Forum > Ταξιδιωτικά Νέα

Ταξίδια και Κορωνοϊός

(1/7) > >>

dk:
Κλείνουν ευρωπαϊκά αεροδρόμιαΑπό αύριο ξεκινούν να κλείνουν αεροδρόμια σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορωνοϊός με την αρχή να γίνεται στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία.
 
Αναλυτικά, στην Ιταλία και συγκεκριμένα η Ρώμη θα κλείσει από αύριο ένα από τα αεροδρόμιά της. Η Νορβηγία πιθανόν να κλείσει πολλά αεροδρόμια, ενώ πιθανό είναι και το κλείσιμο ενός από τους τρεις τερματικούς στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.
 
Το αεροδρόμιο της Ρώμης Τσιαμπίνο, που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, θα κλείσει από αύριο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού ενώ εκείνο του Φιουμιτσίνο, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις, θα περιορίσει την δραστηριότητά του από την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία του.
 
Στη Γαλλία, η εταιρεία ADP, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να κλείσει έναν από τους τρεις τερματικούς του Ρουασί για να μειώσει το κόστος καθώς σημειώνεται πτώση στις αεροπορικές μετακινήσεις εξαιτίας του ιού, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.
 
H Νορβηγία εξετάζει αν θα κλείσει αρκετά αεροδρόμιά της στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor μέσω του δημόσιου σταθμού NRK. Στο αεροδρόμιο του Όσλο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα κλείσει ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, είπε ο επικεφαλής της Avinor Νταγκ Φαλκ-Πέτερσεν.

http://www.airnews.gr/

dk:
Αφρικανικές χώρες κλείνουν τα σύνορα σε ΕυρωπαίουςΣε μία άκρως τραγικωμική αντιστροφή ρόλων, μια σειρά από χώρες της Αφρικής απαγορεύουν την είσοδο σε Ευρωπαίους που προέρχονται από χώρες με έξαρση του κορονοϊού.

Κρούσματα κορονοϊού έχουν μέχρι στιγμής εμφανιστεί σε 14 αφρικανικές χώρες, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στην ήπειρο, άγνωστο γιατί, είναι ακόμη χαμηλός, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τις ευπάθειες των εύθραυστων συστημάτων υγείας στην Αφρική. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων στην Αφρική είναι «εισαγόμενα κρούσματα», με τον ιό να έχει σπάνια μέχρι στιγμής διαδοθεί εντός της ηπείρου.

Η Ουγκάντα ήταν η τελευταία χώρα που επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε πολίτες 16 χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 11 χώρες της Ευρώπης και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν επιμείνουν να ταξιδέψουν στην Ουγκάντα, οι πολίτες αυτών των χωρών θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η υπουργός Υγείας επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζει σχέδιο για τον απολυμαντικό ψεκασμό όλων των ταξιδιωτών στην Ουγκάντα.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Ουγκάντα απέλασε 22 επισκέπτες, κυρίως τουρίστες που ήρθαν στη χώρα αεροπορικά, οι οποίοι προέρχονταν από χώρες με έξαρση του ιού και αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Παρόμοιοι περιορισμοί έχουν ανακοινωθεί και από άλλες Αφρικανικές χώρες. Η Κένυα έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις από Ιταλία, όπως και η Ζανζιβάρη.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ανακοινώσει την επιβολή καραντίνας δύο εβδομάδων σε όλους τους επισκέπτες από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Κίνα.

Σε χώρες όπως η Σενεγάλη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βράζουν από πολίτες που εκφράζουν τον θυμό τους απέναντι στους Ευρωπαίους, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την εισαγωγή του ιού.

Με πληροφορίες από: who.int, ecdc.europa.eu, theglobeandmail.com

https://www.all4fun.gr/

dk:
Τα σύνορα κλείνουν οι τουρίστες εγκλωβίζονται…

Μια μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν κλείσιμο των συνόρων του καλώντας τους ξένους υπηκόους (τουρίστες ή προσωρινά διαμένοντες) που βρίσκονται στη χώρα τους να την εγκαταλείψουν άμεσα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραματικά τα δρομολόγια τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Στην Ισπανία όπου ο Κορωναϊός επελαύνει, χιλιάδες τουρίστες προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από τη χώρα, πριν επιβληθεί αναστολή πτήσεων και κλείσιμο των συνόρων. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους από την δυτική και βόρεια Ευρώπη που τον χειμώνα μένουν μεγάλο διάστημα στην Ισπανία όπου ο καιρός είναι πιο ήπιος. Ωστόσο όλοι αυτοί είναι δύσκολο να βρουν διαθέσιμη πτήση μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που τους έχουν δοθεί.

Στο Μαρόκο περίπου 12 χιλιάδες Γάλλοι τουρίστες έκαναν έκκληση στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να στείλει αεροπλάνα για να επιτρέψουν στην πατρίδα τους. Το αίτημα τους έγινε αποδεκτό και η επιχείρηση επαναπατρισμού θα ξεκινήσει άμεσα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες που ανακοινώνουν κλείσιμο συνόρων. Οι προσωρινά διαμένοντες προσπαθούν να τις εγκαταλείψουν ωστόσο οι διαθέσιμες πτήσεις είναι πλέον ελάχιστες έως μηδενικές καθώς οι αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν μεγάλο μέρος του στόλου τους. Κάποιοι προσπαθούν να φτάσουν στην πατρίδα τους μέσω άλλης χώρας με τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν σ΄αυτήν.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

dk:
Κλείνουν τα αεροδρόμια – Τέλος οι πτήσεις από και προς ΕλλάδαΗ κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση να ανασταλούν προσωρινά όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής.

Η σχετική συζήτηση έγινε σήμερα το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Κώστα Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία.

https://emea.gr/

McElk:
Η Κούβα κλείνει τα σύνορά της για όσους δεν είναι πολίτες της

Δυνατή η έξοδος από τη χώρα για 60.000 τουρίστες

Newsbeast 7:38•21/03/2020


Το κλείσιμο των συνόρων της για όσους δεν είναι κάτοικοί της ανακοίνωσε η Κούβα λόγω του κορονοϊού.

«Θα εισάγουμε κανόνες για την είσοδο στα σύνορα της χώρας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο κατοίκων στην Κούβα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη χώρα ανέρχονται σε 21, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου, ενός Ιταλού τουρίστα, ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρος.

Στη χώρα υπάρχουν επίσης 716 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Εγγυόμαστε την επιστροφή στην Κούβα των Κουβανών που βρίσκονται στο εξωτερικό, το δικαίωμα των ξένων που βρίσκονται εδώ να επιστρέψουν στις χώρες τους και διατηρούμε την οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη και για διάστημα 30 ημερών, με την έξοδο από την χώρα να παραμένει δυνατή, αλλά μόνο για τους περίπου 60.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 Γάλλων.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο δήλωσε πως σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στο νησί θα κλείσουν, ένα μέτρο πρωτοφανές στη χώρα.

Με τον τουρισμό την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος, η Κούβα αρνιόταν μέχρι στιγμής να επιβάλει περιορισμούς στα σύνορά της.

Η πολιτική αυτή την έφερε σε σύγκρουση με γειτονικές χώρες και επέσυρε κριτική από ένα μέρος του πληθυσμού, που εξέφρασε ανησυχίες καθώς στη χώρα το 20% των κατοίκων είναι άνω των 60 ετών, και συχνά υπάρχει έλλειψη σε σαπούνια και οι διακοπές παροχής νερού είναι συχνές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση