Αποστολέας Θέμα: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!  (Αναγνώστηκε 10030 φορές)

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Διαχειριστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3546
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« στις: Νοέμβριος 27, 2006, 00:55:57 πμ »
Αν και Σεπτέμβριος, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ένα ταξίδι στις Κυκλάδες. Ο μεγάλος όγκος των τουριστών είχε επιστρέψει στη βάση του, ο καιρός αρκετά καλός και η Μήλος πειρασμός όταν βλέπεις φωτογραφίες από τις παραλίες της.
Κατεβήκαμε στο λιμάνι της Μήλου ύστερα από 4,5 ώρες ταξίδι με το High Speed από Πειραιά. Αφού προσπεράσαμε τους «κράχτες» που την είχαν στημένη στην έξοδο του λιμανιού, κατευθυνθήκαμε στο τουριστικό γραφείο όπου αναζητήσαμε πληροφορίες για το νησί (τουριστικό οδηγό + χάρτη). Αυτό στάθηκε αρκετό να μας εξασφαλίσει την καλύτερη τιμή για ένα δωμάτιο και μια πρώτη εικόνα για το νησί. Εγκατασταθήκαμε στο ήσυχο Παλαιοχώρι στα νότια του νησιού με μια πανέμορφη παραλία. Και δεν ήταν η μόνη όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Οι επόμενες μέρες μας κύλησαν με ατελείωτες βόλτες γύρω από το νησί, θαυμάζοντας τις ομορφιές του. Πάνω Σοκάκια στην Πλάκααπό 70 παραλίες, διαφορετικές μεταξύ τους, με παραδεισένιες ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά. Αλλού κάτασπρη άμμος, αλλού πολύχρωμα μικρά βοτσαλάκια, αλλού μεγάλα βότσαλα, αλλού άσπρα βράχια σε διάφορα σχέδια σμιλεμένα από τη θάλασσα που είχε δημιουργήσει η λάβα. Όλα συνθέτουν ένα τοπίο και έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη. Χαρακτηριστικές είναι οι παραλίες Σαρακίνικο, Φυρίπλακα και Τσιγκράδο. Απόκρημνες πλαγιές που καταλήγουν σε μικρούς κολπίσκους με μικρές σπηλιές. Ένα πράγμα δεν μπορείς να αποφύγεις στην Μήλο … τον αέρα! Υπάρχει όμως λύση. Όταν φυσάει βοριάς πας στις παραλίες που βρίσκονται νότια του νησιού και το αντίστροφο. Πάντως όπου κι αν κολυμπήσετε, βόρεια ή νότια θα το απολαύσετε.
Δεν πρέπει να χάσετε τον γύρο του νησιού. Ο γύρος της Μήλου γίνεται με καΐκι ή με ιστιοφόρο. Με μικρό κόστος βλέπεις όλες τις παραλίες του νησιού και αυτές που μπορείς να πας με κάποιο μεταφορικό μέσο αλλά και αυτές που πηγαίνει μόνο το καΐκι. Σχηματίζεις μια πλήρη εικόνα για την ομορφιά του νησιού, την μεγαλοπρέπεια των ηφαιστειακών βράχων, τα πετρώματα εξαιτίας της δράσης των ηφαιστείων της. Κλέφτικο. Λευκοί τόφφοι με χαρακτηριστική στρωμάτωσηΚοντά στις ακτές αντικρίζουμε το ακρωτήρι Βάνι, τις Τριάδες και το σπήλαιο της Συκιάς. Κολυμπήσαμε στα κρυστάλλινα νερά στο Γέροντα και στο Κλέφτικο (κρησφύγετο και ορμητήριο πειρατών), είδαμε τις εγκαταστάσεις εξόρυξης δύο μεγάλων εταιριών (ΤΙΤΑΝ και Ηρακλής) μιας και όπως αναφέραμε τα πετρώματα της Μήλου είναι πολύ σημαντικά, θαυμάσαμε τα γλαρονήσια, επιβλητικοί βράχοι που έχουν δημιουργηθεί από λάβα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Επίσης οι αρκούδες, βράχια μέσα στη θάλασσα που από μια οπτική γωνία θυμίζουν καθιστές αρκούδες, και τα θειωρυχεία με το παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Μια στάση στην Κίμωλο για να δούμε ακόμα μια φορά τις κυκλαδίτικες ομορφιές. Ένα νησί πολύ κοντά στην Μήλο που έγινε γνωστό από το εμπόριο κιμωλίας. Από εκεί πήρε άλλωστε και το όνομά του. Επιστρέψαμε κατά την δύση του ηλίου.
Δείγματα του ορυκτού πλούτου του νησιού, η χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή μας και οι μέθοδοι εξόρυξης τους, εξηγούνται με φωτογραφίες και πολυμέσα στο Μεταλλευτικό Μουσείο. Λύθηκαν αρκετές απορίες μας, σχετικά με την γεωλογική ιδιαιτερότητα του νησιού και την χρήση των ορυκτών αυτών. Επίσης μέσα από τις απεικονίσεις των εργασιών περιβαλλοντικής αποκατάστασης απαλύνεται κάπως ο φόβος της υπερεκμετάλλευσης του νησιού καθώς φαίνεται πως ολόκληρο το νησί είναι «πολύτιμο».
ΑδάμανταςΟ Αδάμαντας, το λιμάνι της Μήλου, πέρα από τις επιλογές διαμονής, διασκέδασης, φαγητού και νυχτερινής ζωής, έχει αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας που αποτελεί και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μήλου, η καθολική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και φυσικά το Μεταλλευτικό μουσείο. Οι παραλίες του κόλπου, Λαγκάδα και Παπικινού προτιμούνται από πολλούς επισκέπτες.
Η Πλάκα, πρωτεύουσα του νησιού, με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, τα άσπρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα και τα όμορφα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια. Από την Κορφιάτισσα, όμορφη γραφική εκκλησία, βλέπεις την δύση του ηλίου μιας και η θέα είναι καταπληκτική. Απέναντι, βρίσκεται το Λαογραφικό μουσείο (με αντικείμενα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων από τον 17ο αιώνα) και προχωρώντας μέσα στην Πλάκα βλέπουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (εκτίθεται πιστό αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου).
Το γραφικό ψαροχώρι ΚλήμαΤο Κλήμα, ψαροχώρι σε έναν μικρό κόλπο δίνει την δική του όμορφη απόχρωση. Οι κάτοικοι κατασκεύαζαν μικρά κτίσματα (οι ντόπιοι τα ονομάζουν «σύρματα»)  για να προστατεύουν τις βάρκες τους τον χειμώνα. Οι πόρτες των κτισμάτων είναι βαμμένες σε διάφορα ζωντανά χρώματα και δίνουν μια όμορφη νότα.
Μετά το χωριό Τρυπητή και πριν το Κλήμα μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο, να δείτε τον χώρο που βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και φυσικά τις Κατακόμβες.
Νότια του νησιού στην Αγ. Κυριακή και στο Παλαιοχώρι, οι αμμουδιές μας μάγεψαν. Κι όχι μόνο οι παραλίες αλλά και ο βυθός της θάλασσας. Βουτήξαμε στα βαθιά και είδαμε φυσαλίδες να αναβλύζουν (οι ντόπιοι λένε ότι είναι ατμίδες και ότι υπάρχει ολόκληρος οικισμός κάτω από την άμμο!), αλλά και στα ρηχά νερά, γλώσσες (είδος ψαριού) κολυμπάνε γύρω από τα πόδια σου αλλάζοντας χρώμα!
Επίσης η Χιβαδόλιμνη, η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, που έχει πάρει το όνομά της από μια μικρή λίμνη γεμάτη με αχιβάδες.
Παραλία ΣαρακίνικοΒόρεια συναντήσαμε τις παραλίες Σαρακίνικο (ένας ηφαιστειακός σχηματισμός που το λευκό χρώμα των πετρωμάτων και τα παράξενα σχήματα των βράχων σε συνδυασμό με την απουσία της βλάστησης, μοιάζει με σεληνιακό τοπίο), Άγιος Κων/νος, Μύτακας (ψαροχώρι), Πάχαινα, Αλογόμανδρα. Ένα υπέροχο δημιούργημα της φύσης, το σπήλαιο του Παπάφραγκα, με μια μικρή αμμουδιά για κολύμπι. Τέλος ο κολπίσκος Πολλώνια με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα.
Ο δρόμος δεν είναι ασφαλτωμένος κατευθυνόμενοι προς αρκετές παραλίες. Ιδανικό είναι το τζιπ και ενοικιαζόμενες «γουρούνες» και θέλει λίγο προσοχή.
Γενικά η Μήλος είναι ένα νησί που δεν πρέπει να «χάσετε». Έχει μοναδικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ομορφιά που δεν θα συναντήσετε αλλού. Και φυσικά θέλει αρκετές μέρες για να την εξερευνήσετε όπως της αξίζει …..

Περισσότερες πληροφορίες για την Μήλο

Η Μήλος κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή (7000 π.Χ.) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Μήλιοι στα όπλα και στα εργαλεία τους.
Αργότερα, στους Αρχαιοελληνικούς, τους Ρωμαϊκούς και τους Βυζαντινούς χρόνους η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του νησιού συνεχίστηκε και σε ορισμένες περιόδους σημείωσε ιδιαίτερη ένταση. Διάφοροι αρχαίοι συγγραφείς και ιστορικοί (Αριστοτέλης, Θεόφραστος, Πλίνιος κ.α.) περιγράφουν τις ιδιότητες και χρήσεις των ορυκτών όπως ο αλουνίτης ως φάρμακο πολλαπλών εφαρμογών, η κίσσηρις (ελαφρόπετρα) κυρίως για το στίβλωμα των μωσαϊκών, το μήλινο ως λευκό χρώμα για τη ζωγραφική, οι μυλόπετρες για την άλεση των σιτηρών, το θείο κ.α.
Κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας σημειώθηκε ύφεση στην εξορυκτική δραστηριότητα του νησιού, αναφέρεται όμως η εκμετάλλευση γύψου, αλατιού και μυλοπετρών. Μετά την απελευθέρωση το υπέδαφος του νησιού άρχισε σταδιακά να ερευνάται πιο συστηματικά. Ανακαλύφθηκαν καινούργια ορυκτά και το κράτος άρχισε να παραχωρεί μεταλλευτικά δικαιώματα σε ιδιώτες.
Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου του νησιού συνεχίζεται αδιαλείπτως. Σήμερα, διενεργείται από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες απασχολούν το 25% του ενεργού πληθυσμού. Μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τις κύριες πηγές ανάπτυξης της Μήλου.

Η Αφροδίτη της Μήλου
Ο Γεώργιος Κεντρωτάς, σκάβοντας το χωράφι του στην περιοχή των αρχαίων, το 1820, ανακαλύπτει μια μικρή σπηλιά και μέσα το μισό άγαλμα της Αφροδίτης. Τυχαία βρίσκεται κοντά του ο Γάλλος αξιωματικός Ολιβιέ Βουτιέ που θαυμάζοντας το εύρημα πιέζει το χωρικό να ψάξει και για το υπόλοιπο μισό του αγάλματος. Ο Βουτιέ, καταλαβαίνοντας την αξία του, το ζωγραφίζει και ενημερώνει τον Λούη Μπρέστ, υποπρόξενο της Γαλλίας στη Μήλο, για να διαπραγματευτούν την αγορά του. Έτσι κλείνεται μια πρώτη συμφωνία με τον Κεντρωτά και συγχρόνως ενημερώνεται ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος στέλνει τον γραμματέα του κόμη Ντε Μαρσελλύς για να το αγοράσει. Ο Κεντρωτάς το είχε ήδη όμως πουλήσει στον Νικόλαο Μουρούζη, πρίγκιπα της Μολδαβίας. Κάτω από πολλές πιέσεις τελικά το δύσκολες συνθήκες το άγαλμα έρχεται στα χέρια του Ντε Ριβιέρ. Αυτός το χαρίζει στον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο 18ο για να τοποθετηθεί αργότερα στο μουσείο του Λούβρου.
Υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτήματα όπως το όνομα του γλύπτη, η χρονολογία που δημιουργήθηκε το άγαλμα, η θέση που βρέθηκε, και αν ήταν σύμπλεγμα με τον Θεό Άρη.
Ένα πιστό αντίγραφο από γύψο μπορείτε να το θαυμάσετε στην κεντρική αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου στην Πλάκα. Το πρωτότυπο εκτίθεται στο Μουσείου του Λούβρου, στο Παρίσι και είναι αντικείμενο θαυμασμού εκατομμυρίων ανθρώπων.

Λαογραφικό Μουσείο
Το 1967 η «Ένωση Μηλίων» αποφασίζει να ιδρύσει το Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο Μήλου. Για το σκοπό αυτό αγοράζεται το σπίτι της οικογένειας Φιλίππου Οικονόμου, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην Πλάκα. Τη συγκρότηση συλλογής και την έκθεσή της αναλαμβάνει ο Μηλιός λαογράφος Ζαφείρης Βάος. Επιδίωξή του «να παρουσιάσει το αστικό νοικοκυριό του 19ου αιώνα». Παροτρύνει τους συντοπίτες του να δωρίσουν στο μουσείο οικογενειακά τους κειμήλια. Παράλληλα, ορισμένες ελλείψεις τις συλλογής συμπληρώνονται με αγορές. Με τα χρόνια η συλλογή εμπλουτίζεται και τα αντικείμενα ασφυκτιούν στον χώρο, κάνοντας ορατή την ανάγκη για αναδιάρθρωση των χώρων και συντήρηση των αντικειμένων.
Μια ομάδα που αποτελείται από μουσειολόγους, αρχιτέκτονα, συντηρητές, αναλαμβάνει να παρουσιάσει στοιχεία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του νησιού. Παραμένοντας στο πνεύμα της παλιάς έκθεσης, παρουσιάζει έναν επιλεγμένο αριθμό αντικειμένων στα δωμάτια του σπιτιού, σύμφωνα με τη λειτουργία τους. Τα αντικείμενα πλαισιώνονται από συνοπτικά κείμενα και εποπτικό υλικό.

Μεταλλευτικό Μουσείο
Το Μεταλλευτικό Μουσείο δημιουργήθηκε και λειτουργεί με πρωτοβουλία και δαπάνες τις εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και βρίσκεται στον Αδάμαντα.. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1995 και ολοκληρώθηκε μετά από 3 χρόνια. Η δημιουργία του στοχεύει στο να τιμήσει και να προβάλει τη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου. Στους χώρους του Μουσείου, αντικείμενα, εικόνες και φωτογραφίες παρουσιάζουν την εντυπωσιακή γεωλογική ιδιαιτερότητα της Μήλου και αφηγούνται με τον τρόπο τους τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού. Μια σειρά από φωτογραφίες, απεικονίσεις και πίνακες αποδίδουν παραστατικά τα διάφορα στάδιά της. Η παρουσίαση πλαισιώνεται από παλιούς και σύγχρονους γεωλογικούς και τοπογραφικούς χάρτες του νησιού, διάφορα εργαλεία και όργανα. Επίσης, δείγματα ορυκτών που κυριαρχούν στις σημερινές εξορυκτικές δραστηριότητες του νησιού παρουσιάζονται σε βιτρίνες, μαζί με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τον τρόπο επεξεργασίας και τις χρήσεις τους.

Εκκλησιαστικό Μουσείο
Πολύ κοντά στην παραλία του Αδάμαντα, βρίσκεται η παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μέσα στην οποία στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο Μήλου. Το μουσείο αυτό συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηλέϊκης καλλιτεχνικής κληρονομιάς αιώνων, από εικόνες και ξυλόγλυπτα που απηχούν την οικονομική άνθηση της ενετικής Μήλου έως και αφιερώματα Μηλιών αποδήμων της Ρωσίας. Η εκκλησία, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «σταυρεπίστεγη τρίκλιτη βασιλική μετά τρουλλοκαμάρας» σαν κτίριο, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μουσείο.
Πέρα από τον χαρακτήρα της σαν ιερού ναού η εκκλησία λειτουργεί και σαν εκθεσιακός χώρος όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά έργα της θρησκευτικής καλλιτεχνικής παράδοσης του νησιού. Βλέπει κανείς, εικόνες από τον 14ο αιώνα, όπως μια σπάνια Αποκαθήλωση, έργα της Κρητικής Σχολής, καθώς και πολλά έργα του Εμμανουήλ και Αντωνίου Σκορδίλη, των Κρητών ζωγράφων που σταδιοδρόμησαν στη Μήλο από το 1647 και πέρα. Πέρα από τις εικόνες οι επιτάφιοι και τα ξυλόγλυπτα αναλόγια και τα εικονοστάσια του 17ου αιώνα, ο δεσποτικός θρόνος και τα τέμπλα της ίδια εποχής, τα ασημένια δισκοπότηρα και θυμιατά του 18ου αιώνα, τα χρυσά αφιερώματα, δαχτυλίδια, περιδέραια, σκουλαρίκια κ.α. μαρτυρούν ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά δίνουν ταυτόχρονα και μια γεύση της μηλέϊκης εκκλησιαστικής λαογραφίας.
Η αυλή της κοσμείται από ένα υπέροχο ψηφιδωτό, δημιούργημα του Αδαμαντινού καλλιτέχνη Ιωάννη Καρβουδάκη, το 1937.

Κατακόμβες
Βρίσκονται νοτιοδυτικά του χωριού Τρυπητή σε ύψος 150 πάνω από την θάλασσα. Ήταν τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών για να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να θάψουν τους νεκρούς τους μακριά από τα βλέμματα των ειδωλολατρών εκείνης της εποχής και των διωκτών τους. Είναι μοναδικές σε μέγεθος στον Ελλαδικό χώρο και από τις πιο αξιόλογες μαζί με αυτές της Ρώμης και των Αγίων Τόπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν ένα μεγαλοπρεπές παλαιοχριστιανικό μνημείο, που προσδιορίζει ότι ο χριστιανισμός στο νησί ήταν γνωστός από τον 1ο αιώνα.
Ανακαλύφθηκαν από αρχαιοκάπηλους και έγιναν γνωστές το 1840.
Είναι τρεις και μαζί με πέντε διαδρόμους και ένα νεκρικό θάλαμο αποτελούν ένα δαιδαλώδες σύστημα συνολικού σημερινού μήκους 185 μέτρων. Είχαν εισόδους στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά σήμερα λειτουργεί μόνο μία, αυτής της Β κατακόμβης. Στο εσωτερικό των κατακομβών, δεξιά και αριστερά πάνω στους τοίχους υπάρχουν τα «αρκοσόλια» (σκαμμένες αψίδες) όπου μέσα σ’ αυτά, καθώς και στο πάτωμα, υπήρχαν τάφοι. Σήμερα σώζονται 126 αρκοσόλια.

Αρχαία πόλη – Αρχαίο Θέατρο
Νότια της Τρυπητής βρίσκεται η αρχαία πόλη. Χτίστηκε από τους Δωριείς περίπου το 1000 π.Χ.. Οι Δωριείς έχτισαν τείχη για να οχυρώσουν την πόλη. Απομεινάρια των τειχών υπάρχουν στο δρόμο προς το Κλήμα. Στην νότια πλευρά βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου (foto1) και νοτιοδυτικά στέκεται το Ρωμαϊκό θέατρο της Μήλου. Οι ρίζες του θεάτρου πιθανόν ανάγονται στην ελληνική εποχή. Σώζονται 7 μαρμάρινες κερκίδες καθώς και η ορχήστρα του θεάτρου. Η θέα από θέατρο προς την θάλασσα είναι καταπληκτική.

Πηγή : Τουριστικός οδηγός της Μήλου

Τα υπέρ
• Υπέροχες παραλίες, από μεγάλες και κοσμοπολίτικες εώς μικρές και μοναχικές σε όλα τα χρώματα και σχήματα. Γνωρίστε όσες περισσότερες παραλίες μπορείτε.
• Υπέροχοι γεωλογικοί σχηματισμοί δημιουργούν ένα φανταστικό σκηνικό για τις διακοπές σας
• Δοκιμάστε καρπουζόπιτα

Τα κατά
• Οι ντόπιοι είναι λίγο απόμακροι
• Οι τιμές γενικά στο νησί ήταν ανεβασμένες (αν και Σεπτέμβριος)
• Οι δρόμοι προς αρκετές παραλίες είναι χωματόδρομοι ή αμμοστρωμμένοι και φυσικά αρκετά επικίνδυνοι αν δεν έχεις το κατάλληλο όχημα

Tips
• Απαραίτητος ο τουριστικός οδηγός και ο χάρτης για μια πρώτη επαφή με το νησί
• Πληροφορηθείτε για τις ώρες και κλείστε μια μονοήμερη εκδρομή για τον γύρο του νησιού. Σημειώστε τις παραλίες και τα μέρη που σας έκαναν εντύπωση και επισκεφθείτε τα οποιαδήποτε στιγμή με το μεταφορικό σας μέσο
• Για νυχτερινή ζωή είναι προτιμότερο να μείνετε στο Αδάμαντα ή Πολλώνια
• Αν δεν το έχετε κάνει ποτέ, αγοράστε μάσκα και βατραχοπέδιλα και εξερευνήστε το βυθό. Αξίζει!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2019, 22:13:54 μμ by elina »
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30968
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Σχολιασμός: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 27, 2008, 08:19:43 πμ »
Φτανει!!!Με επεισες.
Θα προγραμματισω μια εκδρομουλα προς τα εκει γιατι πραγματικα αξιζει τον κοπο!!! :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2793
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 08, 2010, 19:37:52 μμ »
Πρίν χρόνια π´ηγα ένα τριήμερο στη Μήλο.Ένα πανέμορφο νησί που έχει ίσω τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων.Ελίνα πολύ κατατοπιστική η περιγραφή σου.«Τουριστικός οδηγός».Από την ιστορικά σου κατάλαβα ότι πρέπει όπωσδήποτε να ξαναπάω γιατί εκείνες οι τρείς μέρες δεν ήταν τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Διαχειριστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3546
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 08, 2010, 19:51:44 μμ »
Δύο βδομάδες έκατσα και δεν την χόρτασα  :bigr:
Κάποια στιγμή θα ξαναπάω  :dance:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2793
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 08, 2010, 23:25:58 μμ »
Δύο βδομάδες έκατσα και δεν την χόρτασα  :bigr:
Κάποια στιγμή θα ξαναπάω  :dance:
Με 70 παραλίες που έχει χορταίνετε???

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2829
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 09, 2010, 09:45:56 πμ »
Δύο βδομάδες έκατσα και δεν την χόρτασα  :bigr:
Κάποια στιγμή θα ξαναπάω  :dance:

Κι εγώ 2 εβδομάδες είχα μείνει και δε τη χόρτασα..........αυτες οι παραλίες....αχχ αυτό το κλέφτικο!!!! απλά υπέροχο!! :clap:
Να προσθέσω και το εκπληκτικό φαγητό στη Τρυπιτή (αν θυμάμαι καλά) στη ταβέρνα της Εργίνας....την έχει δειξει και ο Μαμαλάκης!!!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 09, 2010, 10:39:47 πμ »
Tη σκεφτομουν κι εγω φετος αλλα απ'οσα διαβασα αποφασισα να παω καποια αλλη χρονια με πολλα λεφτα και χρονο για να τη γυρισω ολη και να την ευχαριστηθω!!!  :bigr:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 04, 2010, 13:57:25 μμ »
Μπορει καποιος να μου πει ποια ακριβως ειναι αυτη η παραλια της μηλου?
Μοιαζει με Σαρακινικο αλλα τα βραχια ειναι διαφορετικα...



« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2010, 15:11:28 μμ by dk »
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Διαχειριστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3546
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 04, 2010, 15:47:16 μμ »
Είναι το σπήλαιο Παπάφραγκα με μια μικρή αμμουδιά για κολύμπι

Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2317
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Απ: Μήλος, ένα νησί προς εξερεύνηση!
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 04, 2010, 21:01:22 μμ »
Α ευχαριστω παρα πολυ! εκπληκτικη...ειδικα αν δεν εχει κοσμο  :smile_:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !