Αποστολέας Θέμα: Μεσολόγγι –Τουρλίδα (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου)  (Αναγνώστηκε 9421 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ioanna23

• Newbie
  • *
Μεσολόγγι –Τουρλίδα (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου)
« στις: Νοέμβριος 27, 2006, 01:55:56 πμ »
Μεσολόγγι, η πόλη που κάθε ελεύθερος πολίτης είναι πολίτης της. Η πόλη που έχει στιγματίσει και έχει στιγματιστεί από την ιστορία. Η πόλη που για πολλούς μπορεί να μην αποτελεί τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μία επαρχιακή πόλη.
Αλλά για μένα είναι η πόλη που αγάπησα και ας μην είμαι από εκεί, ας μην κατάγομαι από αυτήν, ας μην έχω μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια.
Είναι η πόλη που αγάπησα για τα χρώματα και τις μυρωδιές της, για τους ανθρώπους και τις εικόνες της, που όμοιές της δύσκολα συναντάς. Είναι η πόλη που αποφάσισα να ζήσω την πιο σπουδαία μέρα της ζωής μου -το γάμο μου- γιατί το ήρεμο τοπίο της λιμνοθάλασσας σε αντίθεση με το επιβλητικό του βράχου της Βαράσσοβας δεν υπάρχει πουθενά.

Απολαύστε βόλτες που τα συνδυάζουν όλα, από αρχαία σε νέα , παραδοσιακά σε μοντέρνα , από θάλασσα σε  λιμνοθάλασσα και βουνό ή μάλλον Βράχο το Μεσολόγγι τα έχει όλα.

Θα βρείτε :
Αρχαία: στην αρχαία Καλυδώνα θα δείτε το μεγαλείο των αρχαίων μας προγόνων στην επιλογή της Αρχαία Καλυδώνακαταλληλότερης τοποθεσίας για την κατοικία τους-με θέα σε όλο το κόλπο.
Νέα: στο πλακόστρωτο της πόλης θα βρείτε αμέτρητα μπαράκια-καφέ για όλα τα γούστα.
Παραδοσιακά: Στον Άγιο Γεώργιο κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου διοργανώνονται ιπποδρομίες προς τιμή του πολιούχου του χωριού με μοναδικό τρόπαιο ένα στεφάνι με λουλούδια. Αν αυτό δεν είναι αρκετά παραδοσιακό για εσάς επισκεφτείτε και τη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου την Τουρλίδα που θα δείτε τα σπίτια – πιλάδες  δεκάδων ψαράδων χτισμένα μέσα στο νερό. Μείνετε να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη Λιμνοθάλασσα σίγουρα θα σας ανταμείψει… και που ξέρετε όλο και κάποιοι διάσημοι μπορεί να βρεθούν μπροστά σας και να παίζουν ανέμελα στην παραλία … με το μαγιό τους. Διάσημοι Μεσολογγίτες : Νίκος Αλιάγας-Μαρία Μπακοδήμου, Γωγώ Μαστροκώστα, Γιάννης Τσιμιτσέλης.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2019, 18:36:12 μμ by elina »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο υγρότοπος με την ονομασία «λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου» αποτελείται από τις λιμνοθάλασσες Αιτωλικού και Μεσολογγίου, ενώ η ευρύτερη περιοχή του υγρότοπου φθάνει ανατολικά έως τον ποταμό Εύηνο και δυτικά ως τις εκβολές του Αχελώου. Η συνολική έκταση του υγρότοπου είναι 258.000 στρ.
Η χλωρίδα του υγρότοπου περιλαμβάνει τουλάχιστον 385 είδη.
Τα αμφίβια και ερπετά αντιπροσωπεύονται εδώ από 28 είδη.
Τα θηλαστικά της ευρύτερης περιοχής αριθμούν 14 είδη, μεταξύ των οποίων τα σπουδαιότερα είναι ο λύκος, το τσακάλι, το δελφίνι, ο αγριόγατος και η βίδρα.
Η ορνιθοπανίδα της περιοχής περιλαμβάνει συνολικά 226 είδη. Από τα 226 αυτά είδη, 95 βρίσκονται στον υγρότοπο καθ' όλο το έτος, αν και ορισμένα παρουσιάζουν μεγαλύτερους πληθυσμούς το καλοκαίρι, και άλλα το χειμώνα. Τα 43 είδη βρίσκονται εδώ μόνο το χειμώνα (διαχειμάζοντα), ενώ τα υπόλοιπα την καλοκαιρινή περίοδο και κατά τη μετανάστευση (καλοκαιρινά και μεταναστευτικά).
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι γύρω λοφώδεις και βραχώδεις θέσεις, στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο πολλά απειλούμενα αρπακτικά πουλιά. Ορισμένα από τα αρπακτικά πουλιά, όπως ο θαλασσαετός, ο ψαραετός , το χρυσογέρακο και το κυνηγογέρακο αριθμούν ελάχιστα άτομα ή ζευγάρια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο ψαλιδιάρης συναντάται μόνο στο Μεσολόγγι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Μεσολόγγι –Τουρλίδα (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου)
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 15, 2010, 09:49:20 πμ »
Μια μέρα περαστικός ήμουν και σταμάτησα μόνο για ένα καφέ...Τίποτα παραπάνω...Ίσως κάποια άλλη στιγμή μπορέσω να το εξερευνήσω...Πάντως όμορφα ήταν αυτό το λίγο που έζησα εκεί.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 15, 2010, 11:42:54 πμ »
Την Πρωτοχρονιά του 2007 ήμασταν σε φίλους στην Πάτρα. Μετά το μεσημεριανό γιορταστικό μας γεύμα είπαμε να πάμε μια βόλτα για καφέ στην Τουρλίδα. Η μέρα εκείνη την εποχή είναι πολύ μικρή και σύντομα σουρούπωσε. Ευτυχώς που ο καιρός ήταν καλός και το σούρουπο μας φίλεψε πολύ όμορφες εικόνες. Άλλωστε το ηλιοβασίλεμα της περιοχής είναι ονομαστό. Δεν θα πω το ωραιότερο στην Ελλάδα, αν και πολλοί το λένε και πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να το πιστεύει, αλλά οπωσδήποτε από τα ωαραιότερα!!
Δύο φωτογραφίες από εκείνο το σούρουπο.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2010, 15:48:56 μμ by elina »

Αποσυνδεδεμένος pararasm

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 15, 2010, 20:50:24 μμ »
 :cool:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 15, 2010, 22:23:51 μμ »
Πρέπει να είναι πανέμορφα εκεί....

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 15, 2010, 23:02:30 μμ »
Μερικές φωτογραφίες...

Φωτογραφία από την Αγ. Νικόλαο

Φωτογραφία από την Αγ. Νικόλαο

Προς παραλία Λούρου

Προς παραλία Λούρου
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2010, 23:17:06 μμ by elina »
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 15, 2010, 23:06:44 μμ »
Πολύ καλές. Μια άλλη εικόνα από αυτή του ψαρότοπου

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 15, 2010, 23:11:32 μμ »
Μπράβο Ελίνα!!! :clap:

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 15, 2010, 23:18:54 μμ »
Ξέχασα να βάλω περιγραφή για τις φωτογραφίες... τώρα είναι εντάξει  :roll:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!