Αποστολέας Θέμα: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα  (Αναγνώστηκε 11793 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 05, 2009, 09:46:42 πμ »
Ανυπομονώ να διαβάσω τις νέες περιπέτειες του φίλου Δημήτρη....Καλό ταξιδι και απο μένα!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 09, 2009, 19:23:01 μμ »
Που βρισκεται ο Δημητρης τωρα?

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

(Η περιπλάνησή στον Παναμά δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. . .)

Σήμερα θα πάμε στην πόλη Colon. Μια πόλη φάντασμα πια. Λένε ότι είναι επικίνδυνα να κυκλοφορείς εκεί ακόμη και τη μέρα. Και έτσι μου φάνηκε ότι είναι. . .

Το ταξίδι συνεχίζεται,
πάρε ένα σάκο κι έλα. . .

Περισσοτερα στη σελιδα του Δημητρη www.godimitris.gr

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 24, 2009, 19:34:12 μμ »

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Το πλάνο της επιστροφής μου από τον Παναμά για την Ελλάδα τελικά δε χαράχτηκε με τη λύση του αεροπλάνου. Ένα εισιτήριο one way για Αθήνα κάνει κάπου 1.200 δολάρια.

Κάθισα στον υπολογιστή μου και με την βοήθεια του ίντερνετ χάραξα μια νέα πορεία.

Βρήκα εισιτήριο one way από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μποκοτά, μόλις με 270 δολάρια. Η εταιρεία είναι η Air Comet. Από εκεί θα βρισκόμουν στη Μαδρίτη. Από Μαδρίτη με λεωφορείο θα κατευθυνόμουν στη Βαρκελώνη. Η τιμή 35 ευρώ. Στη Βαρκελώνη θα συναντούσα την πιο στενή μου συνεργάτιδα, την Πηνελόπη. (Χωρίς την Πηνελόπη δεν ξέρω αν θα υπήρχε το godimitris)

Από τη Βαρκελώνη έκλεισα με 25 ευρώ πτήση για το Αμστερνταμ.

... συνεχίζεται

Περισσοτερα στη σελιδα του Δημητρη www.godimitris.gr

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 04, 2009, 09:10:45 πμ »

Νότια Χιλή, Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Αποφάσισα να κατέβω μέχρι τους παγετώνες της Παταγονίας στη νότια Χιλή, ένα μέρος όπου ο χειμώνας έχει φτάσει εδώ και ένα μήνα, αλλά οι φωτογραφίες από τα τοπία θα είναι μοναδικές, αποκλειστικές θα έλεγα.

Επειδή θα είμαι χαμένος στους παγετώνες δεν θα έχω ίντερνετ για πέντε μέρες. Αρα μην ανησυχήσετε, απλά θα είμαι συντροφιά με μερικούς ξεχασμένους πιγκουΐνους διασχίζοντας τα παγωμένα νερά των φιόρδς της νότιας Χιλής και νομίζω ότι θα δω περισσότερους από 20 παγετώνες.

συνεχεια εδω: http://www.godimitris.gr/view.php?artid=1608

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 21, 2009, 23:49:06 μμ »

Χιλή, Puerto Natales, Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Είναι όμορφη η αίσθηση να περπατάς σε δρόμους, κάπου στην άκρη της Γης και να έχεις παρελθόν. Τρία χρόνια πριν ήμουν εδώ και θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια του χωριού. Σα στο σπίτι μου.
Εχω την εντύπωση ότι στην επόμενη γωνία θα συναντήσω το πατρικό μου, αυτό που λογικά είναι καμιά 15.000 χιλιόμετρα βόρεια, στη Νέα Ορεστιάδα και θα δω τη μάνα μου να με χαιρετά.
Μια άλλη όμως μάνα με χαιρέτησε. «Δημήτρη», με φώναξε. Η χροιά της φωνής της τέτοια που δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Κι εγώ από το κρύο νόμισα ότι έχω παραισθήσεις. Νόμισα ότι κάτι πάει στραβά με την ψυχολογία μου και δεν γύρισα. «Δημήτρηηηηη», η φωνή ξανά ήχησε στα κόκκινα αφτιά μου και ο εγκέφαλος έδωσε εντολή να σταματήσω. Γύρισα και...

... συνεχίζεται  http://www.godimitris.gr/view.php?artid=1628

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 01, 2009, 20:08:59 μμ »

Χιλή, Παταγονία, 28 Ιουνίου 2009

Στις 1.186 μέρες της περιπλάνησής μου στον κόσμο, δεν είχα αρρωστήσει ούτε ώρα. Καιρός ήταν λοιπόν, και τις τελευταίες 15 μέρες ο οργανισμός μου παραδόθηκε στους ιούς. Πολλοί φοβήθηκαν ότι είχα και τη νέα γρίπη. Τελικά έπειτα από πολύ πόνο και υπομονή στέκομαι και πάλι όρθιος. Ολες αυτές τις μέρες δεν μπορούσα να κουνηθώ.

