Αποστολέας Θέμα: Σίφνος...το καμάρι των Κυκλάδων  (Αναγνώστηκε 2349 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Σίφνος...το καμάρι των Κυκλάδων
« στις: Αύγουστος 30, 2009, 15:12:52 μμ »
Κάτασπρα σπίτια με παραδοσιακές πήλινες καμινάδες και μικρά εκκλησάκια με μπλε θόλους, χτισμένα σε πράσινους λόφους που οδηγούν σε αμμώδεις παραλίες. Αυτή είναι η Σίφνος, το καμάρι των Κυκλάδων.

Το μόνο που δεν πρέπει να περιμένεις στη Σίφνο είναι το πράσινο. Το «ορεινό» κυκλαδίτικο νησί όμως διαθέτει απλόχερα τη μοναδική ομορφιά της πέτρας, του χώματος, του γαλάζιου και του λευκού όπως μόνο το χέρι ενός ζωγράφου θα μπορούσε να καταγράψει.

Η πρωτεύουσα από το 1836 είναι η Απολλωνία, η οποία επίσης ονομάζεται και Σταυρί και απλώνεται αμφιθεατρικά κατά μήκος τριών λόφων στο κέντρο της Σίφνου, ενώ δυτικά βρίσκεται και το λιμάνι, οι Καμάρες.  Βόρεια της Απολλωνίας βρίσκεται ο Αρτεμώνας ένα στολίδι στη Σίφνο, με αρχοντικά νεοκλασικού ρυθμού, με κήπους και λουλουδιασμένες αυλές.  Άλλα πανέμορφα παραθαλάσσια θέρετρα είναι ο Πλατύς Γιαλός,  ο Φάρος, η Χρυσοπηγή, το Βαθύ, το Κάστρο και η Χερρόνησος.

Η Σίφνος είναι η γενέτειρα του μεγάλου μάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ, και έχει γευστικότατη κουζίνα με παραδοσιακά εδέσματα! Το νησί δεν είναι γνωστό μόνο για τις φυσικές τους ομορφιές, αλλά και για την διάσημη σε όλο τον κόσμο αγγειοπλαστική του τέχνη!

Μπορεί να μη την έχω επισκεφτεί από κοντά...την έζησα όμως μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες της Sonja's...της Σέρβας φίλης μου που διαμένει στη Jerusalem του Israel...και που είχα την τύχη να φιλοξενήσω πριν μερικές μέρες σπίτι μου!!

Οι φωτογραφίες είναι δώρο της Sonja's...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 29, 2009, 08:21:55 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σίφνος...το καμάρι των Κυκλάδων
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 30, 2009, 21:30:56 μμ »
Απο περιγραφές φίλων πού έχουν κάνει διακοπές, πρόκειται για πολυ όμορφο νησί... :good:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 15:27:46 μμ »
Κι εγω δεν εχω παει αλλα ακουσα απο τη Sonja τα καλυτερα...μεχρι που σκεφτεται να εγκατασταθει στο νησι μονιμα. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος PASTA

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 17:16:53 μμ »
ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ ΤΟ '89 ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΗΣΙ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 18:22:35 μμ »
Πρεπει να ειναι πανεμορφο νησι...η Sonja μας ειπε τα καλυτερα!!