TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum

Περί Ταξιδίων... => Οργανωμένα Ταξίδια => Μήνυμα ξεκίνησε από: wotan1975 στις Δεκέμβριος 06, 2011, 20:33:08 μμ

Τίτλος: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: wotan1975 στις Δεκέμβριος 06, 2011, 20:33:08 μμ
 
Διαβαστε το παρακατω και φριξτε,οπως το αντεγραψα απο το διαδικτυο...


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HOBBY TRAVEL

.by Omorfa Taxidia on Tuesday, December 6, 2011 at 7:32am.Στις 24 Οκτωβρίου 2011, και ύστερα από σχετική δημοσίευση στο Facebook, στο group του κ.Ιωαννίδη Αλέξανδρου, (τηλ επικοινωνίας 6975108375 & 2310831649) “HobbyTravel” (http://www.facebook.com/HobbyServices) στην οποία ανακοίνωνε διοργάνωση 3ήμερων, 2ημερων και μονοήμερων εκδρομών στο Λονδίνο, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Tottenham, με εξασφαλισμένο το εισιτήριο του εν λόγω αγώνα, η 6μελής παρέα μας, μεταβήκαμε στα γραφεία του παραπάνω ταξιδιωτικού πρακτορείου, στην οδό Β. Όλγας 136, 1ος όροφος.

Εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν επρόκειτο για γραφείο αλλά για το ίδιο το σπίτι του κ Ιωαννίδη, απ’ όπου έκλεινε αεροπορικά εισιτήρια και έκανε κρατήσεις ξενοδοχείων, μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μετά από συζήτηση που είχαμε μαζί του, αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια για 6 άτομα, στην τιμή των 400€ / άτομο, τα οποία εξοφλήσαμε δίνοντας προκαταβολή 1.900€ επιτόπου και κάνοντας τραπεζική κατάθεση 500€ στην Τράπεζα Eurobank την επόμενη μέρα το πρωί. Για τα λεφτά αυτά δεν λάβαμε καμία απόδειξη.

Στις επόμενες ημέρες προστέθηκαν και άλλα 4 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της παρέας μας σε 10, οι οποίοι έκλεισαν το ίδιο πακέτο με εμάς, εξοφλώντας με μετρητά το σύνολο του ποσού. Ούτε και σ’ αυτούς δόθηκε κάποια απόδειξη παραλαβής χρημάτων ή παροχής υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι ένα άτομο της παρέας μας, είναι μεταμοσχευμένος εκ νεφρού, λαμβάνει ιατρική αγωγή και χρήζει ειδικής περιποίησης σε επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής. Ο συγκεκριμένος ζήτησε πολύ συγκεκριμένα το δωμάτιό του και γενικότερα το ξενοδοχείο να πληροί όλους του κανόνες υγιεινής. Παρουσία μαρτύρων, ο κ Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι θα έχει ό,τι ζητήσει για να προστατευθεί η ευαίσθητη υγεία του.

Το πακέτο που κλείσαμε και οι 10, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ιωαννίδη, περιελάμβανε το εισιτήριο του αγώνα, 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο (3 αστέρων) του Λονδίνου με πρωινό, αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη για Λονδίνο, μέσω Ρώμης στις 29/11 και επιστροφή από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη, μέσω Μιλάνου στις 2/12.

Ενημερωθήκαμε ακόμα πως κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου θα μας περίμενε άτομο του γραφείου του (Μαρία 00306946126729) για να μας οδηγήσει στο ξενοδοχείο μας και θα μας έκανε περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης την επόμενη μέρα. Τέλος, επειδή στην επιστροφή θα είχαμε μεγάλη αναμονή (περίπου 9 ώρες) στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, μας ενημέρωσε ότι θα υπάρχει κ εκεί άτομο του γραφείου του (δεν μας έδωσε κανένα όνομα) για να μας κάνει μια μικρή περιήγηση στην πόλη του Μιλάνου.

Φεύγοντας ο κ. Ιωαννίδης μας έδωσε εκτυπωμένα τα αεροπορικά μας εισιτήρια, τις κρατήσεις για τα δωμάτια του ξενοδοχείου, μας διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε τα εισιτήρια του αγώνα 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του, και ότι τα εισιτήρια βρίσκονται πράγματι στη θύρα των φιλοξενουμένων (δλδ του ΠΑΟΚ). Σε ερώτησή μας για το πώς είναι τόσο σίγουρος ότι θα έχει τόσα εισιτήρια στη διάθεσή του μόνο για τους εκδρομείς του, μας απάντησε ότι εργάζεται στην επιχείρηση των γονέων του «M.Ioannidis AEBE - Mercedes-Benz & Smart» η οποία είναι χορηγός στην ομάδα του ΠΑΟΚ, και δικαιούται κάποια εισιτήρια από εκεί… Τέλος, επειδή όπως είπε είμαστε μεγάλη παρέα, θα μας κάνει δώρο από ένα πάσο στον καθένα για το μετρό του Λονδίνου, για 2 μέρες, αξίας 100€ περίπου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μέχρι την ημερομηνία της αναχώρησής μας, (29/11) ο κ.Ιωαννίδης μας ενημέρωσε ότι έχουμε αλλάξει ξενοδοχείο και πως τα εισιτήρια του αγώνα θα τα παραλάβουμε στο ξενοδοχείο, στο Λονδίνο. Σε ερώτησή μας, σχετικά με την θύρα, μας είπε ότι τελικά θα είναι των γηπεδούχων, αλλά σε θύρα δίπλα σε εκείνη των φιλοξενουμένων, πράγμα το οποίο δεν μας ενόχλησε. Σημειώνω εδώ ότι μέχρι τις 29/11 που ήταν η αναχώρησή μας, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε αλλάξει και πάλι ξενοδοχείο, χωρίς να έχουμε ενημέρωση για το ποιο είναι ή πού βρίσκεται.

