Αποστολέας Θέμα: Κλείστε φθηνές διακοπές στην Ελλάδα μέσω του εξωτερικού  (Αναγνώστηκε 17047 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Γιατί οι κάτοικοι δημοφιλών καλοκαιρινών τουριστικών προορισμών και δη της Μεσογείου πληρώνουν πολλές φορές στην ίδια τους τη χώρα ακριβότερα τις διακοπές τους σε σχέση με τους Αγγλους, Γερμανούς ή άλλους ξένους επισκέπτες των χωρών τους;
Aυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί Ελληνες, Ισπανούς αλλά και κατοίκους άλλων τουριστικών καλοκαιρινών προορισμών του ευρωπαϊκού Νότου, το οποίο γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν στη διπλανή ξαπλώστρα του ξενοδοχείου που διαμένουν ξένοι επισκέπτες συζητούν για το πόσο χαμηλές τιμές πλήρωσαν απολαμβάνοντας τις ίδιες υπηρεσίες με αυτούς.
Προφανώς, αυτό δεν συμβαίνει γιατί οι Ελληνες ιδιοκτήτες καταλυμάτων έχουν κάτι με τους Ελληνες τουρίστες ούτε γιατί οι Ισπανοί ξενοδόχοι έχουν κάτι με τους συμπατριώτες τους.
Η δυνατότητα αυτή των ξένων επισκεπτών να κλείσουν φθηνότερα τις διακοπές τους για παράδειγμα στον ελληνικό προορισμό προκύπτει από κανόνες που επιβάλλει η επιχειρηματική τουριστική αγορά παγκοσμίως.
Οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, τουλάχιστον, έξι μήνες νωρίτερα από την έναρξη της τουριστικής περιόδου πουλάνε «χονδρική» τα δωμάτιά τους στους ξένους τour οperators προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ικανοποιητικές πληρότητες καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.
Οι τour οperators έχοντας εξασφαλίσει φθηνά τα δωμάτια τα διαθέτουν με τη σειρά τους προς ενοικίαση νωρίς και φθηνότερα στους πελάτες τους είτε αυτόνομα είτε με το αεροπορικό εισιτήριο και την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών μεταφοράς κ.ά.

Τour οperator για κρατήσεις στην εσωτερική αγορά από Ελληνες τουρίστες που να έχει τον ρόλο των ξένων τοur οperator δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί οι Ελληνες τουρίστες δεν κάνουν νωρίς τις κρατήσεις τους ενώ ο μεγαλύτερος όγκος ταξιδεύει κυρίως τον Αύγουστο.
Τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία διαθέτουν χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που δίνουν στους μεμονωμένους πελάτες τα ξενοδοχεία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, έχει ήδη απευθύνει σύσταση προς τους ξενοδόχους για τη διατήρηση χαμηλών τιμών προς τους Ελληνες τουρίστες τη φετινή σεζόν και θα την επαναλάβει το επόμενο διάστημα.
Ξενοδοχεία που προέβησαν σε προσφορές κατά την πασχαλινή περίοδο «επιβραβεύθηκαν» από τους Ελληνες τουρίστες με υψηλές πληρότητες και, ήδη, αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Η ΠΟΞ στη σύστασή της αναμένεται να προτρέπει τους ξενοδόχους από τώρα να διαμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2010, συμπεριλαμβάνοντας με ελκυστικές προσφορές στην τιμολογιακή τους πολιτική και την ελληνική αγορά.
Παράλληλα, επισημαίνει τη δυνατότητα που έχουν και οι Ελληνες να κλείσουν μέσω διαδικτυακών τόπων τη διαμονή τους σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε τιμές αντίστοιχες με αυτές που κλείνουν και οι ξένοι τουρίστες.
Ενδεικτικά, ορισμένοι διαδικτυακοί τόποι που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, προκειμένου να κλείσει το ξενοδοχειακό του κατάλυμα έχουν ως εξής: www.youtravel.com , www. expedia.com , www.hotels.com , www.booking.com , www.hotelier365.com , www.lastminute.com , www.thomascook.com , www.medhotels.com , www.thomson.co.uk , www.hotels4you.co.

πηγη  news.kathimerini.gr

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
Απ: Κλείστε φθηνές διακοπές στην Ελλάδα μέσω του εξωτερικού
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 10:35:49 πμ »

Οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, τουλάχιστον, έξι μήνες νωρίτερα από την έναρξη της τουριστικής περιόδου πουλάνε «χονδρική» τα δωμάτιά τους στους ξένους τour οperators προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ικανοποιητικές πληρότητες καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.
Οι τour οperators έχοντας εξασφαλίσει φθηνά τα δωμάτια τα διαθέτουν με τη σειρά τους προς ενοικίαση νωρίς και φθηνότερα στους πελάτες τους είτε αυτόνομα είτε με το αεροπορικό εισιτήριο και την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών μεταφοράς κ.ά.

Αυτος ειναι και ο λογος που οι ξενοι κανουν διακοπες τζαμπα στην Ελλαδα ενω εμεις θελουμε μια περιουσια!!

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 17:30:01 μμ »
Δήμητρη να προσθέσω στη λίστα σου και το www.firstchoice.co.uk

Αν δεις το site θα διαπιστώσεις πως τα commitment συμβόλαια τους είναι τέτοια που σου επιτρέπουν να κάνεις κρατήσεις έως τον Απρίλιο του 2011.

Απλά θα προσθέσω ως σχόλιο πως δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να λειτουργούν όπως οι Άγγλοι ως προς το early booking...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 04, 2010, 17:39:40 μμ »

Απλά θα προσθέσω ως σχόλιο πως δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να λειτουργούν όπως οι Άγγλοι ως προς το early booking...

Aκριβως ετσι ειναι οπως τα λες...πρεπει ομως καποια στιγμη να παρουν μπρος!! :laugh:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 09:53:54 πμ »
Να συμπληρωσω πως κι εγω παντα ημουν της τελευταιας στιγμης, αλλα το ιντερνετ και τα διαφορα ταξιδιωτικα φορουμ που διαβαζα πριν καταληξω εδω, μ'εκαναν να αλλαξω σταση και να κυνηγω τις ευκαιριες απο πριν.
Ηδη οταν κλεινω ξενοδοχεια στο εξωτερικο αλλα και στην Ελλαδα ακομη, παντα μεσω ιντερνετ, το κανω 2-3 μηνες πριν...αλλα το ιδιο κανω και στα αεροπορικα εισιτηρια, παραδειγμα...για το ταξιδι μου στο Δουβλινο το Μαιο εκλεισα το εισιτηριο μου στις 14 Νοεμβριου!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 15:21:35 μμ »
Δημήτρη μου κι εγώ μαζί σου είμαι! Οφείλω να πω πως συμβαίνει συχνά να κανονίσω κάτι last minute, για ένα διήμερο - τριήμερο που αποφασίστηκε αυθόρμητα ή γιατί από το πουθενά έκατσε μια αδειούλα, ωστόσο τις πολυήμερες διακοπές μου τις κανονίζω πάντα πολύ έγκαιρα και ποτέ δεν έχω βγει χαμένη!
Κάτι που ίσως δεν ξέρει ο κόσμος και ενδεχομένως αυτό είναι που τον κάνει να διστάζει να κλείσει νωρίς είναι πως με το να πληρώσει νωρίς δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα χάσει τα χρήματα του αν κάτι πάει στραβά και αναγκαστεί να ακυρώσει.
Τα ξενοδοχεία έχουν συγκεκριμένη πολιτική ακυρώσεων και αν θα δει κανείς ουσιαστικά ακυρωτικά χρεώνουν όταν κάποιος ακυρώσει τελευταία στιγμή. Που σημαίνει πως είτε κάνει κανείς κράτηση ένα μήνα πρίν είτε 10 μέρες πριν, αν δυο μέρες πριν το ταξίδι αποφασίσει να μην πάει την ίδια επιβάρυνση θα έχει (απλά δεν θα έχει ωφεληθεί κάποιας καλύτερης τιμής ή προσφοράς)
Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό με τις αεροπορικές, με εξαίρεση κάποιους πολύ φθηνούς ναύλους που είναι restricted, σε αυτές τις περιπτώσεις όμως είναι τέτοιες οι διαφορές που αξίζει τον κόπο.
Και κάτι ακόμη, για όσους τουλάχιστον επιλέγουν να κάνουν κρατήσεις μέσω γραφείων. Μέσα στις παροχές που προσφέρονται υπάρχει και η ταξιδιωτική ασφάλεια, η οποία σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας (και μερικούς άλλους δυσοίωνους πουι μακριά από εμάς) καλύπτει και αποζημιώνει τον πελάτη. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για το πακέτο ασφάλειας που εμείς παρέχουμε - μιλώντας κανείς με ένα πρακτορείο καλό είναι να το επιβεβαιώνει (μη σας πάρω στο λαιμό μου, δεν ξέρω αν το κάνουν και άλλοι συνάδελφοι στην αγορά).

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 15:43:14 μμ »
Ξερεις κατι, κι αυτοι δικιο εχουν...αν τους ρωτησουμε γιατι κλεινουν την τελευταια στιγμη, ολο και καποιο βασιμο λογο θα εχουν να μας πουν και για να μην μιλαω αοριστα...διαβασε εδω http://www.travelchat.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=165&Itemid=53 τι επαθα εγω πριν μερικα χρονια!! :pardon:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 16:00:08 μμ »
Ώστε έτσι! "λουμπάγκο"! Ομολογώ δεν γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να γίνει ανάκληση αδείας και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τουλάχιστον στη δική μας δουλειά αν παρ' ελπίδα προκύψει κάτι τέτοιο και χρειαστεί να αλλαχθούν άδειες το boss αναλαμβάνει πλήρως το θέμα εισιτηρίων - ξενοδοχείων!  :laugh: :laugh: :laugh:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 16:02:34 μμ »
Στη δικη μου τη δουλεια δεν ειχε τετοια...ευτυχως εφυγα και ησυχασα!! :laugh:

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 16:13:26 μμ »
Και πολύ καλά έκανες! :laugh:
Αλήθεια έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις το μεράκι σου (βλέπε τουρισμός) επάγγελμα;

(ελπίζω να μη σου βάζω ιδέες και με σκοτώσει η Ξένια!!!)