Αποστολέας Θέμα: Αθήνα - Τίρανα - Ποντγκόριτσα - Μπούντβα - Ντουμπρόβνικ - Λόζοβακ - Σπλιτ  (Αναγνώστηκε 4584 φορές)

Αποσυνδεδεμένος tasosmega

• Newbie
  • *
Γειά σας ταξιδιώτες.

Καλώς σας βρήκα. Είμαι νέος στην παρέα. Αποφάσισα και εγώ λοιπόν, στα 30 μου, και έχοντας κάνει πολλά ταξίδια (με αεροπλάνο) στο εξωτερικό, να κάνω με άλλα 2 φιλαράκια το παραπάνω οδικό. Έχουμε ένα στοιχειώδες πλάνο, και αναλόγως των συνθηκών και των τοπίων, θα δούμε πως θα πάει.. το ταξίδι θα γίνει τον Αύγουστο του 15

Έχουμε υπολογίσει ότι 2 βδομάδες είναι υπέρ αρκετές, αφού έχουμε σκοπό στην επιστροφή να κάνουμε μια στάση στη Φλώρινα και την Καστοριά πριν κατέβουμε Αθήνα.

Όπως ήδη ξέρετε, δεν έχω (ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους 2 φίλους) αντίστοιχη εμπειρία σε τέτοιου είδους ταξίδια. Έχω ήδη πληροφορηθεί ότι θα χρειαστώ διαβατήριο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού μόνο η Κροτία (και ούτε αυτή ακόμα, από το 2015) ανήκει στην Ε.Ε. Έχω μάθει επίσης ότι χρειάζεται διεθνές δίπλωμα, καθώς και κάποιο "χαρτί" από την ασφαλιστική του αυτοκινήτου. Σωστά μέχρι εδώ ή ξεχνάω κάτι;

Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι:
Στα σύνορα, θα χρειαστώ κάποιου είδους βίζα για να μπω στη χώρα; και επίσης, πόση ώρα στο περίπου θα φάμε εκεί; ξέρω είναι γενικό αυτό αλλά στο περίπου..

Όσο περνάει ο καιρός και το οργανώνουμε καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν κι άλλες απορίες, οπότε θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Να είστε καλά. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Καλωσήρθες στην παρέα μας.
Υπάρχουν μέλη που έχουν κάνει αν όχι την ίδια, παρόμοιες διαδρομές με αυτοκίνητο και μόλις δουν το μήνυμά σου θα απαντήσουν  :smile_:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Τάσο καλωσήρθες στη παρέα!
Το καλοκαίρι έκανα τη διαδρομή που σε ενδιαφέρει καθώς εφτασα μέχρι Σλοβενία συν Σερβία και Σκόπια,16 μέρες στο σύνολο.Θεωρώ ότι σε δυο εβδομάδες που έχετε στο πλάνο σας μπορείτε να εντάξετε περισσότερες πόλεις πχ είναι κρίμα να πάτε Κροιατία και να μην πάτε στις λίμνες Πλίτβιτσε.
Διαβατήριο δεν απαιτείται δέχονται την ταυτότητα αλλά αν το έχετε ήδη,καλό είναι να το έχετε μαζί.Το αυτοκίνητο χρειάζεται πράσινη κάρτα,την προμηθεύεσε δωρεάν από την ασφαλιστική σου εταιρία δηλώνοντας τις χώρες που σε ενδιαφέρουν.
Αν δεν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε πόλεις στην Αλβανία κι απλά σκοπεύεται να την διασχίσετε και να φτάσετε Μαυροβούνιο τότε θα σου έλεγα να την αποφύγετε και να πάτε μέσω Σκοπίων που οι δρόμοι είναι καλύτεροι και η κίνηση λιγότερη.
Ούτως ή άλλως βολεύει περισσότερο για Φλώρινα και Καστοριά που σας ενδιαφέρει στην επιστροφή.
Η αναμονή στα σύνορα Αλβανίας-Μαυροβουνίου ήταν περίπου μιαμιση ώρα και γενικά ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά στο Βοσνιακό παραθαλάσσιο κομμάτι που διασχίζεις σύνορα δύο φορες προς Ντουμπρόβνικ.Τουλάχιστον έχει ωραία θέα και χαζέυεις!
Ότι απορία έχεις εδώ είμαστε!

Αποσυνδεδεμένος tasosmega

• Newbie
  • *
Τάσο καλωσήρθες στη παρέα!
Το καλοκαίρι έκανα τη διαδρομή που σε ενδιαφέρει καθώς εφτασα μέχρι Σλοβενία συν Σερβία και Σκόπια,16 μέρες στο σύνολο.Θεωρώ ότι σε δυο εβδομάδες που έχετε στο πλάνο σας μπορείτε να εντάξετε περισσότερες πόλεις πχ είναι κρίμα να πάτε Κροιατία και να μην πάτε στις λίμνες Πλίτβιτσε.
Διαβατήριο δεν απαιτείται δέχονται την ταυτότητα αλλά αν το έχετε ήδη,καλό είναι να το έχετε μαζί.Το αυτοκίνητο χρειάζεται πράσινη κάρτα,την προμηθεύεσε δωρεάν από την ασφαλιστική σου εταιρία δηλώνοντας τις χώρες που σε ενδιαφέρουν.
Αν δεν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε πόλεις στην Αλβανία κι απλά σκοπεύεται να την διασχίσετε και να φτάσετε Μαυροβούνιο τότε θα σου έλεγα να την αποφύγετε και να πάτε μέσω Σκοπίων που οι δρόμοι είναι καλύτεροι και η κίνηση λιγότερη.
Ούτως ή άλλως βολεύει περισσότερο για Φλώρινα και Καστοριά που σας ενδιαφέρει στην επιστροφή.
Η αναμονή στα σύνορα Αλβανίας-Μαυροβουνίου ήταν περίπου μιαμιση ώρα και γενικά ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά στο Βοσνιακό παραθαλάσσιο κομμάτι που διασχίζεις σύνορα δύο φορες προς Ντουμπρόβνικ.Τουλάχιστον έχει ωραία θέα και χαζέυεις!
Ότι απορία έχεις εδώ είμαστε!

Σας ευχαριστώ πολύ

Φαντάζομαι ότι κατά την είσοδό σας στην εκάστοτε χώρα, δεν χρειάστηκε να πληρώσετε βίζα ή κάτι τέτοιο, παρά μόνο τον σχετικό έλεγχο. Δηλαδή να μη βγάλουμε διαβατήρια; πιστεύεις ότι με τις ταυτότητες θα είμαστε εντάξει; επίσης: έμαθα οτι χρειάζεται διεθνές δίπλωμα, ισχύει ή αρκεί το δίπλωμα νέου τύπου;

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Το νέο δίπλωμα (τύπου πιστωτικής κάρτας), ισχύει σ' όλο τον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Ο μόνος λόγος που το διαβατήριο είναι πιο βολικό για τα αρμόδια όργανα ελέγχου είναι το γεγονός ότι η ταυτότητα νέου τύπου στην Ελλάδα, και μόνο στην Ελλάδα μηδέ της Αλβανίας εξαιρουμένης, δεν έχει τσιπάκι (ναι για τους γνωστούς λόγους: χάραγμα του αντίχριστου κ.τ.λ.)  όπως το διαβατήριο και το δίπλωμα. Τα αρμόδια όργανα λοιπόν αναγκάζονται να πληκτρολογούν όνομα επίθετο κ.λ.π. στον υπολογιστή.Πράγμα που μερικές φορές τους εκνευρίζει. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμιά διαφορά.
Το διαβατήριο όμως είναι για 5 χρόνια και έχει ένα κόστος 100 + ευρώ περίπου.
Σπύρος  :)