Καλωσήρθατε! Ταξιδέψτε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού διαβάζοντας τις περιπέτειες των μελών μας. Γίνετε μέλος και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες. Δείτε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και ψηφίστε την καλύτερη. Σχολιάστε ταξιδιωτικά πρακτορεία και κάντε παρατηρήσεις και προτάσεις στο forum. Καλή διασκέδαση ....

Γράψτε πως περάσατε στις διακοπές σας στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

 Τώρα μπορείτε να δείτε video που έστειλαν τα μέλη του travelchat. Στείλτο και το δικό σας video. Η διαδικασία είναι απλή. Ανεβάστε το video στο youtube και στείλτε μας τον κωδικό μέσω e-mail. Θα δημοσιευθεί στην κατηγορία "Βίντεο"
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ arrow Νέοι Κανονισμοί στα Αεροδρόμια
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ...
ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
BINTEO
FORUM
Νέοι Κανονισμοί στα Αεροδρόμια E-mail
Γράφει ο/η Ελίνα   
07.11.06
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
Με σκοπό την προστασία σας έναντι της νέας απειλής από εκρηκτικά υγρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε νέους κανόνες ασφαλείας που περιορίζουν την ποσότητα των υγρών που μπορείτε να μεταφέρετε πέρα από τα σημεία ελέγχου επιβατών /χειραποσκευών. Οι κανόνες εφαρμόζονται σε όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξαρτήτως προορισμού τους.

Βάσει των νέων κανόνων, στα σημεία ελέγχου επιβατών/χειραποσκευών, εσείς και οι χειραποσκευές σας θα πρέπει να ελεγχθούν και για τυχόν υγρά πέραν των άλλων απαγορευμένων αντικειμένων. Παρόλα αυτά, οι νέοι κανόνες δεν περιορίζουν τα υγρά που μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα που βρίσκονται πέραν του σημείου ελέγχου των καρτών επιβίβασης του αερολιμένα ή επί του αεροσκάφους κοινοτικής αεροπορικής εταιρείας.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν από τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2006 σε όλους τους αερολιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Νορβηγία, Ελβετία και Ισλανδία, μέχρι νεωτέρας.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ;
Κατά την ετοιμασία των αποσκευών :

Επιτρέπεται να μεταφέρετε μόνο μικρές ποσότητες υγρών στη χειραποσκευή σας. Τα υγρά αυτά πρέπει να βρίσκονται σε χωριστές συσκευασίες μέγιστης χωρητικότητας 100 ml (χιλιοστόλιτρα) η καθεμία. Πρέπει να τοποθετήσετε αυτές τις συσκευασίες σε μία διαφανή, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα χωρητικότητας όχι μεγαλύτερης του ενός λίτρου ανά επιβάτη (βλ. φωτογραφία).

Στον αερολιμένα
Για να διευκολυνθούν οι ελεγκτές ασφαλείας ως προς τον εντοπισμό των υγρών, θα πρέπει :

• Να προσκομίσετε όλα τα υγρά που μεταφέρετε στα σημεία ελέγχου προς εξέτασή τους.
• Να βγάλετε το σακάκι ή πανωφόρι σας. Αυτά θα ελεγχθούν χωριστά ενώ εσείς θα περνάτε τον έλεγχο ασφαλείας.
• Να αφαιρέσετε τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές από τη χειραποσκευή σας. Αυτά θα ελεγχθούν χωριστά ενώ εσείς θα περνάτε τον έλεγχο ασφαλείας.

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Στην έννοια των «Υγρών» περιλαμβάνονται :  

• Νερό και άλλα ποτά, σούπες, σιρόπια
• Αλοιφές, λοσιόν και λάδια
• Αρώματα
• Σπρέϋ
• Πηκτώματα(τζέλ), συμπεριλαμβανομένων των τζέλ κόμμωσης και μπάνιου
• Περιεχόμενα συσκευασιών υπό πίεση, συμπεριλαμβανομένων του αφρού ξυρίσματος, άλλων αφρών και αποσμητικών.
• Κρέμες, συμπεριλαμβανομένης της οδοντόκρεμας
• Υγρά/στερεά μίγματα
• Λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής.
 
ΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ;
Επιτρέπεται όπως πάντα :

• Να τοποθετείτε (συσκευασίες με) υγρά στις αποσκευές που παραδίδετε στον έλεγχο εισιτηρίων. Οι νέοι κανόνες αφορούν μόνο τις χειραποσκευές.
• Να μεταφέρετε στις χειραποσκευές σας φάρμακα και υγρά που επιβάλλονται για διαιτολογικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών τροφών, που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι.
• Να αγοράζετε υγρά, όπως ποτά και αρώματα, είτε από καταστήματα αερολιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία βρίσκονται μετά το σημείο ελέγχου των καρτών επιβίβασης, είτε επί του αεροσκάφους κοινοτικής αεροπορικής εταιρείας.
Εάν τα αγοραζόμενα είδη πωλούνται σε ειδική σφραγιζόμενη σακούλα, μην την ανοίξετε προτού περάσετε τον έλεγχο χειραποσκευών, αλλιώς το περιεχόμενό της μπορεί να κατασχεθεί στο σημείο ελέγχου. (Αν πρόκειται να κάνετε μετεπιβίβαση σε άλλον αερολιμένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μην ανοίξετε τη σακούλα πριν το σημείο ελέγχου στον αερολιμένα μετεπιβίβασης ή στον τελευταίο αερολιμένα, εφόσον περνάτε από περισσότερους του ενός σταθμούς μετεπιβίβασης).

Όλα αυτά τα υγρά είναι επιπλέον των προαναφερθεισών ποσοτήτων που βρίσκονται στην επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα πριν το ταξίδι.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και τη συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών.

Το έγγραφο αυτό ετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
την Ένωση Αερομεταφορέων Ευρώπης (ΑΕΑ), και το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων (ACI).

 
(C)2006-2007 Travelchat.