Αναχωρήσαμε κανονικά στις 29/11, χωρίς κανένα πρόβλημα στις πτήσεις μας.

Μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν πάρα πολύ οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν για τον ίδιο λόγο, αρκετοί από αυτούς με το γραφείο του κ. Ιωαννίδη. Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου γύρο στις 9:30μμ τοπική ώρα κ βγήκαμε κανονικά από τον έλεγχο διαβατηρίων, φτάσαμε στην αίθουσα των αφίξεων κ αναζητήσαμε την Μαρία, που ήταν η υπεύθυνη για εμάς. Δεν την βρήκαμε πουθενά. Κάποιος κύριος (Γουγούλας Γιώργος) την κάλεσε στο κινητό της, για να λάβει την απάντηση «καλά, δεν σας ειδοποίησαν να μην έρθετε;»

Εν ολίγοις, η κοπέλα μας είπε ότι έχει παραιτηθεί από την θέση που της ανέθεσε ο κ Ιωαννίδης, γιατί παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα εισιτήρια του αγώνα και ο κ. Ιωαννίδης δεν απαντάει στο κινητό του όλη την ημέρα. Μας έδωσε κάποιες πολύ γενικές πληροφορίες για το πώς θα πάμε σε ένα ξενοδοχείο που δεν ήταν σίγουρη ότι ισχύει ακόμα και μας καληνύχτισε.

Πράγματι, καλέσαμε τον κ Ιωαννίδη από διάφορα τηλέφωνα για να διαπιστώσουμε όλοι ότι το κινητό του είναι απενεργοποιημένο. Για ένα 10λεπτο περίπου υπήρξε απόλυτη σύγχυση γιατί δεν ξέραμε πού να πάμε κ τι να κάνουμε. Ευτυχώς πολύ γρήγορα μπόρεσε κάποιος να τον πιάσει στο κινητό του τηλέφωνο κ να μιλήσει μαζί του. Μας είπε ό,τι μας είπε η Μαρία, να πάμε δηλαδή στο ξενοδοχείο «Peckham Lodge» το οποίο βρίσκεται στην οδό 110 Peckham Road, Peckham, SE15 5EU. Για το πώς να πάμε εκεί μας είπε να πάρουμε το τραίνο κ μετά το μετρό.

Πήραμε το τραίνο από το αεροδρόμιο με κατεύθυνση το κέντρο του Λονδίνου, κ κατεβήκαμε στον τερματικό σταθμό στη Liverpool Street, από όπου μόνοι μας έπρεπε να βρούμε πώς και με ποιο μέσο να κατευθυνθούμε σε μια άγνωστη για εμάς περιοχή. Μετά από ερώτηση στις πληροφορίες, διαπιστώσαμε ότι το ξενοδοχείο μας είναι πολύ μακριά από το κέντρο του Λονδίνου και ο πιο φτηνός τρόπος να φτάσουμε εκεί, ήταν με το λεωφορείο (2 αγγλικές λίρες/άτομο). Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο στις 12 περίπου τα μεσάνυχτα, αντιληφθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε μια αρκετά «ύποπτη» περιοχή, εφάμιλλη του δικού μας Βαρδάρη, κ μάλιστα σε πολύ ακατάλληλη ώρα. Το ξενοδοχείο απείχε περίπου 1 χιλιόμετρο από την στάση του λεωφορείου, απόσταση την οποία περπατήσαμε μόνοι μας.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο αντικρίσαμε μια κατάσταση χάους. Ο κ Ιωαννίδης ήταν όντως εκεί και ήταν η μοναδική φορά που τον είδαμε καθόλη τη διάρκεια της εκδρομή μας. Περικυκλωμένος από 30-40 ανθρώπους που τον ρωτούσαν πιεστικά τι έχει γίνει με τα εισιτήρια του αγώνα, είχε σχεδόν χάσει το χρώμα του και φαινόταν αρκετά φοβισμένος. Από σκόρπιες κουβέντες μάθαμε ότι ένα site ακύρωσε τα εισιτήρια που παρήγγειλε και έτσι έχουμε πρόβλημα…

Επειδή εμείς ήμασταν αρκετά ταλαιπωρημένοι, του ζητήσαμε να μας δώσει τα δωμάτιά μας, για να λάβουμε την απίθανη απάντηση ότι δεν είμαστε σ αυτό το ξενοδοχείο, αλλά σε άλλο, κ «πάρτε 2 taxi κ σας τα πληρώνω εγώ αύριο». Εκεί διαμαρτυρηθήκαμε έντονα με αποτέλεσμα ο κ Ιωαννίδης μας δώσει 50 λίρες τις οποίες δανείστηκε από κάποιον φίλο του, και να καλέσει 2 taxi, τα οποία μας μετέφεραν στο ξενοδοχείο «Euro Hotel Clapham», στην οδό 80-81 Clapham Common Clapham SW4 9DL. Φεύγοντας, ο κ Ιωαννίδης ορκιζόταν με έντονο τρόπο ότι υπάρχουν εκεί 7 δίκλινα δωμάτια, πληρωμένα που περίμεναν όσους θα πήγαιναν εκεί. Από τη συζήτηση περί εισιτηρίων, μείναμε στο ότι θα ξέρουμε την επόμενη μέρα μέχρι τις 11:00πμ

Όταν φτάσαμε εκεί, αντικρίσαμε ένα κτίριο πολύ κάτω του μετρίου. Ο υπάλληλος της reception μας ενημέρωσε πως υπήρχαν ένα 3κλινο και τρία 2κλινα δωμάτια, εν ολίγοις, κάποιος από την παρέα μας, δεν είχε δωμάτιο να κοιμηθεί! Σημειωτέον ότι κανείς δεν ήξερε αν ο υπάλληλος του ξενοδοχείου έλεγε αλήθεια ή ψέματα, αφού δεν υπήρχε κανείς από το γραφείο του κ Ιωαννίδη να το τσεκάρει. Με λίγα λόγια, όποιος έμπαινε στο ξενοδοχείο έπαιρνε δωμάτιο χωρίς να τηρηθεί καμία σειρά. Επίσης, ξέραμε ότι μετά από εμάς υπήρχαν κ άλλα άτομα που κατευθυνόταν προς τα ξενοδοχεία, κ αναρωτιόμασταν, αφού το ξενοδοχείο Peckham Lodge ήταν ήδη γεμάτο κ τα τελευταία δωμάτια του Euro Hotel Clapham τα παίρναμε εμείς, οι υπόλοιποι, τί θα έκαναν;!

Μετά από συζήτηση που είχαμε με τον υπάλληλο του ξενοδοχείου, ο οποίος έδειξε κατανόηση στην ταλαιπωρία μας, μάς δόθηκε ένα έξτρα 2κλινο δωμάτιο για να βολευτούμε όλοι, αναφέροντας ότι «your travel agent, he is a big mess» (ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας είναι μεγάλο μπέρδεμα)

Συνοψίζοντας, το ξενοδοχείο Euro Hotel Clapham στο οποίο διαμείναμε, είναι ένα παλιό κτίριο, με εξωφρενικά μικρά δωμάτια, χωρίς πολλές από τις στοιχειώδεις ανέσεις, όπως ζεστό νερό στο μπάνιο, και σύμφωνα με το booking.com χαρακτηρίζεται ως ξενοδοχείο δυο αστέρων, κ όχι τριών όπως μας υποσχέθηκε ο κ. Ιωαννίδης, πάρα πολύ μακριά από το κέντρο, κ πάλι αντίθετα από τα λεγόμενα του κ Ιωαννίδη, μα πάνω από όλα ΒΡΩΜΙΚΟ! Κάτι που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση σε αυτά που πολύ ιδιαίτερα ζήτησε ο νεφροπαθής φίλος μας ο οποίος με φρίκη διαπίστωσε ότι στο δωμάτιό του, στον 4ο όροφο του κτιρίου στον οποίο έφτανες μόνο από μια στενή σκάλα, δεν υπήρχε καν τουαλέτα! Και αν ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, θα έπρεπε να κατέβει τους τέσσερις αυτούς ορόφους, κ να χρησιμοποιήσει την κοινόχρηστη που βρισκόταν στο ισόγειο! Αυτό φυσικά λύθηκε άμεσα μεταξύ μας, και κάποιος άλλος από την παρέα μας προσφέρθηκε να μείνει στο δωμάτιο του Τρύφωνα, δίνοντάς του τη θέση του σε δωμάτιο με τουαλέτα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είχε λυθεί το θέμα της υγιεινής, αφού γενικά το ξενοδοχείο ήταν άθλιο.

Ξημερώνει Τετάρτη 2/12, ημέρα του αγώνα. Γύρω στις 10:30πμ αποφασίσαμε κάποιοι από την παρέα μας να μείνουν στο ξενοδοχείο και κάποιοι να κατέβουν στο κέντρο, αφού από πριν ξέραμε σαν τόπο συνάντησης όλων των οπαδών μας, την πλατεία Piccadilly. Τρία άτομα κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Big Ben, δυο στην πλατεία Piccadilly και οι υπόλοιποι έμειναν να περιμένουν νεότερα στο ξενοδοχείο. Οι πληροφορίες ήταν παντού οι ίδιες. Όσοι είχαν έρθει με τον Ιωαννίδη, δεν είχαν εισιτήριο για τον αγώνα!

Οι φίλοι μας που έμειναν στο ξενοδοχείο δεν είχαν κανένα νεότερο από κανέναν κ ξεκίνησαν να έρθουν να μας βρουν στο κέντρο. Συναντηθήκαμε γύρω στις 2:00μμ και οι 10 στην Piccadilly. Σε ελάχιστα λεπτά, μας τηλεφώνησε κάποιος κύριος, συνταξιδιώτης με τον οποίο είχαμε ανταλλάξει τηλέφωνα για να ενημερωνόμαστε εκατέρωθεν για τυχών νεότερα, ο οποίος μας είπε ότι βρήκε τον Ιωαννίδη στο τηλέφωνο και του είπε πως γύρω στις 4:00 θα είναι στο ξενοδοχείο Peckham Lodge με εισιτήρια για τον αγώνα! Αλλάξαμε 4 διαφορετικές γραμμές με το μετρό, για να πάμε στη στάση του τραίνου που βγάζει σε εκείνο το ξενοδοχείο, για να ανακαλύψουμε ότι δεν θα προλάβουμε να είμαστε μέχρι τις 4:00 εκεί, οπότε με πολύ κόπο μπορέσαμε να βρούμε 2 ταξί, τα οποία μας μετέφεραν στο ξενοδοχείο… όπου δεν υπήρχε ούτε Ιωαννίδης, ούτε εισιτήρια.

Εκεί χάνονται τα ίχνη κ τα δικά του και της αλήθειας. Κάποιος μας είπε ότι όντως εμφανίστηκε ένα κούριερ με 5 εισιτήρια, αλλά ο φάκελος εκλάπη! Ακούσαμε διάφορες ιστορίες, αλλά τίποτα επίσημο, τίποτα από την μεριά του οργανωτή. Το νόημα είναι ότι χάθηκε κάθε ελπίδα για να μπούμε στο γήπεδο, πράγμα το οποίο ήταν ο μοναδικός σκοπός της εκδρομής μας.

 

Περιττό να αναφέρω ότι στο Μιλάνο δεν υπήρχε κανείς να μας κάνει βόλτα στην πόλη κ μείναμε κλεισμένοι σε ένα επαρχιακό αεροδρόμιο από τις 10:00 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί!

Ύστερα από όλα αυτά, ο κ Ιωαννίδης δήλωσε μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook, κ αφού έχει σβήσει όσα αγανακτισμένα μηνύματα του έχει στείλει ο κόσμος, ότι: «το Ηobbytravel μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις αλλά και σε συνεννόηση με το νομικό του τμήμα όσον αφορά το θέμα που προέκυψε και την ταλαιπωρία μετά το μπλοκάρισμα των εισιτηρίων του αγώνα του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο από την Αγγλική αστυνομία ανακοινώνει: οποιοσδήποτε βρέθηκε με τα πακέτα εκδρομών μας στο Λονδίνο θα ταξιδέψει και θα διανυκτερεύσει στην επόμενη εκδρομή με τον ΠΑΟΚ όπου και αν αυτός κληρωθεί με το συμβολικό ποσό των 150 ευρώ με όλα τα έξοδα μέσα. οποιοσδήποτε συμφωνεί με αυτόν τον τρόπο κατανόησης της ταλαιπωρίας που υπέστη στο Λονδίνο για την οποία δεν ευθύνεται το πρακτορείο να δηλώσει από τώρα συμμετοχή όποιος διαφωνεί καμία ευθύνη περαιτέρω δεν θα αναλάβει το πρακτορείο. Αναμένουμε με χαρά τις δηλώσεις συμμετοχής!»

Αμφιβάλουμε αν έγιναν διαβουλεύσεις και μάλιστα πολύωρες, αμφιβάλουμε για το αν υπάρχει νομικό τμήμα, αμφιβάλουμε για το αν υφίσταται καν ταξιδιωτικό γραφείο, αν είναι νόμιμη δραστηριότητα κ αν ο κ Ιωαννίδης τηρεί της προϋποθέσεις για να ασχολείται με το θέμα. Και σίγουρα δεν δεχόμαστε την ασυναρτησία περί «ή μου δίνεις 150€ στην επόμενη εκδρομή ή όποιος διαφωνεί καμία ευθύνη περαιτέρω δεν θα αναλάβει το πρακτορείο»

 

Συνοψίζοντας, η 2ήμερη εκδρομή του κ. Ιωαννίδη ήταν για εμάς μια απίστευτη ταλαιπωρία, μια τεράστια απογοήτευση, μια απίθανη εξαπάτηση.

Αντίθετα με ό,τι μας υποσχέθηκε ο κ Ιωαννίδης για μια παρεΐστικη, φτηνή εκδρομή χωρίς επιπλέον έξοδα, μα πάνω απ όλα με εξασφαλισμένο το εισιτήριο του αγώνα….

■δεν πήραμε ποτέ στα χέρια μας εισιτήριο του αγώνα, δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε αν τελικά πήρε κανείς εισιτήριο, κ αν ναι, ποιος ήταν αυτός. Δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός της εκδρομής μας!!!

■δεν μας περίμενε κανείς να μας παραλάβει από το αεροδρόμιο, ταλαιπωρηθήκαμε κ σχεδόν τρομάξαμε να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, αφού έπρεπε να μεταβούμε σε μια πολύ απομακρυσμένη και κακόφημη περιοχή, μόνοι μας.

■γενικότερα, πέραν του Ιωαννίδη, το τηλέφωνο του οποίου ήταν συνήθως απενεργοποιημένο, δεν υπήρχε κανένας σε ρόλου υπεύθυνου, που να μπορείς να πληροφορηθείς για το τι γίνεται. 3 μέρες στο σκοτάδι κ στην άγνοια!

■το ξενοδοχείο μας ήταν βρώμικο στα όρια της αθλιότητας, προκαλώντας επιπλέον φόβο για την κατάσταση της υγείας του φίλου μας νεφροπαθή.

■το ξενοδοχείο ήταν πολύ μακριά από το κέντρο, δημιουργώντας μας προβλήματα στην μετακίνηση

■δεν λάβαμε κανένα πάσο για το μετρό

 

Ακολουθούν τα ονόματα των καταγγελλόντων τα οποία είναι στη διάθεση μας
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 06, 2011, 21:32:49 μμ
 A I Σ Χ Ο Σ !!!!!!

Τα παλικαρια αυτα καλα θα καναν να πηγαιναν στο "σπιτι" του Κυριου ? {αμφιβαλλω}? Ιωαννιδη-αφου ξερουν που ειναι- και να το σαπισουν στο ξυλο.
 Μονο ετσι βαζουν αυτοι οι αληταραδες μυαλο. Γιατι στην επομενη εκδρομη θα κανει τα ιδια...
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: elina στις Δεκέμβριος 06, 2011, 22:20:41 μμ
Έχει και σελίδα στο fb!!! Προσοχή παιδιά γιατί κάποιες προσφορές που έχει σε παρασύρουν.
http://www.facebook.com/HobbyServices
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: Σπύρος στις Δεκέμβριος 06, 2011, 22:56:35 μμ
A I Σ Χ Ο Σ !!!!!!

Τα παλικαρια αυτα καλα θα καναν να πηγαιναν στο "σπιτι" του Κυριου ? {αμφιβαλλω}? Ιωαννιδη-αφου ξερουν που ειναι- και να το σαπισουν στο ξυλο.
 Μονο ετσι βαζουν αυτοι οι αληταραδες μυαλο. Γιατι στην επομενη εκδρομη θα κανει τα ιδια...
Aυτό το κ. δεν είναι κατ ανάγκη, κύριος, carmen, μπορεί να είναι ... κάθαρμα καθίκι κ@@παιδο κ.λ.π.  :yahoo:
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: fei στις Δεκέμβριος 07, 2011, 01:00:13 πμ
Οφείλουμαι πάντως να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί.Όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει γραφείο,δεν σου δίνει απόδειξη για τα χρήματα που του δινεις,δεν δεσμέυεται με κάποια σύμβαση δεν προχωράς στο κλείσιμο της εκδρομής.Κάποιες φορές η ευκολοπιστία αφήνει περιθώρια να σε πιάσουνε κότσο που λένε στο χωριό μου.Μακάρι να δικαιωθούνε τα παιδιά με κάποιο τρόπο αλλά δυστυχώς πάντα τη σκαπουλάρουν οι ανεύθυνοι!!!
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 07, 2011, 02:04:09 πμ
A I Σ Χ Ο Σ !!!!!!

