Αποστολέας Θέμα: SAS - Scandinavian Airlines  (Αναγνώστηκε 4855 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 20, 2010, 17:31:54 μμ »
Η SAS ενισχύει τα ευρωπαϊκά και τα μεγάλων αποστάσεων δρομολόγια

Η SAS επεκτείνει το δίκτυο της με δύο νέα διηπειρωτικά δρομολόγια, τα Όσλο - Νέα Υόρκη και Κοπεγχάγη - Σαγκάη. Επιπλέον ξεκινά μια σειρά από πολλά νέα ευρωπαϊκά  δρομολόγια και ένα σημαντικό αριθμό νέων συχνοτήτων.

"Μετά από μακρύ και δύσκολο χρονικό διάστημα για την εταιρεία, την αεροπορική βιομηχανία και την παγκόσμια οικονομία, μπορούμε τώρα να δούμε ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης. Τα προγράμματα μας για την μείωση του κόστους και η στρατηγική του `Core SAS` δείχνουν τα σωστά αποτελέσματα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να αναδιατάξουμε, την διαθεσιμότητα των Α340 και σημαντικά μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε μικρομεσαία δρομολόγια, στην παραγωγή".

Το δρομολόγιο Όσλο-Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει 27 Μαρτίου 2011 και θα εξυπηρετείται καθημερινά με ένα Airbus Α330-300 ενώ η Κοπεγχάγη-Σαγκάη θα ξεκινήσει ως πέντε φορές την εβδομάδα τον επόμενο χειμώνα, χρησιμοποιώντας ένα Airbus Α340-300.

Οι επιπλέον ευρωπαϊκές συχνότητες θα προστίθενται συνεχώς στη διάρκεια της άνοιξης του 2011. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η SAS θα προσφέρει 150 περισσότερες αναχωρήσεις την εβδομάδα σε βασικές διαδρομές. Οι συχνότητες στις ενδο-σκανδιναβικές διαδρομές αυξήθηκαν επίσης με 50 επιπλέον αναχωρήσεις από τον Σεπτέμβριο, καθώς επίσης και με περισσότερες αναχωρήσεις για την Νέα-Υόρκη. Σικάγο, Μπανγκόκ και Ντουμπάι αργότερα αυτόν το μήνα.

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 19:34:25 μμ »
Ζημίες 107 εκατ. ευρώ για τη SAS το γ` τρίμηνο του 2010
 
Ζημίες ύψους 1 δισεκ. κορωνών Σουηδίας (περίπου 107 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε ο όμιλος SAS, που διαχειρίζεται τη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία Scandinavian  Airlines, για το γ` τρίμηνο του 2010. ΌΠως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά περίπου 6% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρόγραμμα περικοπής δαπανών, το οποίο προβλέπει και μείωση του εργατικού δυναμικού.

Βασικοί μέτοχοι του σκανδιναβικού ομίλου είναι η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία, οι οποίες διαθέτουν το 50%.

http://www.traveldailynews.gr/
 

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 16, 2011, 11:19:16 πμ »
Δεύτερη καθημερινή πτήση από Αθήνα για Κοπεγχάγη
 
Από τις 11 Ιουλίου 2011, οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές, SAS, έθεσαν σε λειτουργία δεύτερη καθημερινή πτήση από Αθήνα προς Κοπεγχάγη, η οποία αναχωρεί αργά το απόγευμα. Η πτήση για αυτό το καλοκαίρι λειτουργεί δοκιμαστικά, ενώ αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της εταιρίας για αυξημένη κίνηση θα συνεχιστεί από τον επόμενο χρόνο και για όλη τη θερινή περίοδο. Η SAS αναμένει αύξηση της αεροπορικής κίνησης ιδίως προς τα νότια βασιζόμενη στις εμπορικές δραστηριότητες μεταξύ της Ελλάδας και των Σκανδιναβικών και Φινλανδικών αγορών. Όμως δεν αποκλείεται και αύξηση από το Νότο προς το Βορά για ταξίδια αναψυχής ή/και επιχειρηματικά.

Η αυξημένη συχνότητα των πτήσεων σε συνδυασμό με την συμφωνία Κοινού Κωδικού Πτήσεων, code share agreement, με την Aegean Airlines (Star Alliance Member) προσφέρει ήδη πολλές επιλογές ταξιδίων μέσα στη Σκανδιναβία και τη Φινλανδία για τους επιβάτες από Ελλάδα και Κύπρο. «Οι ταξιδιώτες από το Ηράκλειο ή τη Λάρνακα με προορισμό την Κοπεγχάγη έχουν την επιλογή να αγοράσουν μόνο ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο (πληρώνοντας έτσι λιγότερους φόρους) παραδίδοντας τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ή της Λάρνακας και παραλαμβάνοντας τες κατά την αποβίβασή τους στην Κοπεγχάγη χωρίς να χρειάζεται να παραλάβουν τις αποσκευές τους ξανά στην Αθήνα, μιας και τα αυτοματοποιημένα συστήματα της Aegean και της SAS συνεργάζονται πλήρως προσφέροντας ομαλή και εύκολη εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού. Παρομοίως, οι ταξιδιώτες από οποιοδήποτε σημείο της Σκανδιναβίας ή της Φινλανδίας διευκολύνονται στην επίσκεψη τους στην Ελλάδα ή την Κύπρο μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Aegean μέσω Αθηνών ή μέσω Μιλάνου, Ρώμης, Βρυξελλών, Παρισιού με τα άνετα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη Airbus. Τέλος τα μέλη του Eurobonus της SAS ή του Miles & Bonus της Aegean κερδίζουν δωρεάν μίλια στις πτήσεις κοινού κωδικού και των δύο αερογραμμών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της SAS στην Ελλάδα και Κύπρο κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της business class υπάρχει η δυνατότητα του fast track ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές αναμονής. Στην business class επίσης οι επιβάτες μπορεί να έχουν δύο αποσκευές βάρους μέχρι 64 κιλά. Στην economy extra επιτρέπονται πάλι δύο αποσκευές βάρους 46 κιλών ενώ στην economy μία αποσκευή βάρους 23 κιλών.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 13, 2011, 08:15:12 πμ »
Σκανδιναβικές Αερογραμμές: Η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία παγκοσμίως

Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές, SAS, ήταν η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία στον κόσμο τον Ιούλιο, με το 91,48% όλων των πτήσεών της να φθάνουν στην ώρα τους. Για τα τελευταία 3 χρόνια οι SAS έχει υπάρξει η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία της Ευρώπης στην κατηγορία των μεγάλων αεροπορικών εταιριών, η οποία περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρίες με τουλάχιστον 30.000 πτήσεις το χρόνο.
 
Η νορβηγική θυγατρική των SAS, Wideroe, η οποία θεωρείται μια μικρή αεροπορική εταιρία, ήταν η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία της Ευρώπης συνολικά, με ποσοστό ακριβείας 91,5%. Ήταν η πρώτη φορά που δύο αεροπορικές εταιρίες του SAS Group κατείχαν δύο κορυφαίες θέσεις ταυτόχρονα.
 
«Είμαι πολύ περήφανος που η SAS είναι η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν στην ώρα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να διατηρήσουμε την ακρίβεια των δρομολογίων μας. Είμαι επίσης πολύ εντυπωσιασμένος από τη σκληρή δουλειά τόσο των εργαζομένων στη SAS όσο και στη Wideroe για την καθημερινή φροντίδα που έδειξαν στους πελάτες μας, πετυχαίνοντας έτσι την επίτευξη μιας παγκόσμιας κλάσης συνέπειας,» δηλώνει ο κ.Rickard Gustafson, Διευθύνων Σύμβουλος του SAS Group.
 
Μόνο δύο ακόμη αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο κατείχαν ένα ρεκόρ ακρίβειας κοντά σε αυτό της SAS: οι δύο Ιαπωνικές αεροπορικές εταιρίες JAL και ANA. Μεταξύ των Ευρωπαϊκών αερομεταφορών, η Finnair ήταν η 19η πιο ακριβής αεροπορική εταιρία της Ευρώπης με ακρίβεια 81,36%, η Lufthansa κατείχε την 28η θέση με ποσοστό ακρίβειας 78,65%, η British Airways την 32η θέση με 76,42% και η Air France την 39η θέση με 70,36%. Το μέσο ποσοστό ακρίβειας για όλες τις Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες ήταν 77,3% τον περασμένο μήνα.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 13, 2011, 19:19:26 μμ »
SAS και Cruise Baltic προβάλουν την Κοπεγχάγη στους Έλληνες ταξιδιώτες

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS επαναπροσδιόρισε την υπάρχουσα συνεργασία της με την Cruise Baltic και τον οργανισμό Wonderful Copenhagen.

Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές, που πετούν κατευθείαν από την Αθήνα προς την Κοπεγχάγη, πρόσφατα επαναπροσδιόρισαν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους με την εταιρεία Cruise Baltic και τον οργανισμό Wonderful Copenhagen για να προσφέρουν μια νέα πιο ολοκληρωμένη και πρωτοποριακή πρόταση διακοπών στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες και -φυσικά- και στους Έλληνες ταξιδιώτες.

Η Cruise Baltic κάνει κρουαζιέρες σε όλη τη Βαλτική θάλασσα ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες της να επισκέπτονται κάθε μέρα και μια διαφορετική χώρα. Η Κοπεγχάγη είναι μια από τις όμορφες πρωτεύουσες του βορρά, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, και πολύ καλά εστιατόρια.

Οι Σκανδιναβικές Aερογραμμές πετούν για Κοπεγχάγη από την Αθήνα το μεσημέρι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επιβάτη να έχει το απόγευμα και το βράδυ του ελεύθερο να απολαύσει την Κοπεγχάγη προτού επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο για να γνωρίσει τους υπόλοιπους προορισμούς της Βαλτικής. Ο συνδυασμός αυτών των τριών είναι η πρωτοπόρα πρόταση που ήρθαν να κάνουν στους Έλληνες ο κ. Chris Shern, γενικός διευθυντής της SAS για την Ιταλία και την ανατολική Μεσόγειο, και o κ. Bo Larsen, διευθυντής της Cruise Baltic και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού της Κοπεγχάγης Wonderful Copenhagen σε μια εκδήλωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic, όπου προσκλήθηκαν επιλεγμένα τουριστικά γραφεία. Επιπλέον με στόχο την προβολή του γεγονότος στο ευρύ κοινό ο Δανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Tom Norring δέχθηκε στο σπίτι του δημοσιογράφους και τηλεοπτικά κανάλια που κάλυψαν το γεγονός.

“Η επιλογή μας έγινε με βάση τη μακρόχρονη συνεργασία της SAS με τα τουριστικά γραφεία που θέλουν να προωθήσουν το παραπάνω πακέτο διακοπών με πτήσεις της SAS στον Έλληνα τουρίστα δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει τη Βόρεια Ευρώπη. Οι χώρες γύρω από την Βαλτική θάλασσα εκτός από την θαυμάσια φυσική τους ομορφιά, προσφέρουν υπέροχες θαλασσινές γεύσεις σε συνδυασμούς τελείως διαφορετικούς από τους γνωστούς μας Μεσογειακούς, ευκαιρίες για ψώνια βασισμένα στο γνωστό απλό, λιτό - αφαιρετικό, αλλά πολυτελές design του Βορρά, ξεχωριστή αρχιτεκτονική, και μια μοναδική τουριστική εμπειρία. Η κρουαζιέρα είναι ένας θαυμάσιο τρόπος να τις γνωρίσει ο Έλληνας μέσα σε λίγες μέρες, και με την πτήση της SAS έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μερικές ώρες και την Κοπεγχάγη. Το μότο μας είναι το Service & Simplicity” (εξυπηρέτηση και απλότητα), με κύριο χαρακτηριστικό αποτέλεσμα Το χαρακτηριστικό της εταιρείας μας είναι η συνέπεια στις πτήσεις μας, γεγονός για το οποίο έχουμε βραβευθεί ως η πιο συνεπείς αεροπορική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο”, τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης, γενικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος panpan

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2764
 • Φύλο: Άντρας
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 11:40:37 πμ »
Η Scandinavian επανεμφανίζετε μετά από πολύ καιρό στην Θεσσαλονίκη

-Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη, από 22 Ιουνίου έως 17 Αυγούστου, κάθε Τρίτη και Σάββατο.
-Κοπεγχάγη-Θεσσαλονίκη, από 3 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή
-Όσλο-Αθήνα, από 27 Ιουνίου έως 11 Αυγούστου, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.
-Όσλο-Σαντορίνη, από 12 Μαΐου έως 22 Σεπτεμβρίου, κάθε Κυριακή.
Οι πτήσεις θα ανεβούν στο σύστημα μετά τις 27 του μηνός

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 28, 2018, 18:13:22 μμ »
Εικοσιοκτώ έκτακτες πτήσεις της SAS για τις γιορτές από Θεσσαλονίκη προς Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη!

Για άλλη μια χρονιά, η σκανδιναβική εταιρεία SAS (μέλος της Star Alliance), δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Β.Ελλάδας να οργανώσουν απόδραση στις δυο πανέμορφες σκανδιναβικές πρωτεύουσες, με πολλαπλές πτήσεις την περίοδο των εορτών. Επίσης Έλληνες ομογενείς που ζουν και εργάζονται σε Σουηδία και Δανία αλλά και ξένοι τουρίστες έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη Βόρεια Ελλάδα.
Για την φετινή εορταστική περίοδο η SAS έχει προγραμματίσει 28 έκτακτες πτήσεις, 19 για Στοκχόλμη και 9 για Κοπεγχάγη. Μάλιστα ορισμένες μέρες θα εκτελούνται δύο πτήσεις την ίδια μέρα. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας οι ώρες αναχωρήσεων των έκτακτων δρομολογίων θα διαμορφωθούν ως εξής:

Θεσσαλονίκη-Στοκχόλμη:
-20 Δεκ. 12:30, 21 Δεκ. 11:15,
-22 Δεκ. 11:25 και 22:35,
-23 Δεκ. 11:25 και 20:20,
-24 Δεκ. 15:00,
-26 Δεκ. 22:35, 27 Δεκ. 11:15,
-28 Δεκ. 20:00, 29 Δεκ. 12:00,
-30 Δεκ. 15:00,
-1 Ιαν. 14:00, 2 Ιαν. 15:00,
-3 Ιαν. 11:30, 4 Ιαν. 15:00,
-5 Ιαν. 11:10 και 21:25,
-6 Ιαν. 11:05 και 12:45,
-7 Ιαν. 11:15, 8 Ιαν. 14:35

Θεσσαλονίκη-Κοπεγχάγη:
-20 Δεκ. 13:45, 21 Δεκ. 10:45,
-22 Δεκ. 12:15,
-23 Δεκ. 14:10,
-26 Δεκ. 13:45,
-1 Ιαν. 13:45, 2 Ιαν. 22:00,
-5 Ιαν. 12:15, 6 Ιαν. 11:45

Αν και τα πρακτορεία δεν εκμεταλλεύονται τις απευθείας πτήσεις της SAS από Θεσσαλονίκη για να φτιάξουν ολοκληρωμένα προγράμματα περιήγησης στις σκανδιναβικές πρωτεύουσες αυτή την υπέροχη εποχή του χρόνου, αλλά αντιθέτως προωθούν μόνο μέσω Αθηνών, εντούτοις, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να οργανώσουν μόνοι τους μικρές ανεξάρτητες αποδράσεις στη μία ή στην άλλη πόλη (ή και στις δύο ή και σε περισσότερες), κλείνοντας μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας www.flysas.com ή μέσω πρακτορείου. Εξάλλου, τα ταξίδια μεταξύ όλων των σκανδιναβικών πόλεων έχουν γίνει πολύ προσιτά από τότε που η χαμηλού κόστους Norwegian (www.norwegian.com) έσπασε το μονοπώλιο της SAS, ρίχνοντας τις τιμές σε πολύ προσιτά επίπεδα. Και συν τοις άλλοις, όλες οι πόλεις συνδέονται μεταξύ τους καθημερινώς με πολλαπλές πτήσεις. Όλες οι πτήσεις της SAS από Θεσσαλονίκη εκτελούνται με αεροσκάφη Β737-600/700/800 και Α-319/320/321.
Η SAS πετάει όλο το χρόνο από Θεσσαλονίκη για Στοκχόλμη και εποχικά για Κοπεγχάγη και Όσλο.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28283
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: SAS - Scandinavian Airlines
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 05, 2019, 09:36:31 πμ »
Έληξε η απεργία των πιλότων της SAS, επηρεάστηκαν 380.000 επιβάτες

Η διεύθυνση του σκανδιναβικού ομίλου των αερομεταφορών SAS ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα, που τερματίζει την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία επηρέασε 380.000 επιβάτες. Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων του ομίλου SAS ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκαν αυξήσεις μισθών 3,5% το 2019, 3% το 2020 και 4% το 2021, στο πλαίσιο της νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SAS, Rickard Gustafson, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν 24 ώρες πριν η λειτουργία του αερομεταφορέα να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

Ο όμιλος ακύρωσε συνολικά πάνω από 4.000 πτήσεις έως την Πέμπτη 2 Μαΐου, αφότου οι πιλότοι του κήρυξαν απεργία την 26η Απριλίου, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας. Περισσότεροι από 1.400 πιλότοι του ομίλου SAS συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία από την 26η Απριλίου μέχρι χθες 2α Μαΐου.

https://traveldailynews.gr/