Καλωσήρθατε! Ταξιδέψτε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού διαβάζοντας τις περιπέτειες των μελών μας. Γίνετε μέλος και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες. Δείτε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και ψηφίστε την καλύτερη. Σχολιάστε ταξιδιωτικά πρακτορεία και κάντε παρατηρήσεις και προτάσεις στο forum. Καλή διασκέδαση ....

Γράψτε πως περάσατε στις διακοπές σας στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

 Τώρα μπορείτε να δείτε video που έστειλαν τα μέλη του travelchat. Στείλτο και το δικό σας video. Η διαδικασία είναι απλή. Ανεβάστε το video στο youtube και στείλτε μας τον κωδικό μέσω e-mail. Θα δημοσιευθεί στην κατηγορία "Βίντεο"
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ arrow Ένα διαφορετικό ταξίδι
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ...
ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
BINTEO
FORUM
Ένα διαφορετικό ταξίδι E-mail
Γράφει ο/η Michael   
07.03.07
Πάνε 5 μήνες από τότε που έγραψα για το τελευταίο ταξίδι που έκανα. Θα ήθελα να μοιραστώ με όλους τους συνταξιδιώτες μερικές σκέψεις μου για το ταξίδι γενικά και για ανθρώπους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν παρά μόνο με τη φαντασία.
Πάντα πίστευα πως η αρχή όλων των πραγμάτων που κάνουμε είναι μια αφηρημένη έννοια στο μυαλό, ένα αρχέτυπο, το οποίο παίρνει “σάρκα και οστά”, γίνεται πράξη, κίνηση, δράση και ακολουθεί τυχαίους κάθε φορά σχηματισμούς.

Έτσι μπορεί η ίδια αφηρημένη έννοια να εξελιχθεί με άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Ένας ζωγράφος, λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο προτού ξεκινήσει έναν πίνακα. Ένας μουσικός πριν γράψει ένα κομμάτι. Ένας ξυλουργός πριν φτιάξει ένα τραπέζι. Το ίδιο μπορεί να εξελιχθεί και ένα ταξίδι. Ξεκινάμε με κάτι στο μυαλό μας, στην πορεία ανακαλύπτουμε παράγοντες που δεν είχαμε λάβει υπόψη και το ταξίδι παίρνει άλλη τροπή προς το τέλος του, που μας οδηγεί μερικές φορές  σε μία βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του χώρου γύρω μας. Βάζω τον εαυτό μου σε τάξη.. Το ταξίδι είναι δημιουργία, όπως η δημιουργία είναι ένα “ταξίδι”. Στο ταξίδι τα πράγματα ξεδιπλώνονται ένα ένα σαν κομμάτια ενός πάζλ το οποίο συνθέτει μία εικόνα. Μερικές φορές βρίσκουμε εύκολα κάποια κομμάτια που είναι προφανή. Μερικά κομμάτια μας παρουσιάζονται μόνα τους σαν από “θεϊκή παρέμβαση”, και υπάρχουν κι αυτά που αργούμε να τα βρούμε και που τις περισσότερες φορές είναι στην κυριολεξία κάτω απ τη μύτη μας! Χρειάζεται εξάσκηση λοιπόν.

Θέλω να διευκρινίσω στο σημείο αυτό πως όταν γράφω “ταξίδι” αναφέρομαι σε ένα συνειδητά επιλεγμένο προορισμό περιπέτειας και - γιατί όχι – αναζήτησης. Επιλέγω να επεκταθώ σε μία τέτοιου είδους διαφορετική εμπειρία. Ίσως πολλοί από εμάς έχουν συνδυάσει το ταξίδι με ξέφρενη διασκέδαση, μπαράκια, και γενικώς έντονους ρυθμούς. Ίσως πάλι σκεφτόμαστε μία οργανωμένη εκδρομή όπου δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτε πέρα από τα απολύτως βασικά, φαγητό, ύπνο, διασκέδαση. Το πάζλ δηλαδή είναι λυμένο. Αναμφίβολα στη ζωή χρειάζονται οι έντονες συγκινήσεις και όλα όσα μας δίνουν μία αίσθηση ελευθερίας από την καθημερινότητα. Προσωπικά έχω περάσει από αυτό το “γαϊτανάκι” των αισθήσεων και ομολογώ πως έχω νιώσει πολύ καλά. Ναι, χρειάζεται, και είναι και βασικό για κάποιον να περάσει από το “γρήγορο” για να καταλάβει την αξία του “αργού”. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση πως πρέπει να “φιλοσοφούμε” πολύ το κάθε μας ταξίδι. Θα ήθελα απλώς να προτείνω – για αλλαγή – ο καθένας μας, κάποια φορά στη ζωή του όταν θα νιώσει την ανάγκη, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι λίγο πιο εσωτερικό, αν θέλετε, ώστε να έρθει πιο κοντά στη φύση και στην ουσία του εαυτού του.
Καλώ όλους εσάς που σας γοητεύει η εμπειρία του ταξιδιού στο άγνωστο, να σκεφτούμε εκείνους που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ταξιδεύουν ή έχουν παραιτηθεί από τη διαδικασία. Μιλήστε με ανθρώπους για τις εμπειρίες σας, όπως κάνουμε εδώ. Παροτρύνετε τους ανθρώπους του κύκλου σας να ταξιδέψουν, έστω κι αν αυτό σημαίνει να κάνουν μία βόλτα μέχρι τη Ραφήνα και να ξαναγυρίσουν. Χωρίς νόημα, έτσι απλά. Να καθαρίσει η σκέψη. Διηγηθείτε τις περιπέτειές σας διανθίζοντας τις με λεπτομέρειες που για εσάς μπορεί να μην έχουν σημασία, αλλά που μπορεί να ομορφύνουν τόσο την ιστορία, δηλαδή το ζωγραφικό καμβά. Παρατηρήστε αυτά που βλέπετε. Μεγεθύνετε ένα όμορφο περιστατικό που σας συνέβη. Μεγεθύνετε και ένα άσχημο. Χωρίς να σημαίνει ότι θα λέμε πράγματα από τη φαντασία μας. Απλώς ας βιώσουμε όλες τις μυρωδιές, τις εικόνες, τα συναισθήματα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα έδιναν τα πάντα για να είχαν καλύτερη υγεία ώστε να μπορούσαν να ταξιδέψουν για μια φορά. Πιστέψτε με όταν λέω πως αν ταξιδεύαμε με τη λαχτάρα και τον ελάχιστο προγραμματισμό που θα έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, τα ταξίδια μας θα μας έμεναν αξέχαστα. Πάντα υπάρχει έστω λίγος χρόνος, έστω λίγα χρήματα, έστω λίγη διάθεση. Στην “fast food” εποχή που ζούμε, όλα καταναλώνονται γρήγορα. Τα ταξίδια, ο έρωτας, το φαγητό, η διασκέδαση. Το μυαλό μας πλέον, προγραμματισμένο σε συγκεκριμένες συχνότητες και patterns συμπεριφοράς, αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από την καθιερωμένη στάση ζωής. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα “διάλειμμα για διαφημίσεις” και πράξουμε αντίθετα από ότι συνηθίσαμε, θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε ανάγκη για αλλαγή σκηνικού, για μια ανάσα επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας. Ξαφνιάστε τον εαυτό σας όμορφα. Πράξτε λίγο αντίθετα από την αγκυροβολημένη στάση που ο πόνος, ο φόβος της απόρριψης και οι συνήθειες μας επιβάλλουν. Τρομάξτε λίγο με τις δυνατότητές σας να αντιμετωπίζετε μη γνώριμες καταστάσεις. Μόνο έτσι θα πάψουμε να δικαιολογούμε και να αποδεχόμαστε την νωθρότητα και την απάθεια που χαρακτηρίζει ένα σημαντικό μέρος της εικονικά κατασκευασμένης και πολύ βολικά πλασαρισμένης κουλτούρας μας σα λαό. Όταν ανακαλύψουμε για τι είμαστε φτιαγμένοι. Ειδικά οι Έλληνες έχουμε το ταξίδι και την εξερεύνηση στο γενετικό μας κώδικα από τους παππούδες μας. Κάνοντας ένα ταξίδι στο άγνωστο πραγματοποιούμε όλοι το πρώτο μεγάλο ταξίδι, αυτό προς τα “έσω”. Μόνον έτσι θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερα και πιο μακρινά ταξίδια και θα κάνουμε όλοι μας ένα ακόμη βήμα παραπέρα… Ελπίζω πως παρόλο που σας κούρασα με τις θεωρίες μου να βρήκατε έστω ένα σημείο ταύτισης αποφεύγοντας έτσι ενδεχόμενες “κατάρες” προς το πρόσωπό μου!


Αφιερωμένο στη “Σκληροπυρηνική δικηγόρο”. Παρόλο που με καταδίκασες σε αιώνια απορία για το τι συνέβη μέσα σου, εγώ θα ταξιδεύω! Ελπίζω οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν και να μη βουλιάξουν τα καράβια μας στη λήθη..

Αφιερωμένο και σε όλους εσάς εκεί έξω που τολμάτε ακόμα να απορείτε για τα πιο απλά πράγματα.

 
(C)2006-2007 Travelchat.