Αποστολέας Θέμα: Δωρεάν ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία  (Αναγνώστηκε 20813 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Δωρεάν ξεναγήσεις στα Μουσεία

Από την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Αθήνας, ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό για όλο το μήνα να φέρει πιο κοντά το κοινό με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας μας. 

Το Πρόγραμμα των ξεναγήσεων περιλαμβάνει: Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009 Συναντήσεις στην είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, τη Δημοτική Πινακοθήκη και τα Μνημεία της Πλάκας Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 Συναντήσεις στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά και το Μουσείο Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης (Γουλανδρή) Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 Συναντήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Νομισματικό Μουσείο Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 Συναντήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά, το Επιγραφικό Μουσείο και ξενάγηση στην Αθήνα της Οθωμανικής Περιόδου Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 Συναντήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα", για ένα "Το οδοιπορικό της Αθήνας", καθώς και ξενάγηση στην «Αθήνα του Κωστή Παλαμά»

πηγη aboutgreece.gr

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Δωρεάν ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 14:31:25 μμ »
Σε συνέχεια του μηνύματος του φίλου Dk δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ξεναγήσεων.
Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει, οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 10:30 το πρωί στα σημεία συνάντησης που αναφέρονται και μπορείτε να παρακολουθήσετε ΜΟΝΟ ΜΙΑ.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της πόλης για το νέο χρόνο, ένας θεσμός που προσελκύει μεγάλο αριθμό δημοτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα (210) 3231.841 & 3240.762 της Δημοτικής Πινακοθήκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ  11.01.2009                                                                                                                 
1. Αθήνα Ρωμαϊκών Χρόνων
Συνάντηση στην είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς: Πύλη Αθηνάς Αρχηγέτιδος, Πλάκα (συμβολή  όδων Άρεως, Ποικίλης, Διόσκουρων)
2. Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου επί της Χαριλάου Τρικούπη 31, Πασαλιμάνι
3. Δημοτική Πινακοθήκη
Συνάντηση στην είσοδο Βασ. Κωνσταντίνου 50 (εκδοτήρια εισιτηρίων)
4. Μνημεία Πλάκας (Αλήκοκο – Ριζόκαστρο – Αναφιώτικα)  Συνάντηση στην Πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας οδού Κυδαθηναίων, Πλάκα                                               

ΣΑΒΒΑΤΟ  17.01.2009                           
1. Ναυτικό Μουσείο Πειραιά Συνάντηση στην είσοδο της  Πλατείας Φρεατύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Θεμιστοκλέους                                                     
2. Μουσείο Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης (Γουλανδρή) Συνάντηση στην είσοδο του Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

ΚΥΡΙΑΚΗ  18.01.2009                                                                                                      
1. Αρχαιολογικό Μουσείο: Συλλογή Γλυπτικής Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου επί
    της οδού Πατησίων                                         
2. Ακρόπολη   Συνάντηση στον έλεγχο των εισιτηρίων                 
3. Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης  Συνάντης στην
    είσοδο Αγίων Ασωμάτων 22, Κεραμεικός                                 
4.Νομισματικό Μουσείο  Συνάντηση στην είσοδος Πανεπιστημίου 12

ΚΥΡΙΑΚΗ  25.01.2009                                                                                                            
1. Αρχαιολογικό Μουσείο: Συλλογή Κεραμικής                 Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου επί της οδού Πατησίων                                         
2. Αρχαία Αγορά                                  Συνάντηση στην είσοδο Αδριανού 24, έναντι εκκλησίας Αγίου Φιλίππου                                       
3. Επιγραφικό Μουσείο                   Συνάντηση στην είσοδο Τοσίτσα 1                         
4. Αθήνα Οθωμανικής Περιόδου         Συνάντηση Είσοδος του σταθμού του τρένου Πλατείας Μοναστηρακίου                         

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.01.2009                                                                                                             
1. Εθνική Πινακοθήκη               Συνάντηση στην είσοδο Βασ. Κωνσταντίνου 50 (εκδοτήρια εισιτηρίων)                                             
2. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», «Το οδοιπορικό της Αθήνας»            Συνάντηση στην είσοδο Ηρακλειδών 66α, Θησείο                                                                 
3. Η Αθήνα του Κωστή Παλαμά      Συνάντηση στην είσοδο Ακαδημίας Αθηνών (άγαλμα θεάς Αθηνάς) οδού Πανεπιστημίου.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 18, 2009, 17:54:31 μμ »
Σήμερα το πρωί αποφάσισα να περάσω το πρωινό μου παρευρισκόμενη στη δωρεάν ξενάγηση του Δήμου Αθηναίων στην Ακρόπολη. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία, μου θήμησε τα μαθητικά μου χρόνια, έμαθα πράγματα που ώς μαθήτρια δέν έιχα δώσει και......πολύ σημασία και έβγαλα πολλές πολλες φωτογραφίες. Η ουσία είναι ότι είναι πολύ ωραία εμπειρία, να πάτε με τις οικογένειές σας, τα παιδιά σας ή με τους φίλους σας όπως έγώ. Την επόμενη εβδομάδα θα παρευρεθώ στη ξενάγηση στην αρχάια αγορά :dance:
Για σκεφτείτε το..... :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 18, 2009, 20:38:30 μμ »
Δημητρα λυσε μου καποιες αποριες που σιγουρα θα θελουν να μαθουν τα μελη και οι επισκεπτες μας.

*Πληρωσες εισιτηριο και αν ναι ποσο?
*Τι ωρα συναντηθηκατε?
*Ποση ωρα κρατησε η ξεναγηση?
*Αξιζει τον κοπο να αφιερωσουμε ενα πρωινο Σ/Κ?

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 13:24:26 μμ »
Οχι δε πλήρωσα εισητήριο. Νομίζω ότι απο Νοέμβριο έως Μαρτιο, οι εισοδοι στους αρχιολογικους χώρους είναι έτσι κι αλλιως ελεύθεροι.
Το ραντευού σε όλα τα σημεία συνάντησης είναι στις 10:30 το πρωί και συγκεκριμένα η ξενάγηση που παρακολούθησα στην Ακρόπολη χθές τελείωσε στις 13:00, δε ξέρω άν διαρκούν και οι άλλες ξεναγήσεις τόση ώρα.
Φίλε dk στην έρώτησή σου για το άν αξίζει να αφιερώσει κάποιος ένα πρωινό Σ/Κ θα σου απαντήσω ότι είναι στη κρίση του κάθε άνθρώπου. Εμένα μου αρέσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και πηγαίνω και μόνη μου σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία...ετσι οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις ήταν κατι πολύ όμορφο για μένα και κάποιους φίλους που πήγαμε μαζί.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 14:08:52 μμ »

Εμένα μου αρέσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και πηγαίνω και μόνη μου σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία...ετσι οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις ήταν κατι πολύ όμορφο για μένα και κάποιους φίλους που πήγαμε μαζί.

Εσένα σου αρέσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες και πηγαίνεις και μόνη σου σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία αλλα δεν μας αφιερωσες ποτε κατι...εστω μερικες φωτογραφιες!!! :laugh:

ΥΓ Μεχρι και ο μικρος pk (o γιος μου) εκανε αφιερωμα στην Ακροπολη!!! :blum:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 14:17:50 μμ »
Εχεις απολυτο δίκιο αλλά δεν έχω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή  :sad:. Ακόμα πορεύομαι με τα φίλμ. Υπόσχομαι όμως να δανειστώ απο τη φίλη Ντίνα το scanner (ναι ναι το γνωστό που έχεις δανειστεί και 'συ) και θα σκανάρω μερικές και απο Σούνιο που έβγαλα το καλοκαίρι με υπέροχο ηλιοβασίλεμα και απο την Ακρόπολη που τράβηξα χθές  :wink:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 14:19:53 μμ »
Ετσι μπραβο!!!
Σας θελω ολες ετοιμοπολεμες. :laugh:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 25, 2009, 19:19:24 μμ »
Την επόμενη εβδομάδα θα παρευρεθώ στη ξενάγηση στην αρχάια αγορά :dance:
Για σκεφτείτε το..... :smile_:

Σε συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής,  επανέλαβα με φίλους τη δωρεάν ξενάγηση σήμερα στην άρχαία αγορά. Παρ΄ όλο που ο καιρός μας τα μούσκεψε περάσαμε πολυ ωραία......Ακούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και.....τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες. Ισως θα έχετε καταλάβει ότι είμαι φανατική της φωτογραφίας και δε χάνω ευκαιρία για λήψεις. Θέλω όμως να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που γνώρισα σήμερα απο τις δύο φίλες μου, το Σπύρο Τ. για τις πολύτιμες συμβουλές του σχετικά με τα θέματα που τραβήξαμε και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι του :kiss:

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα συνεχιστεί έως το τέλος Μαρτίου. Θα προσπαθήσω να βρώ το πρόγραμμα και θα ενημερώσω, για όσους φίλους ενδιαφέρονται.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 25, 2009, 23:30:00 μμ »
Μπραβο Δημητρα...παντα τετοια!! :good: