Αποστολέας Θέμα: Θεωρήσεις (Visas) για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι μόνο!!  (Αναγνώστηκε 50614 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Η Ελλάδα στον κατάλογο 34 χωρών που η Μογγολία καταργεί την τουριστική βίζα

Η κυβέρνηση της Μογγολίας ανακοίνωσε το χρονικό διάστημα 2023-2025 ως «Έτος επίσκεψης στη Μογγολία» και αποφασίστηκε ότι οι πολίτες 34 χωρών θα απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής αίτησης για θεώρηση εισόδου, εάν ταξιδεύουν ως τουρίστες, για το χρονικό διάστημα έως 30 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 4 Ιανουαρίου 2023, έως το τέλος του 2025.

Η πρεσβεία της Μογγολίας στην Ελλάδα παραθέτει τη λίστα με τις 34 χώρες που απαλλάσσονται της υποχρέωσης υποβολής αίτησης για θεώρηση εισόδου για τουριστική επίσκεψη:

1.Αυστρία

2.Βέλγιο

3.Ουγγαρία

4. Ελλάδα

5. Δανία

6. Ισπανία

7. Ιταλία

8. Λετονία

9. Λιθουανία

10. Λιχτενστάιν

11.Λουξεμβούργο

12. Μάλτα

13. Ολλανδία

14. Πολωνία

15. Πορτογαλία

16. Σλοβακία

17. Σλοβενία

18.Φινλανδία

19.Γαλλία

20.Κροατία

21.Τσεχία

22.Σουηδία

23.Εσθονία

24. Νορβηγία

25. Ισλανδία

26. Ελβετία

27.Βουλγαρία

28. Ιρλανδία

29. Κύπρος

30. Ρουμανία

31. Μονακό

32. Μεγάλη Βρετανία

33. Αυστραλία

34. Νέα Ζηλανδία

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι αλλοδαποί πολίτες που ταξιδεύουν στη Μογγολία για άλλους σκοπούς, για παράδειγμα, για επαγγελματικούς λόγους, σπουδές, εργασία, και για περίοδο άνω των 30 ημερών, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου της σχετικής κατηγορίας στην πλησιέστερη διπλωματική αποστολή της Μογγολίας.

https://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Κίνα: Χωρίς βίζα η είσοδος πολιτών από 5 ευρωπαϊκές χώρες

Η Κίνα θα εξαιρέσει τους πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Μαλαισίας από την υποχρέωση να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα) για να επισκεφθούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον τουρισμό μετά την πανδημία.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου της ερχόμενης χρονιάς, οι πολίτες των χωρών αυτών, που θα φθάνουν στην Κίνα για δουλειές, τουρισμό, για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους ή για να παραμείνουν τράνζιτ στη χώρα για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, δεν θα χρειάζονται βίζα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Τους τελευταίους μήνες η Κίνα παίρνει μέτρα -που περιλαμβάνουν την επαναφορά αεροπορικών δρομολογίων- για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα έπειτα από τρία χρόνια αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19, στο πλαίσιο των οποίων έκλεισε σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά της με τον έξω κόσμο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αποκαταστήσει την εικόνα της σε όλο τον κόσμο αφού συγκρούσθηκε με δυτικές χώρες σε διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένων της Covid, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της Ταϊβάν και του εμπορίου.

Πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε 24 χώρες αποκάλυψε ότι οι απόψεις για την Κίνα είναι ευρέως αρνητικές, με το 67% των ενηλίκων να εκφράζει μη ευνοϊκές απόψεις.

Περισσότεροι από τους μισούς απ’ όσους απάντησαν είπαν πως η Κίνα αναμιγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα άλλων.

«Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει τα ταξίδια στην Κίνα για πολλούς Γερμανούς πολίτες σε άνευ προηγουμένου έκταση», ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η πρεσβευτής της Γερμανίας στην Κίνα Πατρίτσια Φλορ.

«Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα στη Γερμανία από κινέζους πολίτες θα ήταν δυνατά μόνον εφόσον όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Σένγκεν εγκρίνουν κάτι τέτοιο, δήλωσε.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, έγραψε στη X: «Μια εξαιρετική νέα ανακοίνωση από τον ομόλογό μου Ουάνγκ Γι με την ευκαιρία της επίσκεψής μου!»

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30805
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Τουριστική βίζα σε Τούρκους πολίτες για 10 νησιά του Αιγαίου

Στη συμφωνία για χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες, ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα 10 νησιά για τα οποία θα ισχύσει η συμφωνία είναι:

Λήμνος
Λέσβος
Χίος
Σάμος
Λέρος
Κάλυμνος
Κως
Ρόδος
Σύμη
Καστελόριζο

Με βάση τη συμφωνία η βίζα θα χορηγείται επί τόπου με την άφιξη των Τούρκων πολιτών και θα έχει διάρκεια 7 ημερών.

Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει πως η συμφωνία θα έχει διάρκεια ενός έτους και στη συνέχεια η ισχύ της θα επανεξεταστεί.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μίλησε νωρίτερα για τη νέα διμερή συμφωνία που θα υπογραφεί στη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν προκειμένου να καταστήσει πολύ πιο εύκολη για τους Τούρκους πολίτες την επίσκεψή τους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Η Ελλάδα είναι χώρα του Σένγκεν και ζητάει μια “παρέκκλιση” από το Σένγκεν, ώστε να μπορούν πιο εύκολα Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει, λόγω Πύλου, η γραμμή ήταν να τα αντιμετωπίσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία εκφράζεται και με περισσότερο ευρωπαϊκό προσωπικό εδώ, στη Frontex, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και με πρόσθετη χρηματοδότηση και βεβαίως με το ζήτημα της βίζας.

Να θυμίσω ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση. Είναι κάτι το οποίο το θέλουν πολύ οι Τούρκοι βεβαίως και το θέλουνε πάρα πολύ οι νησιώτες μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

https://www.tourismtoday.gr/