Eιχα ετοιμασει ενα οδικο προγραμμα για το καλοκαιρι που μας περασε...αλλα τελικα με κερδισε το Μαροκο!!
Ισως το πραγματοποιησω το ερχομενο καλοκαιρι με φιλικο μου ζευγαρι(ενα αυτοκινητο,δυο οδηγοι)...δεν ξερω ακομη.
Πληροφοριακα σου λεω πως ξεκινωντας απο Αθηνα θα περνουσα απο(με σειρα επισκεψης)...
Σοφια(Βουλγαρια)-Βουκουρεστι(Ρουμανια)-Κισιναου(Μολδαβια)-Οδησσο,Κιεβο(Ουκρανια)-Μινσκ(Λευκορωσια)-Βιλνιους(Λιθουανια)-Ριγα(Λετονια)-Ταλιν(Εσθονια)-Ελσινκι,Τουρκου(Φινλανδια)- Στοκχολμη(Σουηδια)Οσλο(Νορβηγια)-Γκετεμποργκ(Σουηδια)-Κοπεγχαγη(Δανια)-Ροστοκ,Βερολινο,Νυρεμβεργη,Μοναχο(Γερμανια)-Βενετια(Ιταλια)-Πατρα,Αθηνα.
Χωρις κλεισιμο ξενοδοχειων για να εχω ελευθερια κινησεων και να μενω οπου θελω και οσο θελω...υπολογισα πως χρειαζομαι καμια 20αρια μερες...κανοντας 7500 χλμ...και ενα γρηγορο κοστολογιο περιπου 3500 ευρω ανα ζευγαρι (Ξενοδοχεια,καυσιμα,διοδια,καραβια,φαγητο,souvenirs).
Δημήτρη πολύ ωραίο το πρόγραμμα που έκανες, αλλά νομίζω ότι οι είκοσι μέρες μάλλον δεν θα είναι αρκετές. Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, που δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί, θα είναι κρίμα να μην έχεις τον χρόνο να δεις όλα τα αξιοθέατα. Κατά ένα μεγάλο τμήμα είναι παρόμοιο με αυτό που σκέπτομαι, μόνο που εγώ το έσπασα σε δύο, (η Νορβηγία και η Σουηδία αποτελούν άλλο ταξίδι) και περιλαμβάνω στο ένα και την Μόσχα και την Αγ. Πετρούπολη. Εύχομαι να το πραγματοποιήσεις και όποιος από τους δύο μας το κάνει πρώτος, θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες στον άλλο, αλλά που το ξέρεις μπορεί και να συναντηθούμε.