%, σε σχέση με το αΆ τετράμηνο του 2009. Αύξηση ποσών, που ωφελήθηκαν τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. 16,20% σε σχέση με το αΆ τετράμηνο του 2009.

Όσον αφορά στις τουριστικές υπηρεσίες, καταγράφηκαν 54 καταγγελίες, ποσοστό 1,24% επί του συνόλου. Το σύνολο σχεδόν των καταγγελιών λύθηκε, προς όφελος των Καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ. στους προμηθευτές. Οι καταναλωτές – μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ωφελήθηκαν, με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., με το ποσό των 221.261,98 ευρώ (συγκεντρωτικά). Για την κατηγορία τουριστικών υπηρεσιών, ωφελήθηκαν από τουριστικές επιχειρήσεις με το ποσό των 6.143,10 ευρώ.

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 10, 2010, 15:07:03 μμ »
Τελευταία έξοδος του καλοκαιριού: «Καταναλωτές Προσοχή!!!»
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχεται, καθημερινά, παράπονα-καταγγελίες Καταναλωτών, για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών , που παρέχονται στους Καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ο 15Αύγουστος πλησιάζει και αποτελεί ευκαιρία, για μια τελευταία «ανάσα», πριν το χειμώνα. Επειδή, λοιπόν, κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη γίνουμε θύματα κάποιων «αετονύχηδων», επισημαίνει προς τους καταναλωτές.

Ελέγχουμε, πάντα, την καθαριότητα του χώρου, στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε. Ζητάμε, πάντοτε, να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος (καταλύματος, εστιατορίου, καφετέριας, χώρου διασκέδασης), πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως νωπά - κατεψυγμένα, εισαγωγής ή εντόπια κ.λπ.

Ζητάμε, πάντοτε, την απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις, με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.

Δεν πληρώνουμε κουβέρ, που έχει καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μας προσφέρεται, χωρίς να το έχουμε παραγγείλει. Σε περίπτωση, που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί, στις παραπάνω λογικές και νόμιμες απαιτήσεις μας, ή σε περίπτωση, που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, φεύγουμε από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετούμαστε, από άλλη επιχείρηση. Σε περίπτωση, που το κατάλυμα, στο οποίο διανυκτερεύουμε, δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έχουμε συμφωνήσει, καταγγέλλουμε το γεγονός, στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος, αρνούμαστε την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Η άρνησή μας να αγοράσουμε κακής ποιότητας ή υψηλής τιμής υπηρεσίες και προϊόντα θα δώσει ένα μάθημα, στους κερδοσκόπους των διακοπών, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τους σωστούς επαγγελματίες.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών έχει την δυνατότητα να αποκαλύψει τους "κακούς" επαγγελματίες και όλους αυτούς, που βλέπουν τη θερινή περίοδο, ως μια χρυσή ευκαιρία, για να τα "οικονομήσουν" και που δεν σέβονται τους Καταναλωτές - Πελάτες.

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 24, 2010, 17:21:58 μμ »
Αύξηση 8% των παραπόνων - καταγγελιών για τον τουρισμό
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, από την 1η Ιουλίου 2010 έως και το Δεκαπενταύγουστο, δέχτηκε 248 καταγγελίες - παράπονα των καταναλωτών, που  αφορούσαν τις τουριστικές υπηρεσίες. Οι καταγγελίες, φέτος, είναι αυξημένες, κατά 8%, σε σχέση με πέρυσι (230 καταγγελίες). Η πλειοψηφία των παραπόνων των καταναλωτών αφορούσε τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα (108 προβλήματα). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν:

Ιδιοκτήτες καταλυμάτων απαιτούσαν προκαταβολή, μεγαλύτερη του 25% που προβλέπει ο νόμος.
Ιδιοκτήτες καταλυμάτων αρνούνταν ή ανέβαλαν την επιστροφή της προκαταβολής, σε καταναλωτές, που είχαν ακυρώσει την κράτησή τους, έγκαιρα, ή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. ατύχημα)
Ιδιοκτήτες καταλυμάτων χρέωσαν, σε πιστωτικές κάρτες, το αντίτιμο όλης της διαμονής, μόλις ζητήθηκε ακύρωση κράτησης.
Ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν είχαν διαθέσιμα τα δωμάτια, την ώρα, που έπρεπε να παραδοθούν.
Καταλύματα, για τα οποία είχαν γίνει κρατήσεις, δεν ανταποκρινόταν, στις υποσχέσεις παρoχών, που έδωσαν οι ιδιοκτήτες τους. Π.χ. "Το δωμάτιο διαθέτει θέα στη θάλασσα". Το δωμάτιο έβλεπε τοίχο. "Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων". Η ποιότητα του καταλύματος ήταν πολύ χαμηλότερη. "Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτική αμμουδιά". Η αμμουδιά δεν υπήρχε. Κλείστηκε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο 4 *, με τιμή προσφοράς 110 ευρώ, τη βραδιά και διατέθηκε μονόκλινο, σε υπόγειο χώρο.
Η παραπάνω περίπτωση ήταν πολύ συχνή, όταν η κράτηση γινόταν, μέσω διαδικτύου. Τα όσα οι καταναλωτές έβλεπαν ή διάβαζαν, στην ιστοσελίδα του καταλύματος, δεν ανταποκρίνονταν, στην πραγματικότητα. Ξενοδοχείο 4*, με χρέωση 180 ευρώ το δωμάτιο, διαφήμιζε ότι προσφέρει σνακ, όλη την ημέρα, διαθέτει πισίνα, με θαλασσινό νερό, και παιδική χαρά. Όμως, σνακ δεν υπήρχαν, η πισίνα είχε γλυκό νερό και η παιδική χαρά διέθετε μόνο μία τσουλήθρα.
Σε αρκετά καταλύματα, οι συνθήκες υγιεινής και η καθαριότητα ήταν υποβαθμισμένες. Π.χ. Χαρτί υγείας χορηγήθηκε, μετά την τρίτη ημέρα παραμονής, ήταν βρώμικα τα σεντόνια, βρώμικοι οι χώροι, τα υδραυλικά τουαλέτας υπό διάλυση, υπήρχε τουαλέτα διαστάσεων 1m x 1,5m, o καυστήρας ήταν δίπλα στο δωμάτιο, με έντονη μυρωδιά.
 
Επόμενη κατηγορία είναι τα αεροπορικά ταξίδια (44 προβλήματα). Καταναλωτές κατήγγειλαν:
Οι αεροπορικές εταιρείες, αυθαίρετα, ακύρωναν τις πτήσεις τους, ακόμα και την τελευταία στιγμή.
Μεγάλες καθυστερήσεις, στην αναχώρηση των πτήσεων (μέχρι και 22 ώρες).
Απώλεια ή καταστροφή (μερική ή ολική) αποσκευών.
Μεγάλες καθυστερήσεις (ακόμα και 4 μήνες), για την επιστροφή των χρημάτων, από ακύρωση εισιτηρίων.
Παρακράτηση υψηλών ποσών, για ακυρωτικά εισιτηρίων.
Aρνηση χορήγησης δωρεάν εισιτηρίων, με βάση πρόγραμμα συχνών επιβατών.
Ανύπαρκτες πτήσεις, ενώ οι καταναλωτές είχαν εκδώσει εισιτήρια, για αυτές, μέσω διαδικτύου.

Η τρίτη κατηγορία αφορά τα οργανωμένα ταξίδια (38 προβλήματα). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν:
Ελλιπή ενημέρωση, για τους όρους της σύμβασης, για τις προϋποθέσεις ακύρωσης συμμετοχής, για τα χρονικά περιθώρια της υπαναχώρησης, για το συνολικό κόστος, για τις επιπλέον επιβαρύνσεις.
Aρνηση επιστροφής της προκαταβολής, για ακύρωση της συμμετοχής, από τους καταναλωτές, λόγω σοβαρών και επιβεβαιωμένων προβλημάτων υγείας.
Κακή παροχή υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Μη παράδοση των συμβολαίων και των γενικών όρων συμμετοχής, στον καταναλωτή.
Αθέτηση προγράμματος ταξιδιού.
Αθέτηση υποσχέσεων, που αφορούσαν κατηγορίες ξενοδοχείων, ποιότητα μεταφοράς μέσων κ.λπ.
Αρκετοί καταναλωτές παραπονέθηκαν ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα, ή οδηγία, από την Πολιτεία, προς τα τουριστικά πρακτορεία, για τα οργανωμένα ταξίδια, προς τη Ρωσία, τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών.

Επόμενη κατηγορία αποτελούν τα παράπονα των καταναλωτών για την ακτοπλοΐα. (22 προβλήματα). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν:
Μεγάλες καθυστερήσεις, στην αναχώρηση των πλοίων.
Αγορά εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου, σε τιμή διπλάσια της κανονικής.
Θαλάσσιο "αποκλεισμό" του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
<Αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, από συνδικαλιστές.

Επόμενη κατηγορία αποτελούν τα παράπονα, για ενοικιάσεις αυτοκινήτων (6 καταγγελίες). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν:
Χρεώσεις, σε πιστωτικές κάρτες, μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου, στην εταιρία, γιατί οι εταιρίες ισχυρίζονταν ότι τα οχήματα είχαν υποστεί ζημιές.
Διαφορετικές πραγματικές χρεώσεις, από αυτές, που ανακοινώνονταν, στην ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι καταναλωτές είχαν ενοικιάσει τα οχήματα.
Αυτοκίνητα, σε κακή κατάσταση ή αυτοκίνητα διαφορετικά, από αυτά, που ενοικιάστηκαν, μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας. Κάποιοι καταναλωτές έκαναν κράτηση αυτοκινήτου, από απόσταση. Όταν πήγαν να παραλάβουν το αυτοκίνητο, πληροφορήθηκαν ότι το συγκεκριμένο δεν ήταν διαθέσιμο. Τους προσφέρθηκαν άλλες λύσεις, που, όμως, ήταν πολύ ακριβότερες. Σε άλλους καταναλωτές, παραδόθηκαν αυτοκίνητα, που ήταν, σε κακή κατάσταση, είτε μηχανολογικά, είτε από πλευράς καθαριότητας.
Aρνηση χορήγησης του λευκού αντιγράφου χρέωσης της πιστωτικής κάρτας
Χρέωση της πιστωτικής κάρτας, με ολόκληρο το ποσό της εγγύησης, τη στιγμή της ενοικίασης.

Οι υπόλοιπες 20 περιπτώσεις αφορούν καταγγελίες, για υπερβολικές τιμές (σαλάτες, μπύρες, ξαπλώστρες, ποτά, νερά, αναψυκτικά, σούπερ μάρκετ κ.λπ.), μη έκδοση αποδείξεων, επιβολή «μεταλλαγμένου» κουβέρ, παραβίαση αγορανομικών διατάξεων, σε χώρους εστίασης και "μονοπωλιακών" κυλικείων, καταπάτηση του αιγιαλού και δυσκολίες, στην πρόσβαση των καταναλωτών, στη θάλασσα, καθυστερήσεις και υπερφόρτωση λεωφορείων ΚΤΕΛ, καθώς και διάφορα ερωτήματα καταναλωτών, για τα δικαιώματά μας, στις τουριστικές υπηρεσίες. 

http://www.traveldailynews.gr

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1200
 • Φύλο: Άντρας
 • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
  • koyrsaros-gr blog
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 24, 2010, 18:08:52 μμ »
.............................
Η παραπάνω περίπτωση ήταν πολύ συχνή, όταν η κράτηση γινόταν, μέσω διαδικτύου. Τα όσα οι καταναλωτές έβλεπαν ή διάβαζαν, στην ιστοσελίδα του καταλύματος, δεν ανταποκρίνονταν, στην πραγματικότητα. Ξενοδοχείο 4*, με χρέωση 180 ευρώ το δωμάτιο, διαφήμιζε ότι προσφέρει σνακ, όλη την ημέρα, διαθέτει πισίνα, με θαλασσινό νερό, και παιδική χαρά. Όμως, σνακ δεν υπήρχαν, η πισίνα είχε γλυκό νερό και η παιδική χαρά διέθετε μόνο μία τσουλήθρα.
Σε αρκετά καταλύματα, οι συνθήκες υγιεινής και η καθαριότητα ήταν υποβαθμισμένες. Π.χ. Χαρτί υγείας χορηγήθηκε, μετά την τρίτη ημέρα παραμονής, ήταν βρώμικα τα σεντόνια, βρώμικοι οι χώροι, τα υδραυλικά τουαλέτας υπό διάλυση, υπήρχε τουαλέτα διαστάσεων 1m x 1,5m, o καυστήρας ήταν δίπλα στο δωμάτιο, με έντονη μυρωδιά.
 
.......................
παντως πολλα προβληματα μπορουν να προβλεφθουν αν καποιος που κλεινει μεσω ιντερνετ δειξει και την πρεπουσα σημασια στα reviews του ξενοδοχειου σε σελιδες σαν του booking η σε φορουμ σαν το δικο μας,  κλπ... ταξιδιωτικες σελιδες οπου υπαρχουν πληροφοριες για τα παντα
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 25, 2010, 16:26:05 μμ »
Ειδική ρύθμιση για τους αποκλεισμένους τουρίστες για λόγους ανωτέρας βίας στην χώρα   
 
Κατέθεσε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή ειδική ρύθμιση για θέματα που αφορούν στο Υπουργείο. Έτσι, σύμφωνα με την ρύθμιση, θα καλύπτονται τα έξοδα διαμονής και σίτισης των τουριστών κατά 50 ευρώ την ημέρα ανά άτομο και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δυο ημερών, που αποκλείονται στη χώρα μας εξαιτίας συγκεκριμένων έκτακτων γεγονότων, όπως απεργίες ή φυσικές καταστροφές.
Ειδικότερα, όπως προβλέπει το άρθρο 13 «επιδιώκεται η κάλυψη μέχρι ορισμένου ποσού των έκτακτων εξόδων διαμονής και σίτισης, με τα οποία επιβαρύνονται οι τουρίστες που έχουν μόνιμη διαμονή στην αλλοδαπή και επισκέπτονται τη χώρα μας, όταν η έγκαιρη προγραμματισθείσα αναχώρησή τους απ΄αυτήν με τα μέσα μεταφοράς καθίσταται αδύνατη από συγκεκριμένα έκτακτα γεγονότα και ειδικότερα αποκλειστικά και μόνο λόγω απεργίας ή φυσικών καταστροφών που συνιστούν ανωτέρα βία».

http://www.traveltimes.gr

Αποσυνδεδεμένος Strogylos

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 162
 • Φύλο: Άντρας
 • www.GreekPartner.com
  • Greek Partner (Travel & Tourism)
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 29, 2010, 00:34:58 πμ »
Αύξηση 8% των παραπόνων - καταγγελιών για τον τουρισμό
 

Μάλλον οφείλεται στην αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων...
Παλιότερα είχαμε το γνωστό "δε βαριέσαι". Τώρα, παρά το γεγονός ότι το επίπεδο παροχών έχει ανέβει αρκετά, όλο και περισσότεροι, αρχίζουν να ζητάνε αυτά για τα οποία έχουν πληρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες αφυπνίζουν τους "καλούς" και απομονώνουν τους "κακούς".

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 05:26:39 πμ »
438 παράπονα για τουριστικές υπηρεσίες
 
To οκτάμηνο (Ιανουάριος – Αύγουστος) του 2010, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 8.740 καταγγελίες – παράπονα καταναλωτών. Τα παράπονα  - καταγγελίες των καταναλωτών το β` τετράμηνο του 2010, παρουσίασαν σημαντική άνοδο, λόγω καλοκαιριού. Σε σύνολο οκταμήνου, ανήλθαν, σε 438. Τα παράπονα αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, ξενοδοχεία και καταλύματα, αεροπορικές εταιρίες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, υπερβολικές χρεώσεις σε καφέ, ξαπλώστρες, σούπερ μάρκετ κ.λπ.

Οι Καταναλωτές – μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ωφελήθηκαν, με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., με το ποσό των 434.185,28 ευρώ. Αναλυτικά, οι αποζημιώσεις από τουριστικές υπηρεσίες ανήλθαν σε 6.820,40 ευρώ.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 07:13:57 πμ »
Στις τουριστικές υπηρεσίες, οι καταγγελίες έφτασαν τις 608

To 2010, το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) δέχθηκε 13.724 καταγγελίες – παράπονα Καταναλωτών. Όσον αφορά στις τουριστικές υπηρεσίες, οι καταγγελίες έφτασαν τις 608 (ποσοστό 4,43% επί του συνόλου). Ένα μεγάλο τμήμα των καταγγελιών αφορούν συμβουλές, που ζητήθηκαν, κυρίως από μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. Το 99,62% των καταγγελιών επιλύθηκαν, υπέρ των καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., στους προμηθευτές. Δύο καταγγελίες παραπέμφθηκαν, στην Ε.Φ.Δ., και κερδήθηκαν, υπέρ των καταναλωτών. 50 καταγγελίες δεν επιλύθηκαν λόγω ελλιπών ή ψευδών στοιχείων, που προσκόμισαν οι καταναλωτές ή λόγω αδράνειας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή να επιβάλλει κυρώσεις. Οι Καταναλωτές – μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ωφελήθηκαν, με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., με το ποσό των 498.913,64 ευρώ, αύξηση 18% σε σχέση με το 2010. Από τουριστικές επιχειρήσεις οι καταναλωτές ωφελήθηκαν με το ποσό των 8.244,40 ευρώ.

http://www.traveldailynews.gr/

Αποσυνδεδεμένος famek

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1644
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: ΚΕ.Π.ΚΑ-Βασικές συμβουλές αλλά...και καταγγελίες
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 27, 2011, 09:48:10 πμ »
για αυτο πρεπει ολοι να γραφτουμε στο κεπκα....καθε φορα που σε εστιατοριο μου χρεωνουν πραγματα που δεν παρηγγειλα οπως κατι αλοιφες απο ελιες και ντεσεγ η νερο και μου τα χρεωνουν και αναφερω το ονομα του συλλογου του καταναλωτη... παντα δικαιωνομαι.. τον φοβουνται.. το ιδιο και με την βονταφον....
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