Γειά σας ταξιδιώτες.
Καλώς σας βρήκα. Είμαι νέος στην παρέα. Αποφάσισα και εγώ λοιπόν, στα 30 μου, και έχοντας κάνει πολλά ταξίδια (με αεροπλάνο) στο εξωτερικό, να κάνω με άλλα 2 φιλαράκια το παραπάνω οδικό. Έχουμε ένα στοιχειώδες πλάνο, και αναλόγως των συνθηκών και των τοπίων, θα δούμε πως θα πάει.. το ταξίδι θα γίνει τον Αύγουστο του 15
Έχουμε υπολογίσει ότι 2 βδομάδες είναι υπέρ αρκετές, αφού έχουμε σκοπό στην επιστροφή να κάνουμε μια στάση στη Φλώρινα και την Καστοριά πριν κατέβουμε Αθήνα.
Όπως ήδη ξέρετε, δεν έχω (ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους 2 φίλους) αντίστοιχη εμπειρία σε τέτοιου είδους ταξίδια. Έχω ήδη πληροφορηθεί ότι θα χρειαστώ διαβατήριο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού μόνο η Κροτία (και ούτε αυτή ακόμα, από το 2015) ανήκει στην Ε.Ε. Έχω μάθει επίσης ότι χρειάζεται διεθνές δίπλωμα, καθώς και κάποιο "χαρτί" από την ασφαλιστική του αυτοκινήτου. Σωστά μέχρι εδώ ή ξεχνάω κάτι;
Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι:
Στα σύνορα, θα χρειαστώ κάποιου είδους βίζα για να μπω στη χώρα; και επίσης, πόση ώρα στο περίπου θα φάμε εκεί; ξέρω είναι γενικό αυτό αλλά στο περίπου..
Όσο περνάει ο καιρός και το οργανώνουμε καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν κι άλλες απορίες, οπότε θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Να είστε καλά. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα