Αποστολέας Θέμα: Ταξίδια και Κορωνοϊός  (Αναγνώστηκε 6069 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 14, 2021, 17:50:22 μμ »
Οδηγίες προς τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς

Όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς τα νησιά οφείλουν ή α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό (προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού) ή β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών -ή rapid test εντός των τελευταίων 24 ωρών- πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε self test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού με δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος ή δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης με ισχύ 2-9 μήνες μετά τη νόσηση.

Με ισχύ από σήμερα, 14 Μαΐου 2021 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για COVID-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις αφορούν ανηλίκους από πέντε (05) ετών και άνω.

Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR και rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της επιβίβασης.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας.

https://traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 16, 2021, 08:29:17 πμ »
Πώς θα γίνεται η είσοδος ξένων τουριστών στη χώρα

Τις προϋποθέσεις για την είσοδο των ξένων τουριστών στην χώρα μας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι προϋποθέσεις ισχύουν για την είσοδο των τουριστών μέσω όλων των διεθνών αεροδρομίων, των λιμανιών Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και τους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα, Ορμενιού σε 24ωρη βάση και του σταθμού των Ευζώνων από τις 07:00 έως τις 23:00.

Πώς θα γίνεται η είσοδος ξένων τουριστών στη χώρα

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει:

Να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία ημέρα πριν το ταξίδι
να έχουν αρνητικό PCR (μοριακό) τεστ για τον κορονοϊό έως και 72 χώρες πριν το ταξίδι τους.
Είτε να διαθέτουν βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης ισχύος 2 έως 9 μηνών.
Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του.
Οι αεροπορικές και οι ναυτιλιακές εταιρείες υποχρεούνται σε έλεγχο των ταξιδιωτών πριν την επιβίβασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την είσοδό τους στη χώρα.

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 16, 2021, 11:52:23 πμ »
Η Σαουδική Αραβία καθιστά υποχρεωτική την καραντίνα για τους διεθνείς ταξιδιώτες

Οι ξένοι πολίτες που φθάνουν στη Σαουδική Αραβία απο τις 20 Μαΐου, πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για μια εβδομάδα σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση καταλύματα για να καταπολεμήσουν τη διάδοση του Covid-19.

Καθώς το βασίλειο ανοίγει ξανά, εξαιρούμενα άτομα όπως Σαουδάραβες πολίτες, πλήρωμα πτήσης και διπλωμάτες θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι, εκτός εάν εμβολιαστούν, δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να συνάπτουν καταλύματα εγκεκριμένα από το υπουργείο τουρισμού για τη στέγαση ατόμων σε καραντίνα. Το κόστος θα προστεθεί στο αεροπορικό εισιτήριο. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα εάν παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 17, 2021, 18:55:16 μμ »
Τουριστικά πακέτα εμβολιασμού προωθεί το Σαν Μαρίνο

Το Σαν Μαρίνο προωθεί πακέτα τουρισμού με εμβόλια. Σύμφωνα με στοιχεία, το 75% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid-19. Και από αυτά το 90% έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Μέχρι σήμερα, το κρατικό νοσοκομείο είναι σχεδόν χωρίς Covid. Με μόνο έναν ασθενή να νοσηλεύεται και χωρίς ασθενείς σε ΜΕΘ.

Ξεκίνησε εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων
Ως αποτέλεσμα αυτής της θετικής εξέλιξης, η χώρα αποφάσισε να συνδυάσει την εκστρατεία εμβολιασμού με τον τουρισμό, που ξεκινά σήμερα 17 Μαΐου.

Ο στόχος είναι να προσφέρει εμβολιασμό σε άλλους υπηκόους. Και ταυτόχρονα να στηρίξει τον αποδεκατισμένο τουριστικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Σαν Μαρίνο αποφάσισε να προσφέρει δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V με δώρο μια διανυκτέρευση- σε τουλάχιστον τρεις- δύο φορές σε 21 ημέρες για συνολικά 50 ευρώ.

Η εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων
«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για τον τουρισμό εμβολίων, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Φεντερίκο Πεδίνι Αμάτι.

Είναι δυνατόν να εμβολιαστούν αλλοδαποί που δεν ζουν στο Σαν Μαρίνο και που δεν είναι Ιταλοί πολίτες με το Sputnik V. Το πρόγραμμα εκστρατείας είναι έτοιμο και ξεκινά από 17 Μαΐου».

Πρόσθεσε ότι οι τουρίστες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν κράτηση για δωμάτια ξενοδοχείου τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη άφιξη τους. Και να προγραμματίσουν ένα άλλο ταξίδι 21 έως 28 ημέρες αργότερα για τη δεύτερη δόση.

Με αυτήν την κίνηση, η χώρα εκμεταλλεύεται κάπως τη μη ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμφάνιση νέων τουριστικών ευκαιριών.

Η ΕΕ έχει ακόμα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 19, 2021, 08:17:38 πμ »
Η ΕΕ καλωσορίζει τους εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς καραντίνα και τεστ

Την έγκρισή της θα δώσει η Ε.Ε για να συμπεριλάβει τη Βρετανία στη διευρυμένη ευρωπαική «πράσινη λίστα» επιτρέποντας στους τουρίστες της Βρετανίας που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να ταξιδέψουν στην Ευρώπη χωρίς να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ Covid.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Βρετανία θα συμπεριληφθεί σε μια διευρυμένη «πράσινη λίστα» με τα επιτρεπόμενα ταξίδια διακοπών στην Ε.Ε. Προυπόθεση βέβαια είναι να έχουν μαζί τους τα λεγόμενα «διαβατήρια εμβολιασμού» τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν το πράσινο φως ήδη από αύριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Telegraph».

Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να απαιτεί από τους πολίτες του που επιστρέφουν από χώρες που δεν ανήκουν στη λεγόμενη «πράσινη λίστα» να κάνουν τεστ Covid ή να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό. Επιπλέον, το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέψει στα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν ενιαίες προϋποθέσεις εισόδου, πράγμα που σημαίνει ότι, οι πλήρως εμβολιασμένοι παραθεριστές από χώρες χαμηλού κινδύνου -όπως το Ηνωμένο Βασίλειο- θα μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλα «hotspots».

https://www.airnews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 24, 2021, 18:31:43 μμ »
Αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού: Το ισχύει και τι όχι μέχρι 31 Μαΐου…

Παρατείνονται έως τις 31 Μαΐου οι αεροπορικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα ξένων πολτών καθώς επίσης  τις πτήσεις  εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Η  είσοδος ξένων πολιτών  στην Ελλάδα,  επιτρέπεται μόνο για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της ζώνης Σένγκεν,  συν οι  μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 21 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη.

Ωστόσο για μα εισέλθουν  στη χώρα θα πρέπει να έχουν  ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό τους ή να έχουν μαζί τους  PCR  τεστ 72 ωρών ή να έχουν  βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

*Η υποχρέωση των προϋποθέσεων (εμβόλιο, ή αρνητικό τεστ, ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από πέντε ετών και άνω.

* Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Σε ότι αφορά στις πτήσεις εσωτερικού  προς νησιωτικούς προορισμούς ταξιδεύουμε μόνο εφόσον:

- έχουμε ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό ή
- έχουμε αρνητικό PCR  τεστ 72 ωρών ή
-έχουμε  αρνητικό ράπιντ τεστ 24 ωρών  ή
- έχουμε αρνητικό self test 24  ωρών ή
- έχουμε βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις αφορούν ανηλίκους από πέντε (05) ετών και άνω.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #66 στις: Ιούνιος 01, 2021, 10:12:55 πμ »
Ανοίγει τα σύνορά της σε διεθνείς ταξιδιώτες η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία θα αρχίσει να καλωσορίζει διεθνείς ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 19 Ιουλίου.

Επίσης από τότε θα μπορούν να εισέρχονται τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα κυκλοφορήσει το διαβατήριο COVID-19 της ΕΕ που στοχεύουν στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας για τα εμβολιασμένα άτομα.

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιρλανδία έχει καταγράψει περισσότερες από 261.600 περιπτώσεις μολύνσεων COVID-19 και 4.941 θανάτους. Αυτό την καθιστά την 66η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την ασθένεια παγκοσμίως, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Προς το παρόν, η Ιρλανδία έχει τα αυστηρότερα ταξιδιωτικά μέτρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνιστάται στους πολίτες της Ιρλανδίας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό για περιττούς λόγους. Επιπλέον, κινδυνεύουν να επιβληθούν πρόστιμα εάν κατευθυνθούν σε αεροδρόμια για διακοπές.

Εξάλλου, εφαρμόζεται υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες. Αυτό αφορά αφίξεις από 50 χώρες που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

Οι αρχές στην Ιρλανδία ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόλις οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ εγκρίνουν το σχέδιο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι επιβάτες που εμβολιάστηκαν πλήρως κατά του COVID-19 και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι επιλέξιμοι να εισέλθουν στο έδαφος της Ιρλανδίας από τα μέσα Ιουλίου.

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #67 στις: Ιούνιος 04, 2021, 19:06:06 μμ »
Ανοίγει τα σύνορα η Γαλλία χωρίς τεστ COVID-19 στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες της ΕΕ

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία χωρίς τεστ COVID-19 από τις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία εισάγει ένα σύστημα ταξιδιών με “φανάρια”. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα τους.

Στο “κόκκινο” η Τουρκία

Στις χώρες που ταξινομούνται στο “κόκκινο” εντάσσεται και η Τουρκία. Καθώς επίσης η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Ινδία. Ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν σοβαρό λόγο για την είσοδο, ένα αρνητικό τεστ και θα παραμείνουν σε καραντίνας επτά έως 10 ημέρες κατά την άφιξη.

Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ στο “πορτοκαλί” και χωρίς καραντίνα

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατατάσσονται ως “πορτοκαλί”. Αυτό σημαίνει πώς οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής.
Η προηγούμενη απαίτηση για την καραντίνα θα καταργηθεί και τα μη απαραίτητα ταξίδια δεν θα απαγορεύονται πλέον.

Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες θα πρέπει να παρέχουν έναν σοβαρό λόγο εισόδου, ένα αρνητικό τεστ και θα πρέπει επίσης να καραντίνα για επτά ημέρες.

Οι “πράσινες” χώρες

Η Γαλλία, εντάσσει στις “πράσινες” χώρες πέρα από τα κράτη του μπλοκ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τον Λίβανο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη.

Για αυτές τις χώρες, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρθουν στη Γαλλία χωρίς δοκιμές. Μόνο οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει ακόμη να κάνουν μια δοκιμή PCR ή αντιγόνου μικρότερη από 72 ώρες.

https://www.tourismtoday.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #68 στις: Ιούνιος 06, 2021, 11:38:19 πμ »
Κορωνοϊός: Πώς θα ταξιδεύουμε - Τι ισχύει για τους τουρίστες

Νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 7/6/2021 για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ υποχρεωτική είναι από προχθές, Παρασκευή και η Δήλωση Υγείας για τα ταξίδια με πλοίο.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον τουρισμό, με ισχύ τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

Η υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να καταλαμβάνει τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.
Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.
Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων και
Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Ταξίδι με λεωφορεία ή τρένα

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποιο έγγραφο που θα είναι απαραίτητο και θα εκδίδεται για τους επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία ή τρένα (όπως η ηλεκτρονική δήλωση υγείας για τους επιβάτες των πλοίων) ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η μετακίνηση στις ηπειρωτικές περιοχές γίνεται με ισχυρή σύσταση self tests.

«Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτό. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο μέτρο θεσπίζεται ή δρομολογείται έχει να κάνει με την περιφρούρηση ειδικά των νησιωτικών περιοχών και των προβλημάτων που έχουν σε σχέση με την αυτονομία τους σε υγειονομικές δομές και σε πραγματικές δυνατότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Δήλωση Υγείας για τα ταξίδια με τα πλοία

Πλέον είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, (https://sea.travel.gov.gr/#/), την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν από την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, «πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για τη διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής.

Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Σημαντικές πληροφορίες για τη Δήλωση:

Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς
Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του
Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων
Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο
Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του
Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού
Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

https://www.cnn.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 29668
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδια και Κορωνοϊός
« Απάντηση #69 στις: Ιούνιος 15, 2021, 05:56:58 πμ »
Παράταση μέτρων έως τις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Η “ημέρα της ελευθερίας” των Βρετανών έχει παραταθεί έως τις 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Αιτία της παράτασης στο τέταρτο βήμα του “οδικού χάρτη” απελευθέρωσης είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής “Δέλτα” Covid-19.

Μιλώντας από την Downing Street απόψε, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δώσει στο NHS “λίγο περισσότερο χρόνο”. Κι αυτό για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι ηλικίας άνω των 18 ετών θα εμβολιαστούν.

Μέχρι τις 19 Ιουλίου, πρόσθεσε, “τα δύο τρίτα όλων των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου”.

Οι περιορισμοί δεν θα ξεπεράσουν την 19η Ιουλίου

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι “σίγουρος” πώς δεν θα χρειαστούν περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες. Και ότι οι περιορισμοί δεν θα ξεπεράσουν την 19η Ιουλίου.

Η απόφαση θα επανεξετάζεται κάθε μέρα. Μετά από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα νωρίτερα από ό,τι αναμένεται.

“Μην ταξιδεύετε” οι συμβουλές που εκδόθηκαν για διάφορες περιοχές της Αγγλίας

Νωρίτερα οι αρχές συμβουλεύουν τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν από/προς τις περιοχές με έξαρση κρουσμάτων όπως Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ, Τσέσαϊρ, Τσέστερ, στην περιοχή του Λίβερπουλ και στο Γουόρινγκτον.

https://www.tourismtoday.gr/