Αποστολέας Θέμα: Τελικά τι γίνεται...υπάρχει κρίση?  (Αναγνώστηκε 18583 φορές)

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
Απ: Τελικά τι γίνεται...υπάρχει κρίση?
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 12:55:34 μμ »
η εκκλησια τουλαχιστον τους απορους τους βοηθαει καθε μερα(με σισιτια κλπ)....http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.01.2009,id=26684732,34583228,48633916,56189372,70383420,78142652,83927612
για τους ανεργους δεν βλεπω να μπορει να κανει τιποτα....
οσο για την περιουσια της (ποιον ελληνα θα αφηνες να στην διαχειρηστει?????)....
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 22:35:29 μμ »
οταν δεν ξερουμε καλο ειναι να μη μιλαμε απλα επειδη εχουμε προσωπικο μενος για την ορθοδοξια...
αν και δεν νομιζω να χρειαζεται καποιος να ναι θρησκος για να μη θελει το τρελλο φακελωμα ....να ελεγχεται για τα παντα.. να ειναι ενα νουμερο χωρις καποια υποσταση...να ειναι ερμαιο ολα τα προσωπικα του δεδομενα στο καθενα διαφθαρμενο που θα εχει προσβαση σε αυτα...αν ξερουν τα παντα για μας ειμαστε προβλεψιμοι.. αρα αδυναμοι..
τωρα ειναι το θεολογικο υποβαθρο που αν δεν διαβαζεις η δεν πιστευεις στην αποκαλυψη δικαιωμα του καθενα,..... αλλα ειμαστε  περιπου 80% ορθοδοξοι και εχουν ανεξιθρησκεια και εχουμε και εμεις δικαιωμα να μη την δεχτουμε την καρτα.. για θρησκευτικες πεποιθησεις.... εδω δεχτηκαμε μειονοτητες και απεκτησαν δικαιωματα οπως γκει.. αλλοθρησκοι... και εμεις δεν θα εχουμε ελεος..
εδω δεν την δεχτηκε αγγλια και αρκετα κρατη της αμερικης και πανε σε μας να την περασουν ε οχι... θα αντισταθουμε οσο μπορουμε..
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 23:54:17 μμ »
Απόψεις.....Δεκτές όλες οι γνώμες... :bigr:

Αποσυνδεδεμένος ChristosGk.

• Sr. Member
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 00:29:06 πμ »
Επισκεφτειτε τον συνδεσμο: http://translate.google.com/#

Γραψτε: υπαρχουν λεφτα

Καντε μεταφραση απο Ελληνικα σε Αγγλικα
...
Και δειτε το εκπληκτικο αποτελεσμα...Μας δουλευουνε ψιλο γαζι....

Γράψτε υπάρχουν χρήματα και όχι υπάρχουν λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 02:15:22 πμ »
Παράθεση
η εκκλησια τουλαχιστον τους απορους τους βοηθαει καθε μερα(με σισιτια κλπ)....http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.01.2009,id=26684732,34583228,48633916,56189372,70383420,78142652,83927612
για τους ανεργους δεν βλεπω να μπορει να κανει τιποτα....
οσο για την περιουσια της (ποιον ελληνα θα αφηνες να στην διαχειρηστει??)....

Χρήστο μου, δεν αμφισβητώ το έργο που έχουν κάνει κάποιοι ιερείς, κάποιοι από αυτούς είναι ήρωες. Και μπράβο τους. Βέβαια , οι περισσότεροι που ταίζονται από τα συσσίτια είναι Πακιστανοί - Μπαγλαντές που την ίδια ώρα σε ληστεύουν. Αλλά αυτό βέβαια δεν είναι θέμα της εκκλησίας.

Ας μην ξεχνάμε όμως την τεράστια περιουσία που έχει η εκκλησία στην Ελλάδα. Εν συγκρίσει με αυτά που διαθέτει δεν θεωρώ ότι το μερίδιο της είναι ισάξιο με αυτό του υπαλλήλου ( εμένα, εσένα κλπ) Και ας μην ξεχνάμε πώς αποκτήθηκε αυτή περιουσία.

Δεν συζητώ καθόλου για τα σκάνδαλα στυλ Βατοπεδίου που τα ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Ούτε συζητώ για τους παπάδες ( Θεός φύλαξε!!!) που συνουσιάζονται με άλλους παπάδες , ούτε συζητώ για το Άγιο Όρος  ( το μεγαλύτερο γκει κλαμπ του κόσμου παγκοσμίως)

Τώρα για το ποιος θα πρέπει να διαχειριστεί την περιουσία της εκκλησίας; Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι και αν υπάρχει στην Ελλάδα τίμιος!!!! Ϊσως είναι καλύτερα να μας διαχειριστούν οι ξένοι αν καταφέρουν πιο τίμια πολιτική στα πάντα.   

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 02:38:50 πμ »
Δεν θέλω να αναγκάσω τον Δημήτρη και την Ελίνα να μπούνε στην διαδικασία να διαγράφουν μηνύματα , ξέρω ότι είνα και οι δύο αρκετά πολυάσχολοι, αλλά famek με αναγκάζεις να σου απαντήσω όταν γράφεις

Παράθεση
οταν δεν ξερουμε καλο ειναι να μη μιλαμε απλα επειδη εχουμε προσωπικο μενος για την ορθοδοξια...

Θεωρώ άκρως προσβλητικό το σχόλιο σου στο πρόσωπό μου. Όλοι λέμε τη γνώμη μας ελεύθερα εδώ. Σε ρώτησα ποιοι είναι οι σύλλογοι που θα εναντιωθούν στην λεγόμενη κάρτα του πολίτη. Δεν μου απάντησες. Σε ρώτησα ποιος είναι αυτός που καθιέρωσε το 666 ως διαβολικό αριθμό. Δεν μου απάντησες. Σε ρώτησα σε ποια επιστημονικά κριτήρια βασίζονται όλα αυτά που διατείνεις. Δεν μου απάντησες. Το μόνο που μου απαντάς είναι μια ύβρη στο πρόσωπό μου χωρίς  λόγο. Με κατηγορείς για άγνοια γενικά και αορίστως και για προσωπικό μου μένος στην Ορθοδοξία. Σε πληροφορώ ότι είμαι Ορθόδοξη Χριστιανή από την γέννησή μου ( όπως είμαστε όλοι ) Αποφεύγω γενικά να αναφέρομαι στην εκκλησία και σε θρησκευτικά θέματα γιατί ξέρω καλά τι σημαίναι αυτό ( καυγάδες!! :bigre:). Αλλά , έτυχε να έρθει η κουβέντα στην εκκλησία και στο πώς βοηθάει αυτή στην οικονομική κρίση.

Δημόσια σου ζητώ να ανακαλέσεις!!! Και να μου απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Με επιχειρήμαστα αυτήν την φορά και όχι με ύβρεις.

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 16:26:19 μμ »
Δεν θέλω να αναγκάσω τον Δημήτρη και την Ελίνα να μπούνε στην διαδικασία να διαγράφουν μηνύματα , ξέρω ότι είνα και οι δύο αρκετά πολυάσχολοι, αλλά famek με αναγκάζεις να σου απαντήσω όταν γράφεις

λοιπον δεν ειναι το θεμα εδω για την καρτα του πολιτη.. αν θα ανοιχτει θεμα θα σου απαντησω.. εδω εκ παραδρομεις αναφερθηκα σε αυτο.. μια που ελεγες οτι κανεις δεν αντιδρα στη κριση...

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2011, 17:20:50 μμ by dk »
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #57 στις: Μάιος 12, 2011, 18:03:59 μμ »
Δημοσίευμα-κόλαφος για τη σημερινή κακή τουριστική εικόνα της Ελλάδας

guardian.co.uk: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι ο τουρισμός της

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την περιφέρεια της Ευρώπης, με αποκορύφωμα εκθέσεις -τις οποίες κατηγορηματικά διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση- ότι  η Αθήνα ετοιμάζεται εξέλθει από την ευρωζώνη και να επαναφέρει τη δραχμή ως νόμισμά της, "χτυπά" στην καρδιά της πληγείσας από το χρέος χώρας. Ένα χρόνο μετά τη λήψη δανείου διάσωσης, ύψους 110 δισ. ευρώ, η Ελλάδα εξακολουθεί να αγωνίζεται για να εξορκίσει την οικονομική κατάρρευση. Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, guardian.co.uk.

Η συντάκτρια Helena Smith περιγράφει χαρακτηριστικά την κατάσταση του αρχαίου χώρου της Δήλου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην έλλειψη προσωπικού: "Με σκουπίδια να επιπλέουν σε μια `λωρίδα` βρωμιάς στις παραλίες, το πωλητήριο του αρχαίου χώρου πλημμυρισμένο και κλειστό και τους θησαυρούς - στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα διάσημα λιοντάρια του νησιού- να βρίσκονται σε ένα κτίριο βεβαρημένο από ρωγμές, ιστούς από αράχνες και σκουριασμένες σκαλωσιές,είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς τα σημάδια της κρίσης".

"Η Δήλος είναι ένας χώρος παγκόσμιας αναγνώρισης, αλλά έχει μόνο τρεις φύλακες για να τον προστατεύσουν το βράδυ και τρεις κατά τη διάρκεια της ημέρας" αναφέρει ο δήμαρχος της Μυκόνου, κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας. "Για χρόνια, λέει, οι ντόπιοι κάνουν αιτήσεις στο υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου και των ναών που `βλέπουν` στο αρχαίο λιμάνι του νησιού. Αν προχωρούσε η αποκατάσταση και διοργανώνονταν εκεί παραστάσεις, η Δήλος, το νησί του Απόλλωνα, θα μπορούσε να ζωντανέψει ξανά. Εμείς οι Έλληνες μπορεί να μην έχουμε πολλά χρήματα, αλλά έχουμε υπερηφάνεια. Η αρχαία μας κληρονομιά είναι η ταυτότητά μας και μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση".

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν απορρίψει την πρόταση της εξόδου από το ευρώ ως "αστείο", η απάντηση βρίσκεται κοντά τους - στον τουρισμό, έναν τομέα που αντιπροσωπεύει μία στις πέντε θέσεις εργασίας και 18% του ΑΕΠ. Ακόμη και μέρη όπως η Δήλος που παλεύει να κάνει το καλύτερο για τις αρχαιοτήτες και τα μουσεία τηςς, υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση του γεγονότος ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε έναν τομέα που για πάρα πολύ καιρό είχε βασιστεί μόνο στους τουριστικούς πράκτορες και τα φθηνά μαζικά ταξίδια. Και προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες, υπάρχει μια αίσθηση ότι για πρώτη φορά το έθνος πρέπει να αξιοποιήσει τη τεράστιο πολιτιστικό του πλούτο - μια κληρονομιά που πολύ συχνά παραμελείται - καθώς και τη φυσική του ομορφιά.

"Στις επαρχιακές πόλεις και τα νησιά, τα μουσεία έχουν κλείσει. Σε μέρη όπως η Ακαδημία του Πλάτωνα, το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο, στην καρδιά της Αθήνας, οι πόροι είναι τόσο ισχνοί, που οι υπεύθυνοι είναι ανίκανοι να τοποθετήσουν ακόμη και μια πινακίδα με τα βασικά πληροφοριακά στοιχεία. Με την Ελλάδα βυθισμένη σε μια ύφεση, τέτοια που είχε να δει από την επαναφορά της δημοκρατίας το 1974, και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να μαστίζεται από το έγκλημα, που ακόμα και ο δήμαρχος της πόλης πρόσφατα να παραδεχθεί ότι αισθάνεται ανασφάλεια να περπατά τη νύχτα στους δρόμους, οι στόχοι του Έλληνα πρωθυπουργού να φαντάζουν μακρινό όνειρο".

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυποργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. "Όμως, ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός έχει φιλοδοξίες. `Η Ελλάδα`, λέει, `θα πρέπει να αποσκοπεί να γίνει ένα από τους 10 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο`. Για το σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό".

Και συνεχίζει: "Πέρυσι, η κυβέρνηση διέκοψε την υποχρέωση βίζας για τους πολίτες εκτός ΕΕ, έκοψε τα τέλη προσγείωσης και απογείωσης για τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια σε εθνικό επίπεδο και έλαβε μέτρα για τη διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων σε έναν τομέα που, όπως και τόσοι άλλοι, έχει πληγεί από τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία και την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας - τα δεινά που γονάτισαν την Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε σχέδια μείωσης της τιμής των δαπανηρών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. Σε μια αντιστροφή μιας περιόδου "ισχνών αγελάδων", η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών μιας καλής τουριστικής σεζόν, με δημοφιλή νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος, να αναφέρουν αύξηση κατά 200% του αριθμού των επισκεπτών το Πάσχα. Οι κρατήσεις από τους Βρετανούς εκτοξεύθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με την Thomas Cook, καθώς οι τουρίστες που θα πήγαιναν κανονικά στην Αίγυπτο και την Τυνησία επέλεξαν αντ`αυτών τα νησιά του Αιγαίου.

Για πρώτη φορά, επίσης, η χώρα φαίνεται ότι θα πολιορκηθεί από επισκέπτες της γειτονικής Τουρκία, καθώς και από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, μετά την άρση των περιορισμών βίζας. Παρά τα δεινά δημόσια οικονομικά της, η Αθήνα θα φιλοξενήσει τους Special Olympics, ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που αναμένεται να φέρει περίπου 40.000 τουρίστες για διάστημα πέραν των δύο εβδομάδων τον Ιούνιο στη χώρα.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα εδώ http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/08/only-tourism-save-greece

http://www.traveldailynews.gr/

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Μάιος 13, 2011, 23:48:43 μμ »
Αναφορικά με το άρθρο που έβαλε ο Δημήτρης, το εισιτήριο για Σπέτσες ( το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω ) κοστίζει 75 ευρώ πήγαινε- έλα για μια διαδρομή δύο ωρών από τον Πειραιά!!! Σαν παράδειγμα το αναφέρω. Δεύτερο παράδειγμα: έψαχνα βιβλίο για την ιστορία της Επιδαύρου ( εννοώ του θεάτρου) στα αγγλικά, δεν βρήκα πουθενά!!!Και μένω στο κέντρο της Αθήνας, πήγα στα πιο γνωστά βιβλιοπωλεια που μπορείτε να φανταστείτε. Τρίτο παράδειγμα: αυτό που αναφέρει το ίδιο το άρθρο: ο ελληνικός τουρισμός στην επαρχία ειδικά είνα ανεκμετέλλευτος σε βαθμό αηδίας. Άμα εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε και δεν προβάλουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας καλά να πάθουμε!

Αποσυνδεδεμένος PASTA

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Μάιος 16, 2011, 11:14:07 πμ »
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΑ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝΕ Η ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΕΙΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ¨
"ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ".ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ "ΑΘΗΝΑΙΟΙ "ΚΑΙ ΟΙ "ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ
ΑΡΠΑΞΟΥΝΕ ΚΟΚ..