Αποστολέας Θέμα: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα  (Αναγνώστηκε 11804 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 22:58:17 μμ »
Kι εγω το απεκτησα Δημητρα, χωρις να παρεβρεθω (επαγγελματικοι λογοι) και μαλιστα με ονομαστικη αφιερωση!!! :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 23:10:36 μμ »
Το ξέρω φίλε μου, ήμουν μπροστά στην υπογραφή του βιβλίου  :yahoo:

Αποσυνδεδεμένος Ntina

• Hero Member
  • καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 12:26:53 μμ »
Καταπληκτικός!!!!
Ανθρώπινος  και φιλικός με όλους, από τους πιο διάσημους μέχρι τους απλούς αναγνώστες του,διάκριση καμία.
Χάρηκα πολύ που τον γνώρισα την επομένη θα είμαι και πάλι εκεί.
Του εύχομαι να μείνει ,ακριβώς όπως  είναι.    Άνθρωπος. :smile:
καλά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 17:22:24 μμ »
Εγω θελω να ζητησω συγνωμη απο το Δημητρη που δε μπορεσα να παρεβρεθω. :pardon:
Ηταν ομως εκει οι αντιπροσωποι μου...που τις ευχαριστω(και τις δυο) για την ενημερωση που μου εκαναν αλλα και για το βιβλιο που μου δωρησαν και μαλιστα ενυπογραφο!!! :good:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 20:56:21 μμ »
Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Παρούση

Ξυπνούν τα όνειρα και γίνονται ταξίδι. Έτσι, κάποια ανύποπτη στιγμή παίρνεις το σακίδιό σου και ξεκινάς για το γύρο του κόσμου. Πρώτη στάση στο "λεωφορείο" της περιπλάνησης, η Κούβα. Κάπως έτσι ήταν για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παρούση η αρχή της περιπέτειας που έγινε βιβλίο. Το πρώτο της σειράς "Πάρε ένα σάκο κι έλα..." που φέρει τον τίτλο "Κούβα" . "Μια χώρα όπου ο χρόνος μπερδεύει το παρόν με το παρελθόν χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του μέλλοντος", όπως λέει ο συγγραφέας του.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, από τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο σε θέματα αποδήμου ελληνισμού Θεόδωρο Κασσίμη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Δημήτρη Μεσσίνη, τον πρόεδρο και τον α' αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο και Δημήτρη Τσαλαπάτη, αντίστοιχα.

Αναφορές στο βιβλίο και τον συγγραφέα, προβολή μικρών ταινιών από την κάμερά του συνέθεσαν μία ξεχωριστή βραδιά για εκείνους που θέλησαν να μοιραστούν το ταξίδι αυτό μαζί του και να γνωρίσουν μέσα από τις εικόνες και τις μαρτυρίες έναν τόπο και τους ανθρώπους του, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και "δικοί" μας άνθρωποι, Ελληνες που κρατούν γαντζωμένη επάνω τους με πάθος την καταγωγή τους.

Το βιβλίο είναι μία αυθόρμητη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του Φιντέλ Κάστρο. Ένα βιβλίο που "εντυπωσιάζει τόσο από τη δομή όσο και από τον τρόπο γραφής γιατί ο Δημήτρης, μολονότι πολύ ανθρώπινος, δεν παρασύρεται από το συναίσθημα", είπε ο κ. Κασσίμης επισημαίνοντας ότι ο συγγραφέας, μαζί με το πάθος του που κατάφερε να το κάνει έργο και δουλειά, είναι και πολύ καλός δημοσιογράφος, ενώ τον ευχαρίστησε γι' αυτό που προσέφερε στην ελληνική ομογένεια στην Κούβα.

Το όλο εγχείρημα συνδυάζει τον παλιό με τον σύγχρονο τρόπο ενημέρωσης. Κείμενα και αμεσότητα του Ιντερνετ κάνουν τις ιστορίες να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο. Για τα ελληνικά δεδομένα είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τέτοια προσπάθεια, μία προσπάθεια στην οποία πίστεψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και στήριξε τον Δημήτρη Παρούση από τα πρώτα του βήματα στην αναζήτηση των "χαμένων" Ελλήνων ανά τον κόσμο, όπως έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Ταμπακόπουλος.

Η προσφορά του Δημήτρη είναι μεγάλη, επιτελεί εθνικό και κοινωνικό έργο με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Σόμπολος, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον δημοσιογράφο αλλά και άνθρωπο Δημήτρη Παρούση, καθώς και την ευχή του να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο αυτό.

Είναι ένα βιβλίο που ρουφιέται, μια δουλειά σε βάθος που καθιστά πολύ αξιόλογη την προσπάθεια του Δημήτρη, είπε ο κ. Μεσσίνης, ενώ ο κ. Τσαλαπάτης τόνισε ότι ο συγγραφέας έκανε κάτι που θα το ζήλευαν πολλοί και το έκανε μόνος του, ξεκινώντας από την αφετηρία ενός ονείρου και αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δυσκολίες και κινδύνους.

'Εχω μάθει να είμαι χορηγός της ζωής και του εαυτού μου, είπε ο Δημήτρης Παρούσης, παρουσιάζοντας μέσα από τις εικόνες στιγμές της εμπειρίας του. Μιας περιπέτειας που κάλεσε όλους να μοιραστούν μαζί του και έχοντας σαν εργαλείο το βιβλίο αυτό να πάρουν και αυτοί τον σάκο τους και να ταξιδέψουν.

πηγη Omogeneia.ana-mpa.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 10, 2009, 21:29:25 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 25, 2008, 22:55:57 μμ »
Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου

Το βιβλίο του Δημήτρη «Πάρε ένα σάκο κι έλα» που είναι αφιερωμένο στην Κούβα.
Το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην παρουσίαση και ανάμεσα τους οι δικιές μας Ντίνα και Δήμητρα (κορίτσια σας εντόπισα). :laugh:

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 28, 2010, 23:23:55 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 01:11:48 πμ »
Δε το πιστέυω!!!!!!!!
Είχες βάλει κατασκόπους???? Ποιος είναι ο παπαράτσι???

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 06:36:09 πμ »
Αφου σας ειχα πει να γυροφερνετε διπλα στο Δημητρη για να σας βλεπουν οι καμερες, εσεις καταφερατε να ειστε μονο σε μια φωτογραφια. :laugh:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 21, 2008, 19:33:39 μμ »
Μπηκα λιγο στη σελιδα του και διαβασα αυτο... ''Είμαι ακόμα εδώ. Σιωπηλά υπομένω, κι όσο αντέξω. . . ''

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 05, 2009, 04:55:59 πμ »
Aυτο το μηνυμα ελαβα απο τον Δημητρη...

Το ταξιδι συνεχίζεται...
Από τον Μάρτιο είμαι στη Χιλή και για τους επόμενους μήνες θα περιπλανιώμαστε στη Λατινική Αμερική.

Καλο ταξιδι φιλε...