Τα παλικαρια αυτα καλα θα καναν να πηγαιναν στο "σπιτι" του Κυριου ? {αμφιβαλλω}? Ιωαννιδη-αφου ξερουν που ειναι- και να το σαπισουν στο ξυλο.
 Μονο ετσι βαζουν αυτοι οι αληταραδες μυαλο. Γιατι στην επομενη εκδρομη θα κανει τα ιδια...
Aυτό το κ. δεν είναι κατ ανάγκη, κύριος, carmen, μπορεί να είναι ... κάθαρμα καθίκι κ@@παιδο κ.λ.π.  :yahoo:

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ  :good:
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: evi στις Δεκέμβριος 07, 2011, 02:22:54 πμ
Η όλη ανωτέρω περιγραφή είναι σαν να έχει βγει από κινημτογραφική ταινία!! Φυσικά και είναι κατάπτυστος ο πράκτορας! Αλλά αυτό που επισήμανε και η Φέι, κανένας τους δεν το έψαξε λίγο πιο πέρα; Κανένας τους δεν κατάλαβε την κομπίνα; και σε τελική, θα πω κάτι που έχω ξαναπεί μέσα σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ: γιατί κάποιοι εν έτοι 2011 χρειάζονται τουριστικό πράκτορα και ξεναγό για να τους πάει στην Ευρώπη;; ( ειδικά) . Καταλαναίνω να υπάρχει μια φοβία με την Ασία, την Αφρική κλπ. και να χρειάζονται νταντά ( συγγνώμη που το λέω αλλά τι παρπάνω θα τους πει και θα τους εξηγήσει ο ξεναγός από πράγματα πιυ ήδη ξέρουν ή μπορούν να τα διαβάσουν σε ένα πολύ καλύτερο οδηγό;;)

Βέβαια, γούστα είναι αυτά και πώς αλλιώς θα ζήσουν και οι έρμοι ξεναγοί αλλά παθαίνεις τελικά ότι φοβάσαι και ό,τι πληρώνεις!!!
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 07, 2011, 12:39:13 μμ
. και να χρειάζονται νταντά ( συγγνώμη που το λέω αλλά τι παρπάνω θα τους πει και θα τους εξηγήσει ο ξεναγός από πράγματα πιυ ήδη ξέρουν ή μπορούν να τα διαβάσουν σε ένα πολύ καλύτερο οδηγό;;)

Βέβαια, γούστα είναι αυτά και πώς αλλιώς θα ζήσουν και οι έρμοι ξεναγοί αλλά παθαίνεις τελικά ότι φοβάσαι και ό,τι πληρώνεις!!!

 Ωωωωωωωωωωωω, σ ευχαριστουμε πολυ Ευη μου η μεγαλοψυχια σου μας σκλαβωνει.....ελεηστε τους καημενους ξεναγους...
  Ωραια λογικη λοιπον. Δεν χρειαζεται να παμε στην Ξενια να χτενιστουμε αφου μπορουμε να το κανουμε μονοι μας...εχει και βιβλια κομμωτικης
                                Δεν χρειαζεται να παμε για ψυχαναλυση αφου μπορουμε να αυτοψυχαναλυθουμε...διαβαστε σχετικα αρθρα.
                                Δεν χρειαζεται να ψωνιζετε ρουχα, παρτε ενα βιβλιο ραπτικης και ραψτε τα μονοι σας..
                                δεν χρειαζετε να παρετε ΔΙΚΗΓΟΡΟ..διαβαστε την πονικη δικονομια και ...χαστε την δικη μονοι σας...
                                δεν χρεαζετε να πατε να δειτε κωμωδια...διαβαζετε τις παραπανω δηλωσεις και καντε τον καραγκιοζη μονοι σας...
 Μα ειναι σοβαρα πραγματα αυτα που γραφονται?? Ειναι δυνατον ενα βιβλιο που αφιερωνει 1 αντε 2 σελιδες για ενα αξιοθεατο να ξερει οσα ξερει
 ενας ξεναγος ή ακομα  οπως  πολυ χειροτερα και προσβλητικα  αναφερθηκε παραπανω περισσοτερα απο μενα , που μιλαω πχ μια ολοκληρη ωρα για την σαγραδα φαμιλια?? Και εκτος απο "ψαγμενους" και "μορφωμενους" ταξιδευουν και αμορφωτοι  ή που δεν μιλανε καμμια ξενη γλωσσα.
 Χρειαζονται σιγουρα μια βοηθεια. Ταξιδευουν ατομα τριτης ηλικιας, που θελουν καθοδηγηση.Αλλα και πολυ μορφωμενοι ανθρωποι πχ, καθηγητες
 πανεπιστημιων εκτιμησαν τον πλουτο γνωσεων και τις πληροφοριες που αντλησαν απο μενα προσωπικα...Αν τωρα αναφερεσαι στους "δηθεν" ξεναγους,
 ειναι λογικο σε καθε επαγγελμα να εχει και τους σκαρτους...Εχει και δικηγορους τσακαλια εχει και χασοδικες...Αυτο  σημαινει οτι πρεπει να χασουμε την εμπιστοσυνη μας  και να μην πηγαινουμε στους δικηγορους???
  Πολλοι τουριστικοι οδηγοι, ειναι πληρωμενες καταχωρησεις οσον αφορα μαγαζια και οσο για ιστορια και πληροφοριες, πολλοι κανουν και λαθη.
  Ακομα και εγω , οταν παω σε μια χωρα που δεν εχω ξαναπαει παιρνω ξεναγο αν θελω να μαθω 5 πραγματα σωστα και παραπανω απο τον
 " καλο " τουριστικο οδηγο.
Νομιζω οτι και τα παιδια , εδω στο φορουμ, που χρησιμοποιησαν τον Παν παν εκτιμησαν δεοντος τις ιδιαιτερες γνωσεις και πληροφοριες που δεν διαβασαν.  σιγουρα σε κανενα τουριστικο οδηγο { διαβασε δηλωσεις τους στο αντιστοιχο θεμα..μ οποιον ξεναγο καθισεις ,τοσα πραγματα θα μαθεις}
 Προσπαθησε να μην προσβαλλεις ενα επαγγελματικο κλαδο σε παρακαλω συκρινοντας μας με  ενα καλο βιβλιο ????? για ονομα του Θεου !!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: NoName στις Δεκέμβριος 07, 2011, 13:50:55 μμ
Για την περιπέτεια των παιδιών πραγματικά λυπάμαι γιατί ετοιμάζοντας ένα ταξίδι είσαι όλο χαρά και προσμονή και τελικά βρέθηκαν στην μέση του πουθενά έστω και αν το Λονδίνο ήταν κάπου εκεί γύρω και πήγαν όλα χάλια.
Αυτό όμως θα τους κάνει πιό προσεκτικούς στο μέλλον και οι εμπειρίες καλές οι κακές είναι πάντα χρήσιμες.
Για το θέμα των ξεναγών έχω να πώ πως όποτε είχα στα ταξίδια που πήγαινα καλό ξεναγό θυμάμαι πράγματα ακόμα. Όποτε ο ξεναγός ήταν κακός επαγγελματίας λίγα πράγματα μου έμειναν άσε που μπορεί να μην έμαθα και περισσότερα από όσα ήξερα αλλά δεν μπορώ να απαξιώσω έναν ολόκληρο κλάδο για έναν κακό επαγγελματία είτε ακόμα περισσότερο για έναν κακό πράκτορα
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: wotan1975 στις Δεκέμβριος 07, 2011, 14:31:18 μμ
Ευη,εγω που εκανα αρκετα ταξιδια με γκρουπς,πηγαινα για την ασφαλεια,τις μεταφορες.Επισης,ειχα απειρια στις οnline συναλλαγες και επιπλεον,δεν ηθελα να μπλεξω με πιστωτικες (τωρα εχω χρεωστικη που με καλυπτει απολυτα).
Ποτε δεν πηγα με γκρουπ λογω ξεναγου (οποτε υπηρχε),εφοσον αυτα τα ειχα ψαξει απο πριν και τα ηξερα.Εξαιρεση οταν πηγα Ελβετια που ηταν φοβερη η ξεναγος (αν και απο οτι ειδα,ηταν σαν να διαβαζα το ταξ. οδηγο της DK).
Απο εκει και περα,ο καθενας κανει οτι τον βολευει.Φυσικα,χαιρομαι που τουλαχιστον τελευταια τα 2 χρονια,εμαθα μονος να οργανωνω κλπ.
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: dk στις Δεκέμβριος 07, 2011, 15:57:00 μμ
Φυσικα,χαιρομαι που τουλαχιστον τελευταια τα 2 χρονια,εμαθα μονος να οργανωνω κλπ.

Εεεε οχι κι εμαθες... σε μαθαμε... :laugh: :rofl: :rofl:
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: panpan στις Δεκέμβριος 07, 2011, 16:53:36 μμ
@ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HOBBY TRAVEL
Εκεί διαπιστώσαμε ότι δεν επρόκειτο για γραφείο αλλά για το ίδιο το σπίτι του κ Ιωαννίδη, απ’ όπου έκλεινε αεροπορικά εισιτήρια και έκανε κρατήσεις ξενοδοχείων, μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή

Ειλικρινα δεν νοιωθω καθολου τυψεις για αυτο που επαθαν,γιατι ενω διαπιστωσαν οπως λενε οτι δεν ηταν νομιμογραφειο,
αυτοι εγιναν συνενοχοι σε μια παρανομη πραξη.Τα ηθελε ο κ@λος τους.

@evi   : γιατί κάποιοι εν έτοι 2011 χρειάζονται τουριστικό πράκτορα και ξεναγό για να τους πάει στην Ευρώπη;; ( ειδικά)

Θα μπορουσα να παραθεσω δεκαδες λογους.Απειρια στα ταξιδια,μη γνωση ξενων γλωσσων,ελλειψη πιστωτικων καρτων,ελλειψη χρονου
για την οργανωση του ταξιδιου,αισθηση ανασφαλειας,η απλα γιατι δεν γουσταρει να το κανει μονος του.
Στο κατω-κατω οταν κλεινεις μια εκδρομη μονος σου μεσω airtickets,booking,viva...κλπ στην πραγματικοτητα πισω απο αυτες τις μηχανες
αναζητησεις ειναι τουριστικοι πρακτορες αλλα σε ηλεκτρονικη μορφη και αντι να εχουνε εναν υπαλληλο να κανει την δουλεια για σενα
την κανεις μονος σου και παλι πληρωνεις την προμηθεια σου σ αυτους τους πρακτορες.
Τι αλλαζει λοιπον?
Στην μια περιπτωση ειναι ο χχχχχχ Travel στην αλλη περιπτωση airtickets travel,booking.com travel,viva travel .....Κλπ
Τωρα αν ο μη γενοιτο συμβει κατι,στην πρωτη περιπτωση απευθυνεσαι στον πρακτορα σου ενω στην δευτερη περιπτωση
τρεχα γυρευε και ψαχνε ρωτα.Ειδικα αν ειναι καποιο σαιτ του εξωτερικου θα πρεπει να ξερεις καλα την γλωσσα για να συνεννοηθεις και
να λυσεις το προβλημα σου.
Ξερω απειρες περιπτωσεις με κοσμο που καταταλαιπωρηθηκε περυσι με το ηφαιστειο,με καθυστερησεις ανταποκρισεων,με ατυχηματα η
ασθενειες που μπορει να σου συμβουν,κλοπες χρηματων,ταξιδιωτικων εγγραφων........μπορω να γραφω ολη την ημερα.
Ο καλος πρακτορας σου αλλα και ο ξεναγος σου θα σου συμπαρασταθουν και θα σε βοηθησουν.
Ειδαλλως θα πρεπει να τα κανεις μονος σου και θα πρεπει να συνυπολογισεις το ψυχικο κοστος αλλα και το οικονομικο.

@ ( συγγνώμη που το λέω αλλά τι παρπάνω θα τους πει και θα τους εξηγήσει ο ξεναγός από πράγματα πιυ ήδη ξέρουν ή μπορούν να τα διαβάσουν σε ένα πολύ καλύτερο οδηγό

Το οτι αυτος εχει κατσει στα θρανια και εχει φαει τα νιατα του σπουδαζοντας το αντικειμενο σου λεει τιποτα?
Το οτι αυτους τους οδηγους κατα πλειοψηφια τους εχουν γραψει ξεναγοι περιληπτικα σου λεει τιποτα?
Το οτι υπαρχουν πληρωμενες καταχωρησεις στους οδηγους που να φαινονται σαν must to see,must to eat
σου περασε απο το μυαλο σου?
Με τι κριτηριο αποφασισες οτι ενας οδηγος ειναι καλυτερος απο εναν καλο επαγγελματια ξεναγο?
Μηπως αυτο ειναι ισοπεδωτικο για εναν ολοκληρο επαγγελματικο κλαδο?
Ας παιρνουμε ολοι τοτε εναν καλο βιβλιο και ας αντικαταστησουμε γιατρους,δικηγορους
φαρμακοποιους,δασκαλους....κλπ.

@ Βέβαια, γούστα είναι αυτά και πώς αλλιώς θα ζήσουν και οι έρμοι ξεναγοί

Εδω διακρινω μια" μεγαλοψυχια",Ο συλλογος ερμων ξεναγων πρεπει να  σ ευχαριστησει για την μεγαλοψυχια σου.
Παναγιωτης Σεκουρης
Αδειουχος ξεναγος και οχι βιβλιο
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 07, 2011, 17:09:55 μμ

 ( συγγνώμη που το λέω αλλά τι παρπάνω θα τους πει και θα τους εξηγήσει ο ξεναγός από πράγματα πιυ ήδη ξέρουν ή μπορούν να τα διαβάσουν σε ένα πολύ καλύτερο οδηγό;;)



Νομιζω εν γενει οτι ηταν πολυ ακομψο να θελεις να μας καταταξεις σε μια κατηγορια χειροτερη απο ενα καλο βιβλιο
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: wotan1975 στις Δεκέμβριος 07, 2011, 18:17:47 μμ
Φυσικα,χαιρομαι που τουλαχιστον τελευταια τα 2 χρονια,εμαθα μονος να οργανωνω κλπ.

Εεεε οχι κι εμαθες... σε μαθαμε... :laugh: :rofl: :rofl:

Ε,ενταξει,πιο πολυ με παροτρυνατε.Αυτη που με εμαθε ηταν μια συναδελφος φιλολογος.Την εφερα σπιτι και μου εδειχνε πως να κλεινω εισιτηρια κλπ.Τα αξιοθεατα και αυτα ειναι ευκολα να τα βρεις,με τοσους οδηγους που εχω.  :dance:
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 17, 2011, 17:12:10 μμ
 Να μια επισημη απαντηση απο το συλλογο φιλαθλων ΠΑΟΚ που ο εν λογω "κυριος" ισχυριζοταν οτι αντιπροσωπευει/

http://paoktrela.gr/content/επιτέλους-πότε-θα-παρέμβει-η-ασφάλεια-η-δικαιοσύνη-για-άνθρωπο-που-έφαγε-τα-χρήματα-παοκτσηδ (http://paoktrela.gr/content/επιτέλους-πότε-θα-παρέμβει-η-ασφάλεια-η-δικαιοσύνη-για-άνθρωπο-που-έφαγε-τα-χρήματα-παοκτσηδ)

την απαντηση  αυτη πηρα και μεσου συνδεσμου πρακτορων ταξ.γραφειων.





Επιτέλους πότε θα παρέμβει η ασφάλεια & η δικαιοσύνη για άνθρωπο που έφαγε τα χρήματα ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ ???


Sun, 11/12/2011 - 12:13 | Διάφορα
Για να δούμε πότε θα παρέμβει η ασφάλεια επιτέλους της πόλης μας και η δικαιοσύνη για μεγάλο νέο σκάνδαλο που δημιούργησε και πάλι νεαρός ΄΄ντεμέκ΄΄ επιχειρηματίας που κάποτε ασχολήθηκε και με την ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. επί εποχής του κ. Κανώτα. Ο συγκεκριμένος νεαρός επιχειρηματίας  γνωστής εταιρίας Ι.Χ. και ιστοσελίδας (με άλλο αντικείμενο) που εξαπάτησε χιλιάδες μας συναθρώπους ξαναχτύπησε και πάλι. Πήρε από 180 ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ όπως μας ενημερώσαν πολλοί από αυτούς χθες στην Τούμπα και στο Παλατάκι ( κυρίως από παιδιά εκτός Θεσ/νίκης ) πήρε λοιπόν τα χρήματα της εκδρομής για το Λονδίνο και τους ανέφερε ότι δήθεν είχε τα εισιτήρια, πράγμα που δεν ίσχυε ποτέ, γιατί εισιτήρια είχαν μόνο οι εκδρομές συνδέσμων από την αρχή και η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. για το τσάρτερ της και τα ακριβά διαρκείας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που γνωρίζουμε τα στοιχεία του, λοιπόν εξαπάτησε 180 ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ και πάλι και τους έφαγε τα χρήματα τους. Και για να μην μπερδευτούν κάποιοι, ο εν λόγω κύριως δεν ανήκε ποτέ σε συνδέσμους,αλλά σε παλιοτερη διοίκηση της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
 
