Αποστολέας Θέμα: Iason tours...ταξίδι στην Τουρκία  (Αναγνώστηκε 472 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Iason tours...ταξίδι στην Τουρκία
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 17, 2009, 20:29:13 μμ »
Τελικα εσυ φιλε μου δεν πηγες ταξιδι...αλλα σε ιατρικο συνεδριο!! :pardon:
Ευχομαι περαστικα στη συζυγο σου και να μην σταθει αυτο εμποδιο για τα επομενα ταξιδια σας. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 17, 2009, 20:40:34 μμ »
Ευχαριστω να σαι καλα!Απλως θα κανω ,πρωτα ο θεος,πολλη Ευρωποθεραπεια,στο μελλον!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 18, 2009, 10:28:37 πμ »
Δυστυχώς η τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι που το παθαίνουν αρκετοί άνθρωποι. Γι' αυτό και σε πολλές χώρες οι ξεναγοί σε προειδοποιούν να μην φας ωμές τροφές (π.χ. λαχανικά) και να μην πιεις νερό.
Σε αυτή την περίπτωση ο/η αρχηγός πρέπει να σε βοηθήσει και να σε καθησυχάσει (και φυσικά να μιλάει αγγλικά ή την τοπική γλώσσα  :diablo:)
Το είχα πάθει κι εγώ κάποτε σε ταξίδι ... είχα όμως μαζί μου χάπια για το στομάχι και σε μερικές ώρες ήμουν μια χαρά.
Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν χάλασαν οι διακοπές μου.
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου με το πρακτορείο και τους υπεύθυνους. Μέχρι να πάρουν τα χρήματα είναι όλα μέλι γάλα ... μετά δεν τους νοιάζει τίποτα.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 18, 2009, 11:53:30 πμ »
Πηρα τηλ στον ΕΟΤ (στο ΙΝΚΑ δεν απαντουσε κανεις λογω θερινων διακοπων).Ουσιαστικα μου ειπαν οτι το προεδρικο διαταγμα για αστικη ευθυνη ειναι ασαφες.Πολυ γενικο και δε λεει για ιατρικα.Το μονο που θα μπορουσα να κανω ειναι να το παμε  δικαστικα και επωνυμα ολοι οι θιγμενοι ως προς τις κακες παροχες του πρακτορειου αλλα κατι τετοιο τραβαει σε μακρος.Απο οτι καταλαβα ο ΕΟΤ δεν μπορει να τους ελεγξει ουσιαστικα γιαυτο και γινονται αυτα που γινονται.Χρειαζονται ολες οι αποδειξεις και μαρτυρες.Που να βρεθουν και πως να πειστουν να μπλεξουν με δικηγορους για μια πιθανη αποζημιωση μετα απο χρονια...

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 18, 2009, 14:45:10 μμ »
Δυστυχώς η τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι που το παθαίνουν αρκετοί άνθρωποι. Γι' αυτό και σε πολλές χώρες οι ξεναγοί σε προειδοποιούν να μην φας ωμές τροφές (π.χ. λαχανικά) και να μην πιεις νερό.

Μια που το λες,πιστευω ολα τα παθαμε απο παρτιδες κοτοπουλου,που μας σερβιραν στην ημιδιατροφη που ειχαμε πληρωσει.Νερο,φυσικα,εμφιαλωμενο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 18, 2009, 15:21:34 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος Menia21

• Newbie
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 19, 2009, 02:18:20 πμ »
Μα το κοτόπουλο πώς ήταν μαγειρεμένο? Φαντάζομαι ότι δεν το φάγατε ωμό! :dizzy: Ρωτάω αυτή τη χαζή ερώτηση γιατί υποτίθεται λένε ότι άμα κάτι είναι καλά μαγειρεμένο δεν παθαίνεις τίποτα...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 19, 2009, 13:12:31 μμ »

Ρωτάω αυτή τη χαζή ερώτηση γιατί υποτίθεται λένε ότι άμα κάτι είναι καλά μαγειρεμένο δεν παθαίνεις τίποτα...

Αν ομως δεν εχει ψηθει καλα...μεχρι σαλμονελα μπορει να σου προκαλεσει!!
Κοιτα παρακατω πως μπορουμε να προφυλαχτουμε...

Παράθεση

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται ορισμένες προσωπικές προφυλάξεις για την πρόληψη των λοιμώξεων με Σαλμονέλα:

Μη τρωτε ωμά ή όχι καλά ψημένα αυγά, κρέας ή κοτόπουλο. Το ωμό αυγό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σκευάσματα (σάλτσες, μαγιονέζες, κλπ) και αυτός που τα τρωει να μη το καταλαβαίνει.

Τα κρέατα και το κοτόπουλο, τα χάμπουργκερ πρέπει να ψήνονται καλά και να μην είναι ροζ ή κόκκινα στο κέντρο.

Το γάλα πρέπει να παστεριώνεται πριν την κατανάλωση όπως επίσης και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όλα τα προϊόντα, τα λαχανικά, τα φρούτα πρέπει να πλένονται καλά πριν από την κατανάλωση.

Τα ωμά φαγώσιμα πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με τα ψημένα για να μην επιμολύνονται.

Τα χέρια πρέπει να πλένονται πάντοτε καλά, όπως επίσης και όλα τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία ιδιαίτερα μετά από την επαφή τους με ωμά προϊόντα.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από Σαλμονέλα δεν πρέπει να προετοιμάζουν και να μαγειρεύουν φαγητό για άλλους μέχρι που να καταστεί σαφές ότι δεν είναι πλέον φορείς του μικροβίου.

Πρέπει να πλένονται καλά τα χέρια μετά από επαφή με τα ζώα. Ιδιαίτερα τα χέρια πρέπει να πλένονται μετά από επαφή με χελώνες ή άλλα ερπετά.

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 19, 2009, 22:41:33 μμ »
Ευχομαι περαστικα και να μην σας επηρεαζουν αρνητικα τετοια γεγονοτα. :smile_:

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 19, 2009, 22:46:02 μμ »
Μα το κοτόπουλο πώς ήταν μαγειρεμένο? Φαντάζομαι ότι δεν το φάγατε ωμό! :dizzy: Ρωτάω αυτή τη χαζή ερώτηση γιατί υποτίθεται λένε ότι άμα κάτι είναι καλά μαγειρεμένο δεν παθαίνεις τίποτα...

Εγω παντως τα εφαγα ολα και δεν επαθα τιποτα!Μονο το καζαν ντιπι δεν μποροουσα να χωνεψω!Αλλα η ιστορια εγραψε οτι οι μισοι ειχαν προβληματα.Αλλα δεν εστιαζουμε σε αυτο,μπορει να συμβει κι αλλου.Εστιαζουμε στην ανυπαρκτη οργανωση του πρακτορειου,τις πολυ κακες παροχες και τις κουβεντες τυπου ''εμας δεν μας κλεινετε,40 χρονια γραφειο''!Οταν ακουω για την πολυτελεια σπου ειχαν αλλοι, πεχοντας δωσει τα ιδια λεφτα,με αλλο ,σωστο, γραφειο,εκνευριζομαι.

Αποσυνδεδεμένος Menia21

• Newbie
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 27, 2009, 01:01:24 πμ »
Σίγουρα η συμπεριφορά τους δεν έδειχνε σωστούς και ευσυνείδητους επαγγελματίες. Κρατήστε τα καλά του ταξιδιού στο μυαλό σας και στο επόμενο οργανωμένο ταξίδι σας εύχομαι να μην έχετε παρατράγουδα!