Αποστολέας Θέμα: Στο Τριεθνές του Έβρου... εκεί που συναντιούνται Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία!  (Αναγνώστηκε 414 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat

Κλεισαμε αεροπορικα για...

Παρασκευή 13 Ιουνιου 06:20 Αθήνα - 07:20 Αλεξανδρούπολη   
A3140, Πτήση με Aegean Airlines

με επιστροφή...

Δευτέρα 16 Ιουνιου 21:50 Αλεξανδρούπολη - 22:50 Αθήνα   
A3147, Πτήση με Aegean Airlines

Ενα γεματο 4ημερο με σκοπο να γνωρισουμε οσο γινεται περισσοτερο πολεις και χωρια κοντα στα συνορα των 3 χωρων. Η βαση μας θα ειναι στην Αδριανουπολη της Τουρκιας οπου θα φιλοξενηθουμε 3 βραδια απο φιλικο μας ζευγαρι στο Yaşar Atli Plaza, Abdurrahman, Şht. Emniyet Müdürü Ertan Nezihini Turan Cd. No:5, 22100 Edirne.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 23, 2025, 21:27:00 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
McElk εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σου με το τι πρεπει να δουμε. Θα ερθουν οι φιλοι να μας παρουν απο το αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολης και ανεβαινοντας προς τα πανω θα περασουμε απο καποιες πολεις και δικα μας χωρια... και απο Καστανιες θα περασουμε τα συνορα. Ετσι θα δουμε οτι πρεπει σε Karaağaç και Αδριανούπολη (Edirne) που θα διανυκτερευσουμε για 3 βραδια. Στη Βουλγαρια σκεφτηκα να επισκεφτουμε το Σβίλενγκραντ και το Χάσκοβο. Αξιζει κατι αλλο εκει κοντα?
Επισης, σαν γνωστης της ευρυτερης περιοχης τι προτινεις... ακομη και γυρω γυρω απο την Αδριανουπολη εχεις επισκεφτει καποια μερη που δεν πρεπει να χασω? Τελος ποια απο τα ελληνικα χωρια εχουν κατι σημαντικο να δουμε... δεν μιλαω για τις πολεις... εχω περασει απ΄ολες.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Για τα αξιοθέατα της Αδριανούπολης - Κάραγατς έχω γράψει στο θέμα:

http://www.travelchat.gr/forum/index.php?topic=4037.0

αλλά φαντάζομαι θα σας πάνε παντού αφού οι φίλοι σας είναι ντόπιοι.

Κάτι που είχα επισκεφθεί παλαιότερα ήταν η Μακρά Γέφυρα (Ουζούν Κιοπρού) δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει το θέμα. Είναι αρκετά μακριά από Αδριανούπολη.

Για Βουλγαρία τώρα το Σβίλενγκραντ είναι μια μικρή αδιάφορη πόλη με πολλά μικρά καζίνα.  (Βινιέτα οπωσδήποτε μόλις περάσετε τα σύνορα).

Αλλά και το Χάσκοβο δεν έχει κάτι το αξιόλογο πέρα από το πεζοδρομημένο κέντρο του με ένα-δυό καλά ρεστοράν. Αν πάτε πηγαίνετε κατ’ ευθείαν μην χάνετε χρόνο στο Σβίλενγκραντ.

Θα σας πρότεινα να πάτε στο Ιβαήλοβγκραντ (παράκαμψη από το χωριό Κυπρίνος) στην Βίλα Αρμίρα που έχω γράψει σχετικά.  Για εδώ δεν χρειάζεται βινιέτα – δεν υπάρχει έλεγχος.

http://www.travelchat.gr/forum/index.php?topic=8968.0

Το τελευταίο μπορείτε να το συνδυάσετε με φαγητό στην ταβέρνα «Ευρωθήραμα» 1 χιλιόμετρο έξω από το χωριό Πεντάλοφος.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Μικρής Δοξιπάρας είναι κλειστός – γίνονται έργα.

Το τριεθνές σημείο με τις σημαίες είναι στα μέσα του δευτερεύοντα επαρχιακού δρόμου Δίλοφος – Δίκαια αλλά από την πυκνή βλάστηση μόλις διακρίνεται. Δεν ξέρω μήπως φαίνεται καλύτερα από τη μεριά της Τουρκίας.

Καλώς να έρθετε στα μέρη μας!

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
Καλώς να έρθετε στα μέρη μας!
Σ' ευχαριστω πολυ!!!