Μετά από πολυήμερη απουσία μου, λόγω φιλοξενίας και διαφόρων υποχρεώσεων που με κράτησαν μακριά από τον υπολογιστή μου, επανήλθα για να συστηθώ στα μέλη του travelchat και να δώσω μερικά στοιχεία για τον εαυτό μου.
Γεννήθηκα τυχαίως στις Σέρρες το 1936 αλλά η καταγωγή μου είναι από τη Θράκη, (Σουφλί και Αλεξανδρούπολη). Έζησα και μεγάλωσα, λόγω κατοχής, στην Βέροια. Το 1956 ήρθα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου και παρέμεινα. Σήμερα κατοικώ στους Αγίους Αναργύρους. Είμαι παντρεμένος
και η σύζυγός μου είναι εκπαιδευτικός εν ενεργεία. Ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας αλλά εδώ και μερικά χρόνια είμαι συνταξιούχος. Τα ταξίδια μου αρέσουν πολύ, ιδίως αυτά με το αυτοκίνητο και τα πραγματοποιώ όποτε υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα έχω στο αίμα μου, αφού γεννήθηκα κατά τη διάρκεια πρωτομαγιάτικης εκδρομής.
Την Ελλάδα δεν ξέρω κι’ εγώ πόσα χέρια την έχω περάσει, αφού ταξίδευα με τους γονείς μου από μικρός και μετά τις σπουδές μου και το στρατιωτικό συνέχισα και συνεχίζω τις εκδρομές και τα ταξίδια με την σύζυγό μου ή και με καλούς φίλους. Άλλωστε ο σπουδαιότερος λόγος που έγινα μέλος ταξιδιωτικών site, είναι για να μπορώ από τις διάφορες περιγραφές και συζητήσεις, να ανακαλύπτω μέρη και περιοχές που αξίζουν να επισπευτώ. (Στο site αυτό γράφτηκα μόλις έμαθα για την ενεργό συμμετοχή του dk, τα γραφόμενα του οποίου παρακολουθούσα ανελλιπώς σε κάποιο άλλο forum).
Στο εξωτερικό τα πρώτα μου ταξίδια τα έκανα μόνος μου με τρένο, στο Μόναχο και στο Ανόβερο το 1970 και το 1972. Από το 1975 και μέχρι σήμερα ταξιδεύω κατά κανόνα με αυτοκίνητο ΙΧ και έχω γυρίσει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, πολλές από τις οποίες για περισσότερες από δύο και τρείς φορές.
Οι χώρες στην Δ.Ευρώπη που δεν έχω πάει και θέλω να πάω, για τις οποίες αναζητώ και συγκεντρώνω πληροφορίες, είναι η Νορβηγία, και η Σουηδία, στις οποίες καλώς εχόντων των πραγμάτων ελπίζω να πάω του χρόνου το καλοκαίρι, ανεβαίνοντας από την πρώτη και κατεβαίνοντας από τη δεύτερη. Δεν έχω πάει επίσης στη Λιθουανία και στη Λετονία, τις οποίες όμως περιλαμβάνω σε ένα ταξίδι που ονειρεύομαι να κάνω αν βρεθεί και ακολουθήσει και κάποιος φίλος εξίσου τρελός, που θα περιλαμβάνει Οδησσό, Κίεβο, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και επιστροφή από τις παραπάνω δύο μέσω Εσθονίας. Ελπίζω να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να μπορέσω, θεού θέλοντος, να το πραγματοποιήσω.
Σε χώρες εκτός Ευρώπης έχω πάει μόνο στην Αίγυπτο, μέχρι το Ασουάν και έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Τουρκία. Ο λόγος που δεν έχω πάει σε άλλες χώρες είναι βασικά γιατί θα έπρεπε να πάω με κάποιο πρακτορείο, αλλά επειδή είχα άσχημες εμπειρίες από τρία οργανωμένα ταξίδια που έκανα με πρακτορεία, (από την απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών συνταξιδιωτών ή και από την ασχετοσύνη των αρχηγών), δεν το επαναλαμβάνω. [Εξαιρώ, για όσους το ξέρουν, μερικά ταξίδια που οργάνωσε σαν μεγάλη παρέα ο φίλος Dimosf και ένα που ήμασταν οκτώ συνολικά φίλοι και φίλες, στα οποία η συμμετοχή των πρακτορείων περιοριζότανε μόνο στην προμήθεια των εισιτηρίων, στο κλείσιμο των ξενοδοχείων, στη διάθεση αυτοκινήτου και σε μερικά στην ύπαρξη ξεναγού].
Όπως έχω αναφέρει παραπάνω, εγώ προτιμώ να ταξιδεύω με το ιδιωτικό μουαυτοκίνητο, όπου φυσικά αυτό είναι δυνατό, γιατί θέλω να μπορούμε με την παρέα μας να διαμορφώνουμε τις λεπτομέρειες του δρομολογίου μας και τον χρόνο παραμονής μας σε κάθε μέρος, σύμφωνα με τις τοπικές πληροφορίες και τις συνθήκες που θα συναντήσουμε. Ακόμα και ξενοδοχεία δεν κλείνω, γιατί δεν θέλω να έχω καμία απολύτως χρονική δέσμευση.
Αυτά για μένα, καλώς σας βρήκα και ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και να ανταλλάσουμε χρήσιμες πληροφορίες για αυτά που μας ενδιαφέρουν.
Τελειώνοντας εύχομαι σε όλα τα μέλη άριστη υγεία και πολλά καλά ταξίδια με ευχάριστη παρέα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Υ.Γ. 1. Επειδή ακόμα δεν έχω εξοικειωθεί με το site, έγραψα αυτό το κείμενο υπακούοντας στην υπόδειξη του αρχηγού «Τα νέα μέλη να γράφουν για τον εαυτό τους και για τα ταξίδια τους» και το ενέταξα στο θέμα που μου άνοιξε ο dk, γιατί εδώ που τα λέμε δεν ήξερα και που αλλού θα έπρεπε να το εντάξω.
Υ.Γ. 2. Με την ευκαιρία πολύ θα ήθελα να μάθω αν στα μέλη υπάρχει και κάποιος άλλος νέος της ηλικίας μου, γιατί μεταξύ μας, πολλές φορές αισθάνομαι άσχημα και κυρίως σε οργανωμένες συγκεντρώσεις και εκδρομές μελών.