Αποστολέας Θέμα: Καλοκαίρι στη Σουηδία?  (Αναγνώστηκε 3332 φορές)

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Καλοκαίρι στη Σουηδία?
« στις: Ιούνιος 08, 2009, 11:54:39 πμ »
Κανεις που εχει παει καλοκαιρι Στοκχολμη και γενικοτερα Σουηδια?
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Καλοκαίρι στη Σουηδία?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 08, 2009, 13:07:44 μμ »
Επειδη μου λειπει η Σουηδια και γενικοτερα η Σκανδιναβια απο τον ταξιδιωτικο μου χαρτη...επιστρατευσα ενα αρθρο που διαβασα πριν μερικες μερες...της κυριας Λένιας Ποταμίτη...στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης 2 Ιουνίου 2009.

Καλοκαίρι στη Σουηδία

«Σίγουρα δεν είναι ο πιο «καλοκαιρινός» προορισμός, αφού δεν καλύπτει το τρίπτυχο παραλία-αντηλιακό-καφές.
Η Σουηδία, όμως, είναι χώρα με εξαιρετικά τοπία, εκπληκτικά οικιστικά σύνολα και ευγενέστατους ανθρώπους. Το αεροπορικό εισιτήριο για Στοκχόλμη στοίχισε λιγότερο από αυτό που πλήρωσα για να πάω στην Κω. Με 220 ευρώ εξασφάλισα πτήση με την αξιόπιστη SAS. Κλείσαμε δίκλινο δωμάτιο στο κέντρο της πόλης με μόλις 30 ευρώ την ημέρα, μια ανάσα από τα αξιοθέατα.

Οι βόλτες στο ιστορικό κέντρο, τα παιχνίδια στα πάρκα και οι εξορμήσεις στις γύρω περιοχές μάς αποζημίωσαν: δεν μετανιώσαμε καθόλου που επιλέξαμε να περάσουμε το καλοκαίρι μακριά από τις ελληνικές παραλίες, όπου η είσοδος κοστίζει μια περιουσία, ο καφές δεν πίνεται, ενώ το στριμωξίδι είναι το "αναγκαίο κακό". Κοντά στη Στοκχόλμη υπάρχουν παραλίες στις οποίες κανένας δεν διανοείται να βάλει κεφαλικό φόρο στην είσοδο.

Δεν απογοητευτήκαμε, ως καλοφαγάδες Ελληνες, ούτε στο θέμα του φαγητού: οι τιμές ήταν τιμές ταβέρνας, ενώ ο καφές ήταν πάμφθηνος. Επίσης, μας εντυπωσίασαν οι συγκοινωνίες: τα τρένα είναι φθηνά, αξιόπιστα και ταχύτατα. Μια απόσταση 200 km καλύπτεται σε 2 ώρες το πολύ, με λιγότερο από 5 ευρώ . Σε πόλεις έξω από τη Στοκχόλμη υπάρχουν αναρίθμητα και όμορφα μέρη για να δει κανείς, μέρη που φιλοξενούν απομεινάρια των Κελτών και των Βίκινγκς, που δεν ήταν, φυσικά, καθόλου βάρβαροι».

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 08, 2009, 18:07:24 μμ »
Επειδη μου λειπει η Σουηδια και γενικοτερα η Σκανδιναβια απο τον ταξιδιωτικο μου χαρτη...επιστρατευσα ενα αρθρο που διαβασα πριν μερικες μερες...της κυριας Λένιας Ποταμίτη...στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης 2 Ιουνίου 2009.

Καλοκαίρι στη Σουηδία

«Σίγουρα δεν είναι ο πιο «καλοκαιρινός» προορισμός, αφού δεν καλύπτει το τρίπτυχο παραλία-αντηλιακό-καφές.
Η Σουηδία, όμως, είναι χώρα με εξαιρετικά τοπία, εκπληκτικά οικιστικά σύνολα και ευγενέστατους ανθρώπους. Το αεροπορικό εισιτήριο για Στοκχόλμη στοίχισε λιγότερο από αυτό που πλήρωσα για να πάω στην Κω. Με 220 ευρώ εξασφάλισα πτήση με την αξιόπιστη SAS. Κλείσαμε δίκλινο δωμάτιο στο κέντρο της πόλης με μόλις 30 ευρώ την ημέρα, μια ανάσα από τα αξιοθέατα.

Δεν απογοητευτήκαμε, ως καλοφαγάδες Ελληνες, ούτε στο θέμα του φαγητού: οι τιμές ήταν τιμές ταβέρνας, ενώ ο καφές ήταν πάμφθηνος.

Καλα,για το φαγητο,εχω ακουσει ακριβως το αντιθετο,οτι ειναι πανακριβο.Το μικρο μπουκαλι νερο κανει 5 ευρω.Παντως ειναι στα σχεδια μου καποια στιγμη.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 08, 2009, 18:55:48 μμ »

Καλα,για το φαγητο,εχω ακουσει ακριβως το αντιθετο,οτι ειναι πανακριβο.Το μικρο μπουκαλι νερο κανει 5 ευρω.Παντως ειναι στα σχεδια μου καποια στιγμη.

Πιστευω πως αυτος που στο ειπε ηταν υπερβολικος!! :wacko:

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 08, 2009, 21:45:32 μμ »
Εχω φιλο που πηγε περισυ το καλοκαιρι ατομικα και μου το ειπε.
Επισης,καποιος αλλος ειπε,
''Το καλοκαίρι έχει και πολλές ώρες ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες είνια μια χαρά, τα πάρκα γεμάτα με κόσμο (και καλλονές Σουηδέζες, φαντάζομαι πως δε σε αφορά αλλά το θέαμα είναι απίστευτο), από νυχτερινή ζωή έχει πράγμα μπόλικο, αν είχε και αρχαία θα ήταν τέλεια. Η αρχιτεκτονική είναι πολύ εντυπωσιακή, η ρυμοτομία ακόμη περισσότερο (τι πράσινο!), οι εκκλησίες πολύ διαφορετικές στη Σκανδιναβία από την υπόλοιπη Ευρώπη και γενικώς είναι κάτι που αξίζει, ειδικά το καλοκαίρι. Δυστυχώς, είναι λίγο ακριβούτσικα, τα πάντα''.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 08, 2009, 21:57:10 μμ »
Απο αυτα που εχω δει και διαβασει...ετσι ειναι...αλλα 5 ευρω το μικρο μπουκαλι νερο...μου φαινεται υπερβολη...δεν ξερεις ομως καμια φορα...μπορει να ειναι κι ετσι!!

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 08, 2009, 22:40:56 μμ »
Ας ειχαμε τους μισθους των Σουηδων και ας ηταν και 10 ευρω!Παντως,γιατι να κοστιζει τοσο το νερο,σε  χωρες με τοσα νερα?Ειδος πολυτελειας ειναι?Ποτε μου δεν το καταλαβα.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 09, 2009, 05:03:36 πμ »
Παντως ακομη δεν μπορω να το πιστεψω...μηπως προκειται για μπουκαλι νερο τυπου evian, vittel ή perrier...μονο αυτα θα μπορουσαν να ειναι τοσο ακριβα!!

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 09, 2009, 08:37:53 πμ »
Τι να σου πω ετσι ειπε.Μπορει και να ειναι μαρκας!Παντως και παλι δεν δικαιολογειται.Μια δοκιμη θα μας πεισει, :laugh: