Αποστολέας Θέμα: Θεωρήσεις (Visas) για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι μόνο!!  (Αναγνώστηκε 50613 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
«Σπάει» η Δανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους συνοριακούς ελέγχους

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επαναφέρει «το συντομότερο δυνατό» τους συνοριακούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «παγώνοντας» και επίσημα την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν.

Οι έλεγχοι θα επανέλθουν στη μεθοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία. Το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν τη γιγάντια γέφυρα Όρεσουντ, που ενώνει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε της Σουηδίας.

Η Κοπεγχάγη δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν επιθυμεί να παραβιάσει τους κανονισμούς του Σένγκεν και διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να επανεισαγάγει τους ελέγχους διαβατηρίων, αλλά ενισχυμένους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορά της, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καταπολεμήσει τη διασυνοριακή εγκληματικότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας εξήγησε ότι το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκληματικότητα στη μεθόριο. Σε πολιτικό επίπεδο, η απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνία του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Venstre με το ακροδεξιό Kόμμα του Δανέζικου Λαού (DF) της Πία Κιάρσγκαρντ.

Η ανακοίνωση της Δανίας προκάλεσε την αγανάκτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους βουλευτές να ανησυχούν για μια τάση αμφισβήτησης του χώρου Σένγκεν.

«Δεν πρέπει να καταστρέψουμε το χώρο Σένγκεν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ υπογραμμίζοντας ότι «η ελευθερία της κυκλοφορίας είναι ίσως η πλευρά της ΕΕ που εκτιμούν περισσότερο οι Ευρωπαίοι».

Η κυβέρνηση της Δανίας πρέπει να φροντίσει ώστε οι αποφάσεις της «να είναι συνεπείς προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία» τόνισε ο Γ.Μπούζεκ.

Ο επικεφαλής της ομάδας των συντηρητικών Ζοζέφ Ντολ χαρακτήρισε απαράδεκτη την επαναφορά μονίμων ελέγχων στα σύνορα.

«Είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε την Ευρώπη πάνω σε εθνικούς εγωισμούς» προσθέτει σε ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφει ο αντιπρόεδρος της ομάδας του, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αν η Δανία «θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη συναίνεση στην Ευρώπη για το θέμα αυτό, δεν έχει παρά να βγει από το σύμφωνο Σένγκεν, μια περίπτωση της οποίας τα μειονεκτήματα θα αισθανθούν γρήγορα οι Δανοί πολίτες» καταλήγουν.

«Καλούμε την κυβέρνηση της Δανίας να περιμένει την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν πάρει νέα μέτρα» δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.

Εξ ονόματος των Φιλελευθέρων, ο Βέλγος Γκι Φερχοφστάτ εξέφρασε από την πλευρά του βαθιά λύπη για την απόφαση αυτή.

«Οι κίνδυνοι διατάραξης της δημόσιας τάξης δεν μπορεί να προληφθούν αποτελεσματικά με εθνικά μέτρα στα σύνορα» δήλωσε, τασσόμενος υπέρ μιας «ευρωπαϊκής προσέγγισης».

Τα μέτρα «αντιβαίνουν στο πνεύμα των συνθηκών», κατήγγειλε η Ρουμάνα φιλελεύθερη Ρενάτε Βέμπερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις Αρχές της χώρας εξηγήσεις για την απόφασή τους και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε παραβίασης της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Η απόφαση έρχεται ένα μόλις 24ωρο προτού πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πρόταση της Κομισιόν για άρση της Συνθήκης Σένγκεν, σε «εξαιρετικές περιστάσεις», πρόταση που κατατέθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα Τυνήσιων μεταναστών από την Ιταλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Αποσυνδεδεμένος evi

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3347
Καλά κάνει η Δανία. Να προστατέψει τα σύνορά της. Και να μην καταντήσει σαν εμάς!!!  :sad:

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Αύξηση χορηγηθέντων θεωρήσεων για Ελλάδα από Ουκρανία και Ρωσία
 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει ότι, από 1/1/2010 έως 30/4/2011 υπάρχει αύξηση χορηγηθέντων θεωρήσεων (visa) για την Ελλάδα από Ουκρανία σε ποσοστό  27,45% και από Ρωσία σε ποσοστό 91,95%. Το συνολικό ποσοστό αύξησης από Ρωσία και Ουκρανία ανέρχεται στο 80,34%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χορηγήθηκαν στη Μόσχα, 18.693 θεωρήσεις το 2010, 37.156 το 2011, ποσοστό αύξησης, 98,76% ενώ στο Κίεβο 4.550 θεωρήσεις το 2010, 5.799 το 2011, ποσοστό αύξησης 27,45%.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διευκόλυνση στη παροχή αδειών visa και παράλληλα, η δημιουργία κέντρων χορήγησης θεωρήσεων (visa centers) σε χώρες, όπως στη Ρωσία, έχουν μειώσει τον χρόνο αναμονής για την έκδοσή τους σε περίπου 48 ώρες. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται για την μείωση χρόνου αναμονής καθώς και τη διευκόλυνση έκδοσης visas και στις υπόλοιπες στρατηγικές αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Το 2012 η απόφαση της Ολλανδίας για την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα αποφασίσει το 2012 για τα αιτήματα ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Σένγκεν, μετά μια δοκιμαστική περίοδο και για τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ο Γκερτ Λέερς, υπουργός αρμόδιος για την Μετανάστευση.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πάρουμε μια απόφαση και θα χρειαστεί λίγος χρόνος, πριν να είμαστε έτοιμοι να αποφασίσουμε», τόνισε ο ίδιος μια ημέρα μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της ένταξης στο Σένγκεν των δύο χωρών, που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2007.

Για να ενταχθεί μια χώρα στη ζώνη Σένγκεν απαιτείται η ομόφωνη απόφαση και των 26 μελών της συνθήκης.

Τρεις χώρες της ΕΕ, η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, παραμένουν εκτός Σένγκεν, αντίθετα μέλη είναι η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

«Ζητούμε από τις νέες χώρες να ελέγχουν αποτελεσματικά τα κοινά μας σύνορα και αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Βουλγαρία και την Ρουμανία να είναι ουσιαστικές και μη αναστρέψιμες», υπογράμμισε ο ολλανδός υπουργός.

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών του Σένγκεν αναμένουν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς στις δύο αυτές χώρες.

«Θα μελετήσουμε με προσοχή την έκθεση», κατέληξε ο Λέερς, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνησή του θα χρειαστεί «λίγο χρόνο» για να λάβει την απόφασή της.

Σύμφωνα με ολλανδική πηγή, η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει ως την επόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπεται το 2012.

http://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Βίζα πολλαπλών επισκέψεων για να ενισχυθεί ο τουρισμός
 
Την βίζα πολλαπλών επισκέψεων προκρίνει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε χθες στη Μόσχα, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε σε Τουρκία και Ισραήλ. 
«Είμαι εδώ για να «σπρώξω» τη βίζα πολλαπλών επισκέψεων ώστε να μπορούν οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα να μπορούν να πάνε και σε άλλες χώρες και να επιστρέφουν στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γερουλάνος. Αναφερόμενος στο μεγάλο αγκάθι για την έλευση Ρώσων τουριστών, που αφορά στην έκδοση τουριστικής βίζας, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για τα τέσσερα visa center, που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει τους tour operators να μπορούν τα καταστήματά τους να λειτουργούν ως visa center.
Εκτός από τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, ο κ. Γερουλάνος είχε συνάντηση και με τον Ρώσο Υπουργό Τουρισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Βιτάλυ Μουτκό, με τον οποίο συμφώνησαν σε πλαίσιο ενεργειών για τη διευκόλυνση Ρώσων επενδυτών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον θαλάσσιο τουρισμό, τα λιμάνια και τις μαρίνες. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι το 2014, το έτος Ελλάδας και Ρωσίας, που συμπίπτει με τη χειμερινή Ολυμπιάδα στο Σότσι, να υπάρχουν πολιτιστικές ανταλλαγές όλο το χρόνο, σημαντική παρουσία της Ελλάδας στην ολυμπιακή χρονιά και αφιέρωμα στο ρωσικό πολιτισμό με ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι Πολιτισμών».
Τέλος συζήτησαν για το θέμα της ασφάλειας. Ο Ρώσος Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους Ρώσους και συμφωνήθηκε το πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας για την ασφάλεια των Ρώσων ταξιδιωτών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για εκποίηση των ελληνικών νησιών, ο κ. Γερουλάνος τόνισε κατηγορηματικά ότι εάν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης ελληνικών νησιών. Σχετικά με το αίτημα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και αν σκέφτεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής της κατάστασης να μην επιμείνει σε αυτό το θέμα, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα μάρμαρα ανά πάσα στιγμή. «Είναι προσβλητικό απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια κληρονομιά ένα κομμάτι του Παρθενώνα να βρίσκεται σε ένα άλλο Μουσείο» κατέληξε.

http://www.traveltimes.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Mπλόκο σε Ρουμανία-Βουλγαρία για ένταξη στη συνθήκη Σένγκεν

Η Ολλανδία επιβεβαίωσε σήμερα στις Βρυξέλλες την αντίθεσή της στην ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη συνθήκη Σένγκεν.

«Η θέση μας είναι σαφής. Δεν υποστηρίζουμε μια ένταξη αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Γκερντ Λιρς κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ και των άλλων χωρών μελών του Σένγκεν.

«Πρέπει να έχουμε τη βεβαιότητα ότι το κεκτημένο του Σένγκεν εφαρμόζεται πλήρως, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος» επέμεινε και εξήγησε: «Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε έχεις μια πόρτα εξοπλισμένη με τις οκτώ καλύτερες κλειδαριές στον κόσμο, αλλά πίσω απ' αυτή την πόρτα, έχεις κάποιον που αφήνει τους πάντες να περνούν και αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα».

http://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
«Σπάει» η Δανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους συνοριακούς ελέγχους

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επαναφέρει «το συντομότερο δυνατό» τους συνοριακούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «παγώνοντας» και επίσημα την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν.

Δανία: Τέλος στον τελωνειακό έλεγχο

Η νέα κυβέρνηση της Δανίας θα ακυρώσει τα σχέδια της προηγούμενης για την αποκατάσταση μόνιμων τελωνειακών ελέγχων και ελέγχων ασφαλείας στα σύνορα της χώρας, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με το κόμμα του Δανέζικου Λαού να τοποθετηθούν περισσότεροι τελωνειακοί υπάλληλοι στα σύνορα και να δημιουργηθούν νέα σημεία ελέγχου με στόχο να μην επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε παράνομα αγαθά, αλλά και σε εγκληματίες.

Τα μέτρα όμως αυτά ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προειδοποιήσει τη Δανία να μην παραβιάσει τους κανόνες της Συνθήκης του Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε 25 χώρες της Ευρώπης.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ, που ανέλαβε χθες Δευτέρα τα καθήκοντά της, ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τα σχέδια για την κατασκευή νέων τελωνειακών εγκαταστάσεων στα σύνορα.

«Τα σχέδια του Μαΐου του 2011 για την κατασκευή εγκαταστάσεων τελωνειακού ελέγχου στα δανέζικα σύνορα δεν θα υλοποιηθούν», όπως αναφέρεται στην πολιτική του πλατφόρμα.

http://www.imerisia.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Έναρξη λειτουργίας του ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS)

Άρχισε να λειτουργεί το σύστημα πληροφοριών για τις θεωρήσεις (VIS). Οι αιτήσεις για την έκδοση θεωρήσεων θα διεκπεραιώνονται τώρα πολύ πιο γρήγορα χάρη στη χρήση βιομετρικών στοιχείων (δακτυλικών αποτυπωμάτων και ψηφιακής απεικόνισης του προσώπου) που θα διευκολύνουν την ταυτοποίηση των κατόχων θεωρήσεων και θα αποτρέπουν την υποκλοπή ταυτότητας. Αυτό το νέο σύστημα θα επιτρέπει την ταχεία και αποτελεσματική ανταλλαγή στοιχείων για τις θεωρήσεις μικρής διάρκειας μεταξύ των χωρών του Σένγκεν. Το VIS θα ενισχύσει επίσης την ακεραιότητα του συστήματος, καθώς και την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του. Οι πρώτες προξενικές αρχές που θα συνδεθούν με το σύστημα βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Αίγυπτο, Λιβύη, Μαυριτανία, Μαρόκο και Τυνησία).

Η Επίτροπος Cecilia Malmstrom, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, δήλωσε: “Από τώρα και στο εξής, οι αλλοδαποί που επιθυμούν να επισκεφθούν την ΕΕ, θα ωφελούνται από σαφέστερους, ακριβέστερους, διαφανείς και πιο δίκαιους κανόνες για τις αιτήσεις έκδοσης θεωρήσεων. Το νέο σύστημα θα επιτρέψει επίσης να εκδίδονται θεωρήσεις και να επαληθεύονται με πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Πρόκειται για μεγάλη πρόοδο στη βελτίωση της κοινής πολιτικής θεωρήσεων της ΕΕ”.

Ένα νέο τεχνολογικά προηγμένο σύστημα

Σήμερα, εκδίδονται περίπου 13 εκατομμύρια θεωρήσεις Σένγκεν κάθε χρόνο από τις 25 χώρες του χώρου Σένγκεν, και αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στο μέλλον. Αυτός ο μεγάλος αριθμός επιβαρύνει σημαντικά το σημερινό σύστημα έκδοσης, παρακολούθησης και επαλήθευσης των θεωρήσεων. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποτρέπονται οι απάτες και οι καταχρήσεις και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορεί να καταστεί δυσχερής για εκείνους οι οποίοι νομίμως ζητούν θεώρηση μικρής διάρκειας για να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της ΕΕ.

Το νέο τεχνολογικά προηγμένο σύστημα πληροφοριών για τις θεωρήσεις (VIS) συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων με την καθιέρωση της ψηφιακής απεικόνισης του προσώπου και των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το VIS δεν θα επιταχύνει μόνο τη διεκπεραίωση των αιτήσεων θεωρήσεων, αλλά και θα καταστήσει αποτελεσματικότερους τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα και θα ενισχύσει γενικά την ασφάλεια των συνόρων.

Χάρη στο νέο σύστημα, η πραγματική ταυτότητα κατόχου θεώρησης θα επαληθεύεται απλώς με λίγα κλικ, και επομένως θα αποτρέπεται και θα καταπολεμάται η δόλια χρήση θεωρήσεων. Παράλληλα, οι αιτούντες θεώρηση θα ωφεληθούν από την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεών τους.

Οι αρχές έκδοσης θεωρήσεων σε όλα τα κράτη του Σένγκεν θα είναι σε θέση να συμβουλεύονται τα στοιχεία του VIS, για παράδειγμα, στην περίπτωση που ένας πρώην αιτών υποβάλλει αίτηση για νέα θεώρηση. Το VIS θα περιλαμβάνει όλες τις αιτήσεις θεώρησης του Σένγκεν και όλες τις επακόλουθες αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές έκδοσης θεωρήσεων. Τούτο θα επιτρέψει στους αιτούντες να λαμβάνουν νέες θεωρήσεις γρηγορότερα και ευκολότερα, δεδομένου ότι οι αρχές θα μπορούν να επαληθεύουν το καλό ιστορικό και την αξιοπιστία του αιτούντος.

Το VIS δεν θα αρχίσει να λειτουργεί αμέσως σε όλα τα προξενεία των χωρών του Σένγκεν παγκοσμίως. Αντίθετα, θα αναπτυχθεί προοδευτικά περιοχή προς περιοχή. Την περιοχή της Βόρειας Αφρικής θα ακολουθήσουν η Εγγύς Ανατολή (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος και Συρία) και οι περιοχές του Κόλπου (Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Υεμένη). Όλες οι προξενικές αρχές των κρατών του Σένγκεν παγκοσμίως πρέπει να συνδεθούν με το VIS εντός δύο ετών.

Η διαδικασία για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι απλή, ταχεία και διακριτική. Ο/η αιτών/ούσα οφείλει μόνο να τοποθετήσει τα δάκτυλά του/της στην επιφάνεια ψηφιακού σαρωτή. Εάν υποβάλει άλλες αιτήσεις εντός πέντε ετών, τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν θα λαμβάνονται εκ νέου, αλλά θα αντιγράφονται από την προηγούμενη αίτηση στο VIS. Τα δεδομένα των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα διαγράφονται μετά από 5 έτη.

Όταν ο κάτοχος θεώρησης φθάσει στα εξωτερικά σύνορα, οι συνοριοφύλακες των κρατών Σένγκεν θα επαληθεύουν την ταυτότητά του και θα ελέγχουν το γνήσιο της θεώρησης στο VIS. Τούτο θα αποτρέπει τον κίνδυνο απάτης (όπως χρήσης θεώρησης που έχει εκδοθεί για άλλο άτομο), επειδή θα επιτρέπει ταχείς και ασφαλείς βιομετρικούς ελέγχους. Παράλληλα, η διαδικασία θα είναι ταχύτερη για τους «καλή τη πίστει» αιτούντες οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών.
 
Το VIS θεσπίστηκε με την απόφαση 2004/512/EK του Συμβουλίου και τον Κανονισμό (ΕΚ) 767/2008.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Visa Centers σε Αττάλεια και Μπόντρουμ

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Visa Center στην Αττάλεια και στο Μπόντρουμ που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τουριστών στη Ρόδο και στην Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας VFS Global κα Christabel Silva, και του προέδρου του ταξιδιωτικού οργανισμού Yesil Dalyan της Τουρκίας κ. Nami Ureyen κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας Visa Center, καταρχήν στην Αττάλεια και στην συνέχεια στο Μπόντρουμ που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τουριστών στη Ρόδο, την Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Νικητιάδης, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για άμεση λειτουργία του Visa Center, καλώντας τις δυο πλευρές να συνεργαστούν και να καταλήξουν το ταχύτερο δυνατό σε οριστική συμφωνία. Η εξειδίκευση των όρων της συμφωνίας καθορίστηκε να γίνει τις προσεχείς μέρες με νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που θα γίνει στην Αγγλία.

Η λειτουργία Visa Center αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη Ρόδο και την Κω και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφτούν τους ελληνικούς προορισμούς καθώς και τούρκων τουριστών.

Σημειώνεται ότι μόνο από τη Ρωσία επισκέπτονται την Αττάλεια τρία εκατομμύρια τουρίστες όπως ανέφερε ο κ. Ureyen, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία επιθυμούν να επισκεφτούν ελληνικά νησιά.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή συνάντηση είναι συνέχεια της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο κ. Νικητιάδης κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες με τους εκπροσώπους του Visa Center.

http://thetravellernews.com/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Επιτυχημένο το πρόγραμμα επιτόπου χορήγησης βίζας από τα τουρκικά παράλια

Με επιτυχία εξελίσσεται το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης επιτόπου βίζας για επισκέπτες των Νησιών του Αιγαίου που προέρχονται από τα τουρκικά παράλια.

Θετικά είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, τα στοιχεία για τις πρώτες 60 ημέρες λειτουργίας του προγράμματος για τουριστικές επισκέψεις βραχείας διάρκειας από περιοχές των τουρκικών ακτών προς νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξή των επισκεπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 2.224 θεωρήσεις χορηγήθηκαν στο σύνολο των 5 νησιών με τις περισσότερες εξ΄ αυτών να έχουν χορηγηθεί στη Ρόδο και στη Λέσβο. Όσον αφορά στις εθνικότητες των επισκεπτών οι οποίοι επωφελήθηκαν από την εφαρμογή της ελληνικής αυτής πρωτοβουλίας, πρώτη θέση κατέχουν οι πολίτες Τουρκίας και ακολουθούν πολίτες Ρωσίας και Ουκρανίας. Η βασική προοπτική και στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει σε υπηκόους τρίτων χωρών να επισκεφθούν τη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο μέσω μιας ταχείας, και απλουστευμένης διαδικασίας με την έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξή τους. Στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας TRT παραχώρησε συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω τουριστική συνεργασία.

http://traveldailynews.gr