 Εμείς από την πλευρά μας, απαιτούμε η ασφάλεια της Θεσ.νίκης που γνωρίζει το θέμα να το λύσει, όπως και η δικαιοσύνη...σε μια εποχή που όλοι έχουμε ανάγκη ως και το τελευταίο ευρώ, δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιους ανρώπους γύρω μας, που παίζουν με τα χρήματα και τα όνειρα φιλων μας !!!
 
  Περιμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα της ερευνάς και θα σας ενημερώσουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας...
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 17, 2011, 17:15:00 μμ
επισης και το παρακατω για να το γνωριζετε ολοι σας

Υπενθυμίζουμε στους αγαπητούς μας συναδέλφους και γνωστοποιούμε στους νέους μας φίλους ότι ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιείται δυναμικά, σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παρανομίας στον κλάδο τουρισμού και σας προσκαλούμε να μας ειδοποιείτε για οτιδήποτε πέσει στην υπόληψή σας (παράνομη μεταφορά, παράνομη οργάνωση εκδρομής, παράνομη έκδοση εισιτηρίων, απουσία παροχής αποδείξεων, απάτη κ.λ.π) στα τηλέφωνα του Συνδέσμου 2310-533069 και fax 2310-547024 και με e-mail στη διεύθυνση syndesmostourismou@gmail.com

και οχι μονο για την βορεια ελλαδα ...για ολη την ελλαδα γενικα...βλεπε Καβαλιερο βιαχες
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: evi στις Δεκέμβριος 18, 2011, 04:00:22 πμ
Ειλικρινά δεν καταλαβάινω γιατί τόση εμπάθεια και ειρωνία στο πρόσωπό μου επειδή είπα μια γνώμη: ότι εν έτει 2011 ειδικά σε ταξίδια στην Ευρώπη δεν χρειάζεται κάποιος ντε και καλά ξεναγό και τουριστικό πρακτορείο και ότι μπορεί να πάει μόνος του να δει τα διάφορα αξιοθέατα. Στο κάτω κάτω ότι κι αν λέω εγώ ή ο καθένας μας, ο κάθε ταξιδιώτης ό,τι τον βολεύει θα κάνει. Εδώ μιλούσαμε για ένα συγκεκριμένο πρακτορείο που φέρθηκε αντιεπαγγελματικά και είπα και εγώ το αυτονόητο: να ψάχνει πρώτα ο καθένας πριν κλείσει εκδρομές. 

Είπα ότι ένας άνθρωπος μπορεί να διαβάσει δέκα πράγματα πριν πάει σε μια χώρα ή σε ένα συγεκριμένο μουσείο, δεν σύγκρινα τους ξεναγούς με τα βιβλία.

Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ στην Ευρώπη με πρακτορείο.

Μου φαίνεται ότι δεν θα ξανακάνω σχόλιο εδώ μέσα για οτιδήποτε, πολλά παρεξηγούνται.

Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: evi στις Δεκέμβριος 18, 2011, 04:37:59 πμ
Eδώ παιδιά δεν κάνετε καταγγελία κατά του Hobby Travel ή όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό, αλλά κατά εμού μόνο και μόνο επειδή είπα μια γνώμη!!! Το μόνο που είπα είναι ότι κάποιοι προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους και χωρίς ξεναγό ή τουριστικό πράκτορα. Τόσο πολύ σας πειράζει η γνώμη μου;;;

Δεν είναι απαραίτητο να κλείσεις με booking.com, airtckets κλπ. Μπορείς κάλλιστα να κλείσεις με την ίδια την αεροπορική εταιρεία ωραιότατα και να πας μόνος σου σε ένα ξενοδοχείο της αρεσκείας σου. Τι κάναμε πριν την εξάπλωση του ιντερνετ;; Και στο κάτω κάτω ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Δικαίωμά του είναι.

Καταλαβαίνω ότι εδώ υπάρχουν συμφέροντα, το ψωμάκι σας είναι!!!!! Να διαφημίζεται την δουλειά σας αλλά μην κάνετε επιθέσεις σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες σας. Τόσο κακό είναι κάποιος να πηγαίνει μόνος του ταξίδι;;;;;; Οι περισσότεροι σε αυτό το φόρουμ μόνοι τους πήγαν στην Ευρώπη τουλάχιστον, γιατί δεν τα βάλατε με όλους αυτούς;;;
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: carmen στις Δεκέμβριος 18, 2011, 09:48:50 πμ

 και να χρειάζονται νταντά ( συγγνώμη που το λέω αλλά τι παρπάνω θα τους πει και θα τους εξηγήσει ο ξεναγός από πράγματα πιυ ήδη ξέρουν ή μπορούν να τα διαβάσουν σε ένα πολύ καλύτερο οδηγό;;)

Βέβαια, γούστα είναι αυτά και πώς αλλιώς θα ζήσουν και οι έρμοι ξεναγοί αλλά παθαίνεις τελικά ότι φοβάσαι και ό,τι πληρώνεις!!!

μηπως εσυ μας ειρωνευτηκες ??
Τίτλος: Απ: Προσοχή στο Hobby Τravel
Αποστολή από: panpan στις Δεκέμβριος 18, 2011, 10:04:50 πμ
@Καταλαβαίνω ότι εδώ υπάρχουν συμφέροντα
????????????? :dizzy: