Αποστολέας Θέμα: Χρήσιμες συμβουλές για ελαφρύτερες βαλίτσες και άλλα...  (Αναγνώστηκε 11162 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
λοιπον ταξιδευοντας τοσο συχνα και επειδη θελω να ψωνιζω ανακαλυψα καποια πραγματα για να εχω ελαφρυτερες βαλιτσες και να μη πληρωνω υπερβαρο
καταρχην παιρνω ελαφρια βαλιτσα.. προσφατα βρηκα μια μετρια σε μεγεθος 2.5 μολις κιλα....
ετσι καλο ειναι να ζυγιζουμε τις βαλιτσες για να δουμε τι βαρος εχουν απο μονες τους
παιρνουμε οτι θελουμε απο καλλυντικα κρεμες  οδοντοκρεμες  σαμπουαν λακ κτλ παντα τις μικροτερες συσκευασιες ητις συσκευασιες δωρων που εχουν τα περιοδικα....η μισοτελειωμενα σκευασματα ωστε εκει να τελειωσουν και να μη τα ξαναφερνουμε...υπαρχουν σε μαγαζια και μικρα μπουκαλακια για μικρες συσκευασιες η κρατηστε τα μπουκαλακια απο τα σαμπουαν των ξενοδοχειων...με η χωρις το περιεχομενο ειναι χρησιμα
παιρνουμε παντα ελαφρια ρουχα σε σχεση πανταμε το βαρος τους εννοω..
και αυτο που εγω εφαρμοζω οταν επισκεφτομαι φτωχες χωρες ειναι το εξης...
παιρνω μαζι μου ρουχα που τα βαρεθηκα η μου δεν μου αρεζε  το χρωμα η που ελαφρως ξεχυλωσαν τα φοραω εκει για τελευταια φορα και τα χαριζω σε φτωχους ντοπιους.. ετσι και αδειαζω την ντουλαπα μου και γυριζω με ελαφρια βαλιτσα... η γεματη με αγορες... και ξερω οτι τα ρουχα αυτα  επιασαν τοπο... [στη σρι λαγκα ηρθαν και μας ζητουσαν ρουχα απο το ξενοδοχειο].. εμεις εχουμε τοσα....
επισης παιρνω μαζι μου παντοφλες μιας χρησεως που εχουν καποια χοτελ ειναι πολλη ελαφριες και αμα θες τις πετας κιολας...
περιοριζω σημαντικα τα καλλυντικα.. σεσουαρ εχει συνηθως το χοτελ αρα δεν παιρνω οπως δεν παιρνω φυσικα και πετσετες
επισης εχω σε πλαστικη συσκευασια κουταλιι πιρουνι μαχαιρι .. μαλιστα σε ενα μαγαζι βρηκα ενα τετοιο 3 σε ενα ..... για κανενα φαγωσιμο..
επισης αντι για πυτζαμες η νυχτικια εχει λιγοτερο βαρος.....

τωρα γενικα για να μην γδερνεται η τσαντα σας μπορειτε εξωτερικα να την ντυσετε με το ναυλον για φυσσαλιδες και δεν θα σας ξανασχιστει η γδαρθει...
ειδικα για δυσκολα ταξιδια...
παντα εγω τουλαχιστον παιρνω μεσα στη βαλιτσα 1-2 μπουκαλια νερο γιατι οταν φτανουμε εκει βραδυ αντε να βρεις σουπερ μαρκετ και συνηθως ειναι και πολυ ακριβα του χοτελ..
τωρα επειδη στο αεροπλανο απαγορευονται τα υγρα  εκτος αν ειναι κατω απο 100μλ  μπορειτε να εχετε ενα μικρο μπουκαλακι οπως αυτο απο αγιασμο σε περιπτωση που θελετε να πιειτε καποιο χαπι η ξεροσταλιασατε και δεν φερνει η αεροσυνοδος η εχει αναταραξεις οποτε κανεις δεν κινειται η απλα περιμενετε  μεχρι να πεταξετε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Χρήσιμες συμβουλές για ελαφρύτερες βαλίτσες και άλλα...
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 22, 2010, 20:30:19 μμ »
Χρησιμοτατες συμβουλες...λιγο πολυ καπως ετσι λειτουργουμε ολοι...εκτος απο την xenia που παιρνει μαζι της πολλα ρουχα, πετσετες ή μπουρνουζι, σεσουαρ κλπ.
Τωρα τελευταια της εχω κοψει καποια πραγματα αλλα στα ρουχα ειναι ανενδοτη, θελει να εχει παντα πολλα μαζι της και ας μη τα φορεσει.
Ετσι πηγα και αγορασα δυο νεες βαλιτσες μεσαιου μεγεθους και πολυ ελαφριες για να παιρνει ο καθενας τη δικη του, μιας και στα ταξιδια μας παιρναμε παντα μια μεγαλη και την κουβαλουσα εγω. :mocking:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 22, 2010, 22:33:41 μμ »
επισης ολα τα ρουχα πιανουν λιγοτερο χωρο και δεν τσαλακωνονται αν τα κανεις ρολλα.. δοκιμασμενο..
επισης καλο θα ειναι να εχεις και καμια κολλητικη ταινια μαζι σου σε περιπτωση που κατι απο τη βαλιτσα ανοιξει η σκιστει... αλλα οχι χειραποσκευη αν πετας με εμιρειτ γιατι την κατασχουν.. γιατι μου ειπαν οτι με αυτην μπορει να αιχμαλωτισω κανεναν.....
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 08, 2010, 08:23:06 πμ »
λοιπον  ακομη παντα αφαιρουμε χαρτονια η κουτια απο συσκευασιες που αγοραζουμε και ειναιο βαρια...πχ αυτα που εχουν μεσα τα σεντονια...
μεσα στα ρουχα μας συνηθως απλυτα βαζουμε τα αντικειμενα που μπορει να σπασουν.. ετσι γλυτωνουμε το βαρος του χαρτιου...
αν παρετε καποιο περιοδικα η πολλα οπως εγω για το χομπυ μου σχιζω  τισ σελιδες που δεν θελω και κυρioλεκτικα γλυτωνω αρκετο βαρος...
επισης τα πλαστικα μικροαντικειμενα ειναι πιο ελαφρια πχ χτενες  χαρτινες λιμες...
εχουμε υποψη οτι τα σαμπουαν και το αφρολουτρο μπορουν ανετα να πλυνουν καποιο ρουχο μας.. πχ καλτσες και ετσι δεν χρειαζεται να κουβαλαμε πολλες...
ακουστε καποια συμβουλη που μου εδωσαν για γρηγορο στεγνωμα ρουχων σε ταξιδι και ειναι πραγματι καταπληκτικη...
οταν πλενουμε πχ καλτσες και αφου τις στραγγισουμε τις απλωνουμε πανω σε πετσετα..ολα τα χοτελ εχουν και μαζι με την πετσετα την κανουμε ρολο ενω την σφιγγουμε.... λοιπον παιρνει ολο το νερο και σε λιγες ωρες ειναι στεγνη...  φυσικα μπορει να βοηθησει και το πιστολακι του χοτελ αλλα συνηθως με αυτη την τεχνικη δεν χρειαζεται....
επισης σε κρατη με υγρασια μια αρχηγος γκρουπ μου ειπε οτι στεγνωνει τα ρουχα βαζοντας τα πανω στο πορτατιφ..
εγω παντως που το δοκιμασα δεν πολυεπιασε ασε που φοβομουν και για πυρκαγια... αλλα ποτε δεν ξερεις μπορει η μαλαισια που το δοκιμασα να ειχε πολυ υγρασια
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2010, 21:42:01 μμ by famek »
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 08, 2010, 12:21:29 μμ »
Στην αρχή έπαιρνα κι εγώ πολλά πράγματα μαζί μου ... μην μου λείψει τίποτα ...
Μέγα λάθος!!
Τώρα παίρνω μόνο τα απαραίτητα και σε μικρές συσκευασίες  :smile_:
Πάντα έχω μαζί μου στην βαλίτσα ένα μικρό βαλιτσάκι/σακβουαγιάζ. Αν ψωνίσω πολλά πράγματα το γεμίζω και το παίρνω σαν χειραποσκευή στο αεροπλάνο.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 08, 2010, 13:24:13 μμ »
Famek Πολύ καλές οι πληροφορίες σου....μπορώ να πώ ότι απο τα πρώτα μου ταξίδια οι φίλοι μου ταξιδιώτες μου είχαν πεί αυτά ακριβώς τα πράγματα σχετικά με την ετοιμασία των αποσκευών.
Ετσι όταν πήγα Μπαλί - Μπαγκοκ τα ρούχα και που είχα μαζί μου ήταν κατα το 90% παλιά, φθαρμένα και έτσι τα άφησα στο ξενοδοχείο. Αν το ξενοδοχείο είναι 5αστερο δε παίρνω ούτε σαμπουάν , αφρόλουτρα πιστολάκια κπαντόφλες κ.τ.λ. υπάρχουν οπωσδήποτε στο ξενοδοχείο. Οτι άλλο πάρω μαζί μου είναι σε μίνι συσκευασία.... :bigr:
Οσον αφορά ένα extra σακβουαγιάζ για να γεμίσει με...ψώνια είναι MUST!!!! Αυτό μ' εσωσε στο Μπαλί... :good:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 20, 2010, 19:53:03 μμ »
Και για να γελασουμε λιγο αν καποιοι αλλοι θελουν να ελαφρυνουν τη βαλιτσα σας, κοιταξτε ποσο ευκολο ειναι... :mocking:

πηγη  http://www.thai.gr

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 20, 2010, 23:36:01 μμ »
αμαν σοκ τι τις κλειδωνουμε τοτε... λεω να παω να κανω το τεστ με το μολυβι  στη βαλιτσα μου η μηπως την χαλασω... :unsure:
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 20, 2010, 23:54:55 μμ by famek »
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 20, 2010, 23:40:25 μμ »
αμαν σοκ τι τις κλειδωνουμε τοτε... λεω να παω να κανω το τεστ με το στειλω στη βαλιτσα μου η μηπως την χαλασω... :unsure:

Κανε το, για να δουμε και οι υπολοιποι!! :mocking:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 20, 2010, 23:51:33 μμ »
 :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok: :chok:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !