Καλωσήρθατε! Ταξιδέψτε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού διαβάζοντας τις περιπέτειες των μελών μας. Γίνετε μέλος και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες. Δείτε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και ψηφίστε την καλύτερη. Σχολιάστε ταξιδιωτικά πρακτορεία και κάντε παρατηρήσεις και προτάσεις στο forum. Καλή διασκέδαση ....

Γράψτε πως περάσατε στις διακοπές σας στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

 Τώρα μπορείτε να δείτε video που έστειλαν τα μέλη του travelchat. Στείλτο και το δικό σας video. Η διαδικασία είναι απλή. Ανεβάστε το video στο youtube και στείλτε μας τον κωδικό μέσω e-mail. Θα δημοσιευθεί στην κατηγορία "Βίντεο"
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ arrow Λίγα Λόγια για το Rafting
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ...
ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
BINTEO
FORUM
Λίγα Λόγια για το Rafting E-mail
Γράφει ο/η peripetia.com   
17.11.06
Το rafting ξεκίνησε πριν από σαράντα και πλέον χρόνια από τα ποτάμια της Αμερικής και το φημισμένο Grand Canyon. Στην αρχή σαν ανάγκη προσπέλασης δύσβατων περιοχών με μόνο τρόπο διέλευσης μέσα απ το ποτάμι και σιγά - σιγά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα εντυπωσιακό σπορ.
Σήμερα είναι αρκετά γνωστό σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για rafting εκτός από της Ηνωμένες Πολιτείες και το Grand Canyon είναι η Λατινική Αμερική με την Κόστα Ρίκα και την Χιλή να διαθέτουν μάλλον τα εντυπωσιακότερα ποτάμια στον κόσμο, το Νεπάλ και η περιοχή των Ιμαλαΐων καθώς και ο ποταμός Ζαμβέζης στην Αφρική.

Στην Ευρώπη το rafting είναι πολύ γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλες σχεδόν τις χώρες που συνορεύουν με τις Άλπεις όπως Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία αλλά και σε περιοχές όπως η Σλοβενία και τα Πυρηναία στην Ισπανία.
Το rafting είναι ένα σπορ που απευθύνετε κατ΄αρχήν σε όλους χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και μυϊκή δύναμη. Όπως όμως σε όλες τις δραστηριότητες έτσι και εδώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας σε μια διαβάθμιση από το ένα μέχρι το έξι.
Σε διαδρομές μέχρι και τρίτου βαθμού δυσκολίας μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με την προϋπόθεση να γνωρίζει κολύμβηση και να είναι συνεργάσιμος, ενώ για διαδρομές με βαθμό δυσκολίας πάνω από τρία απαιτείτε καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία.
Ο βαθμός δυσκολίας μιας διαδρομής εξαρτάται από την μορφολογία του ποταμού, τον αριθμό των περασμάτων, την δυσκολία προσπέλασης τους και τον όγκο του νερού.
Η περίοδος που γίνετε rafting είναι συνήθως από Οκτώβριο έως και Ιούνιο. Υπάρχουν όμως ποτάμια όπως π.χ ο Λούσιος που μπορεί να γίνει rafting καθ όλη την διάρκεια του έτους.
Η εντυπωσιακότερη εποχή για όσους ζητάνε όμως κάτι παραπάνω είναι συνήθως από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο.
Τα παιδιά μπορούν να κάνουν rafting, αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση από τους γονείς τους και με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε διαδρομές που ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Επειδή όμως η δυσκολία εξαρτάται και από την στάθμη του νερού, μπορεί ακόμη σε πολύ εύκολες διαδρομές να είναι απαγορευτική η συμμετοχή παιδιών όταν έχει πολύ νερό ή αντίστροφα σε δυσκολότερες διαδρομές να είναι δυνατή η συμμετοχή τους όταν έχει πολύ λίγο νερό, όταν συμβαίνει κάποιες φορές κατά την χειμερινή η την καλοκαιρινή περίοδο αντίστοιχα.
Χρειάζεται να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βραχούν, μαγιό η δεύτερο ζευγάρι εσώρουχα και μία πετσέτα. Κατά την χειμερινή περίοδο μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα λεπτό φλις η ένα μάλλινο μπλουζάκι για να φορέσετε μέσα από την φόρμα.
Παρέχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα μας προστατεύσει από το κρύο όπως ειδική ισοθερμική στολή neoprene, καλτσάκια από το ίδιο υλικό και αδιάβροχο, καθώς επίσης σωσίβιο, κράνος, κουπί και φυσικά το σκάφος.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις

Τηλ. 210 9646366
Fax. 210 9631249
Κινητό 6944 948487
Πόντου 66, Ελληνικό
e-mail : Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 
(C)2006-2007 Travelchat.