Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες - Γνώμες για διαδρομή Βενετία - Παρίσι  (Αναγνώστηκε 10430 φορές)

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
    • NoName
Πληροφορίες - Γνώμες για διαδρομή Βενετία - Παρίσι
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 21:11:31 μμ »
Τον Ιούλιο να όλα πάνε καλά θα πάω μιά εκδρομή από Βενετία Παρίσι με αυτοκίνητο.
Θέλω πληροφορίες και γνώμες ποιό απο τα δύο πλάνα να ακολουθήσω, το ΜΠΛΕ α το ΜΠΛΕ β  ή το ΚΟΚΚΙΝΟ.
Να πώ ότι η κατάληξη θα είναι για διανυκτέρευση στην Γενεύη πριν την τελική ευθεία για Παρίσι

Στο παρελθόν έχω κάνει την διαδρομή από Αόστα και είχα εντυπωσιαστεί αλλα δεν έχω κάνει την άλλη και θα ήθελα γνώμες πληροφορίες  άν κάποιος έχει άποψη διότι τώρα θα έχω μαζί την οικογένεια και θέλω τα παιδιά να δουν όμορφες διαδρομές.
Αυτό το κομμάτι είναι το μοναδικό που δεν έχω αποφασίσει ακόμα  :unsure: αλλά είναι σημαντικό γιατί είναι στην αρχή του ταξιδιού και θα επηρεάσει όλες τις διανυκτερεύσεις
Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Πληροφορίες - Γνώμες για διαδρομή Βενετία - Παρίσι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 21:41:57 μμ »
Το καλοκαιρι του 1996 επεστρεψα απο την διαδρομη (α) και περασα το Mont Blanc δηλαδη το τουνελ που ενωνει την Ιταλια με τη Γαλλια (Courmayeur,Valle d'Aosta-Chamonix,Alps) μηκους 11,6 χιλιομετρων.

Ειναι μοναδικη εμπειρια το περασμα του τουνελ αλλα και η διαδρομη (α) μεχρι τη Γενευη φανταστικη.
Τωρα για τη διαδρομη (β) δεν εχω αποψη αλλα πιστευω πως και η κοκκινη διαδρομη μεσω Ελβετιας θα ειναι πανεμορφη.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 23, 2010, 18:56:16 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 21:50:24 μμ »
1. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας από τη μια και να γυρίσεις από την άλλη;
2. Από τις συγκεκριμένες διαδρομές έχω κάνει το κομάτι από Μιλάνο μέχρι Λουκέρνη και ένα μέρος προς τη Βέρνη (σε δύο δόσεις). Είναι πολύ όμορφα. Ακριβώς πρίν το τούνελ της διάβασης Σεν Γκοντάρ έστριψα δεξιά και ανέβηκα τη διάβαση στα 2100μ. Ανεπανάληπτη. Άσε που είχε μια ατέλειωτη ουρά για το τούνελ (12χμ.) που με την υπόλοιπη παρέα που πήγαν από αυτό φτάσαμε την ίδια ώρα. Γενικά αποφεύγω τα τούνελ. Όχι από κλειστοφοβία αλλά προτιμώ να βλέπω. Ειδικά οι ορεινές διαβάσεις είναι το καλύτερό μου. Όταν μάλιστα είναι καλοκαίρι και δεν υπάρχει θέμα να έχει κλείσει ο δρόμος γιατί να μπεις στην τρύπα; Άσε που όπου και να πας στις Άλπεις οι τρύπες είναι η μια μετά την άλλη.

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 21:53:59 μμ »
Το τούνελ Δημήτρη  το έχω περάσει μία φορά το 1986 "συνοδηγός" ενός φίλου με νταλίκα που με πήρε μαζί του για την εμπειρία και μία το 1987 που πήγα με δικό μου αυτοκίνητο και φίλους.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ήταν.
Η κόκκινη διαδρομή μου είπαν είναι πανέμορφη αλλά αυτός που μου το είπε δεν είχε κάνει την μπλέ η όποία παίζει σαν (α) και (β).
Η κόκκινη προυποθέτει μία διανυκτέρευση στην Βέρνη και μία Γενεύη η μπλέ μόνο Γενεύη και θα πρέπει να αποφασίσω μέχρι την άλλη εβδομάδα για να κλείσω ξενοδοχεία :roll:

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 22:00:43 μμ »
1. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας από τη μια και να γυρίσεις από την άλλη;
2. Από τις συγκεκριμένες διαδρομές έχω κάνει το κομάτι από Μιλάνο μέχρι Λουκέρνη και ένα μέρος προς τη Βέρνη (σε δύο δόσεις). Είναι πολύ όμορφα. Ακριβώς πρίν το τούνελ της διάβασης Σεν Γκοντάρ έστριψα δεξιά και ανέβηκα τη διάβαση στα 2100μ. Ανεπανάληπτη. Άσε που είχε μια ατέλειωτη ουρά για το τούνελ (12χμ.) που με την υπόλοιπη παρέα που πήγαν από αυτό φτάσαμε την ίδια ώρα. Γενικά αποφεύγω τα τούνελ. Όχι από κλειστοφοβία αλλά προτιμώ να βλέπω. Ειδικά οι ορεινές διαβάσεις είναι το καλύτερό μου. Όταν μάλιστα είναι καλοκαίρι και δεν υπάρχει θέμα να έχει κλείσει ο δρόμος γιατί να μπεις στην τρύπα; Άσε που όπου και να πας στις Άλπεις οι τρύπες είναι η μια μετά την άλλη.

Δεν παίζει να γυρίσω από την άλλη γιατί θα γυρίσω παραλιακά από Μασσαλία, Μόντε Κάρλο, Νίκαια, 5 "χωριά" , Πιζα Φλωρεντία,  Αγκόνα, Πάτρα.
Και εγώ θα προτιμούσα την άλλη αλλά ποια να ειναι η ωραιότερη για να δουν τα παιδιά είναι η απορία μου..,
Δύσκολη απόφαση...

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 22:13:12 μμ »
Δεν ξέρω πόσο είναι τα παιδιά σου αλλά από εμπειρία με την κόρη μου ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο όσο νομίζουμε εμείς οι μεγάλοι. Αρκούν τα ερεθίσματα. Η διαδρομή π.χ. από Λουκέρνη προς Βέρνη έχει τις δύο λίμνες του Ιντερλάκεν και τις φοβερές εικόνες των ψηλών Άλπεων. Όλα αυτά βέβαια αν δεν βρέχει, κάτι που σε αυτά τα μέρη συμβαίνει αρκετά συχνά.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 22:14:43 μμ »
Με την ευκαιρία και επειδή το Πάσχα είμαι για οδικό 2 εβδομάδων στη Γαλλία, που σχεδιάζεις να πας εκτός από Παρίσι και παραλιακά;

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 13:19:43 μμ »
Με την ευκαιρία και επειδή το Πάσχα είμαι για οδικό 2 εβδομάδων στη Γαλλία, που σχεδιάζεις να πας εκτός από Παρίσι και παραλιακά;

Οι κόρες μου είναι 15 και 10 ετών και πιστεύω ότι μέσα Ιουλίου δεν θα βρούμε πολλές βροχές και ούτως ή άλλως θα εντυπωσιαστούν απλά θα ήθελα να τους πάω από ωραία μέρη.
Παρίσι 4-5 μέρες, Κάστρα Λίγηρα και μετά θα κατέβω παραλιακά για να πάμε στο Monaco κλπ όπου θα δούμε αρκετά εκεί:
Μουσεία Ωκαεανογραφικο Κουστώ, Μουσείο Αυτοκινήτων, Βοτανικό Κήπο, Παλάτι, Θαλάσσιο Πάρκο στη Νικαια καί ότι άλλο προλάβουμε.

Την διαδρομή πρός τα Νότια θα την σχεδιάσω και θα την βάλω μόλις την έχω έτοιμη αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι δεν θα είναι από αυτοκινητόδρομους για να είμαστε περίσσοτερο κοντά στην φύση και τα χωριά της Γαλλίας.
Ένα άλλο θέμα είναι DESTINATOR ή GARMIN για την Ευρώπη?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 15:59:01 μμ »
Ένα μέρος από το ταξίδι μου θα είναι στην περιοχή του ποταμού Dordonne, ανατολικά του Bordeaux. Από παιδί ήθελα να δω τις σπηλαιογραφίες στο σπήλαιο του Lascaux.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει σε δύο οδικά ταξίδια σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία και Αυστρία Destinator και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αυτό θα χρησιμοποιήσω και το Πάσχα στη Γαλλία

Αποσυνδεδεμένος nikosfp

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 11, 2010, 01:59:50 πμ »
Τον Ιούλιο να όλα πάνε καλά θα πάω μιά εκδρομή από Βενετία Παρίσι με αυτοκίνητο.
Θέλω πληροφορίες και γνώμες ποιό απο τα δύο πλάνα να ακολουθήσω, το ΜΠΛΕ α το ΜΠΛΕ β  ή το ΚΟΚΚΙΝΟ.
Να πώ ότι η κατάληξη θα είναι για διανυκτέρευση στην Γενεύη πριν την τελική ευθεία για Παρίσι

Φιλε μου καλημερα.Το καλοκαιρι πηγα απο ancona-Milano-Luzern-Heidelberg-Strazbourg-Metz.Πανεμορφη διαδρομη.Πρεπει να επισκευτεις την Μετz,με την εκκλησια μεσα στο ποταμι και τον επιβλητικο Dom.Δεν ειναι μακρυα το Παρισι.Και κατεβαινεις στην επιστροφη απο εκει που θες.Καλο τα ξιδι απο οπου αποφασισεις να πας.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 11, 2010, 09:36:31 πμ by dk »
Οταν συγκεντρώσω καί τις 300 σφαίρες θα γίνω το ιστορικότερο πρόσωπο τού κόσμου!