Αγναντεύω τους Παγετώνες της Χιλής, ένας κόσμος μοναδικός, δυσπρόσιτος, απόκοσμος, σαν παραμύθι, άκρως επικίνδυνος αυτή την εποχή λόγω του χειμώνα.  

Εχω ακόμη κάτι ζαλάδες, μόλις συνέλθω, ανυπομονώ να ξεδιπλώσω τούτες τις ιστορίες στο τέλος του κόσμου.

Το ταξίδι συνεχίζεται,
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2009, 21:14:45 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 01, 2009, 22:00:51 μμ »

Περού, Λίμα, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Καλημέρα σας από τη Λίμα του Περού. Στην τελευταία ιστορία μας, δηλαδή πριν τη διακοπή της ιστοσελίδας για τεχνικούς λόγους, ήμουν στο τέλος του κόσμου, στους παγετώνες της Χιλής, στην Παταγονία.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνέχισα μα ταξιδεύω και στην ουσία βρέθηκα κάπου 5.000 χιλιόμετρα βορειότερα, σχεδόν στον Ισημερινό.

Είμαι σε δίλλημα. Τι κάνω? Δημοσιεύω επί τροχάδην τις παλιές ιστορίες μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα?

Πείτε μου τι θέλετε.

Τα μηνύματα που μου στείλατε είναι περισσότερα από όσα περίμενα. Ειλικρινά πήρα πολύ ενέργεια. Εντός της εβδομάδας θα έχω απαντήσει σε όλους σας. Σας ευχαριστώ.

Είμαι καλά. Οποτε όμως το μυαλό μου θυμάται την Ελλάδα, μου ανεβαί

... συνεχίζεται εδω http://www.godimitris.gr/

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 01, 2009, 22:10:58 μμ »
Άλλος ένας υπέροχος "τρελός" που έχει βαλθεί ο τόπος του να τον φάει. Να τον εξοντώσει. Βλέπετε δεν είναι καλό παράδειγμα για την νέα γενιά οι άνθρωποι που ξεκουνάνε από τους καναπέδες τους. Στο πύρ το εξώτερο λοιπόν.
Μαζί σου φίλε μας και οτι μπορούμε ας το κάνουμε κι εμείς.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 11, 2009, 08:35:37 πμ »

Χιλή, Puerto Eden, 7 Οκτωβρίου 2009

Στην κυριολεξία στο πουθενά. Εκεί βρέθηκα. Σε ένα χωριό της Παταγονίας, δύο μέρες με πλοίο, βόρεια, από το Puerto Natales. Ο μόνος τρόπος πρόσβασης. Το Puerto Eden. Δύσκολα το βρίσκεις στο χάρτη. Το πιο απομονωμένο χωριό της Χιλής και της Παταγονίας. Χωρίς δρόμους, χωρίς έστω ένα ελικοδρόμιο. Ανάμεσα στις πανύψηλες Ανδεις και τα νερά των φιόρδ της χερσονήσου της Τελευταίας Ελπίδας όπως την ονομάζουν.

Δεν είναι πάνω από εκατόν εξήντα οι κάτοικοι του χωριού. Ζουν αποκλειστικά από τη θάλασσα. Στο λιμανάκι κάποια σαπιοκάραβα και κάπου στην άκρη του χωριού μια ναυτική βάση και κάποιες χρησιμοποιημένες τορπίλες, μάλλον από πρόσφατες ασκήσεις.

... συνεχίζεται εδω http://www.godimitris.gr/

Το ταξίδι συνεχίζεται,

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 25, 2009, 09:00:28 πμ »
Χιλή, Παταγονία, 23 Οκτωβρίου 2009

Περπατώντας πάνω σε παγετώνες δεν είναι και τόσο εύκολο. Μετά από αυτό όμως η νέα ιστοσελίδα είναι παιχνίδι. Ετσι συμβολικά στις 26 Οκτωβρίου η νέα ιστοσελίδα του godimitris θα είναι στον αέρα, με την ελπίδα ότι οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα θα αποτελεί παρελθόν για την καθημερινή μας περιπέτεια.

Πολλές αλλαγές αναμένονται. Ευτυχώς ευχάριστες. Και το κυριότερο. Από τούτη την ιστοσελίδα θα μπορείτε να δραπετεύετε από την Ελλάδα και εγώ δεν πρόκειται ποτέ πια να γκρινιάζω. Κοιτάμε μπροστά και πάμε σε μέρη μακρινά, να τα κατακτήσουμε. . .

Το ταξίδι συνεχίζεται  http://www.godimitris.gr/

Δημήτρης.