Αποστολέας Θέμα: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα  (Αναγνώστηκε 11800 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Δημήτρης Παρούσης,ο άνθρωπος χωρίς σύνορα
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 21, 2009, 08:19:53 πμ »
Που βρισκεται ο Δημητρης τωρα?

Περού, Λίμα, 18 Νοεμβρίου 2009

Η σημερινή ιστορία είναι… γέννημα μιας υπέροχης εμπειρίας που βίωσα πριν λίγες μέρες. Πήγα σε μια συναυλία με μουσική Andina, μουσική των ανθρώπων των Ανδεων. Για πρώτη φορά στο Περού δύο μεγάλες προσωπικότητες και μουσικοί, οι κιθαρίστες Raul Garcia Zarate και ο Manuelcha Prado βρέθηκαν στην ίδια σκηνή. Δεν γνώριζα καν την ύπαρξή τους νωρίτερα. Εδώ όμως είναι θρύλοι. Ειδικά ο Zarate που με την κιθάρα του έχει φέρει την παραδοσιακή περουβιανή μουσική σε κάθε σπίτι. Τα εισιτήρια πουλήθηκαν σε μια μέρα. Ουρές κόσμου έξω από το χώρο της συναυλίας που ζητούσαν όσο όσο ένα μαγικό χαρτάκι.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σα να ήμουν από άλλο κόσμο. Εγώ τυχαία βρέθηκα εκεί χωρίς να γνωρίζω πόσο σημαντική ήταν αυτή η μουσική συνάντηση που θα παρακολουθούσα. Δεν ήξερα καν τί θα ακούσω...

Το ταξίδι συνεχίζεται  http://www.godimitris.gr/

Δημήτρης.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 14:35:51 μμ »
Περού, Λίμα, Κάλαντα, 31 Δεκεμβρίου 2009

Από αυτή τη γωνιά του κόσμου, σας εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και χαμόγελα. Ευχές απλές αλλά ουσιαστικές. Γιατί η ουσία στη ζωή είναι τα απλά πράγματα.

Φίλες και φίλοι συνταξιδιώτες καλά μας ταξίδια με το νου, την ψυχή και το σάκο μας…

Καλημέρα από το Περού. Εδώ τελικά θα με βρει ο νέος χρόνος. Δίπλα στον Ειρηνικό, κάπου στη Λίμα.

Από τη μία ο ήλιος έβαλε τα πορφυρά του και χάθηκε αποχαιρετώντας έτσι τη χρονιά, από την άλλη το φεγγάρι έγινε «μπλε». Μπλε φεγγάρι λένε σήμερα την πανσέληνο που είναι έξω από το παράθυρό μας. Στην πράξη δεν έχει αλλάξει χρώμα. Απλά σήμερα συμβαίνει ένα σπάνιο φαινόμενο. Λογικά κάθε χρόνο έχουμε την ευκαιρία να δούμε 12 γεμάτα φεγγάρια. Κάθε περίπου τρία χρόνια όμως ένας μήνας έχει δύο πανσέληνους. Και κάθε 19 χρόνια, την πρωτοχρονιά έχουμε το μπλε φεγγάρι.

Δεν ξέρω αν συμβολίζει κάτι αυτό. Ξέρω ότι η επόμενη πρωτοχρονιά με μπλε φεγγάρι θα είναι το 2028. Αρα αυτό το βράδι ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά παραπάνω παρατηρώντας τη Σελήνη…

Εδώ στο Περού το φεγγάρι φαίνεται διαφορετικό, γιατί απλά το παρατηρώ από διαφορετική γωνία από ό,τι στην Ελλάδα. Οι αναμνήσεις όμως με γυρίζουν πίσω, αυτές τις μέρες.

Αλλά πόσο μεγάλος μπορεί είναι ο κόσμος όταν όλοι είμαστε στη σκιά ενός τόσο μικρού φεγγαριού.

Εγώ θα κάνω πρωτοχρονιά με το Δημήτρη και τη Γαλήνη. Τα Αρμενάκια (http://armenakia.blogspot.com/ ) που αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα για λίγο για να ανακαλύψουν τον κόσμο και τον εαυτό τους. Μάλιστα σας ετοιμάσαμε και τα κάλαντα.
Δείτε, ακούστε και ασημώστε μας…

Το ταξίδι συνεχίζεται και στο 2010… Πάρε ένα σάκο κι έλα… http://www.godimitris.gr/
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 23, 2010, 13:59:23 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 01, 2010, 15:35:39 μμ »
Χρόνια πολλά στο Δημήτρη.....και μπορώ να πώ πως......απλά.....ΖΗΛΕΥΩ!!!!! :mad:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 28, 2010, 04:32:55 πμ »
Στη σελιδα του Δημητρη τωρα...

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αν και βρίσκομαι μόλις 400 μέτρα από τον Ειρηνικό ωκεανό, στη Λίμα του Περού, δεν είχαμε κανένα επικίνδυνο τσουνάμι. Είμαι ασφαλής και όλα είναι υπό έλεγχο.

Ούτε και ο σεισμός έγινε αισθητός εδώ που βρίσκομαι. Μπορεί Περού και Χιλή να συνορεύουν, αλλά η απόσταση μου από το επίκεντρο του σεισμού είναι κάπου 3.000 χιλιόμετρα. Δηλαδή σα να έγινε ο σεισμός στην Αθήνα και εγώ να βρισκόμουν πιο μακριά και από το Λονδίνο.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας και με συγκίνησε το ενδιαφέρον και η ανησυχία σας. Είμαι ασφαλής και όλα είναι υπό έλεγχο.

Με όσους φίλους μπόρεσα να μιλήσω από τη Χιλή, είναι καλά. Μίλησα μέσω ίντερνετ με Ελληνες και Χιλιανούς φίλους. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο στο Σαντιάγο, αλλά ανησυχώ κι εγώ για την Κονσεπσιόν, όπου κι εκεί υπάρχουν και Ελληνες.

Εχω δύο ακόμη νέα. Το πρώτο είναι ότι σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, τέτοια ώρα βρισκόμουν στο αεροπλάνο από Αθήνα για Σαντιάγο. Δηλαδή συμπληρώνω ένα χρόνο στην τρίτη φάση της περιπλάνησής μου και σε ένα μήνα συμπληρώνω συνολικά τέσσερα χρόνια godimitris.

Το καλύτερο νέο είναι ότι επιτέλους σε λίγη ώρα θα συναντηθώ με τη Βούλα και τον Ακη, που εδώ και 1.000 μέρες κάνουν το γύρο του κόσμου με ένα 4Χ4. Περισσότερα στο www.theworldoffroad.com Τους περιμένω από ώρα σε ώρα. Ετσι από Τρίτη οι ιστορίες μας θα συντονιστούν καθώς θα φύγω μαζί τους για την επαρχία του Περού και θα μπούμε στη Βολιβία.

Το ταξίδι συνεχίζεται, πάρε ένα σάκο κι έλα… http://www.godimitris.gr/

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 06, 2010, 09:03:35 πμ »
Που βρισκεται ο Δημητρης τωρα?

Περού, Huancayo, 1 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη μέρα του Νοέμβρη, σε όλης τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι αφιερωμένη στους νεκρούς. Dia de los muertes, κάτι σαν τα δικά μας ψυχοσάββατα, μόνο που σε αυτή την Ηπειρο, η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται μόνο μια φορά το χρόνο.

Είναι ίσως από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές των λατινοαμερικάνων. Ξαφνικά τα νεκροταφεία τους μετατρέπονται σε πολύχρωμες φιέστες με χιλιάδες κόσμου να περιφέρεται ανάμεσα στα μνήματα, να στολίζουν με λουλούδια και πολύχρωμες σερπαντίνες τους τάφους, όλοι οι συγγενείς με τα φαγητά και τα ποτά τους να στρογγυλοκάθονται δίπλα στους νεκρούς τους και να τρώνε μαζί τους. Πλανόδιοι οργανοπαίκτες, ασταμάτητα, δίνουν το ρυθμό της μέρας με νότες που φτάνουν μέχρι τον ουρανό και ξυπνάνε αγγέλους. Μια μύηση με τους νεκρούς, η απόλυτη ταύτιση δύο κόσμων σε μια συχνότητα. Είναι η στιγμή που οι άνθρωποι δεν φοβούνται τον θάνατο, αλλά τον αποδέχονται στη ζωή τους.

Την πρώτη φορά που βρέθηκα σε μια τέτοια γιορτή, ήταν στο Μεξικό. Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου ούτε φωτογραφική μηχανή, ούτε κάμερα. Κράτησα όλες τις εικόνες για μένα. Είναι η πιο σημαντική γιορτή στο Μεξικό και η πιο πλήρης σε εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα αλλά κυρίως σε συναισθήματα. Στιγμές που ανασταίνουν κάθε νεκρό…

Είχα υποσχεθεί ότι την επόμενη φορά θα έκανα μια σχετική αναφορά, βρισκόμουν κάπου στη Χιλή, αλλά πάλι δεν τα κατάφερα να την μοιραστώ μαζί σας.

Σήμερα βρέθηκα στο Χουανκάγιο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Περού, κάπου στο κέντρο της χώρας, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 4.000 μέτρα. Τα νεκροταφεία της πόλης βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο και είναι από τα παλαιότερα της χώρας. Χιλιάδες οι νεκροί που είναι στοιβαγμένοι σε ιδιότυπες πολυκατοικίες έως και δέκα ορόφων. Αιώνια «διαμερίσματα» που ίσα χωρούν τα φέρετρα και μια τζαμαρία απέξω που θυμίζει στους ζωντανούς ποιος αναπαύεται που…

Οι «νεκρόπολις» όπως λένε τα κοιμητήρια σε όλη τη Λατινική Αμερική θυμίζουν μινιατούρες πόλεων. Εντυπωσιακότερο νεκροταφείο είναι αυτό στο Μπουένος Αίρες. Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπήρχαν στοιβαγμένοι σε ορόφους οι σωροί των νεκρών. Ζωή και αυτή, να είμαστε αναγκασμένοι ακόμα και στο θάνατο να «μένουμε» διαμερίσματα…

Σε μερικά μνήματα μπορείς να διακρίνεις και το φέρετρο, στο ύψος των ματιών σου. Σε άλλα πρέπει να ανέβεις με σκάλα και κάποια είναι υπόγεια.

Πρέπει σήμερα από τα νεκροταφεία να πέρασε στη διάρκεια της μέρες τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της πόλης. Κάπου μισό εκατομμύριο παιδιά, γονείς, ηλικιωμένοι, μάνες, γιαγιάδες και εγγόνια. Ολοι με τα ταπεράκια τους, τις ανθοδέσμες τους, άλλοι διάβαζαν ακόμη και τις εφημερίδες με τα νέα, οι μουσικοί έδιναν το ρεσιτάλ τους με τους πιο παράφωνους να κάνουν τα τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών. 

Εχω ετοιμάσει και ένα βίντεο. Προσπαθώ να το ανεβάσω, αλλά η σύνδεση είναι αργή. Σε πρώτη φάση έχω βάλει την ιστορία και τις φωτογραφίες και ελπίζω να καταφέρω να βάλω και το βίντεο. Σας το οφείλω, το είχα υποσχεθεί.

Το ταξίδι συνεχίζεται,
πάρε ένα σάκο κι έλα. . .

... συνεχίζεται εδω http://www.godimitris.gr/

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 11:46:55 πμ »
Εχω ετοιμάσει και ένα βίντεο. Προσπαθώ να το ανεβάσω, αλλά η σύνδεση είναι αργή. Σε πρώτη φάση έχω βάλει την ιστορία και τις φωτογραφίες και ελπίζω να καταφέρω να βάλω και το βίντεο. Σας το οφείλω, το είχα υποσχεθεί.

Να και το βιντεο...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 05, 2011, 16:12:00 μμ »
Ο Δημήτρης ήρθε... είδε... κι έφυγε!!

Κοιτώ τις κάρτες που έστελνα τακτικά στην Πηνελόπη, από όλα τα μέρη της περιπλάνησής μου, εδώ και πέντε χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη είναι η βάση μου και αυτός ο πίνακας με τις κάρτποσταλ σα να έχει όλες αυτές τις εμπειρίες από τις περίπου 2.000 μέρες ταξιδιού, σε μια εικόνα.

Pause, αυτό έκανα αυτόν τον καιρό. Παύση όχι στο ταξίδι, αλλά στην επικοινωνία μας.

Το ταξίδι συνεχίζεται απτόητο. Συνέβησαν πολλά κατά την απουσία μου, ευτυχώς τίποτα σημαντικά αρνητικό. Η επιστροφή στην Ελλάδα, δε θα έλεγα ότι με γέμισε τις μπαταρίες, τις αισθάνομαι γεμάτες, απλά ήθελα να με βάλω σε μια τάξη.

Θα είμαι Αθήνα όλο το Σεπτέμβριο. Τα ξημερώματα στις 30 του μήνα ανεβαίνω ξανά σε ένα αεροπλάνο για να συνεχίσω την περιπλάνησή μου.
Οπου με βγάλει ο αέρας του ταξιδεύειν…

Επρεπε από καιρό να κόψω κάθε σχέση μου και έννοια εξάρτησης από την Ελλάδα. Δεν το έκανα. Πρέπει να το πράξω γιατί διαφορετικά θα μείνω πίσω και θα χάσουμε κάθε επαφή.

Μου δίνω μια τελευταία ευκαιρία. Το Σεπτέμβριο μπαίνω σε μια διαδικασία να αποδείξω και πάλι ότι δεν είμαι ελέφαντας, μήπως και βρω κάποια συνεργασία και στο τέλος του μήνα θα πάρω πια το σάκο μου μακριά από την Ελλάδα, μπορεί οριστικά.

Μέσω του contact μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ισως να τα πούμε και από κοντά ή τηλεφωνικά. http://www.godimitris.gr/index.php?page=contact&hl=greek

Αλλαξαν πολλά αυτά τα χρόνια. Αλλά το ταξίδι συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει το αυτό που θέλουμε. Τα θέλω μας είναι χαλί μπροστά μας. Κάντε μαζί μου το επόμενο βήμα.

Δημήτρης

Το ταξίδι συνεχίζεται, πάρε ένα σάκο κι έλα…

28/8/2011

http://www.godimitris.gr/